• Inici
  •  » Debat general
  •  » Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

#1 17-04-2011 15:10:56

Webmestre
Administrador

Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

Ahir fou un gran dia, i hui toca fer una xicoteta crònica d'aquests fets. Faré una crònica que, reconec que és personal, tal com jo vaig viure la mani. No posaré noms reals per a no donar pistes als nostres enemics.

Vaig arribar a les Torres de Quart aproximadament tres quarts d'hora abans de la mani. Ja vaig veure que estaven preparades les paradetes, on se solen vendre banderes, llibres, samarretes, i totes aquestes coses. Veia l'ambient animat, a diferència, d'altres anys, la qual cosa ja presagiava que seria un gran dia.

Aproximadament mitja hora abans de la mani, ja comançava a apilar-se la gent, i l'ambient era un poc agobiant al centre de la mani, on estava jo, així que vaig anar a un costat, on està l'estàtua del Palleter (per cert, una de les icones dels blavers, que hui era...catalanista! he he he). Allà em vaig trobar a un col·laborador de la web, que em contà les seues lluites contra els feixistes al seu poble. També em vaig trobar a l'amic X, a qui acostume trobar-me en les manis. Tots tres compartírem diverses impressions, fins que ens separàrem. Llavors vaig anar al davant de la mani, on estava el camió, la banda de música (de Bellreguard, a la Safor, crec) i la capçalera. M'anava trobant vells amics a tot això.

En eixe moment em telefonà l'amic Y, que és un gran amic, i enmig del soroll generalitzat, al final vaig escoltar que estava al carrer Quart (enfront de les torres). Allà vaig anar i per fi me'l vaig trobar. Fou una gran alegria. Anava acompanyat per uns companys de la seua comarca, entre els quals uns xiquets molt divertits. Estàvem, per així dir-ho, un poc fora de la mani, però la sensació era més agradable, ja que la quantitat de gent que començava a arribar era enorme.

Aproximadament a les 18.45 hores vàrem notar que la mani començava a caminar, i ens afegírem. Fou una sensació meravellosa. I ací vull fer el primer comentari: RECLAME AQUEST ITINERARI PER A FUTURES MANIFESTACIONS. Això per moltes raons:

1-Les avingudes són més amples. En l'itinerari tradicional, hi ha moments d'estretor (en el carrer sant Vicent, prop de l'Ajuntament i al carrer de les Barques. Això sense contar si la mani acaba en la plaça de la Verge, on en passar al costat del Micalet arriba a fer-se veritablement estreta).

2-En el centre de València viu gent pija i espanyolista. Acostumen a tancar les finestres, la qual cosa sé de molta gent nostra que li desagrada. Això a banda de les seues provocacions tradicionals: Banderes blaveres o espanyoles en els balcons, escupinades, ous, insults, etc.
En aquest nou itinerari, es passa per barris humils de la ciutat de València: Els barris de Velluters i del Carme. A banda de que les avingudes són més amples, no hi ha aquest sentiment d'hostilitat que hom pot observar quan la mani passa pel centre de València.

3-Es passa al costat del llit del Túria, que és un veritable verger, ple de verdor i de contacte amb la natura. Passar al seu costat dóna una sensació sempre molt agradable.

4-La finalització en les Torres de Serrans està plena de simbolisme: Aquesta fou l'entrada principal de la ciutat de València durant molts anys, també hi conduïa el camí reial que duia a Catalunya (de fet se diu "carretera de Barcelona" en molts llocs encara), i les Torres de Serrans en definitiva, representen la València antiga, foral i, per així dir-ho, nacionalment encara pura.

Al cap i a la fi, durant la transició moltes manis començaven o acabaven en la Plaça dels Furs, just al darrera de les Torres de Serrans.

Així doncs, en aquest cas, l'advocat fracassat Sentandreu es pensava que ens anava a fotre molt, i no ha estat així. Per tant, per una volta, i sense que servisca de precedent, diré que GRÀCIES SENTANDREU.

I bé, tornant a la mani, com vaig dir, va ser increïble: Hi havia tanta gent que es perdia la noció quasi espacio-temporal. Vaig a fer una primera estimació: Siguent conservador, 40-50.000 persones. Siguent exagerat, 80-100.000 persones. Fou una mani com les primeres que jo anava: Senties que la nació està viva, malgrat que ens vullguen anorrear com a poble (especialment al País Valencià), ENCARA ESTEM ACÍ!

