#1 25-11-2006 15:17:31

el jonc
Membre

L'AVE, això no toca!!

Tornen a apareixer als mitjans com els polítics mediocres del nostre País s’omplin la boca al voltant d’un assumpte com és la posada en marxa de l’AVE Madrid-València amb les promesses amb data fixada per a que siga una realitat i que molts habitants d’aquest país esperen com l’aigua beneïda. Ës per tot això que diré algunes consideracions al respecte d’aquest afer innacabable.

Comence si més no en que moltes plataformes ciutadanes d’aquest país honrosament s’han manifestat al llarg i ample del País Valencià sota el lema TREN SI AVE NO i sense tenir-lo en compte.

Què és l’AVE? És el nom comercial que una empresa de markèting va buscar per a “vendre” millor la nova línia posada en marxa entre Madrid i Sevilla el 1992 (un fracàs tot siga dit, els números ho corroboren). Segons l'Unió Internacional de Ferrocarrils, Altes Velocitats són les superiors a 180 Km/h. Aquestes velocitats s'aconsegueixen combinant una sèrie de factors, tècnics i organitzatius, com ara: nou diseny dels trens, amb locomotores més potents; víes millorades, i radis de gir més reduits; senyalització electrònica en cabina; tancament total de la línia ferroviària; menys parades.

De vegades es presenten els TRENS D'ALTA VELOCITAT (TAV) com si foren un nou mode de transport diferent del ferrocarril. Per aquesta raó no poden coexistir, i han d'anar per vies diferents. Però això no és cert. En tot el Món els trens d'Alta Velocitat van per vies “normals”, i només excepcionalment van per vies pròpies, El problema és que les anomenades “infraestructures de transport” produeixen un gran impacte en el territori que travessen. La construcció de noves autovíes i ferrocarrils a través de comarques molt densament habitades, amb una rica agricultura de regadiu i les seues xarxes de séquies, camins...suposa uns forts riscos ambientals, com ara agreujament d'inundacions, efecte barrera, destrucció de terres fèrtils, impacte acústic... Una línea ferroviària especial per a trens d'Alta Velocitat, és especialment impactant, en ser molt rígida i obligar a grans moviments de terres.

Són aquests riscos els que han alarmat i mobilitzat justament a bona part de la població en moltes comarques valencianes: La Ribera, La Costera, el Vinalopó, La Vega Baixa, L'Horta...com abans ho havien fet a Catalunya, Aragó, o a França...perquè és fals que tot el món estiga content amb les noves línies d'alta velocitat. La llàstima és que no som conscients dels problemes fins que no ens trobem les màquines destroçant les nostres terres, el nostre entorn.

Si totes les promesses preelectorals de “fer AVES” s'acompliren, Espanya tindria més línies d'Alta Velocitat que cap altre país del Món. De fet, tantes com tota la resta del món junt. Però en canvi seguiriem tenint una xarxa ferroviària tercermundista, sense manteniment adequat, sense possar al día, i cada volta amb més línies tancades. El transport de viatgers i mercaderies col•lapsaria, encara més! les carreteres , amb gravíssims impactes ambientals.

El mapa d'Alta Velocitat que proposa el Govern espanyol uniria totes les capitals de província...amb Madrid (el sistema radial). Però des de València no es podria anar a Saragossa, ni a Bilbao, ni a Sevilla...sense passar per Madrid. S'exclouen els trens de mercaderies i els altres trens de viatgers, i moltes poblacions es quedarien sense tren...

Mentrestant, les línies de Rodalies València o el tren d'Alcoi porten molts anys sense modernitzar, manca d’oferta horària, etc. El Gandia-Dénia no arrenca mai,. Els passos a nivell són un risc permanent a moltes comarques del País Valencià. Les línies de Conca o Terol tenen continus descarrilaments. O també com és el cas vergonyós de la línia de trens regionals des de Vic fins a Puigcerdà, per posar-ne d’alguns…

El poble majoritariament agafarà l’AVE? És una necessitat de primer ordre? Seguim, aleshores, com les persones patim l’augment desmesurat dels preus dels bitllets ordinaris amb les mateixes precàries condicions

En fi, l’AVE només serveix per a que una minoria de viatgers puguen guanyar uns pocs minuts en el viatge a Barcelona o Madrid.

