#21 20-09-2006 17:13:10

Darmagon
Membre

Re: Valencianos castellanoparlantes

Ahi esta el kit de la cuestió, crec que tots els que sabem parlar català  sabem tambe el castella aixi que nosaltres ja som bilingüies, el que toca es que la gent castellano parlan aprenga tambe el idioma català.


http://sce.newlightsystems.com/userbars/usebarcatala.jpg

Desconnectat

 

#22 20-09-2006 17:15:29

Rat-penatman
Membre

Re: Valencianos castellanoparlantes

Jo no pense deixar de parlar en valencià i pense que la gent castellano parlant del pais valencià, si realment es sent valenciana deuria coneixer el valencià e inentar utilitsar-lo

Desconnectat

 

#23 20-09-2006 19:01:33

tolerancia
Expulsat

Re: Valencianos castellanoparlantes

grixa la catalanización de toda la Comunidad vendrá por impulso espontáneo y porque la gente sienta la necesidad de hablar el catalán de Valencia. Evidentemente que enriquece y seria lo ideal, pero a efectos prácticos en zonas monolíngües castellanas de la Comunidad Valencia es preferible aprender como segunda lengua el inglés, el francés o el alemán que el valenciano, a pesar de que el PP lo haya puesto como requisito inexcusable para poder acceder a la administración local, regional y estatal en la Comunidad Autónoma.

Pero es que las lenguas tienen evoluciones mucho más naturales de lo que parece. Por eso en Cataluña, donde se multa el rotulado en castellano (aunque solo cambie una letra, o un acento...), donde se gastan miles de millones de pesetas en difundir la lengua catalana, etc... al final los que llenan los estadios de fútbol -hasta en La Garrotxa donde apenas se habla castellano- son los Estopa (catalanes que cantan en castellano), o los pijos madrileños de El Canto del Loco. Por eso la gente va al cine en castellano, a pesar de que en TV3 sea imposible que nadie hable en castellano (bueno, a no ser que sea el imbécil de Pepe Rubianes para decir eso de "la puta España". Pobre infeliz, tantos años Cataluña y no saber hablar aún....). Por eso el AVUI es el diario menos leído de Cataluña a pesar de los miles de millones de subvenciones y lo que más se lee son los periódicos catalanes en castellano.

Dejemos que cada uno hable y se exprese como quiera. Primemos ante todo el conocimiento y el entendimiento. Entonces quizás el visceral odio anticatalán de la mayoría de los valencianos sea un mal sueño de una época confusa y todos nos podamos entender, en catalán o en castellano, pero en libertad y respeto.

Desconnectat

 

#24 20-09-2006 19:39:29

grixa
Membre

Re: Valencianos castellanoparlantes

Bé, si els habitants de les zones de predomini lingüístic castellà del País Valencià prefereixen aprendre abans una altra llengua que no siga el valencià, estan en tot el seu dret. Però si volen exercir la funció pública és obvi que han de saber el valencià. Del contrari, com es garantirien els drets lingüístics d'un valencianoparlant que volguera fer algun tipus de gestió a l'ajuntament de Requena, per exemple?

A vore, a vore. Com ja he dit abans tots els catalanoparlants som bilingües. En la Garrotxa potser hi ha un alt percentatge de catalanoparlants, però tots dominen el castellà.

És cert que Estopa omple estadis a Catalunya, però també Bruce Springsteen o Lluís Llach. La societat catalana és plural i diversa.

A TV3 no és impossible parlar en castellà. Quasi cada dia algú ho fa. Pots demostrar açò que dius?

Quant al tema del cinema, s'ha demostrat que quan hi ha alguna pel·lícula en català, augmenta el nombre d'espectadors. Quant als diaris recordar-te que "el Periódico" també té una versió en català. Que hi ha molta gent que llegix diaris en castellà? Doncs molt bé, qui s'hi oposa?

Evidentment cadascú ha de parlar com vulga. Mai es pot imposar una llengua a ningú. Açò no treu que es puguen fer polítiques per a fomentar l'ús de determinades llengües, sobretot quan han estat minoritzades i perseguides.

Última edició per grixa (20-09-2006 23:08:35)


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Per l'oficialitat del català a la Franja de Ponent i la Catalunya del Nord.
Per l'oficialitat del català a la Unió Europea.

