#1 18-09-2007 03:13:23

Eduard
Membre

Bloc i ERPV

Què en penseu del Bloc i d’Esquerra Republicana del País Valencià?
Ara per ara són aquestos els dos partits polítics nacionalistes del país. Què en penseu de l’un i què en penseu de l’altre? Haurien de fusionar-se en un sol partit nacionalista o no? Es possible? Es desitjable?
Começaré jo: Vote el Bloc, però el Morera s’hem fa una mica blanet. Pense que hi han massa corrents interns al partit (per allò de ser el partit nacionalista majoritari, recull gent de moltes faccions diferents amb sensibilitats diferents). Encara no tinc clara la seua idea nacional (País Valencià independent? Amb més autogovern dins de l’Estat? A favor dels Països Catalans?).
Per altra banda, ERPV té un projecte molt clar, l’Agustí Cerdà m’encanta i estic plenament d’acord amb els plantejaments ideològics del partit, però...no penseu que tal i com està el País ens caldria començar sent menys reivindicatius (ERPV) i anar fent nacionalisme gradual (Bloc)? A veure què em digueu.

Desconnectat

 

#2 18-09-2007 03:29:41

ixader
Membre

Re: Bloc i ERPV

Jo, després de veure que el Bloc no té gens clar el rumb que ha d'agafar, m'he decidit per ERPV, simplement perquè defensen clarament un País Valencià lliure. La qüestió és que s'ha de sortir ja, tu decideixes si sortir amb el cap abaixat (com està fent el bloc), o plantant cara a les circumstàncies (com sembla que fa ERPV)

Desconnectat

 

#3 18-09-2007 10:40:22

LarsenAlacant
Membre

Re: Bloc i ERPV

Desgraciadament, la gent que es senteix d'esquerres és un 5%, i això divideix-ho entre ERPV, Bloc, EU....etc. Botar la tanca és impossible. Segons vaig vore a una enquesta, si 0 és extrema esquerra i 10 extrema dreta, la mitjana valenciana és un 4'9, així que és normal que el Bloc semble que "no té gens clar el rumb que agafar", ja que s'ha de moure entre aigues: ha d'abastar des de l'esquerra fins el centre dreta.

Crec que, malgrat que tinc més plantejaments en comú amb ERPV, de moment, hi ha que votar al Bloc. Quan supere minimament la tanca del 5% (un 7-8%) ja podré votar coses més semblants a la meua ideologia.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#4 18-09-2007 12:16:49

rellamp
Membre

Re: Bloc i ERPV

Jo pense que ERPV a fet més mal que be per al nostre pais, pense que a partit més si cap el nacionalisme, ja de per si separat, crec que primer hi ha que fer valencianisme, tots tenim clar el grau de unió amb els paisos catalans, llengua, cultura...    però cal agafar el camí correcte per enfortirnos i creixer i crec que eixe es el de primerament fer pais valencià, el nacionalisme te molts punts de vista, (tots respetables) però crec que el que ens interessa a nosaltres es la del bloc, la unió jo crec que no es factible, al fí i a la cap, esquerra no deixa de ser un partit català, sempre he dit que després del 1 el 2,a no ser que estigues en una posició per poder pegar un bot més gran, que no es el nostre cas,vitat?
vista la situació dels partits, vos faig una reflexió, esquerra unida, esta mes partida que mai, esquerra i pais i el bloc estan junts, al pspv acabara llevant les sigles pv, fent una declaració de anarsen cap al centre en busca de vots, els molts nacionalistes que hi han al pspv poden tindre el seu refugi al bloc.a les properes eleccións pot ser (iniciativa del poble valencià), es a dir que les coses poden canviar pero primer un escaló i després l´altre, comencem fent valencianisme i treballar honradament i amb sentit i aglutinem gent i avancem poc a poc cap a un pais valencià lluire, no cregau que seria mes factible un pais valencià que uns paisos catalans com a pais, jo ela paisos catalans els entenc com a un conjunt de paisos amb uns arrels,una cultura propia, pero catalunya es catalunya, i  pais valencià es el pais valencià... no se, hi han tans punts de vista que si es ficarem tots d´acord pense que seriem més forts, les esquerres sempre tant dividides.

Desconnectat

 

#5 18-09-2007 17:32:34

Eduard
Membre

Re: Bloc i ERPV

Estic d’acord amb vosaltres. Encara que personalment estic més proper de les posicions d’ERPV, pense que s’ha d’anar fent país abans de tot. La situació al Principat és molt madura (tenen segle i mig de nacionalisme ferm i decidit a l’esquena, tenen 30 anys de governs nacionalistes, etc, etc.) La situació nostra és com és, i hem de ser conscients d’això. Hem de veure l’ampolla mig plena; amb la centralització del PSPV (Què hi serà ara? Ja havia deixat de ser socialista, ara deixarà de ser del País Valencià...com segeixen així deixaràn de ser Partit també, que és l’únic què els resta.) pense com LarsenAlacant, hi haurà molta gent que s’haurà de passar al Bloc. Aquest país necessita un partit nacionalista a la Generalitat urgentísimament...Ja veurem què passa a les properes eleccions, però sóc optimista.

