Descarregueu  el navegador Mozilla Firefox, per a una visualització web millor i més segura
Descarregueu l'Adobe Reader, per a documents PDF
lang: ca

<< | Índex | >>

Empreses1 - Levantina de Seguridad

L'empresa Levantina de Seguridad és l'empresa principal de José Luis Roberto, que és el principal responsable del partit España 2000. Aquest partit es pot catalogar d'ultradreta espanyolista. Tanmateix, sempre ha tingut una deriva anticatalanista prou gran. Els darrers anys, desapareguda "Coalición Valenciana", i reduït el GAV a la mínima expressió, podem dir que España 2000 representa el partit polític més anticatalanista a la nostra terra.

Aquesta empresa, d'altra banda, es dedica a la seguretat, en totes les seues variants.

Pàgina web de Levantina de Seguridad


2 - Laboratorio Dental Lator S.L.

L'empresa Laboratorio Dental Lator és un xicotet taller dedicat a les pròtesis dentals, regentat per l'ex-president del GAV, Manuel latorre. És una empresa molt poc important, que no disposa ni de pàgina web. L'única cosa que ha trascendit d'ella és la seua adreça:

-Laboratorio Dental Lator S.L.

C/Estrela, 9. Baix. Tf.: 963410264. 46007 - València.

Disposa també d'un blog:

Blog de Laboratorios Lator

3 - Lladró

Juan Lladró fou durant mols anys un dels principals espònsors del blaverisme. Sense les seues subvencions milionàries, potser el blaverisme hauria desaparegut fa anys.

Pàgina web de Lladró


4 - Rosquilletes Velarte

La família Velarte (que també té establiments de restauració) sempre ha estat molt vinculada al blaverisme, en especial al desaparegut partit Unió Valenciana. Especialistes en fer “grans paelles” (car no debades consideren els blavers la paella com a símbol indiscutible de valencianitat). Varen fer una l’any 92 aproximadament, organitzada pel difunt Vicente González Lizondo, en què bàsicament es pretenia trencar el rècord de paella més gran del món que ostentava un cuiner català. En octubre de 2005 tornaren a fer una altra, ara per a "Coalición Valenciana", amb molta menys assistència això sí, la qual cosa demostra la davallada social clara actual del blaverisme.

Pàgina web de Velarte


5 - Grupo News

El Grupo News és una mena de grup empresarial creat en 2014 que gestiona els diaris digitals "Valencia News", "Castellón News", "Alicante News" i "Elche News". Tots aquests diaris digitals són en castellà. Així mateix gestiona l'emissora de ràdio "News FM 98.7", que sols es rep a la província de València. Aquests mitjans no usen un anticatalanisme obsessiu i agressiu, com en el seu dia "Las Provincias" de la mà de María Consuelo Reyna, però d'una manera subtil, es difonen les línies bàsiques de l'ideari blaver: Llengua valenciana diferenciada de la catalana i negació que València tinga cap relació, ni que siga cultural, amb el Principat de Catalunya i la resta dels Països Catalans. Més obertament blavera és l'emissora de ràdio, on tenen cabuda molta gent obertament blavera i secessionista. Aquesta mena de grup de comunicació forma part de l'operació de "blaverisme soft" que s'ha organitzat durant la dècada dels 2000, de la qual formarenen part també les tres "entitats germanes": Círcul Cívic, Plataforma Valencianista, Junts front a l'AVL, i en l'àmbit furbolístic la Curva Nord del València C.F. No deixa de ser curiós que gent de totes aquestes organitzacions tingueren veu en el "Grupo News". Com ja hem dit en altres seccions, són gent que no tenen mitjans ni diners per a montar un partit blaver, però volen constituir una mena de grup de pressió (a molt xicoteta escala, i reduït, com sempre, a la ciutat de València i voltants) del blaverisme.

Pàgina web de Valencia News


6 - Academia García Broch

Lola Garcia Broch fou una xx-dirigent tant d'UV (d’on la tiraren pel seu radicalisme anticatalanista) com després de CV, d'on també ha acabat anant-se.

Aquesta empresa s'anuncia repetidament (i per tant contribueix al seu finançament) en la revista del GAV "Som".

Pàgina web del Centro de Estudios García Broch


7 - Greco S.A.

Empresa dedicada a la fabricació i comercialització de pinzells i brotxes del difunt líder d'UV i del blaverisme en general, Vicente González Lizondo. Degut al seu caràcter d'empresa menuda (malgrat la grandiloqüència amb què es presenta a la seua web) i bàsicament familiar, l'han continuada els fills d'aquest líder anticatalanista. Ben és cert que d'ençà de la mort del seu pare s'han dedicat bàsicament a l'activitat empresarial, però han fet breus incursions en la política blavera, i pel seu activisme blaver, d'entre els fills de Lizondo, havia destacat fins ara Olivia, si bé ha estat el fill major, Vicente, qui s'ha incorporat a Unió Valenciana en novembre de 2005.

Pàgina web de Greco S.A.