Desconnectat

 

#25 21-09-2006 04:29:02

xoco_pv
Membre

Re: Valencianos castellanoparlantes

Aqui encara no he vist un mural on estigui pintat un "INDEPENDECIA PEL PAÏSOS CATALANS" (ben gran)

Si que hi ha al menys un molt bonico i colorit que posa això mateix mes JERPV i on veuen centenars i centenars de persones ca dia


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#26 21-09-2006 08:07:38

nouestrat
Moderador

Re: Valencianos castellanoparlantes

tolerancia: en Catalunya hay restaurantes chinos con el nombre en chino, hay un 50% de castellanoparlantes de cuna, el cine traducido al catalán apenas existe porque las productoras no se gastan los dineros en esas "chorradas", Pepe Rubianes a veces habla el catalán, y otras no; en TV3 se oye el castellano hasta en las séries de producción própia, y los periódicos locales, el AVUI, el Punt, y las ediciones en catalán del Periódico son bastante importantes... como veo que nunca debes de haber estado en Catalunya, te recomiendo que evalues si las informaciones que recibes de los foros fascistas tipo España2000 tienen algún valor real y no estan basadas en la propaganda anticatalana que ahora mismo estás difuendiendo tú aquí, "tolerancia".

Desconnectat

 

#27 22-09-2006 16:23:45

Fartdefatxes
Membre

Re: Valencianos castellanoparlantes

Jo crec que les comarques castellanoparlants que al seu temps foren artificialment incrustades al País Valencià per part del govern central de Madrid, haurien de tornar al seu origen: La regió de la Manxa, pertanyent a l'antic Regne de Castella.
Requena, Ayora, Villena i totes aquestes poblacions... són clarament manxegues, és a dir castellanes, i durant segles formàren part del Regne de Castella (per a qui tingui dubtes, només cal mirar els mapes històrics de l'antic Regne de Castella). Només quan el govern central s'inventà allò de les "províncies", ens afegiren artificialment aquestes comarques per tal de fomentar la divisió interna dins el País Valencià. N'haurien de tornar als seus origens, que són clarament castellano-manxecs. A més a més, elles mateixes es reconeixen com "La Castilla Valenciana". Més clar, l'aigua.

A més a més, n'hi ha una altra comarca castellanoparlant que mai no fou d'origen manxec.
Durant la Reconquesta, el Baix Segura fou originalment repoblat per catalans, i fins al Segle XIX encara es parlà català-valencià. Tanmateix, la forta inmigració murciana rebuda durant tot el Segle XX, acabà per castellanitzar completament la zona fins al punt de fer-la lingüísticament irrecuperable per al català-valencià, i avui no es parla valencià, sinò un castellà amb fort accent murcià.
A efectes demogràfics, lingüístics i culturals, el Baix Segura és Múrcia. I hauría d'afegir-se a la Región de Múrcia. Estarien més còmodes ells i nosaltres. I el veïnatge amb València seria encara millor que no pas ara.

Última edició per Fartdefatxes (23-09-2006 18:10:00)

Desconnectat

 

#28 22-09-2006 21:24:27

Darmagon
Membre

Re: Valencianos castellanoparlantes

xoco fes-li una foto.


http://sce.newlightsystems.com/userbars/usebarcatala.jpg

Desconnectat

 

#29 23-09-2006 04:54:58

tolerancia
Expulsat

Re: Valencianos castellanoparlantes

Fartdefaxes, ¿como que son claramente manchegas? ¿Tienes acaso idea de los vínculos sentimentales, culturales, sociales, económicos, históricos que nos unen con el resto de los valencianos? De todos modos, esas comarcas que desprecias como "castellanas" pese a todo mantienen más rasgos de catalanidad (que parece ser tu único que criterio de valencianidad) que de la ciudad de Alicante para abajo. Cuando quieras lo compruebas.

Por otro lado, en sede histórica que tanto os apasiona, ¿es lo mismo "La Mancha" que el Reino de Castilla? Uyyyy como patinnan algunos...

Desconnectat

 

#30 23-09-2006 05:12:19

tolerancia
Expulsat

Re: Valencianos castellanoparlantes

nouestrat, que cachondo, o sea que los restaurantes chinos pueden rotular en chino pero un no en castellano...

Según la versión "canónica" de la Generalitat en Cataluña la lengua es el catalán (¿o lemosín?) pero no es económico doblar al catalán... del que por cierto también se podrían aprovechar en Baleares y Valencia... misterios sin resolver???

Todo el teatro de Rubianes es en castellano. Llena salas en Cataluña y no en el resto de España....

