#1 08-11-2010 22:55:37

Webmestre
Administrador

Els xinesos en Europa en general i els PPCC en concret

Ha eixit el tema en altre fil, i crec que dóna per a un fil sencer.

Doncs es tracta de parlar sobre la influència i l'impacte dels xinesos en la societat europea en general i dels PPCC en concret.

Ja s'han dit moltes coses en l'altre fil. Es poden repetir ací, i evidentment aportar-ne de noves.

Desconnectat

 

#2 08-11-2010 23:25:12

PALAMOS
Membre

Re: Els xinesos en Europa en general i els PPCC en concret

Parlem clar, o s'apliquen uns aranzels nous i contundents cap a les mercaderies asiatiques (cosa que mai passarà, doncs el capitalisme es nutreix del millor postor i del menor cost) o als ciutadans dels PPCC només ens queden dues coses per fer: (en la meva humil opinió)

-Assimilar aquesta realitat com abans millor i acceptar que el nostre status ha baixat i que hem de tornar a fer totes aquelles tasques feixugues i "deshonroses" que no volem fer. En la meva situació personal puc gaudir d'una feina fruit d'una formació acadèmica concreta, però...i els ni-nis? Aquesta gent ara ja porta temps sense calers i ara els toca pencar perque a casa seva hi manca molla. Si no es decideixen a vendre drogues (que sol ser el recurs habitual d'aquesta bossa de població) han d'entrar de cop al món laboral. I què és avui dia un ni-ni que ho ha deixat a la ESO? En la pràctica quasi un immigrant més. Jo si fos empresari perque hauria d'agafar-lo amb ell pel fet de ser de la terra enlloc d'un pakistanés, que malgrat ser bru de pell parla anglès, castellà i si cal català?.
després d'anar a uns quants eroskis o caprabos es trobarà sense feina, sense ofici ni benefici.

I a mi el que em preocupa dels xinesos, és que apart d'envair l'espai comercial destrossant tots els preus, ja que els seus articles han costat mig ral a la XIna, ens poden arribar a colonitzar mentalment o més aviat moralment. Als xinesos NO els hi fa por treballar 13 hores al dia, ho fan, no es plantegen res més. Moltes lleis de l'ambit laboral que gaudim entre cometes a molts països d'occident les troben fora de lloc, quasi ridícules. Ells no entenen de drets del treballador, són peces, i la que més tiri es la que es queda per produir i produir.

El que més por em fa és que ens impregnin d'aquesta mentalitat, i molt em temo que ens haurem de posar a la seva alçada, ja que l'Estat espanyol ultilitza els immigrants contra els PPCC, i si nosaltres no produim i ens associem, com fa tant de temps i assumim que el nostre estat del benestar no és perenne, aquesta gent imposarà les seves directrius, treballarem per ells (o els nostres descendents) ja que en aquesta cojuntura hi cal afegir la baixa natalitat de la dona catalana, valenciana...2, 3 voltes inferior a la dels nouvinguts.

No sé companys, però fent un càlcul ràpid i admeto que un xic catastrofista, els PPCC poden ser part de la història demogràficament parlant d'aqui 4 generacions!

-


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#3 09-11-2010 18:33:50

Tombatossals
Membre

Re: Els xinesos en Europa en general i els PPCC en concret

Si foren tan sols 13 hores... fins i tot treballen els diumenges (com no van a misa, es el que hi ha).


"Assumiràs la veu d'un poble,
i serà la veu del teu poble,
i seràs, per a sempre, poble."

Desconnectat

 

#4 09-11-2010 22:45:58

Webmestre
Administrador

Re: Els xinesos en Europa en general i els PPCC en concret

Sí, és molt negatiu que facen tantes hores, perquè de seguida els empresaris locals voldran que els imitem, ja m'enteneu.

No obstant, he vist una cosa bona que tenen, o m'ha donat la impressió, i és que treballen sense estress. Mai en cap establiment xinès he vist l'estress i la pressió que se viuen en algunes empreses europees (i de l'Estat espanyol en concret).

L'empresari de l'Estat espanyol té una sèrie d'idees totalment errònies, i una d'elles és la de que, si fas quelcom amb molta pressa i molta pressió, ho fas millor. Just el contrari, és més fàcil que t'equivoques, a més que al final acabes més esgotat.

Desconnectat

 

#5 10-11-2010 14:50:50

PALAMOS
Membre

Re: Els xinesos en Europa en general i els PPCC en concret

això que dius de la manca d'stress és degut ha que ja fa generacions i generacions que el treball no forma part d'un maldecap pels xinesos, cosa que objectivament, encara que vagi en contra dels interessos nostres, és una virtud que tenen.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#6 11-11-2010 14:15:11

Webmestre
Administrador

Re: Els xinesos en Europa en general i els PPCC en concret

Se m'ha oblidat esmentar també una altra cosa bona dels xinesos, que és el seu menjar. A mi m'agrada molt, em senta bé i és molt digestiu. Altra cosa són els ingredients que potser utilitzen...

Per cert, hi ha un aspecte poc considerat respecte als xinesos, que és la seua condició de potència militar. No sé per què, hom creu que els xinesos, precisament perquè són gent sense stress, són gent, diguem-ne pacífica. Ningú no se'n recorda ja dels mongols, de Gengis Khan, de l'imperi que foren capaços de bastir (el més gran de la història sens dubte), de com l'atzar i la sort impediren que conqueriren Europa en el s. XIII (el mateix segle de la conquesta de València), de com els russos estigueren sota la seua dominació tres llargs segles...