No enganyeu al poble, mediocres!!


"Una llar sense llibres és com un cos sense ànima." M.T. Ciceró

Desconnectat

 

#2 26-11-2006 11:43:53

Re: L'AVE, això no toca!!

Els trens d'alta velocitat haurien de ser més respectuosos amb el medi ambient.
La velocitat i el medi ambient estan renyits.
Com déia una pintada antiga a l'estació del Nord de València: Més Rodalies, menys AVE.
Les rodalies són fonalmentals per reduïr el trànsit rodat de les carreteres i autovies, que tant i tant contaminen.
Els TAV tenen més efecte propagandístic que utilitat popular.
Una crítica a RENFE: construeix TAV's radials i descuida l'Euromed, ja que políticament no els interessa tindre ben comunicades les capitals catalanes.

http://img140.imageshack.us/img140/3527/nocotxesch4.jpg

Última edició per República+independència (26-11-2006 11:44:14)


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#3 28-11-2006 14:10:32

Re: L'AVE, això no toca!!

Els que no volem som els valencians... Seguixc sense entendre lo de "puta catalunya", que no es Catalunya som els valencians que som els que vosaltres digueu "catalanistes", en tot cas digueu "putos valencians" aixi direu el que realment sou, uns antivalencians.

Lo de "Cacalunya" es un terme de xiquet xicotet i denota poca inteligència.
Puix? això que collons es? Jo m'enrecorde que quan el Papa va parlar en blavencià ho va dir però em vaig pensar que es degue enganyar i que això era una paraula italiana.

I els que pequen de ser feixistes son els de dretes (GAV, coalicioN blavenciana, E2000, PP...) no els de esquerres. En tot cas digues "stop comunisme català", aixi t'acostaras més.
Perque sempre ha de vindre  algun burro a tocar els ous? si no vos fem cas, es com parlar amb una paret.
STOP BURRERA BLAVERA, STOP IDIOTESA BLAVERA...!!!

Última edició per Gandia1707-2007 (28-11-2006 14:11:35)


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#4 28-11-2006 14:26:32

Darmagon
Membre

Re: L'AVE, això no toca!!

Per una estranya raó els blaveros utilitzen la conjunció PUIX en comptes de DONCS quant realment la paraula PUIX significa JA QUE, mireu si son imbecils aquestos blaveros. PUIX (ara si)  segur que quant parlen no fan servir aquest puix. I per mes il·lustració aquí teniu un quote del VAL.com on es parlava del mateix tema.

Com ja ha estat dit, doncs i puix són coses diferents. Sempre que ix este tema, acabe posant una frase del Tirant molt il·lustrativa de la diferència de significats. Com que els dos mots apareixen en una sola oració, cada un amb el seu significat, i estos no són intercanviables sense destrossar l'oració, queda ben exemplificat l'ús clàssic dels dos termes.

...no tinc altre bé ab qui em puga aconsolar sinó ab aquest miserable de fill. Donchs, senyor, puix sou pare de misericòrdia e de pietat...

On si fem les sustitucions:
puix=ja que/com que
doncs=per tant/en conseqüència
tindríem:

...Per tant, senyor, com que sou pare de misericòrdia e de pietat...

Però si les canviem, la frase queda com el cul:

...Com que, senyor, per tant sou pare de misericòrdia e de pietat...

Per si voleu veure el tema en concret.

http://www.valencianisme.com/modules.ph … p;start=15

Pero escalar com sempre l´unica argumentacio ESTAN MANIPULATS POR ELS CATALANUFOS.


sols tinc una paraula. ¿Ignorants?

A FER LA MAR


http://sce.newlightsystems.com/userbars/usebarcatala.jpg

Desconnectat

 

#5 28-11-2006 16:13:24

Re: L'AVE, això no toca!!

Ignorants, imbecils, idiotes.... se li poden dir mooooooooooooltes paraules.
Es contradiuen ells mateixos, en la meua vida he sentit lo de PUIX. Es veu que ho utilitzen com a PUES.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#6 28-11-2006 19:08:53

AMC
Membre

Re: L'AVE, això no toca!!