10 - Editorial L'Oronella

Una de les poques editorials blaveres que n'hi ha (junt a la històrica "Del Sénia al Segura"). No utilitza però les Normes del Puig, sinó una grafia en alguns aspectes quasi normativa. Ara bé, els seus responsables, d'entre els que destaca Felip Bens, provenen del blaverisme més radical i més ranci. En qualsevol cas, abunda la propaganda blavera en allò que publiquen, com ara constants apologies de la bandera blavera. De fet aquest Felip Bens escrivia no fa massa anys inflamats articles anticatalanistes en la premsa local. També se'n fa càrrec aquesta editorial de la publicació de la revista "Lletraferit". Aquesta editorial, però, edita molts poquets llibres cada any, i sembla ser que sobreviuria gràcies a les subvencions.

Pàgina web de l'editorial L'Oronella


11 - Establiments Pitarch C.B.

Empresa especialitzada en la venda de productes, com diuen ells "ademes de la ferreteria, la drogueria, per a posteriorment i d'acord a l'evolució de les necesitats se va especialisar en el camp de la ferreteria prestant especial atenció als camps de tornilleria, ferrageria i ferramenta de camp i ebanisteria". En el fons és una empreseta xicoteta que dóna servei al poble on està ubicada, Albal (Horta Sud).


12 - Hotel Chispa

Hotelet situat en la platja de Canet d'En Berenguer (Camp de Morvedre). No hem d'oblidar que les platges d'aquest poble és un dels llocs on estiueja la burgesia de la ciutat de València, que constitueix el nucli del blaverisme. Per això és molt probable que els propietaris d'eixe hotel, si no pertanyen a eixa burgesia anticatalanista, estiguen influenciats per ella, car és ben probable que constituisca la seua principal clientela.

Aquest hotel ha insertat propaganda seua (i amb això ha contribuït al seu finançament) de la revista "Som" del GAV. També semblaria que els germans Rochina, de qui hem parlat, serien família o estarien vinculats amb els propietaris d'aquest hotel.

Pàgina web de l'Hotel Chispa


13 - Estil Master Publicidad

Empresa dedicada a la contractació per a espectacles, en juny de 2006 va protagonitzar una desagradable anècdota al voltant de la bandera quatribarrada històrica del País Valencià. Resulta que hi ha una companyia de titellaires murcians que estan establerts a Alacant, i que es diu "Titelles d'En Tonet". Aquests titellaires, ofereixen els seus serveis en castellà, però també en francès, gallec-portuguès, català, holandès i anglès. A la seua web, la nostra llengua estava representada per una senyera quatribarrada. Doncs els responsables d'aquesta empresa els van dir que, com no tenien la bandera blavera, ningú no els contractaria a terres valencianes, amb una cert menyspreu per haver "inclòs la bandera valenciana en la catalana".

No és doncs, aquesta una empresa que fomente o financie el blaverisme, però és evident que comparteix d'una manera un tant integrista un dels dogmes del blaverisme: el de la bandera blavera com a única bandera valenciana.


14 - Torre Oria

Aquesta és una empresa que produeix vins i caves ubicada a Requena (Plana d'Utiel). Subministra el cava amb què el partidet "Coalición Valenciana" pretengué en el seu dia fer un boicot i competència al cava català. Sembla que aquesta empresa també està vinculada a la família Lladró.

Pàgina web de Torre Oria


15 - Kreo

Empresa de disseny informàtic i creació i gestió de pàgines web vinculada a Zaït Moreno Sánchez, que és un blaver que publicita la seua empresa en mitjans blavers.

Pàgina web de Kreo


16 - Salvador Sancho S.A.

Xicoteta eempresa de Picassent (Horta Sud), dedicada a la fusta, de la qual és gerent Héctor Gimeno, un dels principals subvencionadors actuals del blaverisme.


17 - Euro Logo

Empresa dedicada a la retolació.

Aquesta empresa s'anuncia repetidament (i per tant contribueix al seu finançament) en la revista del GAV "Som".

Pàgina web d'Euro Logo


18 - ADM Comunicación

Aquesta empresa s'anuncia repetidament (i per tant contribueix al seu finançament) en la revista del GAV "Som".

Empresa dedicada a la retolació i a l'organització de congressos i events.

Pàgina web d'ADM Comunicación

Hi ha així mateix tot un seguit d'empresetes blaveres que no tenen ni pàgina web (l'adreça i telèfon d'aquestes empreses les hem tretes de fonts públiques, com ara les pàgines grogues). Totes aquestes empreses s'anuncien repetidament (i per tant contribueixen al seu finançament) en la revista del GAV "Som":

-"Horchatería Dolz".

Avda. Blasco Ibáñez, 8. Tel.: 963614448. 46021 - València.

-"Manuel Zarzo. Correduria d'Assegurances".

Tel.: 963693781.

-"I + D. Compañía Valenciana para la Integración y el Desarrollo".

Luz Casanova, 25-27 bajos. Tel.: 963653899. 46009 València.

-"Forn de Roca".

C/Sant Isidre, 17. Tel.: 961490562. C/Ana Martínez de Vallejo, 4. Tel.: 961492156. Meliana (Horta Nord).

-"Boutique del Pastel".

C/Venezuela, 29 (entrada per Carters, 4). Tel.: 963573548. València.

<< | Índex | >>

Page last modified on July 23, 2023, at 02:10 PM
Edit - History - Print - Recent Changes - Search<
Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.