#1 17-01-2007 20:05:03

Les Falles no són Blaveres!!!

Sóc de sueca(ribera baixa), i sóc fill,nevot i net de persones que fundaren la meua falla.I no es gens blavera, inclus no dugem en l'ecut el blau d'alt de la cuatribarra, i en les bandes de les falleres no es posa el blau,i a demés hi ha dos falles més que tampoc.Adem´´es sóm de les poques falles que en els fallers d'honor el regal sempre a estat relacionat amb la cultura i la terra valenciana, com ja que a ixit en molts diaris.

Fa dos anys més o meny ferem el vint-i-cinc aniversari i al escut per celebrar-lo es podria vere clarament sols la cuatribarra!!!!
Si se com posar fotos les posare!!
No preteng criticar ningu sino que hi han falles que també intenten que es mantinga el sentiment valencia i cultural.

Desconnectat

 

#2 18-01-2007 16:25:01

olocaui
Membre

Re: Les Falles no són Blaveres!!!

no ho nege,pero la majoria de les falles s'han castellanitzat i han perdut tot lo referent a la cultura i la terra valenciana, sempre porten el blau i la majoria de gent fallera parla castella, i si li parles en català et diu que li parles en cristiano.


Estic fart d'haver de demanar perdo per existir!! (Joan Fuster)

Desconnectat

 

#3 18-01-2007 17:11:01

Re: Les Falles no són Blaveres!!!

Ningú diu que siguen festes blaveres...

Jo m'emocione quan vaig a Sueca, es veuen pintades com "Sueca antifeixista" i la senya de Terra Lliure al costat, o "País valencià sempre"... i més coses que ni el PP, ni el PPsoE podràn amagar mai.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#4 18-01-2007 18:57:28

Sogorb89
Expulsat

Re: Les Falles no són Blaveres!!!

I que si son blaveres o no? lo que importa es que son una de les mostres mes importants de la nostra cultura.


VIXCA LA NACIÓ VALENCIANA, LLIURE I SOBIRANA!!!

http://img441.imageshack.us/img441/8277/estreladaqx2.jpg

Desconnectat

 

#5 18-01-2007 19:15:37

Re: Les Falles no són Blaveres!!!

Home, per fi un altre company de Sueca!!!

Parlant de les falles, personalment jo no m'identifique amb aquestes més que res perquè tenen la fama de ser blaveres. No obstant, si que és cert que hi ha que no ho són. Malgrat tot, m'hauràs de perdonar, masonet_maulet88, perquè ací a Sueca hi ha falles de tots els colors...Blaves, roges...fins i tot feixistes, com la 18 de Juliol (el nom ja ho diu tot)...De quina falla ets tu?

Respecte a les pintades, dir que les JJGAV han pintat diverses firmes d'ells per Sueca, com "Sueca Valenciana, mai catalana"...Barbaritats d'aquestes que escriuen aquests ninots...Però tampoc estic d'acord amb les pintades que se'n fan a la seu del PP o del PSOE, com "País Valencià" o "Puto PP"...Sóc partidari del contingut, però no de les pintades...Crec que és un acte brut i de mala educació, i així la dreta refinada sempre es justifica quan diu: "¿Mirad los catalanistas, son o no guarros maleducados barriobajeros? Somos españoles y despues valencianos..." i el mateix de sempre.

Crec que hi ha altres mètodes per a fer-se sentir que no pas aquestos, que embruten la nostra imatge. Deuriem potenciar la cultura dels PPCC d'altres formes, com conferències, presentacions...Crec que el nou OCCC d'ACPV és un exemple de que als blavers no se'ls planta cara amb pintades i insults, sino amb edificis emblemàtics culturals al mig de la blava València.

PD: Per cert, el de la fotografia és Juan Garcia Sentandreu, retocat per mi a l'estil "Führer"...El que no sé és com incloure-la dins dels missatges per a que es vega gran. Si algu sap com, per favor, que ho comunique. Gràcies.


Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres
                                                                                            Joan Fuster, 1922-1992

Desconnectat

 

#6 18-01-2007 19:25:09

Re: Les Falles no són Blaveres!!!

El blaver aquest de Sogrob89 d'on ha sortit? Encara no ha fet res més que fer el ridícul exposant teories absurdes sobre un nacionalisme valencià no blaver, però tampoc català...Això no existeix!!
Damunt, va per ací de "xulo"...típic blaver...


Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres
                                                                                            Joan Fuster, 1922-1992

Desconnectat

 

#7 20-01-2007 23:58:54

Re: Les Falles no són Blaveres!!!

Jo tot el que tinga banderes estanqueres de la veïna i opressora espana, ja no m'agrada. Per això ni les falles, on les falleres "majors" ni les festes de poble d'estil franquista on les "regines" porten la bandereta assassina, m'emocionen el més mínim.
A més, em semblen festes de "bufar en caldo gelat", tot apariència, fartades, exhibicionisme, "fardoneria".... Com a republicà no puc admetre això de que hi haja "regines" del poble.
No vos fa gràcia?El rei del poble qui és, el pare de la regina?
Tot això ho considere un complex d'inferioritat amb el qual a la gent li dóna per imitar al seu subjugador: El ric i el rei.

