• Inici
  •  » Noticies
  •  » Campanya integral contra el neoblaverisme

#1 24-07-2020 22:28:03

Webmestre
Administrador

Campanya integral contra el neoblaverisme

Benvolguts amics:

Com hem comentat en els darrers comunicats, l'objectiu de la lluita antiblavera està canviant. El blaverisme clàssic pràcticament ha desaparegut. Políticament se desintegrà en 2011, quan Coalició Valenciana, que era un intent de ressuscitar-lo, féu el ridícul en les eleccions. La següent fita fou l'enfonsament del GAV, que era el grup d'agit-prop del blaverisme heavy. Tot començà en 2010, quan els tiraren d'Expojove, gràcies a nosaltres i als companys de la web antifeixistes.org bàsicament. La decadència del GAV ha anat a més, sobretot d'ençà que les JJGAV, que eran el seu propi grup d'agit-prop (ja que la resta eren vellets) s'han anat desumflant amb els anys. La culminació fou la venda de la seua històrica seu al carrer Pintor Gisbert en 2018 (España2000 feu igual amb la seua seu el mateix any curiosament).

Hui dia, el GAV està totalment, no ja derrotat, sinó desaparegut: la seua web està inactiva, i la seua particular cutre-web de propaganda, valenciafreedom, no funciona tampoc.

Ha estat una gran victòria, fruit sobretot de que el blaverisme i el GAV no han sabut ni pogut adaptar-se al món de les noves tecnologies, on ja no se pot manipular la població a través d'un sol diari, com se feia amb Las Provincias en temps de María Consuelo Reyna. També, com no, fruit de la pròpia maduresa de la societat valenciana, que ja no és en gran part amb poca cultura i manipulable, com ho era en la transició.

Però nous perills assetgen el nacionalisme, i el més gran és, sens dubte, el neoblaverisme. Ja hem advertit sobre ell en fils anteriors, però és el moment d'encetar una campanya integral contra ell. Ja expliquem la seua gènesi i objectius en el fil obert contra el nomenament de Vicent Baydal com a cronista de València.

Cal, doncs, identificar els seus actors, perquè a més estan camuflats com a nacionalistes, i la gent no els coneix bé:

-Vicent Baydal: Ja hem parlat d'ell en el fil esmentat adés. Aquest xic és el principal ideòleg del neoblaverisme actual. Bàsicament aquest xic vol intentar "demostrar" amb documents medievals que ell investiga, que des dels inicis del Regne de València existeix una consciència valenciana diferent a la catalana. I la tàctica que usa és el cherry picking que ell critica. És a dir, amaga voluntàriament totes les proves de la unió i unitat dels Països Catalans en l'Edat Mitjana (que ne són moltes més que les que mostren una particularitat valenciana) i destaca exagerdament tots els particularismes. A la nostra web arrepleguem sols unes quantes d'aquestes proves de la unitat de la consciència nacional. Llavors basteix una història medieval valenciana amb el mínim de referència a la resta de la Corona d'Aragó (en especial als Països Catalans).

El que fa aquest xic no és doncs, no ja honest, sinó científic. Però tot això ho difon amb una hiperactivitat a les xarxes socials (llavors no investiga massa no?), i amb una mena de dolçor i canyamel d'enyorança de la València passada (amb imatges antigues). El que fa, doncs, aquest xic, és perillosíssim, i s'ha de tallar d'arrel.

I per què fa això aquest xic? Doncs perquè creu que aquesta opció neoblavera dóna vots a Compromís. Però a veure, Compromís no és ni de bon tros l'únic partit nacionalista valencià. I en qualsevol cas, no se pot posar la història al servei de la política. Això feren l'Ahnenerbe dels nazis per exemple, que cercaren avantpassats de la raça ària al Tíbet o a Bolívia (!).

Fins i tot anem a ser benevolents amb ell, posem per cas que aquest xic creguera sincerament aquestes idees neoblaveres. això seria respectable. Però molt ens temem que no és així. Aquest xic professa aquestes idees neoblaveres, com diem, primer perquè creu que així Compromís treurà vots. I per què vol que Compromís trega vots? Doncs per raons molt terrenals: Per a obtenir fama, poltronetes o subvencions (com per exemple aquesta).

I això és inacceptable. El nacionalisme valencià és una idea sublim que està per damunt d'aquestes ànsies de trepar i figurar.

