#41 29-11-2007 22:43:07

Curial
Membre

Re: Arguments contra la monarquia

Roig_català, gràcies per intentar salvar el tema retornant-lo al seu contingut.

Per a mi resulta indigne que en un estat que es diu democràtic i a on tots els ciutadans son suposadament iguals davant de la llei, hi haja una persona que per dret de succesió, te la vida apanyada i una consideració molt més alta que nosaltres els treballadors. Que es pot permetre cridar-li a altres presidents electes perquè esta nerviós entre que cremen les seues fotos i es separe la seua filla.

No volem cap rei al País Valencià.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#42 29-11-2007 22:49:02

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Arguments contra la monarquia

Curial, la Preysler també té la vida apanyada. Jo només dic que mantenir la Monarquia és més barat. Ara, tens raó la successió per sang no és normal. Però si democràticament els espanyols volen la monarquia s'ha d'acceptar. Podem considerar la Monarquia com les llengües, una cosa a conservar si el poble ho vol.

França gasta 90 milions d'euros en mantenir la Presidència de la República, i Espanya gasta 8 milions d'euros en mantenir la Monarquia espanyola. I millor no dic el que costa mantenir la Presidència dels EUA perquè no m'entrarien els zeros.

Última edició per Llenguacatalana (29-11-2007 22:49:32)

Desconnectat

 

#43 29-11-2007 22:55:51

Re: Arguments contra la monarquia

Des de el meu punt de vista crec que els qui recolzen la monarquia, en realitat recolzen a Joan Carles I, no a la institució. Crec que el tema de monarquia sí - monarquia no u haurien de portar a referéndum.


Socialisme... o barbàrie...

http://www.estat-catala.cat/imatges/otegui_askatu/ppcc_eh.jpg
Països Catalans------Euskal Herria >Bi herri, borroka bat: INDEPENDENTZIA ETA SOZIALISMO!!

Desconnectat

 

#44 29-11-2007 23:18:05

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Arguments contra la monarquia

El problema és que els espanyols voten majoritàriament a dos partits que volen la Monarquia: PSOE i PP, i per tant no és possible que hi haja un referèndum. Ara, si un dia hi ha un partit o dos partits que tinguen els 2/3 per canviar la Constitució podran derogar la Monarquia i reimplantar la República, sempre i quan després el poble espanyol ho refendre, ja que la reforma del títol segon obliga al referèndum.

Desconnectat

 

#45 29-11-2007 23:20:01

puka
Administrador

Re: Arguments contra la monarquia

això està clar, si volen monarquia, monarquia.
el que això no evita és que aquestes idees isquen a la llum, perquè la gent viu en una gran mentida sobre la monarquia i s'hauria de plantejar eixes qüestions que exposa el document. i evidentment, aqui al PV desgraciadament tenim problemes molt més greus

Desconnectat

 

#46 29-11-2007 23:34:25

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Arguments contra la monarquia

Això és el que jo deia fa uns dies al fòrum, el País valencià té un problema identitari que s'agreuja amb la pèrdua del valencià dia a dia, per això estos temes de Monarquia espanyola-República espanyola només fan que desviar-nos i oblidar-nos de quins són els temes urgents al País valencià, que són la recuperació del valencià i de la identitat valenciana.

Desconnectat

 

#47 01-12-2007 01:44:04

Tio_Cuc
Membre

Re: Arguments contra la monarquia

Llengua catalana,


M'agraden els teus arguments. M'agraden molt les teues formes, força important això, una persona pot tenir més raó que un sant però si de cada quatre paraules tres són paraulotes el seu discurs perd qualitat moral i contingunt. Pel que fa als teus raonaments no puc estar més d'acord amb tu.

No crec que hàgeu perdut el fil argumental del fòrum a grans trets. Crec que tot sobre el que heu discutit està relacionat. Un resum del que s'ha parlat seria el següent:


- Monarquia o República?

Possibilitats: a) Monarquia, b) República.

Si la possibilitat és a:

Possibilitat a1= Monarquia parlamentària + Estat espanyol unitari.

Possibilitat a2= Monarquia parlamentària + Estats confederats per la unió d'un monarca (tipus Commonwelth).

Si la possibilitat és b:

Possibilitat b1= República parlamentària + Estat espanyol unitari + model econòmic liberal (tipus França).