I al final arribàrem a prop de les Torres de Serrans. Hi havia tanta gent que no ens podíem acostar! Sentírem tres cançons de Lluís Llach per a ser exactes, i al final se llegí un manifest (que tampoc poguérem entendre, perquè estàvem lluny). Jo continuava trobant-me gent coneguda, i al final vaig trobar-me a un col·laborador de la web, que si ell m'està llegint, i em dóna permís per a dir qui és, ho diré. Anava embolcallat en una senyera, que unit a la seua gran estatura (i jo sóc prou alt), li donava un aire de...soldat catalanoaragonès antic! he he he. Parlàrem sobre diverses coses de la web, i al final ens acomiadàrem.

Llavors vaig trobar-me de nou a l'amic Y, que he esmentat adés, ens férem unes quantes cerveses, i cap a casa.

Per últim, un altre comentari personal: EL PRESIDENT CAMPS HA ACONSEGUIT UNIR A GENT D'ESQUERRES, GENT NACIONALISTA, NEOBLAVERS, ETC. No sé com aniran les eleccions (tot i que com ja he dit altres moments, no crec que el PP trega tanta majoria com ells diuen que van a treure), però sens dubte, el tancament de TV3 ha estat una gran ficada de pota del president Camps. Per cert, al llarg de la mani hi havia uns cartells molt divertits, que feien referència als diversos casos de corrupció del PP valencià he he. Si tinc temps aniré posant fotos d'això.

Així doncs, un gran dia, d'aquells que es recorden durant temps. Si això ho unim al fracàs estrepitós dels feixistes blavers (per cert hem guanyat la porra que férem he he), la felicitat ahir va ser total.

Desconnectat

 

#2 17-04-2011 18:00:59

Toni_M
Membre

Re: Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

Un dels que es va trobar el webmestre sóc jo, un català nascut a Aragó amb arrels valencianes que va baixar de Barcelona a recolzar la seva família de València en un dia tan especial.

A diferència d'ell, jo vaig arribar amb la meva família a les sis en punt a Torres de Quart i ja allò estava ple de gent, tanta, que ni vaig veure cap paradeta de banderes, llibres, etc. (quina pena perquè m'agrada sempre mirar aquestes coses). Allò prometia, perquè estava mort de por per si sols fóssim uns pocs i patíem atacs per portar una senyera nua, jo m'esperava qualsevol cosa perquè, no sé si els que estàveu estareu d'acord amb mí, però l'ambient semblava totalment predemocràtic, com si a València no s'hagués superat la transició encara.

Però no!

Vam haver de ficar-nos per uns carrers contigus, la qual cosa va estar molt encertada, ja que vam veure passar les bandes de música, les pancartes gegants amb tota la crème de la crème política (Josep Lluís Carod Rovira, Joan Ridao, Uriel Bertran, Josep Guia i molts més) i un molt envellit Eliseu Climent.

Finalment ens vam afegir al gruix de gent que anava darrere del camió on portaven el piano del Lluís Llach. Vaig quedar bocabadat de tanta gent que vaig arribar a veure, mai no havia estat en una manifestació tan gran. Bocabadat i content de sentir tantes veus en valencià. Bocabadat i sorprès de veure molt suport a Esquerra Republicana i gairebé res al Bloc (només vaig veure una noia molt jove amb una pancarteta d'ells). Bocabadat i pixant-me de riure amb pancartes molt originals que deien autèntiques veritats (algú les havia de dir!), i sobretot amb un noi que anava disfressat de la Rita Barberà xD

També bocabadat i decebut amb la poca durada del concert de Lluís Llach, jo encara sentia el manifest que van pronunciar i les cançons però que es podia esperar amb tan poca ajuda de l'ajuntament. El so no era gaire bo i de vegades sentia més música que tocaven bandes que teníem molt a darrere. I sobretot estranyat perquè el final va ser com molt abrupte... com si els haguessin amenaçat i per estalviar problemes, haguessin de finalitzar el més aviat possible... Algú sap si això es cert?

L'itinerari estava bé per allò de l'amplitud del carrer però m'hagués agradat passar pel mig de la ciutat i no per la vora del riu, que no ens veia ningú. Per aquest camí, de fet, deurien haver passat els de Koalission Valenciana, perquè estava tot ple de fullets al terra de la seva manifestació del matí. I aquests s'estimen València? PORCS, que sou uns PORCS, embrutant la ciutat!!!

