#1 27-07-2008 23:46:41

golet
Membre

Ortografia al fòrum

Bé, sols volia dir que trobe que hauríem d'anar una mica més amb compte amb l'ortografia quan escrivim per ací.

Una cosa és quan es parla per MSN o en missatges de mòbil, coses així; però a l'hora de postejar a una fòrum d'internet tenim tot el temps del món a pensar què escrivim, i com ho escrivim. Sense que ningú hàgem de ser filòlegs ni grans erudits, pense que seria bo pensar una mica en l'ortografia. Sols dic que hi ha alguns missatges que podrien passar perfectament per blavers si mirem la quantitat de faltes que tenen.


Pense jo, que fixar-se un poquet no costa molt.

Gràcies, i que ningú s'ho prenga com a res personal, va en general.

Desconnectat

 

#2 28-07-2008 00:18:56

Tirantloblanc
Membre

Re: Ortografia al fòrum

Tens tota la rao del món golet. Hem de fixar-se una mica més... i tranquils que si Déu vol en 5 anyets ja seré filòleg i podré corregir-vos haha.

Desconnectat

 

#3 28-07-2008 01:39:29

golet
Membre

Re: Ortografia al fòrum

Home, i abans d'això també, no? Jo no sóc filòleg de res, però també procure escriure el millor possible.
Per cert, quina carrera vas a començar? A mi sempre m'hagués agradat fer alguna filologia (el tema de lingüística m'encanta) però mai em faig l'ànim, xe...

Desconnectat

 

#4 28-07-2008 11:15:25

ixader
Membre

Re: Ortografia al fòrum

No puc estar més d'acord amb aquest tema de l'ortografia.

Per cert, tot i que no ve al cas, una persona amb el batxillerat fet a un institut valencià té algun títol lingüístic com tenen catalans i balears que  quan acaben els seus estudis tenen el nivell C de català (equivalent al nostre grau mitjà)?

Desconnectat

 

#5 28-07-2008 17:29:05

golet
Membre

Re: Ortografia al fòrum

Mmmmmmm... crec que se't convalida pel títol elemental de la JQCV, però res més... I no sé si pots accedir al grau intermedi de l'escola oficial d'idiomes.

Parle d'oïdes tot, no ho sé cert, si algú sap realment el tema com va, estaria bé que ho comentara.

De tota manera, procura fer-te amb tots els títols de valencià que pugues (encara que siguen exàmens molt semblants una i altra vegada), els de la JQCV, els de la Universitat, els de l'Escola Oficial, etc. i tots els que s'inventen!

Desconnectat

 

#6 28-07-2008 21:05:10

LarsenAlacant
Membre

Re: Ortografia al fòrum

Els que utilitzeu Firefox (hauríeu de ser tots! hehe) podeu baixar-vos "diccionari català", un pedaç per al firefox que fa que quan escrius una paraula en català malament, te la subratlla en roig, per a que la pugues corregir. O si no saps com està bé, fas botó dret i t'ix un llistat de possibles paraules.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#7 29-07-2008 20:37:49

Tirantloblanc
Membre

Re: Ortografia al fòrum

GOLET , vaig a començar filologia catalana, per a ser un professor de català ! smile xd

Desconnectat

 

#8 29-07-2008 23:32:23

golet
Membre

Re: Ortografia al fòrum

Molt ben fet, tirant! que et vaja molt bé, home! wink

Desconnectat

 

#9 11-08-2008 02:27:41

Esquerrà
Expulsat

Re: Ortografia al fòrum

Si s'acaben els estudis en la línia en valencià s'assoleix el nivell mitjà de valencià (equivalent al C principatí)  i si els estudis s'acaben en la línia en castellà no s'aconsegueix cap títol (o potser l'elemental, això no ho tinc clar).

Última edició per Esquerrà (11-08-2008 02:27:54)

Desconnectat

 

#10 11-08-2008 02:33:50

Esquerrà
Expulsat

Re: Ortografia al fòrum

Doncs com no canvien les coses, i crec que per moltes sentències que hi haja no canviaran, els llincenciats en filologia catalana seguiran sense poder ensenyar valencià, perquè la Generalitat no vol acceptar la validesa dels seus títols. Abans és prefessor de valencià qualsevol professor amb un curset de valencià que un filòleg de català. Molts filòlegs de català de les universitats valencianes són professors de valencià perquè han presentat el títol del batxillerat en línia en valencià per presentar-se a les oposicions, ja que el de filologia catalana és rebutjat. No han anul·lat cap oposició després de les sentències que obliguena  convalidar filologia catalana, i us assegure que en la pròxima convocatòria opositora la Generalitat seguirà sense complir la llei. I ací no passa res.

Desconnectat

 

#11 11-08-2008 21:06:32

Geodacus
Membre

Re: Ortografia al fòrum

I cap partit no es mulla, Esquerrà? hmm

Desconnectat

 

#12 12-08-2008 00:05:03

Rogeta
Membre

Re: Ortografia al fòrum

Esquerrà, vas mal encaminat.
Si curses la línia en valencià i acabes el batxillerat, te dic que no tens el títol de grau mitjà. Sols tens l'elemental. Si vols el mitjà, vas i fas l’examen, que esta tirat, i ja tens el mitjà. Mentrestant sols l'elemental.
Ho dic per que jo vaig haver de fer l'examen del mitjà tot i que venia de la  línia.

Desconnectat

 

#13 12-08-2008 11:56:17

golet
Membre

Re: Ortografia al fòrum

Eixe tema és d'allò més divertit; al respecte hi ha una cosa millor.

Tu pots haver estudiat tota l'escola i l'institut en valencià. Haver estudiat en valencià la carrera (en el meu cas al conservatori), ser valencianoparlant habitual, etc. I després de tot això, en principi sols estàs capacitat per a fer classe treballant com a professor en castellà, i si vols fer-ho en valencià, encara has de fer el curs aquest famós de la Capacitació. Jo trobe que més bé hauria de fer Capacitació en castellà, en tot cas, però bé...

Desconnectat

 

#14 15-08-2008 00:10:27

Esquerrà
Expulsat

Re: Ortografia al fòrum

Tenim una llengua perdedora. A qualsevol ciutat espanyola de llengua castellana no hi ha títols de coneixements lingüístics de castellà. El més lògic és que a tots els PPCC siga tota l'educació en català i que s'anul·len els certificats de coneixement lingüístic. Demanen a la Comunitat de Madrid el títol superior de castellà per opositar? No, no existeix !. Es presuposa que tothom sap castellà, però un francès pot presentar-se a una oposició a Madrid sense tenir ni idea de castellà (només li cal entendre'l escrit per contestar el test i si aprova funcionari).

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.