Lo que más me ha tocado es lo de la TV3... en las mentadas series de "producción propia" (un bodrio, por algo los catalanes prefieren la castellana "Aquí no hay quien viva") se habla en castellano por boca del ignorante "andaluz", al que ridiculizan, es la chacha, el chapuzas del barrio, etc... Curioso, cuando en breve será un propio andaluz el próximo presidente de la Generalitat....

Los periódicos "locales" menos El Periódico están subvencionados a más no poder. El Avui es como el Diario de Valencia catalán, con toda la gilipollez de los nacionalismos (blavero o pancatalanista) innata en si mismo. Curioso que se venda mucho más la edición castellana de El Periódico que la catalana....

Querido amigo en Cataluña he estado más tiempo del que seguramente hayas estado tú y alli tengo amigos hasta aburrirme. He trabajado en varias empresas de allí en las que llegué a ser delegado sindical y en las que coincidí en la negociación de convenios colectivos con altos directivos de la Generalitat. En Cataluña encontré la enorme paradoja de poder convivir y comunicarme libremente y en armonía con todo el mundo en castellano mientras que desde el poder se nos acorralaba en situaciones realmente violentas: todos los documentos oficiales en catalán incluidos los de la administración del Estado(¿y los derechos de los castellanohablantes ante la administración?), multas a tenderos catalanes que desde el siglo XIX tenian su negocio familiar rotulado en castellano, historia manipuladísima en los libros de texto, etc... ante esas coacciones del poder público las marginales propagandas antiespañolas y antivalencianas de grupos marginales daban risa.

Como nos dijo el gran Gabriel Jackson (que por cierto ha partipado recientemente en un acto político del partido Ciutadans-partido de la ciudadanía el pasado 11 de septiembre en Barcelona):  "who invents a lie must cover it with thousands".

Última edició per tolerancia (23-09-2006 05:14:45)

Desconnectat

 

#31 23-09-2006 11:14:15

grixa
Membre

Re: Valencianos castellanoparlantes

A Catalunya es pot rotular en castellà, no està prohibit. El que diu la llei és que com a mínim també es rotule en català. El cas de les sancions s'ha donat només en dos grans superfícies i "Correos" que reiteradament havien fet cas omís a la norma. Encara queden multitud de petits comerços només rotulats en castellà i no passa la "comissió inquisidora" a multar-los.

Com bé dius Tolerancia, a Catalunya es pot fer tot, absolutament tot, en castellà. No podríem dir el mateix vers el català. El castellà és una llengua amb molta força i la llengua materna de moltíssima gent. Quin problema hi veus en açò? Qui es queixa d'açò? Ningú de nosaltres nega estes evidències, sembla que tingues ganes de refregar-nos-ho.

Açò de la cita de Gabriel Jackson és perfectament aplicable als blavers i al partit Ciutadans-Partit de la Ciutadania.


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Per l'oficialitat del català a la Franja de Ponent i la Catalunya del Nord.
Per l'oficialitat del català a la Unió Europea.

Desconnectat

 

#32 23-09-2006 16:26:57

Mahoulet
Membre

Re: Valencianos castellanoparlantes

Hola! En la meva primera intervenció en aquest interessant fòrum m'agradaria dir que estic d'acord amb tolerancia... des del mateix moment de la fundació del Regne de València les llengues pròpies és tant el català com el castella...

Ara bé, no em pareix just que el valencià siga OPTATIU a les escoles (deuria ser obligat) de les regions castellanoparlants. Em pareix una falta de respecte menysprear la llengua catalana, un tret cultural molt important de la terra que estimem tant. (si m'equivoque per favor rectifiqueu-me... no se si encara continuarà sent optatiu el valencià)

Finalment... que bonito es el bilingüismo....cuando el bilingüe es el otro claro! Jo no crec en això del bilingüisme... és un orgull ser com els nostres avis que no tenien ni idea de parlar castellà...  Viure plenament en valencià és possible!!

                                                                         firmat: un Maulet de cinc estreles big_smile


Som Nació!! Som Gent Cinc Estreles!!

Desconnectat

 

#33 23-09-2006 16:51:30

Mahoulet
Membre

Re: Valencianos castellanoparlantes

Altra qüestió.. supose que hi haurà molta gent que no estiga d'acord en mi...però personalment em considere més pròxim a Catalunya  o Andorra (per exemple) que a l'interior del País Valencià... Compartim amb els "germans del nord" una llengua i una cultura què no estan presents a l'interior de València.
Fins la setmana que ve
                                                                          un Maulet de cinc estreles big_smile


Som Nació!! Som Gent Cinc Estreles!!