D'altra banda, com me digué un amic meu, al llarg de la història, tot expansionisme econòmic ha acabat desenvolupant-se en un expansionisme militar.

També ningú veu que els xinesos estan embarcats en plena carrera espacial (estretament lligada a la indústria armamentística).

És un altre aspecte seu, sens dubte, inquietant.

Desconnectat

 

#7 11-11-2010 15:04:50

PALAMOS
Membre

Re: Els xinesos en Europa en general i els PPCC en concret

Un altre aspecte que em crida l'atenció és el següent:

Es increible i sorprenent com la comunitat xinesa ha pogut també ficar l'empremta en certes formes de prostitució i sobretot com ha estat la "bona" rebuda per part dels ciutadans dels països catalans.

No sé com serà a València, però imagino que com d'altres coses deu ser idèntic a Barcelona. Parlo dels centenars de centres d'estètica i serveis de perruqueria. Es quelcom digne d'estudi! yikes Si una xinesa es posa mini faldilla al carrer cercant clients crearà mala maror o la gent sense embuts la mirarà com una puta. Ara bé, si ho fa dins un habitacle que es trova dins una perruqueria, ja no hi ha prostitució XD
Es admirable com poden conviure sense cap problema, en menys de 3 metres, una señora major que li estan fent la permanent o les metxes....i un home (normalment de ls 30-60) que li està practicant una masturbació la "massatgista" en qüestió...!

I ei, que consti que això a mi no em molesta en absolut, penso que la satisfacció o alleujerament de la necessitat sexual l'ha de gaudir tothom per evitar angoixes i mala llet, però no deixa de sorpendre'm la connivència de les persones amb aquest afer.

Es de sobres sabut per tothom (potser no tant) que aquests establiments són una tapadera per oferir aquests serveis de sexe (doncs totes les perruqueries ofereixen serveis de massatge)...no obstant, no passa res! velletes que poleixen la seva imatge i homes que paguen per que els hi facin una palla poden conviure colze a colze sense que passi res....qui deia que no? XD


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#8 11-11-2010 15:10:26

Webmestre
Administrador

Re: Els xinesos en Europa en general i els PPCC en concret

Ací a València el que n'hi han són directament cases de putes xineses, on totes les prostitutes són xineses evidentment (no sé per què collons diuen que són japoneses). El diari n'està ple d'anuncis així.

Lo de les perruqueries ho he sentit, però no ho he vist directament amb els meus ulls. D'altra banda, ací curiosament no hi han moltes perruqueries xineses, i de fet a València sols conec un carrer (el carrer Pelai, al centre, prop de l'estació), on n'hi han.

Desconnectat

 

#9 11-11-2010 15:16:19

Toni_M
Membre

Re: Els xinesos en Europa en general i els PPCC en concret

Perruqueries amb final feliç diem aquí. I també he escoltat allò que ho venen com japoneses i no ho són pas.

El menjar xinès, digestiu? No sé jo eh...

Desconnectat

 

#10 11-11-2010 16:05:19

PALAMOS
Membre

Re: Els xinesos en Europa en general i els PPCC en concret

Es fàcil distingir una japonesa d'una xinesa. La primera bàsicament ha rebut una educació, parla anglès perfectament, els seus ulls són més grans i esvelts i les seves costums higièniques molt més agradables.

Ara voldria saber quina és la vostra opinió respecte la integració dels xinesos en la cultura catalana. Jo sóc un activista de la llengua, sí, sona ridícul, però em defineixo així ja que em trobo una persona de cada 2000 que es dirigeixi com jo faig als immigrants en català. Què en penseu?
Forces cops vaig a establiments regentats per paquistanesos i els convido a rotular-ho tot en català, que entre d'altres motius és necessari perque els sentim més nostrats. Amb auqest col.lectiu, el paquistanesos i indis sempre he tingut molt bones sensacions, i ells sempre m'han escoltat, s'han ofert a canviar els rètols pel català i és més...m'ho han agraït enormement, cosa que m'ha fet molt feliç, Fins i tot, quan passo per alguna botiga em saluden i em donen una bossa de fruita de franc smile smile
Són gent que sap escoltar i valorar les coses, i sobretot són llestos, perque saben que a Catalunya hi ha molta gent catalanoparlant que desitja la integració lingüística dels immigrants.

No puc dir el mateix dels xinesos! mad

La seva reacció sempre ha estat d'estorament i perplexitat, com si els hi estigués proposant canviar el color de les parets..xd i això la veritat em fa ràbia, és un col.lectiu dur de pelar en aquest sentit, no acaben de veure-li el sentit a l'assumpte i fins i tot he trobat una mica d'hostilitat al respecte.

Sé que per alguns valencians el tema de la llengua no és un tema capdal o fonamental, com per molts Principatins com jo, però..què en penseu?


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#11 13-11-2010 00:33:42

HERETGE
Membre

Re: Els xinesos en Europa en general i els PPCC en concret

He llegit a un altre fil que hi ha el rumor que els negocis xinesos no paguen impostos els 5 primers anys, i he de dir que es fals.
Al despatx on treballe portem diverses empreses xineses (un es un tot a cent a la ciutat de Valencia) i si que paguen impostos,
de fet per les meues mans passen les cartes de pagament.
D

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.