Possibilitat b2= República estatal + Estat espanyol unitari + model econòmic comunista (dictadura del proletariat, tipus Xina).

Possibilitat b3= República dels "Països Catalans"(3*) + model econòmic liberal (tipus Irlanda).

Possibilitat b4= República dels "Països Catalans"(3*) + model econòmic comunista (tipus Vietnam, Corea del Nord o Cuba???????????)

Jo hi afegiria una cinquena possibilitat;

Possibilitat b5= República parlamentària + Estats confederats + model econòmic liberal (tipus Alamanya).

Ja sé que aquesta darrera possibilitat és molt poc probable d'esdevenir real i que els que tenen la paella pel mànec a Madrid mai permetran  una federació d'estats i que el concepte que tenen d'Espanya és una prolongació de Castella cultural i arreu uniformat en castellà, però era una possibilitat més a esmentar.


(3*) Pel que fa al terme "Països Catalans" jo crec que fem (i dic fem perquè jo també ho faig) massa demagògia. Què vol dir "República dels Països Catalans".

Des d'un punt de vista cultural el Països Catalans encunyat pel Joan Fuster, té un sentit clar que és anomenar l'àrea lingüística on es parla la llengua catalana. És un mot polèmic a València, però hauríem de fer molta pedagogia perquè es començara a assumir ja que és acceptat sense complexos per la comunitat científica (univeristats...) a França els "Països Catalans" són matèria d'estudi mentre que a Espanya és un mot poscrit. De fet països catalans, si és veritat que parlem la llengua de Joanot Martorell o Ausiàs March no hauria de ser un terme polèmic o tot i al menys el mot "països" perquè a la nostra llengua "país" no vol dir estat o nació sinó que és una paraula familiar que designa el lloc o territori on vas nàixer (vaja allò que tens a la vista), els francesos el fan servir de la mateixa manera i és per això que el mot "pays catalan" per a ells no és gens conflictiu i el mateix passa a la cultura anglosaxona amb el "country". El problema el tenim perquè sempre intentem vore el Món mitjançant els ulls dels castellans, intentem caure'ls simpàtics i ells a la paraula país si que la troben connotacions superiors d'estat, nació, pàtria, etc... (encara que en castellà jo he sentit moltes vegades el terme "patria chica")(??). Es per això que quan ens trobem algun escrit científic en castellà fent al·lusió als països catalans sempre els esmenten com "área de habla catalana, o regiones de habla catalana..." El mateix passa amb el mot dimonitzat País Valencià, potser és més suau en castellà el "Comundad Valenciana", però en català no té cap sentit, "comunitat" per molt que s'obstinen alguns no té més sentit que comunitat de propietaris (o d'escala) que de fet és en el que han convertit l'autonomia valenciana.

Quant al punt de vista polític, una "República dels Països Catalans" què seria, una federació d'estats tenint com a estats el País Valencià,  el Principat i ses Illes? els nords catalans hi estarien inclosos? i què passa amb l'Alguer?

Salut

ja em direu res

Desconnectat

 

#48 01-12-2007 13:57:32

Re: Arguments contra la monarquia

La Catalunya Nord, al igual que l' Alguer, estaríen inclosos. Però t' oblides de la Franja de Ponent, que també forma part dels Països Catalans.


Socialisme... o barbàrie...

http://www.estat-catala.cat/imatges/otegui_askatu/ppcc_eh.jpg
Països Catalans------Euskal Herria >Bi herri, borroka bat: INDEPENDENTZIA ETA SOZIALISMO!!

Desconnectat

 

#49 01-12-2007 17:08:13

Tio_Cuc
Membre

Re: Arguments contra la monarquia

i el Carxe? no?

Desconnectat

 

#50 01-12-2007 20:59:21

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Arguments contra la monarquia

Tio_Cuc, ets per mi una benedicció en aquest fòrum !. Gràcies per no insultar.

Desconnectat

 

#51 01-12-2007 21:01:47

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Arguments contra la monarquia

Per mi la Catalunya Nord és Catalunya i punt, sempre van ser catalans. I la Franja de Ponent és un nom inventat, perquè tots aquests pobles mai han tigut relació els uns amb els altres. És un terme per anomenar totes les localitats que parlen català en una franja paral·lela amb l'actual Catalunya. Jo els ficaria directament dins de Catalunya.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.