Desconnectat

 

#34 23-09-2006 16:58:55

nouestrat
Moderador

Re: Valencianos castellanoparlantes

Lo de los restaurantes chinos escrito el nombre en chino era para mostrar que en el Principado... (cony ! si t'estic escrivint en castellà !), lo que deia, que aquí només es discrimina als castellans i no als xinesos, els qui no doblen les películ.les són les productores, no els governs, clar, no els hi podem fotre una multa ni res d'això, o censurar...; si el Rubianes parla en castellà al teatre és perque només cau bé a la gent, altrament és conegut per tothom que està prohibit parlar en castellà en públic eh !. De vegades a TV3 és l'amo de l'empresa qui parla castellà (però això només passa per a fomentar l'odi contra l'amo explotador castellanoparlant), però si has vist algun "paleto" andalús que dius tú... n'he conegut molts d'immigrants andalusos, i la majoria han rebut una educació bàsica, i fins i tot n'hi ha que no deuen sapiguer escriure, lo de "paleto" suposo que serà la teva particular visió.

Oh vaja, per haver-hi estat tants d'anys a Catalunya em sorpren doncs bastant que diguis: "a pesar de que en TV3 sea imposible que nadie hable en castellano".

"Querido amigo en Cataluña he estado más tiempo del que seguramente hayas estado tú y alli tengo amigos hasta aburrirme."

També m'ho crec molt això, per això per a tu és tan fàcil practicar en aquest fòrum l'excel.lent bilingüisme que tant adores... per que no escrius en català ? és que només escrius en català si t'olbiguen com t'obligaven a fer les administracions ?? (lo fotut és que normalment posen una rengla en català i l'altra en castellà... per a qué serà ? però bé, potser tu debies escriure per a presentar-te per a jutge, que allà tot és en català, no ????).

Desconnectat

 

#35 23-09-2006 17:23:21

tolerancia
Expulsat

Re: Valencianos castellanoparlantes

Mahoulet claro que nuestros abuelos hablaban solo en catalán, y sus abuelos hablaban en árabe, y sus tatarabuelos en íbero. Puestos a recuperar arrels pongamonos todos un casco y montemonos a caballo al estilo del caballero de Moixent, que eso sí que es puro aborigenismo valenciano.

Por otro lado me parece muy respetable que haya gente monolíngüe catalana (lo que no quiere decir que luego sean los más nacionalistas, ya os podría contar historias...), por lo mismo los que somos monolíngües castellanos y somos valencianos tenemos el derecho a vivir plenamente en castellano de Valencia.

Desconnectat

 

#36 23-09-2006 17:40:51

grixa
Membre

Re: Valencianos castellanoparlantes

A dia d'hui es pot viure plenament en castellà a tot el País Valencià. De què et queixes exactament?


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Per l'oficialitat del català a la Franja de Ponent i la Catalunya del Nord.
Per l'oficialitat del català a la Unió Europea.

Desconnectat

 

#37 23-09-2006 17:51:59

Fartdefatxes
Membre

Re: Valencianos castellanoparlantes

La Manxa és una regió pertanyent a l'antic Regne de Castella. I les comarces interiors de la província de València es reconéixen a si mateixes con "La Castilla Valenciana" (més clar, l'aigua), degut als seus veritables origens que no són valencians, sinò castellans.
Només cal mirar els mapes històrics.

Pel que fa als vincles... els únics que veritablement existeixen són els comercials (a banda dels administratius per la divisió provincial imposada des de Madrid), però avui tots els vincles comercials són a escala mundial.

Última edició per Fartdefatxes (23-09-2006 18:08:27)

Desconnectat

 

#38 23-09-2006 20:57:55

kako
Expulsat

Re: Valencianos castellanoparlantes

Se

Última edició per kako (23-09-2006 21:01:05)

Desconnectat

 

#39 23-09-2006 22:05:10

Darmagon
Membre

Re: Valencianos castellanoparlantes

No se on veus el insults fins ara portem un debat de lo mes interessant. Fins a ara que jo sàpiga ningu ha faltat el respecte.


http://sce.newlightsystems.com/userbars/usebarcatala.jpg

Desconnectat

 

#40 23-09-2006 22:21:19

Romeu_
Membre

Re: Valencianos castellanoparlantes

Darmagon escrigué:

No se on veus el insults fins ara portem un debat de lo mes interessant. Fins a ara que jo sàpiga ningu ha faltat el respecte

Dir que la llengua dels valencians és lo valencià, és un insult a la gran identitat espanyola, lliure i castellanoparlant.

kako escrigué:

Se


Estem fent País. País Valencià lliure!!!

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.