-Vicent Flor: Bé, aquest xic podríem dir que no és que siga neoblaver, sinó obertament blaver. Provinent del blaverisme més radical (UV, GAV, ultres del València CF), a mitjans dels anys 90 del passat segle operà una "conversió" al nacionalisme valencià, de la mà de l'extint PVN. Però llevat d'acceptar la unitat de la llengua, aquest xic continua siguent blaver en el fons. Una de les seues darreres dèries és difondre la idea de que el València CF ha estat un difusor del nacionalisme valencià, quan des de la transició fins fa no res ha estat totalment el contrari, un element desvalencianitzador del poble valencià, com demostrem a la secció Blaverisme i VCF.

També podem cencedir-li el benefici del dubte, i creure que potser ell ho creu això sincerament (la qual cosa seria respectable). Però ens trobem amb un cas molt semblant a Baydal. Sobretot si mirem quant guanya ell ara, dirigint la Institució Alfons el Magnànim, fosca institució de la Diputació de València que no serveix en realitat per a res (bé, sí, per a publicar llibres seus i d'amiguets).

De nou el triangle Neoblaverisme = Vots per a Compromís = Poltroneta i en aquest cas souàs per a ell. I de nou això és totalment inacceptable.

Com a apèndix direm que el Sr. Flor ha agafat moltíssima informació i material de la nostra web per als seus estudis sobre blaverisme. Nosaltres som generosos i no ens importa, per això ho posarem a disposició de tothom. Però no li costava res donar-les gràcies. Si no és capaç ni de fer això, això diu molt sobre ell.

-Editorial Afers: Aquesta és una històrica editorial, amb seu a Catarroja (Horta Sud), dirigida per Vicent Olmos, també un històric de la cultura valenciana. Però els darrers anys està donant canxa a diferents veus neoblaveres, com els ja citats i altres. Segueix les modes? El Sr. Olmos té demència senil? No sabem, però és molt irresponsable el que aquesta editorial està fent.

Encetarem, doncs, la campanya, centrant-nos en els principals actors d'aquest neoblaverisme. I com sempre que fem una campanya, hi haurà una part pública i una part privada, ja que a l'enemic no cal donar-li pistes.

Les coses que podem dir que anem a fer són aquestes:

1-Campanya perquè tiren Vicent Baydal de cronista oficial de València. De fet això hem anunciat ja fa mesos. Evidentment aquest càrrec li ve gros a aquest xic, i està ací per motivacions sols polítiques.

2-Campanya perquè tiren Vicent Flor de director de la Institució Alfons el Magnànim. Un professor de la Universitat de València el nom del qual no anem a dir ens comentà una volta que aquest xic una volta li pidolà un càrrec públic. Aquest xic sols sap treballar si l'endollen? Doncs que treballe un poc.
Fins i tot podríem anar més enllà, i exigir el tancament de la pròpia Institució Alfons el Magnànim. Perquè aquesta institució, realment, per a què serveix? Un altre exemple de despesa inútil i de lloc on enxufar gent el partit polític al govern de torn.

3-Campanya de denúncia del viratge ideològic de l'Editorial Afers. Aquesta editorial encara té un bon nom al món del nacionalisme valencià, i certament, ha fet molt en el passat, però cal denunciar de quin peu calça actualment.

I com sempre, estem oberts a suggeriments, propostes, idees noves de campanya, etc.

Equip d'antiblavers.

Desconnectat

 

#2 01-08-2020 16:04:44

Webmestre
Administrador

Re: Campanya integral contra el neoblaverisme

I cal que afegim un nou actor en el neoblaverisme:

-Ferran Archilés: Altre subjecte curiós de la Facultat d'Història de la Universitat de València. Un xic molt hàbil en les relacions socials i en ser graciosset, però d'escassa vàlua com a investigador. Diuen que se tirà 17 anys per a fer la seua tesi doctoral. I sobre quin tema? Doncs sobre Joan Fuster. I és una tesi feta sense consultar l'arxiu personal de Fuster (!!!).
I amb quin objectiu? Doncs per a denigrar-lo, com fan Baydal, Flor i altres. Com hem dit en altres fils, se pot estar d'acord o no amb Fuster, però fou un dels grans pensadors dels PPCC del s. XX. A banda que el pensament, diguem-ne, nacional, de Fuster, és una mínima part de la seua obra (en realitat uns quants llibres). Fuster fou un racionalista en sentit clàssic, i escrigué sobre multitud de temes: Actualitat, estudis culturals, fou un gran especialista en Michel de Montaigne (personatge d'importància cabdal en la cultura europea i molt poc conegut a casa nostra) i fins i tot escrigué poesia de jove.
I aquest xic per què fa tot això?. Doncs per les mateixes raons que Baydal o Flor, perquè vol ser important, fer veure que ha descobert coses noves (com se sol dir, és com descobrir la sopa d'all).i en el seu cas, arribar al professorat universitari per la via ràpida.
De nou, això no és acceptable, i l'incloguem, doncs, en la campanya.

