#1 24-10-2008 02:41:13

golet
Membre

Educació per a la Ciutadania?

Com que no és un tema exactament referit al blaverisme, l'he ficat a aquesta secció...

Bé, ara que tenim el tema calentet, especial al País Valencià, què en penseu de l'assignatura??

Jo no conec exactament la seua situació al panorama educatiu europeu, els seus continguts, etc. però pel que fa al currículum que marca l'Estat Espanyol ( http://www.mepsyd.es/mecd/gabipren/docu … adania.pdf ) em resulta absurd que la dreta el critique perquè "manipula"...

Voldria saber si alguna d'eixes persones s'ha llegit realment els continguts de l'assignatura o simplement s'han inventat que "adoctrina" i que és com la "Formación del Espíritu Nacional" o bajocades per l'estil... Ho dubte molt, perquè jo veient els continguts que assenyala la Llei, em semblen prou necessaris per a la formació de totes les persones... Supose que els qui la critiquen per eixe sentit, no volen ni sentir-ne parlar de drets humans, igualtat, o coses per l'estil...

Un altre tema és que hi haja alguns llibres de text per a l'assignatura vertaderament acollonants (cas del d'Akal, que fa una apologia desmesurada i inexplicable, en un llibre de text, del comunisme), però bé, cada centre educatiu, departament, professor, etc. té dret a triar el material que més li agrade, com si vol no emprar cap llibre de text i en pau.



Crec que passe d'incidir en el cas valencià, tractant de des-ensenyar l'assignatura en anglés i tal (curiosament sols se'ls ocorre fer-ho amb l'assignatura amb la qual el PP s'ha mostrat absolutament en contra... http://www.edu.gva.es/educationforcitizenship/ )


Què en penseu del tema?

Última edició per golet (24-10-2008 02:41:36)

Desconnectat

 

#2 24-10-2008 21:06:11

Rogeta
Membre

Re: Educació per a la Ciutadania?

Una cosa es del que posa al curriculum que s'hauria d'impartir a eixa assignatura, i altra al que realment donen. Personalment, conec un cas proper d'una escola concertada i religiosa, i els nanos donen religió. EN comptes de parlar-los de l'abort i altres temes que haurien de ser objecte de debat i fer reflexionar als xiquets, els imparetix les clases el retor, i el primer dia va tancar el tema de discussió dient, que en l'abort estava en contra per matar una vida, l'homosexualitat era caca, i les relacions sexuals fora del matrimoni són pecat. I així continuen donant religió, això sí el retor llig el text en anglès i es queda més ample que llarg.

D'altra banda, uns dels objectius és fer reflexionar als joves sobre els temses, saber debatre i que aprenguen a pensar per sí mateix. Més o menys el que feiem molts de nosaltres en ética. El problema es que això de deixar que els joves formen la seua personalitat i aprenguen a pensar i baremar, al PP li fa por. Quan més ignorant és el poble, més fácil es d'enganyar, ja sabeu.

Desconnectat

 

#3 24-10-2008 22:42:33

golet
Membre

Re: Educació per a la Ciutadania?

Ja, això és cert al col·legis concertats o privats; però bé, si jo porte al meu fill ahí, ja sé que va a tenir religió d'assignatura, i en quin "ambient" va a educar-se...

Està clar que el cas del PP ací és un boicot amb totes les de la llei (mai millor dit)... a vore si les vagues i concentracions aconsegueixen alguna cosa...

Desconnectat

 

#4 15-12-2008 23:45:37

batiste-ceba
Membre

Re: Educació per a la Ciutadania?

ja l'han fet fora!ja es pot donar en castellà o en valencià,pero la vaga i concentracio del dimecres 17 segueix convocada....tots els estudiants i professors als carrers a defensar els nostres drets!!


http://img387.imageshack.us/img387/2261/xivaantifang3.gif

Desconnectat

 

#5 09-03-2009 19:58:09

carles_cat
Membre

Re: Educació per a la Ciutadania?

io conec el tema personalment per k estava estudiant
no e tingut akesta asignatura pero el meu profesor d'etika impartia educacio per a la ciutadania i ens contava els problemes k tenia per a donar classe
aixi k es cansaren i deixaren d donar classe i els xikets doncs no feien res

excuses dl PP per a k no pensem i tidrens "contentets" amb el circuit d F1 i k ls boten

Desconnectat

 

#6 09-03-2009 20:51:00

PALAMOS
Membre

Re: Educació per a la Ciutadania?

