#1 24-05-2010 14:28:43

Webmestre
Administrador

Cinquè aniversari de la web

Benvolguts amics:

Va ser a principis de maig de 2005, que la web www.antiblavers.info començà la seua existència.

La gènesi del projecte l'hem comentat en privat però ja és hora que la comentem en públic. Un grup de gent volíem fer una eina seriosa i científica contra el blaverisme. Al mateix temps, hem volgut fer una eina útil en sentit ample.

Durant aquests cinc anys, malgrat no haver fet tot allò que ens haguera agradat, estem molt contents i satisfets amb els resultats aconseguits. I evidentment, tenim molts projectes que, amb la vostra ajuda, esperem aconseguir entre tots.

Volem agrair en primer lloc, els que heu fet possible que la nostra web aplegue a 2200 evidències de la senyera quatribarrada a la nostra terra. En segon lloc, en el que resta d'any esperem reviscolar les campanyes que tenim pendents, i en especial una que no oblidem: la campanya per a impedir que el GAV estiga en Nadal en Expojove i difonguen el seu missatge d'odi entre els xiquets.

Un dels objectius d'aquesta web és sens dubte derrotar el blaverisme. I entre tots ho estem aconseguint. Gràcies a tots.

Webmestre1.

https://www.antiblavers.org/galeria/albums/origens/normal_BATALLAPUIG.jpg

Xilografia dels Llaors i gojos de la Santíssima Verge del Puig (s. XVI), que va ser la primera Mare de Déu patrona del Regne de València reconquerit, abans de ser substituïda segles després per l'actual patrona, la Mare de Déu dels Desemparats. En aquesta imatge es representa la batalla que tingué lloc en aquesta localitat de l'Horta Nord en 1237 amb motiu de la reconquesta jaumina. En aquesta batalla, segons la tradició, baixà sant Jordi (que ací apareix amb una ploma al casc i amb la típica creu seua al pit) del cel a lluitar amb els croats. A la part dreta de la xilografia s'hi pot veure el rei En Jaume resant-li a la Mare de Déu del Puig. Apareix sota una campana perquè segons la tradició, i coincidint amb la batalla, se la trobà la imatge en El Puig sant Pere Nolasc (fundador de l'orde mercedari i que acompanyava el rei En Jaume) sota una campana. Així mateix, en aquesta xilografia pot veure's clarament onejar una bandera quatribarrada al fons de l'exèrcit croat.

Desconnectat

 

#2 25-05-2010 10:12:27

alacantí
Administrador

Re: Cinquè aniversari de la web

Reconquesta?
No hi estic d'acord. Quan entres per primera vegada en unes terres no reconquestes, sinó que conquestes. Abans dels àrabs estaven els gots i visigots, no els catalans ni la casa comtal catalana. És per això que fou una nova colonització. Almenys al meu parer.

Desconnectat

 

#3 07-06-2010 00:00:24

Re: Cinquè aniversari de la web

Enlloc de reconquesta podríem dir cristianització o catalanització i aragonització del que en el futur seria el nostre regne.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#4 07-06-2010 12:28:23

alacantí
Administrador

Re: Cinquè aniversari de la web

Aragonització no em sembla bé, doncs nosaltre no ens van regir per fur aragonés, ells van mantenir el seu en la unió dinàstica i nosaltres els valencians, tinguerem un de nou a imatge del català, no de l'aragonés.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.