#21 05-06-2007 16:27:24

Macià
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Estàs plantejant coses absurdes. El 70% dels catalans tenim una mica de sang espanyola, però aixo no es cap tragédia. Totes les nacions de la Península tenim el mateix substrat celtic i iber (excepte els vascons, que també s'han barrejat molt amb espanyols). Altra cosa són els marroquis, els andins, els subsaharians, etc... Mireu a Françia com tots els estrangers parlen francès per a dir que van a matar gals. Els catalans no hem tingut aventures colonials (com a molt colonizamos València i Balears), pel que no hem de suportar la colonització de la immigració extraeuropea.

Desconnectat

 

#22 05-06-2007 18:46:21

Cuquello
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Maciá eres un raciste, ql q a tu et fa por es tindre sang d'algu sudamerica o negre, aixo si seria una desgracia no?
ara mentre els gens et vinguen d'un blanc europeu no pasa res, va home va, aixo es racisme pur i dur.
No crec q ells vinguen a colonizarnos, els subsaharians i llatinoamericans venen a trebllar, daixo pots estar segur.

Desconnectat

 

#23 05-06-2007 19:01:20

Macià
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Esti fart d l'insult fàcil, m'estàs ofendent. Els catalans som europeus i meditarreneos o no? Es que ara va ser català és una abstracció metafísica... No dic que molts vengen a treballar, igual que els primers albanesos a Kosovo... Avui són el 90% de la població i han destruït aquesta part tan important de Sèrbia

La immigració enriqueix?

És un tòpic de l'esquerra dir que l'immigració enriqueix. mai no m'ha semblat que la immigració enriqueixi res ni ningú que no sigui els propis immigrants. La immigració enriqueix? Preguntem-ho als alemanys, si els turcs els han enriquits. La immigració enriqueix? Preguntem-ho als francesos, si els peus negres els han enriquit. La immigració enriqueix? Que ens ho preguntin als catalans, si la immigració intencionada dels anys 50 i 60, tots aquells espanyolots, van enriquir-nos, tots aquells espanyolots gràcies als quals, i també a Carod-Rovira, avui un ser patètic i absurd, prealfabet i ras i curt, ha pogut arribar a presidir el govern de la nació. La immigració empobreix, sovint ve a la recerca d'uns drets sense voler assumir els deures que aquests drets costen. La immigració no és veritat que aixequés Catalunya perquè la mà d'obra és intercanviable i la senyora de fer feines que ve de nit no ha aixecat El Bulli, ni Macintosh, ni la meva minyona, ja emperdonaran la comparança, escriu aquesta pàgina. Ja és hora que l'Occident fèrtil es deixi de sentir culpable i reivindiqui la seva superioritat i que som els líders del món lliure. La immigració no enriqueix: i més la immigració espanyola i la sudamericana, que vénen encara a Catalunya com per dret de conquesta sense fer, moltes vegades, cap esforç per aprendre el català. Naturalment que hi ha excepcions, algunes i honroses excepcions. Però ni amb la immigració no hem tingut sort, els catalans.

El que enriqueix, no fotem, és anar a París o a Londres o allà on vulguis anar i aprendre el món que veus i saber explicar-lo. El que enriqueix és anar al Costes o a L'Ambroisie, però no que et vingui un estragerot sense papers a buscar-se la vida.

Sobre aquest tema, com sobre la majoria de tots els altres, és tanta la demagògia que ha fet l'esquerra que de tòpic en tòpic han volgut donar la imatge d'un happy world que no existeix i que ha fet d'escarni a molta gent que per culpa de la immigració s'ho passa molt malament. Molta gent, sovint de classe i de formació baixes que després s'apunten, i encara ens en sorprenem, a partits o moviments d'extrema dreta o quasi.

La immigració és fruit de la seva pobresa i del nostre desenvolupament. Ben segur que crec en la caritat, però deixem això clar. La immigració és d'allà cap a aquí, perquè ells han fracassat i nosaltres som el triomf. Que vinguin, ok. Però endreçadament, educadament, donant les gràcies. Dient bon dia, assumint que han d'incorporar-se als nostres valors que són els que funcionen i oblidar la misèria d'on han hagut de fugir.

Que vinguin, però això és casa nostra i se sopa a l'hora que diguem nosaltres.

Desconnectat

 

#24 05-06-2007 20:31:13

Cuquello
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Jo no vull insultarte pero tio, es q es pa flipar, q vols fer una valla com la de melilla a catalunya o que?
Amb aixo q diues q l'occident som superiors i liders del mon lliure q tu dius, pareix q ho diga el mateix Bush quan va fer la guerra d'Irak per portar el la "llibertat d'occident".
Tens raó q la immigracio es fruit d la seua pobresa, pero no tenganyes, eixa pobresa es creada sobretot pels paisos rics.
Tu dius q vinguen i asumisquen els nostres costums i obliden la seua miseria, estic d'acord en q fespeten els nostres costums pero no han d'oblidar tampoc els seus, el q no pots fer es borrar les arrels d'una persona, si tu anares a un altre lloc, t'agradaria q t'obligaren a oblidar tot el catalá?

