#181 03-11-2007 03:14:09

Llenguacatalana
Expulsat

Re: República Federal, autonomies solidaries.

Sant Vicent Ferrer, estic d'acord al 100% en tot menys en allò que expresses al final. Sobre els casos fictícics que vaig posar-hi deia de triar entre un partit espanyol però democràtic i entre un partit catalanista, independentista però feixista (que per exemple posés la pena de mort per als homosexuals, que prohibís que les dones treballessen, que legalitzés l'esclavitud per a la raça negra, etc...). El que dic és subrealista en el temps que vivim a Europa, però era només un exemple per explicar que un català no és bo pel simple fet de ser catalanista o que un fill de puta no deixa de ser un fill de puta per molt que parle català. Ara, tu dius que en eixos dos casos prefereixes votar al dictador assassí però pancatalà abans que a un espanyol per molt democràtic que siga. Estem apanyats. A mi se'm cauria la cara de vergonya el ser tant fanàtic. Potser m'has entens malament. Espere que siga això.

Desconnectat

 

#182 03-11-2007 03:44:34

Re: República Federal, autonomies solidaries.

Creu-me que em sabria molt de mal fer-ho, que em taparia el nas però a base de bé, però si em poses contra l'espassa i la paret. A o B, votaria pancatalà, ho sent. Ara bé, si em deixes l'opció de quedar-me a cassa i abstindre'm com a 3ª via te la compre de seguida.
I, evidentment, de bons i dolents hi ha d'obrers, patrons,espanyols, catalans, ruandesos, futbolistes, advocats,etc. Si eixe espanyol està disposat a acceptar la secessió de la part espanyola de la nació catalana si majoritàriament així ho decideix la ciutadania d'ací votaria a l'espanyol demòcrata. Però això encara és més utòpic que el que tu plantejaves.

Desconnectat

 

#183 03-11-2007 14:37:45

Llenguacatalana
Expulsat

Re: República Federal, autonomies solidaries.

Però Sant Vicent, estic dient un partit pancatalà nazi que mataria a les persones, també el votaries?. Em fas por !. He dit triar entre un partit espanyol que respectara els drets individuals i un partit independentista catalanista que posaria la pena de mort per als homosexuals i legalitzaria l'esclavitud per a la raça negra i experimentaria amb ells com els nazis per a la investigació, els trauria els òrgans com el cor sense anestèsia per fer proves i després els posarien un cor de porc. Seguiries votant-lo?. Tot això sense sentit ho dic per explicar fins on arriba el nacionalisme exacerbat, que prefereix que governe en sa terra un dels seus encara que siga un assassí abans que governe un d'un altra nació però que siga una meravella de persona. Si encara segueixes dient que votaries el partit assassí però català és que ets un fill de puta o no m'has entens.

Desconnectat

 

#184 03-11-2007 21:18:50

Curial
Membre

Re: República Federal, autonomies solidaries.

Que no t'embolique, Sant Vicent Ferrer. Una tàctica molt utilitzada pels demagogs entrenats és la de presentar una disyuntiva hipotètica totalment irrealitzable per a tractar d'extraure conclusions de l'elecció de l'interlocutor.

És com si et presentaren la situació de si prefereixes que s'esclavitzara a la gent que siga d'orige asiàtic (per exemple) o que s'exterminara als gais. Obviament es tracta d'una situació totalment fictícia, i damunt, mai en la vida la teua decisió podria decantar cap dels dos esdeveniments. Però, si per exemple, digueres que prefereixes que esclavitzaren als asiàtics (perquè al menys no els maten com als gais), el demagog que està parlant amb tu tractaria d'extraure de la teua resposta que potser tens algo contra la gent asiàtica, o que en cert sentit estàs a favor de l'esclavitut. Això obviament no té cap trellat. No es pot extreure cap conclusió d'eixa "decisió" perquè no és fa davant un context concret, i amb l'amplitut d'eleccions que es té a la vida real.

Per tant només es tracta d'una fal.lacia argumentativa.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#185 03-11-2007 22:54:35

grixa
Membre

Re: República Federal, autonomies solidaries.

Tens raó Curial, és la típica pregunta: a qui t'estimes més, al pare o a la mare?.


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Per l'oficialitat del català a la Franja de Ponent i la Catalunya del Nord.
Per l'oficialitat del català a la Unió Europea.

Desconnectat

 

#186 04-11-2007 00:04:40

Llenguacatalana
Expulsat

Re: República Federal, autonomies solidaries.

Curial, curial, tu tampoc te n'assabetes. Totes les coses que dic ara no passarien (en el passat sí han passat i en molts països encara passa), només és un exemple per criticar a aquells que prefereixen un Estat valencià feixista abans que el País valencià estiga en un Estat democràtic encara que eixe Estat no siga valencià. Jo vull un Estat català independent però democràtic, on la gent puga votar lliurement per l'esquerra o per la dreta, per la dreta catalana en un Estat independent o per la dreta catalana en un Estat independent. No vull referir-me a la dreta regionalista o a l'esquerra regionalista. Per això és molt important que tant l'esquerra com la dreta vulguen construir un Estat independent, perquè així serien un Estat normal. O no m'expresse bé o em prens el pèl. T'has ficat en el cap que sóc un troll i no hi ha manera. Igual que els blavers, mai raonen perquè tenen una cançoneta ficada en la ment i sembla que no té cura. Jo crec que em tens mania perquè no vull un Estat valencià. Jo respectaria l'existència d'un Estat valencià. Entre el tot i el no res sempre hi ha una cosa intermitja. Hi ha valencians independentistes que preferixen ser valencians i espanyols abans que només catalans, i també hi ha pancatalanistes al PV que preferixen sentir-se catalans i espanyols abans que acceptar la creació d'un Estat valencià. Jo preferisc el màxim: Un Estat català, però em conformaria amb el mínim: un Estat valencià.

Curial, una abraçada.

Última edició per Llenguacatalana (04-11-2007 00:06:46)

Desconnectat

 

#187 05-11-2007 16:26:54

olocaui
Membre

Re: República Federal, autonomies solidaries.

MIREM el passat i ANEM al futur, no lieu amb lios retorics.

Aquestes opcions no son la realitat, fiquem els peus a terra.


Estic fart d'haver de demanar perdo per existir!! (Joan Fuster)

Desconnectat

 

#188 06-11-2007 22:53:42

Llenguacatalana
Expulsat

Re: República Federal, autonomies solidaries.

Olocauí, només intente diferenciar el nacionalisme català o valencià excloent i inhumà del nacionalisme català o valencià democràtic i humà. El nacionalisme excloent i inhumà busca la independència per qualsevol mètode encara que siga aberrant, en canvi el nacionalisme democràtic i humà també vol la independència però no a qualsevol preu (tot no val). Només intente desenmascarar a qui diu ser nacionalista no espanyol i ataca els espanyols pel simple fet de ser espanyols i que fins i tot mataria per tal de que la seua terra fos independent. L'Estat espanyol ha fet horroritats per mantindre la seua unitat, però no per això nosaltres hem de ser com ells o com eren ells al passat (Batalla d'Almansa per posar el millor exemple).

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.