Desconnectat

 

#6 18-09-2007 18:23:57

LarsenAlacant
Membre

Re: Bloc i ERPV

És que el Bloc tindria que ser com CiU en moltes coses. Com va començar Catalunya? Amb un nacionalisme català (que no pancatalanista eh? Que quasi ningú estava a favor dels PPCC). Poc a poc, i amb bilingüisme, es va guanyar vots tant de catalans com d'andalusos. si si, amb bilinguisme i regionalisme. I que va fer? Només 2 hores de castellà a l'escola, Tv3, financiar projectes catalanistes al País Valencià i Catalunya. Questione coses que ha fet, però el Bloc tindria que aprendre de CiU i fer un nacionalisme bilingüista. Una vegada amb el poder....valencianisme, i punt.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#7 18-09-2007 22:40:22

ixader
Membre

Re: Bloc i ERPV

El problema de CIU, és que es un partit de dretes (Convergencia es el partit de la burgesia i Unió és un partit democristià) i el Bloc dubto molt que puga ser el CiU de València. El problema està en que quin partit pot contrarestar el PP. I aquesta és una qüestió molt difícil. La burgesia valenciana es espanyolista i l'unic valencianisme que accepten (i en moltes pegues) és el blaverisme. El PSPV és un partit derrotat i derrotista, de fet prefereix llepar-li el cul al PP (vegeu l'estatut). El Bloc no té la suficient força i de moment no la tindrà. ERPV és, per a mi, la millor opció, encara que utòpica. Té el recolzament d'un partit consolidat a Catalunya i, com que CiU no pot fer el mateix perquè aqui "no tindria mercat", ERPV seria la opció menys dolenta.

Desconnectat

 

#8 19-09-2007 00:07:29

LarsenAlacant
Membre

Re: Bloc i ERPV

Quan em referia al Bloc com el CiU valencià, em referia a un partit que abastara a un ventall gran ideologic (d'esquerres a centre-dreta) amb un nacionalisme no concret (nacionalisme? regionalisme? foralisme? independentisme?) i que, jugant amb això, aplegue a més gent. Una vegada amb prou poder, poder fer i desfer, en clau nacionalista-separatista, com ha fet CiU.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#9 19-09-2007 00:35:43

ixader
Membre

Re: Bloc i ERPV

Pero CiU (i sobre tot Unió) no s'ha declarat mai obertament a favor de la independència, de fet mira ara les pataletes del Duran despres del "gir nacionalista" de Mas. Igualment jo penso que no pot haver un CiU valencià si abans no aconseguim que la societat valenciana es senti com a tal i no com una terra que "ofrena glòries a Espanya"

Desconnectat

 

#10 19-09-2007 01:02:24

LarsenAlacant
Membre

Re: Bloc i ERPV

Clar que mai s'ha declarat obertament independentistes, a això em referisc. Que donaven aspecte de "calmats" i per darrere posava només 2 hores de castellà a les escoles, subvencionava/subvenciona projectes en català al PV i les illes, etc. Feien feina d'esquenes a la galeria, i això és el que toca, fer les coses per darrere. Com han fet sempre els nostres enemics.

Última edició per LarsenAlacant (19-09-2007 01:02:42)


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#11 19-09-2007 04:34:54

Eduard
Membre

Re: Bloc i ERPV

Estic d’acord amb LarsenAlacant. El Bloc ha d’esdevenir eixe gran partit nacionalista de centre (tipus CiU). Duran mai ha estat independentista; però Duran ni talla ni punxa dins CiU. El pes polític l’ha endut sempre Convergència; de fet, l’Artur Mas ja ha sortit proposant una gran coalició nacionalista que puga assolir la independència. No et diré que tots els votants de CiU votaren a favor de la indepència en un hipotètic referèndum, però estic segur que una majoria significativa sí que ho faria.
La qüestió és anar fent país, això està clar, i per fer-ho, s’ha d’involucrar al major nombre possible de votants potencials. En eixe sentit pense que el Bloc pot jugar un paper fonamental en el desenvolupament del sentiment nacionalista al País. Es un vot útil; per usar una expressió que m’empreny molt, però que no deixa de ser molt certa.

Desconnectat

 

#12 19-09-2007 09:18:02

rellamp
Membre

Re: Bloc i ERPV

molt be, eduard i larsen, haveu agafat la idea que intentava transmetre

Desconnectat

 

#13 20-09-2007 01:54:22

ixader
Membre

Re: Bloc i ERPV

La meua pregunta es: creeu que tindria suport aquest partit al Pais Valencià? Jo penso que no, no el suport que té a Catalunya.

Desconnectat

 

#14 20-09-2007 02:02:33

Antidrygan
Expulsat

Re: Bloc i ERPV

I Coalicio Valenciana tindria soport al Pais Valencia?

Desconnectat

 

#15 20-09-2007 02:07:30

Antidrygan
Expulsat

Re: Bloc i ERPV

Ajjajajajajj Muhahahahhahahahah em despisorroo em parteixò me gritttxu me desgabello em parto sis plou teniu jamo i ques i olives sense hues? ma que hia de bollido i herbido Catalanistes a fer la ma desfets est 9 d'otubre anem a per voatros desgraciats Regne Valencia seras vengat

Desconnectat

 

#16 20-09-2007 08:27:20

rellamp
Membre

Re: Bloc i ERPV

antidrygan, comprat una nintendo amb un joc de guerra o d´eixos de pegar osties que tant vos agraden i deixans en pau una mica, ala ves, pegat una volteta i passeja al gos, que de segur que tens un dogo argentino,un pit bull o un rotweiler, clar reflexe del seu amo.

Ale, ale...      bon vent...   però que siga fortet i no et torne.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.