#1 02-10-2009 11:43:56

DK-PV
Membre

Censura al Cor de la Generalitat

Mireu, pitjor que el franquisme:

RACO CATALÀ

http://www.racocatala.cat/noticia/20663 … la-en-obra

Prohibeixen al Cor de la Generalitat valenciana usar el terme 'poble català' en una obra
Membres del grup asseguren que se'ls ha obligat a canviar-lo per 'poble valencià o aragonès'

Diversos integrants del Cor de la Generalitat valenciana han denunciat que se'ls ha obligat a canviar el text original de la sarsuela "Roger de Flor" de Ruperto Chapí per canviar-hi les referències al "poble català" i substituir-les pel terme "poble valencià o aragonès". L'obra s'ha d'interpretar el proper 8 d'octubre amb motiu de la Diada del País Valencià, al Palau de la Música de València. Així, han indicat que el director del Cor, Miguel Ángel Gómez Martínez, se'ls va dirigir per assegurar-los que havia rebut "pressions de dalt" per dur a terme aquests canvis, fet que va motivar somriures i riallades entre els artistes, que no es podien creure el que sentien perquè "no té cap sentit". Entre les integrants del Cor hi ha persones de diversos punts del país, i també del Principat. Tots ells consideren que es tracta d'una "situació ridícula", que obligarà a censurar o tallar una obra, malgrat que han aclarit que el Cor "farà el que se li digui". En canvi responsables del Palau de la Música de València han negat tenir coneixement del tema, mentre han volgut recordar que han fet un gran esforç per recuperar l'obra d'un artista valencià, Ruperto Chapí, que no s'interpretava des del Segle XIX.
"Roger de Flor" està prevista com ja hem dit pel 8 d'octubre. Està inclosa als actes commemoratius del centenari del compositor valencià.

I al "Levante" tambe:

http://www.levante-emv.com/cultura/2009 … omentarios

El Palau de la Música elimina las citas a Cataluña de una ópera de Chapí
Cambia las referencias por otras a Valencia y Aragón en el "Roger de Flor" del Nou d'Octubre

"Por órdenes de arriba tenemos que eliminar las referencias a catalán y Cataluña". El director de orquesta Miguel Ángel Gómez Martínez dio esta indicación a los miembros del Cor de la Generalitat al iniciar ayer los ensayos de la ópera Roger de Flor, de Ruperto Chapí, elegida este año -centenario del compositor de Villena- para el tradicional concierto conmemorativo del Día de la Comunitat Valenciana, con el que el Palau de la Música abrirá temporada el próximo día 8. Lo explicó ayer un miembro del Cor a Levante-EMV.
"Es como tapar un desnudo en una pintura", señalaba esta fuente, que añadía que los solistas y el coro habían acogido la decisión "como hemos podido". "Hacemos lo que nos mandan, pero están cambiando una obra de arte". ¿Y el director? "No lo entendía, pero así se lo han dicho", apuntó el miembro del coro.
La solución ofrecida es cambiar las citas a Cataluña y catalán por las de valencianoaragonés. Claro que no son pocas, porque Roger de Flor (1266 - 1305) fue un guerrero medieval que lideró a los almogàvers (tropas catalanas y aragonesas que habían participado en las conquistas de Mallorca y Valencia) en la defensa de Sicilia como territorio de la corona de Aragón. Luego luchó contra los turcos y, por ello, su historia se considera que sirvió a Joanot Martorell a la hora de escribir el Tirant lo Blanc. Así, la ópera contiene un buen número de referencias al pueblo catalán, los soldados catalanes y Cataluña.
Chapí estrenó esta ópera en 1878 -en pleno periodo de Renaixença- con libreto del militar Mariano Capdepón.
El Palau de la Música aseguró por boca de un portavoz no saber nada de esta cuestión. Eso sí, destacó el "esfuerzo tremendo" por recuperar esta obra del valenciano Ruperto Chapí, no respuesta desde su estreno en el Teatro Real de Madrid.

Desconnectat

 

#2 02-10-2009 15:35:08

PALAMOS
Membre

Re: Censura al Cor de la Generalitat

JAJAJA sí, ja se'ls hi sent dir alló de "Havans moros que catalans" (en jeroglífic blavero).. Pos au! a fer de moros, però amb turbants i menjant deixalles de la brossa com bons beduins. No dient això i després anant a apallissar subsaharians de la maneta d'assassins d'ultra dreta com patranya 2000. Abans moros, però de veritat.
Catalunya saluda a Africa!!  XD

Última edició per PALAMOS (02-10-2009 15:36:34)


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#3 03-10-2009 00:58:43

Re: Censura al Cor de la Generalitat

Sempre havia compartit l'opinió que el poble valencià era un poble inculte. Amb polítics com els que tenim amb majoria absoluta, dia rere dia es va refermant la realitat: Som incults i rucs.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#4 04-10-2009 17:12:19

almogaver
Membre

Re: Censura al Cor de la Generalitat

Com no!, això és la cultura de la incultura, que més es pot esperar dels valencianeros, i si més no llegiu la mateixa pàgina de l'enllaç una mica més aball i veureu a que em refereix.