Es ja l'ultima vegada q te conteste perque potser q tu sigues independentista, nose, pero tio pareixes dEspanya 2000.

Desconnectat

 

#25 05-06-2007 21:16:24

puka
Administrador

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

A vore, tio, tu de què vas, Macià?

El pensament que tu tens amb la immigració és un pensament completament retrògrad, i el teu discurs ben podria emmarcar-se dins de l'ideari de CIU, PP, C.V., Espana 2000 i PxC, que en aquest punt és quasi el mateix.

Però tu què et creus, de què vens, tio? Què fots aquí? Tots (per tant, tu també) som immigrants, i res roin té ser-ho. I no comprenc com pot ser tan neci de dir que la emigració és d'allà cap aquí perquè ells són pobres fracassats i nosaltres rics triomfants.

I dius que nosequè que tenen culpa de nosequè perquè no s'integren bablabla i no parlen català!! Però tio.... Serà culpa nostra!! Quina llengua et penses que un immigrant pot aprendre aquí al País Valencià? Tu te creus que va a aprendre valencià amb la destrossa que ens han fet a la llengua des de la guerra civil fins ara? Açò és un problema nostre, dels nostres governants però més de la nostra societat. I és una cosa que haurem de canviar... Però si la gran majoria dels jòvens valencians no utilitzen mai el valencià, com ho podem exigir a una gent que ve aquí a buscar-se la vida?? Com pots ser tan negligent parlant?

Si en algun moment podríem pensar que els que venien de Castella o d'altres parts de l'Espanya han empitjorat la cosa de la llengua pot ser certa però això és perquè vam ser nosaltres els que érem uns venuts i érem en aquell període un poble subordinat maltractat... Un poc més que ara...

Però tu què eres? I a cas parles català? Aleshores què collons fas utilitzant un traductor automàtic...?

Crec que haurieu d'expulsar-lo perquè es tracta d'un blaver camuflat que només vol que fotre el fòrum (vegeu les seues primeres intervencions amb "nacionaliste" i altres qualificacions i paraules puntuals) (pot ser "sogorb" o el responsable de la web balensiafridom).

També perquè diu que Carod Rovira és "un ser patètic i absurd, prealfabet (sic) i ras (sic) i curt"... aleshores Macià tu què eres, un paladí de la intel·ligència humana? vist aquí no ets més que una persona amb un pensament egoista, aplatanat i propi d'altra època.

Última edició per daniol (05-06-2007 21:20:33)

Desconnectat

 

#26 06-06-2007 20:21:21

Macià
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

No vul desviar mes el debat, perquè les coses no anaven per aquí. Tambe vull que s'evitin al·lusions personals, perquè tambe distreuen. Solament vull aclarir que em considero com qualsevol nacionalista català totalment antifeixiste. També sóc antirracista, entès per tal l'oposició a la discriminació per raó de color. Dita això la meva postura sobre la immigració neix perquè creo que a Catalunya hi ha massa immigrants, no es intengran en la nostra cultura (no sol llengua, també costums i tradicions) i que contribuïxen a desdibuixar la nostra ja bastant perjudicada identitat..

Desconnectat

 

#27 06-06-2007 22:59:35

Anti-fatxa
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

hola soc nou.
Es q em peto d riure d la web valenciafreedom, sembla una pagina d'humor?
kines barbaritats diuen, es volen inventar una gramatica x diferenciar valencia/catala i no s'aclaren ni ells, i moltes mes coses, jajajaaja q bo.
I als del PP els hi diuen catalanistes jajjajajja...

Desconnectat

 

#28 07-06-2007 16:47:46

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Benvingut! Si , així és, lo millor per a estos paios és passar d'ells.


En lluita per salvar el Pais Valencia! No et deixarem morir MAI!!!!

Desconnectat

 

#29 10-06-2007 01:18:53

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Macià, considere que no has tingut el detall de dir que l'article "La immigració enriqueix" no és teu, és del Salvador Sostres, un periodista.
En part estic d'acord amb l'article de Sostres, però crec que no s'ha de confondre el problema de la immigració en quant a problema qualitatiu i quant a problema quantitatiu.
Crec que els immigrants no fan mal, i s'assumeixen sense problemes socials, fins una certa quantitat.
Una vegada superes aquesta quantitat, es converteix en un problema perque crea canvis en la societat que els acull. Aquesta societat, se sent insegura, desbordada i utilitzada. Fins i tot es produeixen abusos per part dels immigrants.
Per això, a més a més de demanar que els immigrants vinguen amb feina segura -és a dir que no vinguen en excés- s'ha de demanar que vinguen amb ganes de ser catalans. Fa molts anys, amb la immigració espanyola, això no es va aconseguir.
Ara tenim veu i vot com a catalans.
Cal demanar que els de fora no ens facen desaparéixer. Tampoc és demanar tant. La societat catalana és molt sensible a la immigració perquè ja està massa debilitada.
Els països forts, com espanya, que els agafen a cabassos. Nosaltres NO ENS PODEM PERMETRE EL LUXE.