Vaig acabar mort, primer per la caminada i després per estar tanta estona en peu en la mateixa posició. Però va ser un dia molt especial, no només per la manifestació, sinó perquè de matí vaig fer realitat dues coses que mai no havia pogut fer: pujar al Micalet (bones fotos es fan des d'allà dalt) i anar al Centre Octubre (en especial a la llibreria 3i4, on em coneixen de fer comandes per telèfon hehe).

Tot i veure poques esperances al meu entorn familiar: gent que va viure la seva joventut a la transició i que ha estat contínuament decebuda pels dirigents del país, i que la gent d'ara no ens interessen aquestes coses, que aquestes coses no serveixen per a res... jo vull pensar que si hi ha esperança i animo tothom a que no s'avergonyeixi de la seva identitat (això va pels renegats) i que no se senti inferior respecte d'altres (ho dic per cert complex d'inferioritat respecte Catalunya que moltes vegades noto quan vaig a València en algunes persones), que facin servir la llengua tot el que puguin i, sobretot, no tingueu por, continuarem lluitar tots junts si ens ho permeteu:

PER LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ I DEL POBLE! VISCA EL PAÍS VALENCIÀ!

PD: No abaixeu mai el cap davant ningú!

Última edició per Toni_M (17-04-2011 18:08:23)

Desconnectat

 

#3 17-04-2011 20:06:45

TirantLoNegre
Membre

Re: Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

ara.cat, redacció València escrigué:

Clam multitudinari per TV3 al País Valencià

Desenes de milers de persones, 90.000 segons Acció Cultural del País Valencià (ACPV), s'han manifestat aquest dissabte a València sota el lema "Sí a TV3, sí a la llengua, sí a la transparència" en la tradicional marxa del 25 d'abril, aniversari de la desfeta d'Almansa. La manifestació ha estat encapçalada per l'artista Carles Santos dirigint una banda de música i una pancarta amb representants de la societat civil i el món de la política del País Valencià i Catalunya. L'acte final ha estat protagonitzat pel cantant Feliu Ventura, que ha interpretat dos cançons, i l'actriu Pepa López, que ha llegit el manifest. El cantant Lluís Llach ha posat el colofó a la manifestació interpretant tres temes. Els crits en favor de les emissions de TV3 al País Valencià i en contra del govern que presideix el popular Francisco Camps han protagonitzat la tradicional marxa del 25 d'abril, diada oficiosa del País Valencià. Milers de valencians han recordat la pèrdua dels drets arran de la derrota a la batalla d'Almansa l'any 1707 contra les tropes de Felip V en una de les manifestacions més multitudinàries dels darrers anys i amb gran presència de representants del món polític i cultural d'arreu dels territoris de parla catalana.

Suport polític

Durant la marxa s'han pogut veure representants de formacions polítiques com Esquerra Republicana, amb el seu secretari general, Joan Ridao, el diputat al Congrés, Joan Tardà, i el president d'Esquerra País Valencià, Agustí Cerdà. També hi ha assistit el secretari general de Solidaritat i diputat, Uriel Bertran, el líder del PSAN, Josep Guia, o la presidenta d'Òmnium, Muriel Casas, entre d'altres.

"El País Valencià és el meu país!"

Al final de la manifestació, als peus de les Torres de Serrans, l'actriu Pepa López ha llegit un manifest en el qual s'ha criticat el tancament de TV3 relacionant-lo amb la "rancúnia antivalenciana" del govern de Camps i en la voluntat de convertir el País Valencià "en una mala còpia de Castella" i "una platja bruta i trista al servei de Madrid".

El text ha denunciat l'obsessió pel control dels mitjans de comunicació, el silenci de veus que neguen la reverència i una televisió que "obre la llengua del país al món amb naturalitat i rigor". ACPV també considera que el tancament de TV3 vol distreure l'atenció dels casos de corrupció que amenacen el govern valencià.

"Ens han tancat TV3, però la tornarem a obrir", continua el manifest, tot alertant que ara l'obsessió del govern Camps és tancar ACPV amb multes en una "ofensiva" iniciada fa quatre anys. El manifest ha recordat la "resistència" de l'entitat amb manifestacions, concentracions, pronunciaments institucionals i el suport de molts valencians.