Golet diguè:    "Voldria saber si alguna d'eixes persones s'ha llegit realment els continguts de l'assignatura o simplement s'han inventat que "adoctrina" i que és com la "Formación del Espíritu Nacional" o bajocades per l'estil".

Els estatuts polítics, lleis, propòstes, ideologies... els hi passa com els electrodomèstics...La gent, apenes se'ls llegeixen i tant sols coneixen el 15 % !!!


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#7 09-03-2009 21:28:40

Re: Educació per a la Ciutadania?

Sóc professor de filosofia i imparteixc aquesta assignatura a un grup de segon d'ESO. Ho faig a l'illa d'Eivissa i en català, per descomptat. Al meu parer aquesta assignatura no era necessària, ja que els objectius i continguts ja venien recollits a l'assignatura d'ètica, i a més millor estructurats i a una edat més escaient pel nivell de maduració dels xiquets. Però el que és una cosa forasenyada és l'oposició de la dreta cavernícola. Potser el que no volen és que la gent sàpiga que té drets, no siga que els reclamen de majors!
I el que fa riure és el tema de l'objecció. Per eixa regla de tres molts més motius tindríem tots els catalanoparlants per objectar a l'assignatura de castellà i demanar tot en català (la nostra llengua) i anglès (la llengua de comunicació internacional). Així que plantege un tema: per a quan promourem l'objecció a l'aprenentatge dela llengua espanyola, imposada per "derecho de conquista"? per que no se n'encarreguen de fer-ho les joventuts dels partits independentistes o no nacionalistes (espanyols)?

Desconnectat

 

#8 23-04-2009 23:13:44

Re: Educació per a la Ciutadania?

Bona proposta en principi la de raimonbono.
Ho veig viable des d'un punt de vista propagandístic, testimonial. Per anunciar-ho i proposar-ho a la societat, denunciant una injustícia.
Però si cert sector de l'alumnat comença a practicar aquestes propostes, el professorat lògicament acabarà complint la llei i perjudicant a aquests alumnes. I respecte l'objecció entre l'alumnat, si cundeix l'exemple, acabaria en deserció del sistema escolar, ja que els alumnes faltarien a la meitat de les matèries, per un motiu o un altre.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#9 24-04-2009 12:45:41

PALAMOS
Membre

Re: Educació per a la Ciutadania?

Sona bé, però clar l'objecció l'hauríen de practicar els pares de l'alumne, doncs els nens no tenen potestat per decidir aquestes coses. I gràcies raimónbono per fer classes en català, em posa tendre saber que a Eivissa hi hagi gent tan compromesa smile


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#10 24-04-2009 13:09:35

Re: Educació per a la Ciutadania?

Palamós, et donaré una alegria millor: a l'illa d'Eivissa el 80% de les classes són en català als centres públics. Cal tenir en compte que vora un 50% dels professors som valencians (a Eivissa hi ha dèficit de llicenciats i els mallorquins no volen venir a treballar ací). I als espanyols els cou (podeu seguir les campanyes de Libertad Digital i El Mundo contra la normalització de l'ensenyament en català a Eivissa).
No penseu que la situació lingüística a les Illes estiga tan malament. Probablement a Eivissa es parla molt més català que a moltes comarques del continent. I jo, que he treballat a totes les Illes, no he vist un lloc a tots els Països Catalans on el català estiga més normalitzat que a l'illa de Menorca.
Per cert, teniu un amic a Eivissa, i si algun dia veniu podem quedar.
Salutacions cordials!!!!

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.