#21 07-12-2010 11:06:55

Webmestre
Administrador

Re: Què opineu d´aquesta pàgina?

Crec que no és exacte dir que els lingüistes del s. XIX i Pompeu Fabra foren els "culpables" del pancatalanisme que tant molesta en aquesta web. D'entrada, una cosa és la llengua i altra l'aspecte polític, cosa que ells no deurien barrejar.

Centrant-nos en la llengua, no és en absolut exacte: Els pares de la Renaixença catalana i valenciana eren totalment amics i tenien un esperit de total germanor, que implicava respecte mutu. Pel que fa a la Renaixença valenciana, el seu patriarca Teodor Llorente té alguns poemes on fa encesos elogis a la resta de territoris de parla catalana. Ací he trobat alguns poemes seus. Recorde en concret un poema que parla de València i Barcelona, del llunyà 1864, que és tot un encés elogi a ambdues ciutats.

Pel que fa a Pompeu Fabra, tampoc no és exacte dir que menyspreà les formes valencianes. Sense anar més lluny, deixà la -r final per escrit, la qual sols es pronuncia en el dialecte valencià (i tampoc en tot, ja que en el nord: Morella, Benicarló, Vinaròs, etc. se la mengen, com en el Principat i les Illes).

L'única part en que crec que tenen part de raó és quan parlen del pancatalanisme polític (que, insistisc, no cal barrejar amb el tema de la llengua). Ací els "culpables" potser foren el mateix Fuster i alguns marxistes del Principat i del PV que des dels anys 70 del passat segle fan proclames maximalistes (on a més barregen nacionalisme i marxisme, que són idees antitètiques) difícilment acceptables per la majoria de valencians. El mateix Fuster, però, reconegué al final de la seua vida el seu error, i digué allò de:

Difícilment els valencians se sentiran catalans si abans no se senten valencians.

Però clar, això és una cosa. Altra molt diferent, tirar per terra TOT el pensament de Fuster (que no parla sols de nacionalisme per si no ho saben els xiquets de val.com), del pensador més gran, junt amb Josep Pla, dels PPCC en sl s. XX. O de Pere Maria Orts i les seues teories definitives sobre la senyera del PV, o de tot aquell que els moleste en definitiva, però ja se sap que la ignorància és molt atrevida.

I per a concloure, el que és ja totalment inacceptable és la raó per la qual molts d'ells són neoblavers. El seu raonament seria que, com el neoblaverisme dóna vots al BNV i s'han d'aconseguir vots com siga, doncs cal fer-se neoblaver.

D'entrada, el cabàs de vots que porten 20 anys prometent, molts no l'hem trobat encara. Però és que a més, la pregunta és simple: els vots per a ells justifiquen tot? per treure vots serien capaços de vendre a sa mare? Per què volen tants vots? Per a conseguir ells una poltroneta? I en qualsevol cas, quin és l'enemic per a ells? Els PPCC? Jo els he preguntat moltes vegades i no m'han respost: Totes les energies que dediquen a atacar la idea dels PPCC, per què no les dediquen a lluitar contra el GAV i E2000? És dur el que vaig a dir, però si els neoblavers no fan res contra el GAV, és que estan en altra trinxera (compte, no dic que siguen del GAV, que després no manipulen).

En resum, que el neoblaverisme sí que és una postura de quatre arreplegats, als quals no obstant, val.com i el Racó Català donen una canxa desmesurada, i sembla que són ells el pensament únic valencià.

I bé, Tirant, just quan acabe aquest post, vaig a encetar una campanya per a donar a conèixer el GAV a la UNESCO, i que no torne a passar el que ha passat amb els castells i la muixeranga. Cada volta que entre en eixa web i comente qualsevol cosa sobre la nostra web em banegen. Com tu estàs inscrit i no t'han tirat, te demane per favor que faces propaganda d'eixa campanya en eixa web. Gràcies de bestreta.

Desconnectat

 

#22 07-12-2010 11:39:53

TirantLoNegre
Membre

Re: Què opineu d´aquesta pàgina?

Anem a fer-ho poquet a poquet Webmestre. Si entro amb tota l´artilleria em botaran i llavors quina gràcia.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#23 07-12-2010 16:30:17

saforenc
Membre

Re: Què opineu d´aquesta pàgina?

el paella "orgullo Valenciano" ...

"Si tenim un mateix sistema lingüístic doncs bé però no teniu perquè fer-nos donar fe tots els dies !! sou la nova inquisició ! " este personatge no esta be del cap, viu als anys 80 , omfg !!!*

*No he pogut evitar corregir la frase ¬¬'

Mare de deu el que hi ha que vore.

no son anti-, son venuts.

Mal tall ... el que hi ha que arribar a llegir, m'estime més ser una branca de roure que un fil ferros.

Última edició per saforenc (07-12-2010 18:45:38)

Desconnectat

 

#24 08-12-2010 12:46:24

Pendrach
Membre

Re: Què opineu d´aquesta pàgina?

Nosaltres podem escriure el català arcaic o "desfabrianitzada" sense cap problema...

Pompeu Fabra modificava "articifialment" la nostra llengua i intentava millorar la comprensió en la comunicació perquè la majoria de la nostra llengua està profundament maltractada per la llengua castellana des de l'entrada de Trastàmara a la Corona d'Aragó.

L'objectiu del "pancatalanisme" és homogeneïtzar la llengua en tots els PPCC: nosaltres hem d'escriure com els de Barcelona o bé, els de Barcelona han d'escriure com els de València. Igual que Espanya (Madrid vol llevar-nos les llengües que no sigan castellanes i imposar-nos com els de Madrid) o bé, Itàlia (Roma vol que tota la península itàlica parlàs com els de Roma).