"Avui hem vingut fins a aquestes torres dels Serrans, obertes a la ciutat i tancades al mal d'Almansa, per dir ben alt i ben clar, en el nostre català de València, que no ens tancaran", continua el text que manifesta "la nostra voluntat de perdurar".

El manifest ha conclòs recordant les paraules de Lluís Llach en el seu darrer concert quan va criticar la situació de TV3 al País Valencià. "Vinguts del nord i del sud, de Barcelona, Perpinyà o Mallorca, de Fraga, Eivissa o Alacant, cadascun de nosaltres assumim els mots d'en Lluís: "El País Valencià és el meu país. Visca el País Valencià!".

La manifestació ha estat organitzada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) amb el suport d'Òmnium Cultural i l'Obra Cultural Balear. ACPV també ha comptat amb el suport dels principals sindicats del País Valencià, UGT-PV, CCOO-PV i Intersindical Valenciana, de partits polítics com el Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià, Esquerra Unida del Poble Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià o Solidaritat.

Entitats com Escola Valenciana, Societat Coral El Micalet, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, la Plataforma per la Llei de la Dependència, , l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians, Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu, Ca Revolta, i el Col·lectiu contra la Corrupció també s'han manifestat aquest dissabte al costat d'ACPV.

La manifestació culmina les reivindicacions en favor de les emissions de TV3 des que el passat 17 de febrer Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es veiés obligada a tallar el senyal. L'entitat prenia aquesta decisió en no poder fer front a una modificació legislativa que imposava multes de 60.000 euros quinzenals en cas de continuar emetent.

En paral·lel, ACPV té pendent de pagar en el termini aproximat d'un mes uns 800.000 euros en multes per haver emès TV3 des d'alguns repetidors precintats l'any 2007. L'entitat manté oberta una campanya amb bons d'ajut i donacions per poder fer front a les multes abans no sigui embargada.

Última edició per TirantLoNegre (17-04-2011 20:11:30)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#4 17-04-2011 20:34:54

Toni_M
Membre

Re: Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

"... la voluntat de convertir el País Valencià "en una mala còpia de Castella" i "una platja bruta i trista al servei de Madrid".

Trista veritat... sad

M'agradaria veure en vídeo aquests moments tan ben descrits pel diari Ara, se'm posen els pels de punta només de recordar-lo...

Desconnectat

 

#5 17-04-2011 21:10:26

Malnaiscut
Membre

Re: Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

Jo també hi vaig ser a València i crec que fou tot un èxit la manifestació, senyal de que, encara que siga poc a poc, anem pel bon camí i la nostra lluita donarà fruits. A les properes eleccions de maig vorem que diu el poble.

També cal destacar el ressò de la manifestació als informatius de Canal 9: doncs sí, hi tragueren la noticía al seu informatiu de la nit. Foren uns miserables 10-15 segons on destacaren per damunt de tot la vinguda de molta gent desde Catalunya....aquesta gent ni te vergonya ni la coneix, que una manifestació amb decenes de milers de participants pels carrers de València tinga aquest ressò es per riure......¿o per plorar?

Al menys per TV3 si que fou més digna la informació (jo la puc vore pel canal TVCi)

http://fotos01.levante-emv.com/fotos/noticias/646x260/2011-04-24_IMG_2011-04-17_00.55.29__DV015CV001.jpg.jpg


“Vergonya, cavallers, vergonya!!”

Desconnectat

 

#6 17-04-2011 21:36:57

Toni_M
Membre

Re: Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

Quins fill de puta... tal com ho vaig veure a la mani en una pancarta: volem un canal NOU!

Desconnectat

 

#7 18-04-2011 15:33:11

TirantLoNegre
Membre

Re: Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

Malnaiscut escrigué:

També cal destacar el ressò de la manifestació als informatius de Canal 9: doncs sí, hi tragueren la noticía al seu informatiu de la nit. Foren uns miserables 10-15 segons on destacaren per damunt de tot la vinguda de molta gent desde Catalunya....aquesta gent ni te vergonya ni la coneix, que una manifestació amb decenes de milers de participants pels carrers de València tinga aquest ressò es per riure......¿o per plorar?

Al menys per TV3 si que fou més digna la informació (jo la puc vore pel canal TVCi)

Allà hi havien 100 000 persones, i la majoria eren valencians. Potser catalans hi haviem uns 500. Per tant, aquests de Canal 9 estan acollonits per l'èxit de participació de la societat valenciana.

