Descarregueu  el navegador Mozilla Firefox, per a una visualització web millor i més segura
Descarregueu l'Adobe Reader, per a documents PDF
lang: ca

<< | Índex | >>

Partits polítics i sindicats1 - España 2000

Aquest partit es pot catalogar d'ultradreta espanyolista. Tanmateix, sempre ha tingut una deriva anticatalanista prou gran. Els darrers anys, desapareguda "Coalición Valenciana", i reduït el GAV a la mínima expressió, podem dir que España 2000 representa el partit polític més anticatalanista a la nostra terra.

Així mateix, el seu líder José Luis Roberto ha tingut una participació en l'anticatalanisme valencià d'ençà que nasqué aquest en la transició.

Pàgina web d'España 2000


2 - Unió Valenciana (UV)

Va ser el partit emblema principal del blaverisme des de la transició fins ara pràcticament. Nascut d’Unió Regional Valenciana, va créixer al caliu de la “Coalición Popular” que a principis dels 80 propugnava la dreta espanyola.

Partit molt vinculat al món de les falles, no debades el seu líder, Vicente González Lizondo (que morí en 1996) va ser president de la Junta Central Fallera. L’any 1991 arribaren al seu sostre electoral, amb 8 regidors a l’Ajuntament de València i 7 diputats autonòmics. Des d’aleshores, el PP encetà un lent procés d’absorció, que ha culminat el 2004, on a les eleccions generals no es presentaren i anaren en coalició amb el PP a canvi d’un senador.

Tot i la seua feblesa absoluta actual i el seu enfrontament amb altres grupuscles blavers, no han desaparegut del tot. No obstant, en les eleccions autonòmiques i municipals de 2011, anuncià que no es presentava, degut a problemes de militància i solvència econòmica, i el seu president José Manuel Miralles, demanà el vot obertament per al PP.

Pàgina web d'Unió Valenciana


3 - Renovació Política

Renovació Política és un partidet fundat en 2013 per Benjamín Lafarga, que és un personatge poc conegut i del qual se sap poc. És un partit amb pocs recursos i pocs militants i simpatitzants, que sembla fruit de la desfeta total del blaverisme arran de la desaparició de coalición Valenciana, i la seua desorientació produïda per aquest fet.

Pàgina web de Renovació Política


4 - Acció Nacionalista Valenciana (ANV)

Acció Nacionalista Valenciana és un altre partidet blaver fundat en 2013. És un partit amb pocs recursos i pocs militants i simpatitzants, que sembla fruit de la desfeta total del blaverisme arran de la desaparició de coalición Valenciana, i la seua desorientació produïda per aquest fet. S'ha donat a conèixer a base d'unes poques tanques publicitàries i poca cosa més.

Pàgina web d'Acció Nacionalista Valenciana


5 - Coalición Valenciana (CV)

Partit fundat en 2004 per Juan García Sentandreu, de qui parlarem més avall. Defensa un anticatalanisme radical i xenòfob contra Catalunya. La defensa al mateix temps de l’espanyolitat i l’origen ultradretà dels seus caps fa que limite obertament amb l’extrema dreta.

Malgrat el desmesurat suport econòmic que va rebre, aquest partit tregué uns resultats ridículs en les eleccions autonòmiques de 2007. Més ridículs fins i tot (la meitat exacta dels trets en 2007) foren en les eleccions autonòmiques i municipals de 2011. A conseqüència d'això, els dirigents del partit feren un comunicat on deien que suspenien la seua activitat com a partit polític.

Pàgina web de Coalición Valenciana


6 - Som Valencians (SV)

Som Valencians és un partit creat a finals de 2014 ó principis de 2015 que té una línia moderada de centre-dreta i llegurament nacionalista. Ara bé, és un partit blaver clàssic, en el sentit que opta pel secessionisme lingüístic i defensa València com a entitat sense cap relació amb Catalunya.

Pàgina web de Som Valencians


7 - Poble Democràtic (Poble)

Informació extreta de la Viquipèdia: "En llengua valenciana i oficialment, Poble Democràtic (POBLE), i en català Poble Democràtic, és un partit polític valencià nascut l'any 2013[1][2][cal citació]. Es defineix com un projecte polític de proximitat i proposa una estructura interna plenament horitzontal, sense cap jerarquia. Aquest partit té previst presentar-se a les eleccions municipals i a les autonòmiques del 2015 com una opció política alternativa i innovadora".

Igual que l'anterior partit, sembla ser un partit de centre-dreta i lleugerament nacionalista, però amb un ideari clarament blaver.

Pàgina web de Poble


8 - Sindicato Independiente (SI)

Entitat que a nivell estatal es diu ANPE, i que aplega funcionaris, bàsicament del sector educatiu. El seu cap actual, anomenat Fermín Palacios, ha estret darrerament moltíssim els vincles amb Juan García Sentandreu, cap del partit ultrablaver CV, com acabem de veure, fins al punt que en la manifestació blavera del 27 de novembre de 2004, anava a la seua dreta.

Pàgina web de Sindicato Independiente


<< | Índex | >>

Page last modified on December 08, 2015, at 10:37 AM
Edit - History - Print - Recent Changes - Search<
Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.