#41 18-07-2009 20:14:06

almogaver
Membre

Re: Me presente.

És evident què és així, però no podem ni ningú pot negar que nosaltres hem estat fins l'arribada dels malaurats una nació amb Estat propi, com així ho demostra la nostra història, al igual quer Castella ho va ser d'igual manera, pel que vull dir que la nagació a aquests fets és pura ignorància, i com no, ganes d'enprenyar.

Desconnectat

 

#42 02-08-2009 23:11:08

Zorrotz
Membre

Re: Me presente.

DK-PV,

Només una puntualització, els bascos vam ser navarresos i ara els navarresos són bascos, per a mi i per a molts (Per exemple l'escriptor Tomás de Urzainqui) la separació és només temporal i no geogràfica. Per tant, podem parlar del Regne de Navarra com a Estat Basc Sobirà fins al 1512 a la penìnsula ibèrica i fins a la revolució francesa al continent. Els furs van ser mantinguts fins al liberalisme i va ser el motiu del posicionament pro-carlista de la societat basca. De fet, Biscaia, Guipùscoa, Alava o Navarra legislaven com a estats sobirans i la pèrdua dels furs va ser l'origen del nacionalisme basc com avui el coneixem. A més 3 dies abans que els requetés navarresos prengueren la seu del govern basc a Bilbao després del vergonyós pacte de Santoña on els 'jeltzales' del PNB varen entregar Euskal Herria als falangistes sense lluitar, el lehendakari Aguirre va proclamar l'independència del País Basc. Crec que, sota el meu parer, els bascos podem parlar d'un Estat Sobirà i dels furs que eren només que les antigues lleis navarreses.

Salutacions

Última edició per Zorrotz (11-08-2009 13:47:35)

Desconnectat

 

#43 07-12-2009 00:15:46

Filarjos
Membre

Re: Me presente.

Anem a pams Buñolero.
Fins i tot dintre d'una comarca hi ha diferències geogràfiques (per cert, allò d'"accidentes" no ho diu cap "entès" en el tema).
Llavors Espanya supose que per tu tampoc no seria cap país (per tant et contradius a parlar de Región Valenciana).
Estat i Nació no són sinònims (per molt que ho diga la Real Academia Española [sic]). No totes les nacions són estats i no tots els estats són nacions, ni molt menys.
Que jo sàpiga qui equipara país a estat sou els espanyols.
País (pres del francès "pays", encunyat per Vidal de la Blache) és en veritat un terme geogràfic (igual que regió), i no trobe que hom li done cap altre significat.

Desconnectat

 

#44 16-12-2009 19:37:34

almogaver
Membre

Re: Me presente.

Corregeix-me si no és que ho he entés malament,  País o Regió, segons tú, significa el mateix?, doncs no és això precissament el què nosaltres pensem, el nomenar País és signe de reclamació sobirana, un Estat independent de la resta de Regions de la península Ibérica, i com no part de la nació Catalana a la que pertanyem tant si es vol com si no.
També si no m'enganye Regió ve del llatí "revel", pel qual les zones geogràfiques de les que fas menció són zones revels vist del del punt de vista Romà.
Entre altres coses, jo deixaria el tema tancat, ja que aquell que el va fer, ja ho va donar per tancat i no contestarà.
No perdes el temps.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.