#61 27-11-2006 14:55:33

Re: El valencià

Això que es? la gent que el parla no? perque el percentatge no crec que siga wink

Ma uela em va contar que una volta, en l'hort, mon iaio (el germà de ma uela) va vore pasar un Guardia civil i no li va dir res (per por) i el guardia "serril" li va amollar una galtada perque mal educat. I al san demà el va tornar a vore passar i li va dir: Bon dia i el Guardia serril lin va fotre un altra perque no entenia eixa forma de parlar.
Un fet de molts de repressio linguistica..

Última edició per Gandia1707-2007 (27-11-2006 14:56:24)


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#62 27-11-2006 18:34:01

Os_polar
Membre

Re: El valencià

El meu pare i el meu avi van fer més d'una visita a la comisaria, el terrible crim era parla en català en la via pública. Ara riuen quan pensen que s'els emportaven a veure al cap de la policia per parlar d'assumptes tan perillosos per la seguretat de l'imperi com que farien el cap de setmana.
La gent gran com la teva àvia realment els era difícil entendre que estaven cometen un "delicte" per dir bon dia. Per això la repressió era tan absurda.




Manifestació contra el Correllengua al País Valencià

http://pais-valencia.e-noticies.com/man … -9660.html
Juan García Sentandreu se'n riu d'una protesta contra el seu partit03-10-2006.  La celebració del Correllengua, un acte que vol promoure la llengua i la cultura catalana en els seus territoris d'influència, s'ha convertit en un dels principals focus de polèmica en la població valenciana de Gandía. Segons informa diarioibérico.com, malgrat ser eliminat del programa de les festes d'aquesta localitat per les pressions de grups d'ultradreta i valencians com Coalició Valenciana (CV), i que partits com Esquerra hagin decidit no participar-hi "per estar desvirtuat per les amenaces", de nou la ultradreta valenciana torna a mostrar el seu desacord amb una manifestació el pròxim 7 de setembre. Sota el lema "som valencians, mai catalans", CV, partit liderat per l'exmembre de Falange Espanyola Juan García Sentandreu, està convocant a través d'Internet els seus militants i simpatitzants, i fins i tot posarà a la disposició d'aquests autobusos gratuïts des de València perquè puguin participar en la marxa.
El diari citat ha intentat posar-se en contacte amb els responsables de la iniciativa per conèixer-ne més detalls, però només s'ha aconseguit la confirmació de l'acte.

Desconnectat

 

#63 27-11-2006 21:38:08

Re: El valencià

Mira, jo estava pel carrer quan vaig vore la "manifestació". No mentixc.

Al Correllengua van anar BLOC, ERPV, EUPV (encara que diguen que no pero jo vaig vore regidors), Maulets (que pot ser al principat no siguen molt nombrosos pero aci al PV son l'organització catalanista amb mes militants), Endavant, CEPC, SEPC, Casal Jaume I... i encara que parega mentida regidors del psoe poquets pero hi havien. Total tot el carrer d'el costat del carrer major (no m'enrecorde com es diu) ple de quatribarrades i estelades.

En comparacio al Correllengüa eixos eren 4 gats i damunt no portaven ni pancarta ni merda i anaven, com sempre, cridant "Puta catalunya..." (jo no comprenc... Catalunya no ens ha fet res, son els valencians que volem autogovernar-nos, en tot cas que diguen "Putos valencians..." nose...). I anaven, com en totes les manifestacions blaveres, 4 "pijos" davant amb el monyo aixina a l'estil militar amb una coroneta al damunt (lo que es portava fara 10 anys) amb les mans alçades (disimuladament), i darrere 30 uelos i ueles que venien de tots els poblets de la contornada,  fent el serril pel carrer arrancant cartells i pegant els seus enganxins cutres per les façanes de les cases (això els serrils de davant, els uelos ja tenien prou amb el gran viatge que havien fet desde Tavernes, Cullera... qualsevol dia se'ls mor algun en mig de la manifestacio xDDDD).
Abans d'això un uelo em va preguntar: On està l'ajuntament? (on començava la mani blavera) anava a contestar-li educadament quan li vaig vore la enganxina del GAV al pit, i el vaig enviar cap a Daimús xDDDD!

Jo se que el Correllengua es fa en tots els pobles i asisteix gent (si no no el farien), en camvi, els blaverets, tenen que fer manifestacions en determinades ciutats citant als blavers dels pobles de la contornada per a que acudisquen i es façen notar, encara i tot, son 4 gats.

Última edició per Gandia1707-2007 (27-11-2006 22:31:11)


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#64 28-11-2006 14:24:30

Os_polar
Membre

Re: El valencià

Amposta es aquest any la capital de la cultura catalana, l'any que ve serà Perpinyà (Catalunya Nord).

La ´flama´ del ´Correllengua´ llega a Morella y a Vila-real
http://www.elperiodicomediterraneo.com/ … kid=250881

La flama del correllengua s'encen al Canigó i recorre tots els Països Catalans. cada any s'uneixen més pobles i ciutats.

La presència de Maulets a Catalunya continua activa. L'Onze de Setembre tenen taules a tot el carrer i reparteixen folletons de propaganda, fan el seu homenatge al Fossar de les Moreres. Durant els anys 90 els van perseguir molt, els registraven les seus, n'arrestaven els seus membres, etc. Era habitual veure cartells d'ells denunciant les tortures a les que la Policia Nacional els sotmetien.

Desconnectat

 

#65 28-11-2006 14:44:31

Re: El valencià

Aci ha gandia n'han detingut a 13 per manifestar-se contra la RACV. I crec que en una manifestació a la universitat de Gandia la policia li va trencar el braç a un d'ells.

I perque els perseguien al principat? (M'ho olore xD)

Última edició per Gandia1707-2007 (28-11-2006 14:45:02)


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#66 28-11-2006 15:45:12

Os_polar
Membre

Re: El valencià

Els acusaven de terrorisme de carrer i de donar suport a Terra Lliure, tot i que el braç polític de Terra Lliure era l'MDT. Va ser la mateixa època en que es va ordenar registres judicials a la redacció de l'AVUI (això demostra com anaven de despistats a les Espanyes). Cada vegada que es cremava un contenidor o una paperera els donaven la culpa a ells.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.