Desconnectat

 

#3 26-08-2020 14:37:53

Ermengol
Membre

Re: Campanya integral contra el neoblaverisme

Però encara el que no entenc és com aquesta ideologia tan absurda existeix encara. Penso que no es pot explicar sense tenir en compte l'ajuda de l'espanyolisme. La cosa és que els blavers esmenten coses absurdes, com per exemple, que la repoblació del Regne de València va ser duta a terme per només aragonesos i no catalans (Fals); que el valencià descendeix d'una mena de llengua mossàrab semblant a l'aragonès (Fals); o que només soldats aragonesos i no catalans van participar en la conquesta del Regne de València (Fals). Simplement esmenten coses increïblement falses i absurdes, semblen rucs.

Desconnectat

 

#4 28-08-2020 00:28:49

Webmestre
Administrador

Re: Campanya integral contra el neoblaverisme

Hola amic.
Llig bé el que diem. Aquest xic i altres no són estrictament blavers, accepten la unitat de la llengua i algunes coses en comú amb la resta dels PPCC.
Però exalten desmesuradament les particularitats valencianes, i al final pretenen la desunió dels PPCC.
Fem una analogia amb el virus, són més perillosos perquè costen de detectar. I de fet alguns principatins s'han enlluernat o li han fet el joc a aquesta gent.

Desconnectat

 

#5 28-08-2020 15:18:11

Ermengol
Membre

Re: Campanya integral contra el neoblaverisme

Webmestre escrigué:

Hola amic.
Llig bé el que diem. Aquest xic i altres no són estrictament blavers, accepten la unitat de la llengua i algunes coses en comú amb la resta dels PPCC.
Però exalten desmesuradament les particularitats valencianes, i al final pretenen la desunió dels PPCC.
Fem una analogia amb el virus, són més perillosos perquè costen de detectar. I de fet alguns principatins s'han enlluernat o li han fet el joc a aquesta gent.

Bé, he d'admetre que no he llegit gaire el començament del fil, simplement el títol. Tanmateix, tens raó, sembla que hi ha molts valencians que malgrat acceptar la unitat de la llengua no volen un projecte en comú (Països Catalans) cosa que ho trobo estrany. He vist aquest fenomen sobretot al Racó Català.

Desconnectat

 

#6 15-10-2020 17:46:38

Webmestre
Administrador

Re: Campanya integral contra el neoblaverisme

I afegim un nou actor, que és qui li està donant canxa a Vicent Baydal en l'Ajuntament de València, la regidora Glòria Tello, de Compromís, que ha estat la principal valedora d'aquest xic perquè el facen cronista de València.

Aquesta dona no és neoblavera, però està contribuit a la difusió d'aquesta ideologia, si nomenen finalment a Baydal com a cronista de València.

Potser a aquesta dona li enlluernen els falsos mèrits de Baydal, o la retòrica de dolçor i canyamel que sol usar aquest xic, però aquesta és la situació.

Desconnectat

 

#7 24-10-2020 23:13:48

Webmestre
Administrador

Re: Campanya integral contra el neoblaverisme

I parlant de l'Ajuntament de València, se'ns oblidava un dels pioners del neoblaverisme, que ara està col·locat de regidor a l'Ajuntament de València, guanyant una pasta, el Sr. Pere Fuset

Aquest xic és el que duia la web valencianisme.com , des d'on literalment ensinistraven les ments de la joventut valenciana en la ideologia neoblavera. Era una web on no hi havia llibertat d'expressió, on els "catalanistes" eren acosats sistemàticament i al final expulsats.

Però l'activisme d'aquesta web cessà quan aquest xic arribà a ser regidor a l'Ajuntament de València, amb un souàs, on continua actualment. Això sembla que és el que volia, no?

Desconnectat

 

#8 22-01-2021 10:00:59

Re: Campanya integral contra el neoblaverisme

Molt de suport!


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/82/Black_flag_II.svg/200px-Black_flag_II.svg.png

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Campanya integral contra el neoblaverisme

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.