#41 28-06-2007 18:28:32

Curial
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

No és just generalitzar, haurieu de parlar "d´alguns sudamericans" perquè jo en conec que simpatitzen amb el valencianisme i plantejaments independentistes.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#42 28-06-2007 19:11:32

MeLiNNeT
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Si, pero a la majoria estan en contra.


http://es.geocities.com/melinnet_nu/Peny.jpg
No et preucupes per aquell que diga que "el valenciano no es catalán" preucupat pel que diga que "el valencià no és català". Ja que el que desconeix la llengua, no es ningú per opinar-hi.

Desconnectat

 

#43 19-09-2007 04:58:51

Eduard
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Català.

Desconnectat

 

#44 19-09-2007 09:36:50

Phelestres
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

És curiós... però el tema d'este fòrum era 'Per quina (ufff, serà 'per què', no?) dues denominacions per a la llengua¿¿??' i veig que la gran majoria d'opinions van relacionades amb el tema de la immigració... companys, jo no sé si el nostre amic 'Macià' és un troll o un infiltrat des de les línies enemigues... però la major part de vosaltres heu entrat en el seu 'joc' permetent que s'acabe parlant majoritàriament, i quasi únicament, de la qüestió migratòria, quan no era d'aìxò del que anava l'assumpte... en fi, hauriem d'anar més amb compte perquè si seguim així, cada vegada que entre un troll (independentment que Macià ho siga o no) aconseguirà bona part de l'objectiu que s'havia marcat...

Per cert, l'idioma ha de ser (i és) valencià o català indistintament... i els valencians l'anomenem 'valencià' des que els repobladors catalans que anaven amb els nostres Jaumes van tindre fills... i com a primera generació de valencians nascuts al nou regne ja van començar a dir-li valencià a l'idioma català que havien après dels seus pares... més unitat no pot haver, de fet mai, fins l'arribada dels maleïts 'blaveros' havia gosat ningú posar en dubte la unitat de la llengua, a no ser que fóra per pura ignorància; avui dia, a qualsevol persona que no es tanca en banda li expliques el tema i l'enten amb claredat

Última edició per Phelestres (19-09-2007 09:42:23)

Desconnectat

 

#45 19-09-2007 10:46:45

LarsenAlacant
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

La pregunta no és si dir-li valencià o català, si no com millorar la nostra llengua (des de l'unitat de valència,clar)


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#46 19-09-2007 15:27:51

Eduard
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

El tema de la inmigració és molt important per al futur de la llengua. La millor solució seria tenir les competències sobre aquest tema al nostre abast. Si depenem de Madrid per això anirem molt malament. Els inmigrants (i ho dic des de l’experiència, perque visc fòra de l’Estat Espanyol) necessiten paràmetres molt clars sobre la llengua del país. Si tenim un inmigrant romanés que s’assabenta que l’única llengua que li cal per a viure, treballar i fer tràmits administratius és el castellà, serà pràcticament impossible que n’aprenga el català. Per contra, si des del primer moment s’en adona que el català és l’idioma de prestigi i que le cal per a millorar la seua situació social i econòmica, aprendrà el català tranquilament i, a més a més, podrà arribar a tindre un cert sentiment nacional.
De fet, sempre he pensat que una de les raons més importants per què el Quebec encara no és independent és perque una gran quantitat dels seus habitants (immigrants de segona generació, amb dret a vot) no han aprés el francés més que superficialment, com a llengua “regional.” Hem d’aturar eixa inèrcia si volem assegurar el nostre futur.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.