I els objectius del "catalanisme" són unificar els PPCC i pluralitzar la llengua: el valencià és valencià, el barceloní és barceloní, el balear és balear, l'urgellenc és urgellenc, etc. Tot això és similar al de la llengua anglesa.

Desconnectat

 

#25 09-12-2010 08:27:42

TirantLoNegre
Membre

Re: Què opineu d´aquesta pàgina?

Sens dubte Pendrach,

El pancatalanisme ha fet molt de mal. Però em sembla que hem crescut una mica des que aquests vellets del segle XIX la van liar. Ara per ara em sembla que l´institut d´estudis catalans és molt més obert en l´assupmte d´acceptar l´especial tarannà de la llengua en els diferents territoris on es parla.

El debat està a la taula de val.com. Crec que realment, no són gaire diferents a nosaltres. L´enemic és comú.

Som-hi doncs!


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#26 09-12-2010 15:02:24

Webmestre
Administrador

Re: Què opineu d´aquesta pàgina?

Doncs si tens bon rotllo amb ells i no t'han tirat, si et plau, Tirant, anuncia que hem publicat La Pesta Blava en línia, a veure què diuen...

També pots anunciar-los la nostra campanya per a donar a conèixer el GAV a la UNESCO i que el que ha passat amb els castells i la muixeranga no torne a passar.

Desconnectat

 

#27 09-12-2010 22:20:00

Almogaver.cat
Membre

Re: Què opineu d´aquesta pàgina?

Francament Webmestre estan molt, pero molt,  al corrent d'Antiblavers.T'ho puc assegurar.

Desconnectat

 

#28 10-12-2010 02:17:39

saforenc
Membre

Re: Què opineu d´aquesta pàgina?

http://img263.imageshack.us/img263/3716/wtfay.jpg

si, m'agraden els "pic reply".

Última edició per saforenc (10-12-2010 02:18:31)

Desconnectat

 

#29 11-12-2010 09:05:28

Re: Què opineu d´aquesta pàgina?

Val.com té coses positives, com per exemple ser un punt d'encontre al qual convergir amb valencianistes honests de tota mena. El que passa és per al meu gust està caient en el ridícul a l'hora per exemple de qualificar Catalunya com a "la nació veïna". O a l'hora de dir que l'Ajuntament de Perpinyà ha oficialitzat el valencià com a llengua pròpia, fugint de dir-li a la llengua català sense complexos.

D'altra banda, hi ha usuaris (i no solament de la PJV) que tenen la lletja costumeta d'agredir verbalment a qualsevol que defense la idea de Països Catalans com a nació pròpia dels valencians.

Simplement crec que la línia de la pàgina ha entrat en una dinàmica neoblavera que no va enlloc.

Tot i això, crec que la majoria dels usuaris segueixen combregant plenament amb el nacionalisme valencià catalanista, encara que cerquen una via valenciana específica, cosa que no em sembla malament.

Efectivament, els de la PJV i uns quants frikis desenfeinats sobre d'eixa pagineta.

Última edició per Alzira-PV-PPCC (11-12-2010 09:13:48)


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWI2d6jBA3Pf__nPQ_4WgV8g7UgBwVEL2MFh0W0pU5u-87y2t4QQ

Si el que calla atorga, sap que s'empassa la porga.

Desconnectat

 

#30 12-12-2010 18:40:51

TirantLoNegre
Membre

Re: Què opineu d´aquesta pàgina?

Alzira-PV-PPCC escrigué:

Val.com té coses positives, com per exemple ser un punt d'encontre al qual convergir amb valencianistes honests de tota mena. El que passa és per al meu gust està caient en el ridícul a l'hora per exemple de qualificar Catalunya com a "la nació veïna". O a l'hora de dir que l'Ajuntament de Perpinyà ha oficialitzat el valencià com a llengua pròpia, fugint de dir-li a la llengua català sense complexos. .

Si noi, el tema és que encara no han passat de la fase de com dir-li a la llengua que parlen. "Y la casa sin barrer" com diuen els castellans. És que no veig a on està la polèmica. Si volen ser valencians només ja em sembla bé, però no seran més valencians per no dir-li a la llengua català. La doble denominació Català-Valencià no està malament, jo ja ho he dit en algun altre fil, però és que crec que el discurs de la valencianitat o la catalanitat no passa per aquí. Ni tan sols el discurs dels PPCC passaria per aquí. A mi si em donen els PPCC demà li dic a la llengua "Valencià" si calgués.

Em pregunto com defensarem allò que ens diferencia de la resta (la llengua sobre tot) si no anem junts a defensar-la davant´l´Espanya rància, Europa i el mon. Al cap i a la fi PPCC que vol dir sinó. Si volen inclús podriem canviar la denominació PPCC també cap a PPVV o PPCCVV (vinga, doble denominació també si cal) i així ens deixem de xorradetes.

Dígali com vulguis, Català, Valencià, Catavalè o Valencatà. Però que els Cesar Vidal i companyia no puguin ni entrar a tocar-nos els collons perque nosaltres no som castellans ni manxecs ni res que s´hi assembli.

Última edició per TirantLoNegre (12-12-2010 18:43:25)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#31 12-12-2010 21:44:51

saforenc
Membre

Re: Què opineu d´aquesta pàgina?

La doble denominació de la llengua es insultant per a la gent de ses illes.

Els castellans parlen castellà i els anglesos angles.

No te res que vore parlar amb ser, no se com es pot ser tan curt de mollera.

Desconnectat

 

#32 12-12-2010 23:41:14

TirantLoNegre
Membre

Re: Què opineu d´aquesta pàgina?

Si Saforenc, però vist que aquesta és la cosa que ens fa patir... i també el que ens està allunyant.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.