Vete De Aqui!! Tu Eres De Valenciafreedom, Y Tienes Una Radio, Idiota!!!!

Desconnectat

 

#7 28-11-2006 19:12:22

Re: L'AVE, això no toca!!

NOSALTRES fem el que volem ja que açò és una "democràcia" i tu ho estas inflingit, osiga que el fatxa desgraciat que no te res que fer en tot el dia EEEEEEEEEEEETS tu.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#8 23-12-2006 11:52:28

el jonc
Membre

Re: L'AVE, això no toca!!

La monopolista empresa espanyola de ferrocarrils RENFE apujarà un 3'7% el preu dels bitllets dels trens de rodalies i els regionals a partir de l'1 de gener de 2007, segons va comunicar la companyia ferroviària aquesta setmana als mitjans de comunicació. L’encariment és menor que el de l'any passat (que va ser del 4'2%), però supera en més d'un punt percentual l'IPC del mes de novembre. que va ser del 2'6% per l'Estat espanyol i del 2'7% al País Valencià i Catalunya i del 2.9%  a ses Illes Balears. L'increment és també lleugerament superior al que experimentaran els bitllets de l'AVE i gran línies. que s’encariran de mitjana un 1'5%, segons va dir Renfe, ja que el seu objectiu, segons ells és el de minsar l'impacte que les despeses d'emissió de les agències de viatges (un nou concepte per pagar) puguen tenir sobre el viatger.

Bé l'AVE en marxa o en projecte, els rodalia sense oferir més horaris i millors serveis. L'any que ens deixarà dintre d'uns dies ha estat ple d'incidències i d'assignatures pendents per la companyia ferroviària i govern espanyol al llarg i ample dels Països Catalans. Comencem l'any amb els episodis de pujades generalitzades i nosaltres a tragar i pagar que el sistema radial i les quixotades tenen el seu "impost revolucionari"...

Última edició per el jonc (23-12-2006 12:33:18)


"Una llar sense llibres és com un cos sense ànima." M.T. Ciceró

Desconnectat

 

#9 24-12-2006 19:43:48

puka
Administrador

Re: L'AVE, això no toca!!

Sobre "Puix"..

Són completament ignorants i patètics.

Estic d'acord amb vosaltres dos, amb l'argumentació que fa Darmagon i el comentari de Gandia1707-2007, que és una observació totalment certa que el confundisquen amb "pues" (de la qual la variant culta és "Pos" o "Poz" -- pozi XD).

S'equivoquen perquè són instrument de l'espanyolisme i mai han sentit ni els correspon, amb el seu ideari auto destructiu, identitat valenciana. i mai han respectat la llengua...

Última edició per daniol (24-12-2006 19:47:36)

Desconnectat

 

#10 10-01-2007 19:16:42

Re: L'AVE, això no toca!!

MÉS RODALIA I MENYS AVE, CORRECTE

Visc a Llombai, un poble de la Ribera Alta que està a 15 minuts d´Alzira, 5 minuts de Carlet i 10 minuts de Benifaió però tot i això no tenim ni metro ni tren ni res per anar a València. El govern sols fa que fer AVE´s i nuclis de descentralització industrial com el Nord de la Ribera Alta no tenim mitjans de transport i ens costa anar-nos-en a viure a altres poblacions properes a València. Ara ens volem fer una "via ràpida" per a l´ autobús, quin autobús si n´ixen 4 al dia? No ens servix per a res! És que ni tan sols tenim bona connexió amb el metro! Menys AVE´s que ja està el ALARIS que fa un bon paper, i total, l´AVE que estàn fent va a pegar la mateixa volta que el ALARIS!

Desconnectat

 

#11 10-01-2007 23:41:39

Re: L'AVE, això no toca!!

Crec que és més just que els costos de l'AVE s'ajuden a sufragar amb els bitllets del propi TAV, no amb els usuaris de Rodalies que són els que més utilitzen el tren i els que ajuden a NO CONTAMINAR deixant d'usar el cotxe per anar a la feina.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.