#1 07-02-2008 15:27:01

karlosdc
Membre

País Valencià: 600 atacs nazis en un any

Acció Popular Contra la Impunitat va denunciar l'increment d'agressions de grups de neonazis per qüestions homófobas i xenòfobes que es produeixen al País Valencià, on es van registrar al voltant de 600 casos en 2007, i va demanar una fiscalia especialitzada. Així ho va explicar el portaveu de Acció Popular contra la Impunitat, Esteban Ibarra, en una roda de premsa a la qual van assistir representants de Esquerra Unida (EU-PV), el Bloc i Esquerra Republicana del País Valencià.

La roda de premsa es va convocar amb motiu de l'agressió que va patir J. L. D. G., de 30 anys, en la matinada del passat 27 de gener en la plaça del Cedre de València.

Aquell dia, un grup d'entre deu i dotze skins neonazis perseguien a dos joves "per la seua estètica alternativa", segons va relatar Ibarra, i, a l'eixida d'un bar, els van propinar una pallissa que va acabar amb una punyalada a J. L. D. G. que li va afectar la pleura i li va provocar un vessament intern en la melsa. Com a conseqüència de les ferides patides, l'agredit va romandre ingressat en l'hospital Clínic de València, fins que dimarts passat va ser donat d'alta perquè seguira la convalescència en el seu domicili. En representació de la víctima de l'agressió, en la roda de premsa va intervenir un familiar seu, Ignacio Paris, qui va afirmar que la sensació familiar "és de por" i que no s'expliquen com els agressors estan encara en el carrer. "Li demanem als partits polítics que s'impliquen en aquesta lluita i que creuen una fiscalia especialitzada que perseguisca aquest tipus de delictes", va manifestar Esteban Ibarra.

La demanda d'una fiscalia especialitzada ja la va realitzar Acció Popular el passat mes de desembre i, atès que la plataforma té constància d'una vintena d'agressions d'aquest tipus durant el primer mes de 2008, el seu portaveu va reiterar aquesta sol·licitud.

Per la seua banda, Ignacio Paris va insistir que l'agredit "està espantat" i que temen que "el silenci de la ciutadania es convertisca en còmplice d'aquests delinqüents". Va afegir que, per això, "vam denunciar públicament aquestes agressions i vam esperar que la decisió judicial siga severa".

Última edició per karlosdc (07-02-2008 18:42:00)


http://img98.imageshack.us/img98/1081/freedomcountriesjg6ip3.jpg
No t'han parit per a dormir:
et pariren per a vetllar
en la llarga nit del teu poble

Desconnectat

 

#2 07-02-2008 23:49:24

Geodacus
Membre

Re: País Valencià: 600 atacs nazis en un any

Cada dia ho veig pitjor a País Valencià...

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.