Tampoc no m'agraden els moros i cristians pel mateix nivell de prostitució i podriment de les altres dues festes que he parlat. Ací també la gent s'empenya i es gasta el que no té per lluir, per enlluernar i demostrar el que no són.

Bé, no fan més que confirmar aquest tipus de festes que ideològicament el poble valencià està més endarrerit que el Magreb.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#8 21-01-2007 03:45:10

Re: Les Falles no són Blaveres!!!

Rep+Ind hi han fotos de la república on hi han falleres alçant el puny, i lo de la reina, bé doncs una manera de premiar-la amb algo, està clar que a ella no li paguen la casa ni li paguen el menjar com al borbó... es una festa valenciana més, el cas es que s'ha corromput.
Tots sabem que en la post guerra, a les falles quan s'exhibien banderes de la ciutat de valència, la policia les retirava per tractar-se d'una "bandera separatista".
L'espanyolisme ho ha corromput, però no per això les deguem recriminar...

I la festa dels moros i cristians, l'única festa on pots mostrar una quatribarrada sense que hi haja algú que t'ho recrimine, en fi una festa del poble més, on es mostra la batalla contra els musulmans.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#9 21-01-2007 17:27:05

Re: Les Falles no són Blaveres!!!

Un exemple de que no tots els sectors fallers són blavers és la següent pàgina web:

http://www.estudisfallers.org/


Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres
                                                                                            Joan Fuster, 1922-1992

Desconnectat

 

#10 29-01-2007 02:17:43

javixu
Membre

Re: Les Falles no són Blaveres!!!

Encara queda molt blaver per les Falles, però les coses estan canviant amb un ritme prou notable. Existeixen comissions que reconeixen la unitat de la llengua com Arrancapins que ni participa en el concurs per conviccions amb l'origen de la festa.

A més com bé heu nomenat existeix l'ADEF que publica Estudis Fallers i que és una agrupaciò de professors i gent de la universitat que treballen per modernitzar la festa i per realitzar estudis a nivell cientific...

Està també el Pensat i Fet d'ACPV, està Marxa Popular Fallera del club A la nostra marxa...

Les falles no sòn tan blaveres com podria semblar des de fòra sense conéixer les seues estructures internes.

Desconnectat

 

#11 29-01-2007 11:08:13

Curial
Membre

Re: Les Falles no són Blaveres!!!

El que m´agrada de les falles és el seu orige de crítica als poderosos, a les figures públiques. Una crítica irònica, que els recorda que el poble no es troba per baix d´ells. Jo trobe que al seu orige eren prou àcrates, una expressió del caràcter del nostre poble, fester, reivindicatiu, irònic i difícil de controlar.
El problema és en el que s´han convertit, que hui en dia estan plenes de gent vanidosa que només vol eixir a la foto de fallera major, que es creuen que per participar a la falla son més valencians que tu (tot i que parlen castellà, no s´impliquen a res més de la cultura del seu poble, defensen "España", les crítiques de les seues falles son tan puerils i cutres que ni suposen crítica etc...)... Però això no és el que suposaven en un principi, i per molt que hi haja gent que ho vullga canviar els seus origens no son eixos.

També m´agrada molt el tema del simbolisme mediterrani pagà: el foc, el soroll, l´equinoci de primavera, tot això son símbols de la nostra cultura que la cristianització no ha pogut eliminar, estan dins de nosaltres.
M´agradaria vore a algun blaver negar els paralelismes entre les el dimoni de Badalona, les falles, les fogueres de Sant Joan...

Per això em sembla que no hem de renegar de les falles sino recordar el seu esperit original.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#12 29-01-2007 12:07:46

Re: Les Falles no són Blaveres!!!

El que passa es que la corrupció blavera arriba a tots llocs.
Vaja, es interessant lo del paganisme a les falles, jo ho havia sentit a Pascua, però a les falles encara no. La veritat es que te molt de sentit, per que en Europa, i fins a finals del segle XIII no va desaparèixer el paganisme, i honraven als seus deus cremant coses, matant animals i... mes coses xD.
Fa poc em vaig enterar que "pagà" vol dir llaurador, o siga que l'església no va poder ficar els nassos als pobles xicotets,on eren tots llauradors, la religió autòctona va durar molt de temps, fins que les carreteres i els camins es van fer més accessibles, i freqüentats. I també es interessant que bona part dels símbols catòlics son símbols pagans (com per exemple la creu feixista, el Nadal o l major part dels símbols del mal son símbols pagans). Amb açò te'n adones que el catolicisme només es una farsa que es van inventar. (crec que el Papa, l'emperador bizantí, l'emperador Romà d'occident... al segle IV)


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#13 29-01-2007 20:26:09

Re: Les Falles no són Blaveres!!!

Si, gandia, he sentit parlar dels símbols que dius -creu nacionalsocialista, Nadal, estrella de David, etc.- i de l'adaptació que van fer polítics i religiosos del moment per donar-los un nou significat. Alguns dels símbols són dels temps pre-cristians i tenen a veure amb els símbols màgics de les antigues tribus que poblaven el mitjà orient abans que s'organitzaren les grans estructures socials d'abans de Crist- els Mesopotamis, els Egipcis...-.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.