El que és una vergonya és la contramani del matí. 500 blavers. Quina vergonya. MEDIO MILLAR DE PERSONAS, com diuen a LAS PROVINCIAS. Uhhhh cuanta gente,,......MEDIO MILLAR és p'a cagar-se i no tocar-se.

JOJOJOJOJOJOJOJOJOJO!!!!!!!!!

Última edició per TirantLoNegre (18-04-2011 22:18:53)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#8 18-04-2011 17:49:56

gustau_1975
Membre

Re: Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

Me n'alegre per la vostra participació. Malauradament, jo no hi vaig poder ser, però pel que he sentit i llegit va estar tot un èxit.

Mireu aquest enllaç on sí en diuen qui va estar a la mani i en quina posició:

http://www.naciodigital.cat/noticia/242 … /clama/tv3

Només puc dir gràcies per anar-hi.

Ara si em permeteu, faré una crítica que enllaça amb les eleccions al País Valencià i la situació política.

Es clar, que la participació és lliure i oberta a tothom i per suposat el lema era per la llengua i TV3. i així aigualint una mica el sentiment nacional. No crítique pas això, trobe perfecte aquesta reivindicació.

Nogensmenys, la societat política valenciana i la entitats civils han d'adonar-se que en tenim un enemic molt mal parit, i que sempre ens destorba, els sociates espanyolistes (Carmen Ninet i Isabel Escudero, diputades a les Corts Valencianes pel Grup PSPV-PSOE) i llurs filials UGT i CCOO. Hom em pot dir què hi feien?

Per la resta, collonut, ERPV, ACPV, Escola Valenciana, Solidaritat per la Independència...

Desconnectat

 

#9 19-04-2011 18:16:55

senderi
Membre

Re: Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

Bona tarda a tothom. Jo pel matí vaig passar-m'hi per la UJI, a les trobades d'escola valenciana. Només vaig poder ser una horeta perqué vam arribar tard, cap a la 13.00 i a les dues tancaven les paradetes. Ara, molt bon ambient, molta canalla, molta catalanitat i molta senyera. Tot un goig pels sentits.

A la tarda vam arribar a la mani cap a quarts de set, després de passar al costat de quatre blaveros del GAV que eren al carrer Guillem de Castro, amb música "tradicional" valenciana, i insultant a qui passava amb una senyera sense blau. Estaven ben controlats per la policia i eren massa pocs com per donar més per cul.
Una vegada a la manifestació, gairebé una hora aturats, molt jovent, molta parella jove amb nens i gent gran. Vaig veure un numerós bloc d'ERPV i menys del PSAN i SCI, molta bandera republicana espanyola dins EUPV i molt pocs del BLOC jove, que portaven una preautonòmica, dues estelades i una estrelada valenciana. Això sí, força sorollosos i amb una música diferent de la resta; em va semblar com si fossin unes sarsueles a l'estil modern, reversionades, no ho sé.

Vaig poder pujar dalt les torres de quart amb la meva senyera i es veia força gent. Va ser emocionant escoltar la muixeranga aixecant la mà amb la senyal de les quatre barres al País Valencià.

A l'endemà, passejada pel casc històric valencià, AP-7cap amunt, aturadeta a Peníscola per berenar i cap a casa.
Com a curiositat, a Castelló vaig poder veure Diego Gómez, ex president d'escola valenciana, i la darrera conversa que vaig tenir en català a València, va ser amb l'Eliseu Climent, a la sortida de l'Octubre.

Tan de bo no sigui tot un miratge i pugui redreçar-se el rumb i la identitat del poble valencià.

Desconnectat

 

#10 19-04-2011 20:41:39

Pendrach
Membre

Re: Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

Enhorabona! M'alegre molt de l'èxit de la manifestació.

No podiem anar-hi per motius familiars...

Bé... seguim endavant. Som-hi!!!

Desconnectat

 

#11 24-04-2011 05:43:28

xoco
Equip

Re: Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

m'alegre d'haverte conegut, no se de kina forma va ser però m'enrrecorde. També de que t'hajes enrrecordat en la crònica. El meu poble es Gandia, a molta honra.

Última edició per xoco (24-04-2011 05:43:42)


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#12 25-04-2011 01:18:01

esteladeta
Membre

Re: Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

ha sigut un gran manifestació i es la mostra de que el poble conscient esta unit en la mes irreductible catalanitat com deia Joan Fuster

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Crònica de la manifestació nacionalista del 16 d'abril de 2011

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.