Desconnectat

 

#5 04-10-2009 22:24:00

Re: Censura al Cor de la Generalitat

"El Palau de la Música aseguró por boca de un portavoz no saber nada de esta cuestión. Eso sí, destacó el "esfuerzo tremendo" por recuperar esta obra del valenciano Ruperto Chapí, no respuesta desde su estreno en el Teatro Real de Madrid."

l'esfuerzo tremendo l'han fet per localitzar el substantiu "catalán" al text de l'obra i anar buscant-li altres paraules més "decents"....que cabrons!!!


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#6 08-10-2009 02:10:57

roigbarrat
Membre

Re: Censura al Cor de la Generalitat

Això de que els valencians som ignorants no ho comparteixc, és a dir amics que tingam quatre imbècils governant-nos i que per desgràcia hajam fet nostra una cultura i unes tradicions estrangeres per què han aconseguit tapar-nos la veritat no vol dir que sigam ignorants ni molt menys! perquè el dia que despertem com a poble i ens n'adonem que portem 300 anys fent el pallasso.. recuperarem allò nostre som encara pocs els qui ens n'adonem això si però crec que qui no creu en el seu poble no el farà crèixer i la solució no és fugir al nord i mirar "allà dalt" si ens envadim del problema qui salva açò?? un salut!!

Desconnectat

 

#7 08-10-2009 12:37:15

PALAMOS
Membre

Re: Censura al Cor de la Generalitat

roigbarrat diguè:

"que tingam quatre imbècils governant-nos i que per desgràcia hajam fet nostra una cultura i unes tradicions estrangeres per què han aconseguit tapar-nos la veritat no vol dir que sigam ignorants ni molt menys! "

No ignorants no, i menys les persones que parleu aqui per exemple, o d'altres àmbits, però en la majoria dels ciutadans comuns valencians se'ls li planteja una simple qüestió quan començen a tenir ús de rao: Qué vull?, assimilar la doctrina generalitzada que tracten d'inculcar-me cada dia desde tots els formats possibles per a que em senti espanyol i després valencià (en linees generals) o donar un cop d'ull al transcors de la història? Abans de jutjar, veure que hi ha hagut... i ja desde aquesta lucidesa de coneixement decidir la meva adscripció nacional. Sense negar l'evidència que és que som afluents del mateix riu catalans i valencians.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#8 08-10-2009 14:03:20

almogaver
Membre

Re: Censura al Cor de la Generalitat

És aquesta una bona explicació, Palamos, del fet Valencià, o si més no cal dir valencianero, cosa aquesta que el fet de dir que els Valencians són ignorants de la seva cultura, per generalitzar, no deu de ser cap tropelia per a ningú que no es senti així, aquest és el meu cas, no em don per al.ludit, però és ben segur que tota la resta de valencianeros si, per tant vull dir a roigbarrat què, no s'ofenga al respecte, ja què això no va ni per a ell ni per cap Valencià de debó.

Desconnectat

 

#9 08-10-2009 15:12:03

roigbarrat
Membre

Re: Censura al Cor de la Generalitat

Em referia al sentit de què cal confiar en nosaltres res més jajaja però mentre tinga'm a Rita la "cantaora" del JB i al tio dels trages... està l'assumpte mal! açò canviarpa xics, una qüestió per favor, respecte a les manifestacions (com no demà)  quina és la vostra opinió sobre la bandera preautonòmica?

Desconnectat

 

#10 08-10-2009 16:10:10

PALAMOS
Membre

Re: Censura al Cor de la Generalitat

Home opinió sobre la bandera autonòmica així pelat..jaja... Dons que era ben maca i glamurosa ahí amb l'escut i el casc al mig de la quatribarrada, és la senyera que més bon feeling em dona. Aquest debat estèril sobre la bandera dona cents de pàgines de discusió. La meva com a català és que no m'ofèn per res la coronada,.. si és que és la bandera que senten els del cap i casal de valència i no la de TOT el PV...és aquest l'únic punt de conflicte.
A mi la coronada mai m'ofendrà...doncs bé respecta en 3/4 parts de la tela les nostres comunes 4 BARRES. smile
A més, en centenars d'actes a Castelló província es desplega la senyera quatribarrada sense franja blava...això ja ho diu tot de l'exclusivitat de la coronada per la ciutat de València.
Si això li sumes allò que diuen de "Alacant, apart..."

Última edició per PALAMOS (08-10-2009 16:13:25)


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#11 08-10-2009 17:16:32

roigbarrat
Membre

Re: Censura al Cor de la Generalitat

Sols era això companys! salut i força!

Desconnectat

 

#12 08-10-2009 22:21:52

PALAMOS
Membre

Re: Censura al Cor de la Generalitat

salut!!


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.