• Inici
  •  » Música
  •  » Pau Alabajos publica "Teoria del Caos", el seu esperat segon disc

#1 04-05-2008 21:28:51

AguaitantPV
Membre

Pau Alabajos publica "Teoria del Caos", el seu esperat segon disc

El cantautor torrentí Pau Alabajos ens presenta el seu segon treball discogràfic, "Teoria del Caos", una col·lecció de cançons viscerals, escrites amb les entranyes. En aquest nou projecte, la seua formació habitual de guitarra acústica, piano, cello, violí, baix elèctric i percussió es veu reforçada per una orquestra de cambra, que vesteix les seues composicions amb la solemnitat que exigeixen unes lletres carregades de contingut, valentes, esmolades, incisives. Cal destacar la inestimable col·laboració del cantautor basc Ruper Ordorika en un dels talls més emblemàtics del disc, on ha deixat gravada la seua veu esgarrada i tel·lúrica.


Produït per Toni Xuclà, aquest disc reuneix els ingredients necessaris per convertir-se en la banda sonora d’una generació que no està disposada a claudicar, que lluita enèrgicament per una societat més honesta i més justa, amb l’esperança per bandera.

Ezra Pound va deixar escrit que “la poesia s’allunya de la poesia quan s’allunya de la música”. En el cas de Pau Alabajos, l’axioma s’acompleix punt per punt: escriure una cançó i musicar un poema són dues maneres d’expressar una idèntica acció, la qual cosa es manifesta en els textos d’aquest cantautor valencià, centaure de músic i poeta. No debades, va ser reconegut amb el Premi Ovidi Montllor a la Millor Lletra en l’edició de l’any 2006 d’aquest prestigiós guardó. A més a més, durant els concerts, s’ajuda de la rapsòdia per tal d’il·lustrar, d’explicar en vers, el tema de les lletres que canta i escriu. És per això que ha actuat en diverses cerimònies de lliurament de premis de literatura, com ara el VIé Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent, el XIVé Premi de Narrativa Breu Vila de Teulada o els Premis Bages Juvenils de Literatura 2006. Per a aquest tipus d’actes, Pau Alabajos té preparat un espectacle especial que combina la interpretació de cançons i la lectura dramatitzada de textos literaris.

Cuatre anys ha tardat Alabajos en donar forma a aquest nou treball discogràfic mentre recorria el país de dalt a baix, fins i tot fent algunes incursions a difrents indrets d’Europa, encapçalant les reivindicacions del Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià, junt a molts altres dels seus companys. Cuatre anys ens els que no ha deixat de cantar, en els difrents formats que adapta segons l’escenari, els temes del seu primer àlbum, mentre anava elaborant cançons compromes amb el país o amb les víctimes del metro, de l’amor, l’amistat i la complicitat, que tan bé a anat conreant amb altres companys de viatge, poemes i lluites.


Web oficial: www.paualabajos.cat

Última edició per AguaitantPV (04-05-2008 21:33:21)

Desconnectat

 

#2 04-05-2008 21:31:24

AguaitantPV
Membre

Re: Pau Alabajos publica "Teoria del Caos", el seu esperat segon disc

BDT entrevista Pau Alabajos pel llançament del seu darrer disc
http://ca.youtube.com/watch?v=BbaHdYn_2cw

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Música
  •  » Pau Alabajos publica "Teoria del Caos", el seu esperat segon disc

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.