• Inici
  •  » Debat general
  •  » Sobre el darrer acte de violència blavera i feixista a València

#1 07-07-2011 21:47:05

Webmestre
Administrador

Sobre el darrer acte de violència blavera i feixista a València

Ja supose que vos haureu assabentat del darrer acte de violència blavera: el boicot a la presentació del llibre de Vicent Flor Noves glòries a Espanya en el FNAC de València el passat 5 de juliol.

No per repetida la mateixa història deixa de cansar: Quatre xiquets de merda (perdó per l'expressió), quatre ties maries, alguns fatxes espanyolistes, els de sempre (Latorre, Sentandreu i Roberto), una xarlotada (perquè no fou altra cosa), i la sensació que s'enduen tots eixos que hem dit, de que han fet una "gran acció", o de que ens han derrotat, quan és més aviat el contrari. A banda de que, com s'ha demostrat en les darreres eleccions, els que estan derrotats són ells, no veuen (o no volen veure), que les forces de l'ordre cada vegada estan siguent més contundents amb ells. Aquesta volta han detingut a Juan García Sentandreu i sembla que han identificat alguns dirigents de les JJGAV, els quals podrien afrontar, doncs, judicis per aquesta "acció".

Aquesta història, com diem, ja dura massa. Si no hi ha altre remei, crec que és l'hora de que siguem nosaltres els que "passem a l'acció". Hi ha diverses alternatives: Es podrien contractar grups de seguretat privats per a tals actes, o posar el nostre propi servei de l'ordre. També respondre amb contundència. La defensa pròpia és causa exculpatòria en el Dret Penal espanyol, i en aquests casos, està clar quins són els que ataquen primer.

Per desgràcia, sembla que aquest és l'únic llenguatge que entendran, i potser serà aquesta l'única manera de que deixen de molestar-nos, o simplement de que respecten coses tan elementals com la llibertat de pensament i de reunió.

Desconnectat

 

#2 07-07-2011 23:03:04

Webmestre
Administrador

Re: Sobre el darrer acte de violència blavera i feixista a València

Més info al respecte:

Según informó la Delegación del Gobierno, 15 personas fueron identificadas por estos hechos de las cuales nueve serán imputadas por presuntos delitos de desórdenes públicos y nueve serán propuestas para sanción administrativa por vulnerar la seguridad ciudadana. Por el momento, el único detenido es Juan G. Santandreu, líder de Coalició Valenciana, por desórdenes públicos, injurias graves y resistencia a la autoridad. Santandreu pasará mañana a disposición judicial tras haberle sido denegado el habeas corpus, hecho que ha retrasado el proceso.

Según el sociólogo, entre las 80 personas, aproximadamente, que llenaban la sala, se encontraban unos 30 individuos que portaban banderas de España, la comunidad y el Grup d'Acció Valencianista (GAV). En ellas aparecía escrito, recuerda Flor, "catalanistas terroristas". Entre el grupo se encontraban Santandreu, José Luis Roberto, líder de España 2000 y Manuel Latorre, del GAV. De los tres, a quienes pudo reconocer Flor, se habla en Noves glòries a Espanya. "Lo que se dice de ellos en el libro son datos que están publicados". Pero el profesor considera que a todos ellos les ha molestado lo que ha escrito.

Durante la presentación compartían mesa con el sociólogo, como ponentes, Mònica Oltra, diputada de Compromís; Vicent Olmos, de la editorial Afers; y el periodista y colaborador de EL PAÍS, J. J. Pérez Benlloch. Los ultras comenzaron a gritar durante la intervención de Olmos pese a que Flor cree que su intención era hacerlo en la de Oltra. "Eran palabras de muy mal gusto y expresiones verdaderamente machistas". Según Flor, el grupo llegó a proferir amenazas de muerte, mencionando a Guillem Agulló, el joven asesinado por neonazis en 1993 en Castellón.

Pero en el salón de actos hubo más que palabras. Los boicoteadores lanzaron "pequeñas bombas de humo", ejemplares del libro y sillas que impactaron contra los asistentes y que dieron como resultado tres contusionados según consta en el atestado policíal. Además, Flor asegura que los ultras también llevaban una botella de medio litro con un líquido que "olía muy mal" y que no llegaron a utilizar.

El sociólogo lamenta que la policía llegara cuando ya habían transcurrido 30 minutos desde el inicio del boicot. La policía niega, como se ha asegurado desde Compromís, que hubiera sido informada del posible riesgo del acto y afirma que acudió al ser avisada.

Oltra y Flor están estudiando presentar una denuncia por amenazas. Acció Popular contra la Impunitat se ha puesto en contacto con ambos para apoyarles y ha condenado públicamente la agresión. También la Universidad de Valencia, donde imparte clases Flor, ha emitido un comunicado lamentando los hechos y reivindicando "los valores democráticos y la libre expresión de las ideas".


SEMBLA QUE SENTANDREU ESTÀ DETINGUT!!!

AIXÒ ÉS MAGNÍFIC, I HUI VEURÉ AMB EL LICOR ESPECIAL QUE BEC PER A CELEBRAR QUELCOM IMPORTANT.

Desconnectat

 

#3 24-08-2011 21:16:46

Toni_M
Membre

Re: Sobre el darrer acte de violència blavera i feixista a València

He acabat de llegir aquest llibre fa poc. Hi ha algú més que l'hagi llegit? Què us sembla?

A mi m'ha agradat bastant i m'ha cridat molt com ha aprofundit en la comparació des de les renaixences catalana i valenciana, com una deriva en una qüestió política i l'altra es queda en un afer cultural, com es construeixen totes dues identitats de manera diferent i, és clar, com el blaverisme és instrumentalitzat per la dreta fent servir la identitat regional consolidada i aconseguint estrangeritzar el vertader valencianisme.

He ampliat coneixements, a més d'arribar a noves conclusions de perquè han passat certes coses.

Molt recomanat.

Desconnectat

 

#4 24-08-2011 22:18:13

grixa
Membre

Re: Sobre el darrer acte de violència blavera i feixista a València

Jo me l'estic acabant i com diu Salvador Cardús al pròleg és de destacar la dissecció amb bisturí que fa Flor per a l'anàlisi del blaverisme.

Pel que fa a la comparació entre les renaixences catalana i valenciana, crec que el text emana en gran part de "Nosaltres, els valencians" de Joan Fuster, qui ja les va contrastar el 1962.


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Per l'oficialitat del català a la Franja de Ponent i la Catalunya del Nord.
Per l'oficialitat del català a la Unió Europea.

Desconnectat

 

#5 30-08-2011 14:42:18

Pendrach
Membre

Re: Sobre el darrer acte de violència blavera i feixista a València

Encara no he comprat ni llegit aquest llibre perquè tinc molts llibres per llegir. hmm

El llegiré al més aviat possible...

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Sobre el darrer acte de violència blavera i feixista a València

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.