Per altra banda, és cert el que diu DANIOL.
Si hem arribat a aquesta situació de debilitat ha estat per permissivitat nostra.
Però també és cert, que el que està fet ja no es pot remeiar, i ara calen solucions.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#30 10-06-2007 01:39:08

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Un altre punt de vista per que els nouvinguts s'integren: Ajudar-los.
Ací teniu una campanya que he trobat a un fòrum, on la Plataforma per la Llengua, pretén que els immigrants adopten el català com a llengua en tots o la majoria d'usos socials.
http://estat-catala.editboard.com/Forum … -t2096.htm


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#31 10-06-2007 01:52:34

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

més notícies sobre la Plataforma per la Llengua:

http://estat-catala.editboard.com/Forum … -t2093.htm


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#32 10-06-2007 18:51:44

Anti-fatxa
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Republica+Independencia, perque per permisivitat nostra, no sera culpa del govern central i d Franco en el seu temps, nosaltres no podiem fer res, estavem dominats.

Desconnectat

 

#33 11-06-2007 13:39:50

Curial
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

República, no crec que siga tan important la "quantitat" d´inmigrants que vinguen a un país com el ritme al que van arribant.
En els Estats Units del segle XIX quan hi hagué inmigració massiva irlandesa, hi hagueren molts brots de xenofòbia anti-irlandesa, no se´ls considerava com a blancs (això en una societat amb traumes esclavistes és dir molt). Per què va ser això? Perquè van emigrar en massa, arribaren i crearen les seues comunitats que, al ser tants, podien romandre tancades entre ells i crear una separació amb "l´altre" (l´autòcton).

El problema és que hi haja un ritme excessiu d´inmigració d´un mateix lloc d´orige, perquè es dificulta la integració (ja que arribes a un lloc on ja n´hi ha una comunitat gran de gent amb la que et pots comunicar en la teua llengua, pots relacionar-te amb ells i no et fa falta integrar-te en la resta de la societat).
Per sort hui en dia al País Valencià, la majoria de la inmigració te uns origens prou diversos, per exemple els sudsaharians tot i que a primera vista un no sapiga la diferència, fa molt el que cadascun es considere del seu país en particular. Excepció feta dels rumans, per exemple, que crec que tenen més risc de no assimilar-se al vore com fan una minoria substancial a Castelló. Però també n´hi ha esperança, n´hi havia una xica del Bloc que era rumana i estava aprenent valencià, vaig llegir a altre fòrum.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#34 12-06-2007 00:56:57

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

El problema ve quan el que rep immigració enlloc de mostrar-se clarament com allò que és -català- simula ser espanyol i actua com a tal.
Llavors, els que arriben de fora s'adonen que la cultura catalana està subestimada i menyspreada fins i tot pels mateixos catalans.
En vista que la societat que els assimila està composada quasi totalment per espanyols i espanyolistes, s'esforcen a ser espanyols, no catalans.

Als PPCC al problema de la immigració se li afegeix el de la colonització espanyola.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#35 12-06-2007 11:33:15

Curial
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Estic d´acord. Per això crec que és important mostrar-se solidari amb la gent que vé, però desde una òptica valencianista. És a dir, no aguante el rotllo progre de "voy a ayudarlos y voy a darles clases de español, pero yo ni me muevo ni me preocupo por la lengua de mi tierra que está en proceso de extinción". És com només vore la injustícia que és el cas dels inmigrants i deixar-se de banda una altra injustícia, que ja els han ficat al cap que és algo "normal" (l´extenció de la cultura valenciana). En canvi conec a penya que val pont del riu de València a on estan refugiats els inmigrants i els porta ajuda, menjar, i a més els dona classes de valencià. Per a mi això està de puta mare, perquè no es deixa de banda cap de les injustícies que pateix el nostre país.
És a dir, la solidaritat de les esquerres ha d´anar dirigida cap a tota forma d´opressió, no només cap a la que està "de moda" (i és una pena, però els progres espanyols fan el seu agost amb el drama de la inmigració, fent-se els solidaris, tota eixa colla de rics directors de cine, cantautors madrilenys i coses semblants, que s´omplen la boca parlant del "drama de la inmigració" perquè així promouen la seua imatge de solidaris i es forren, i després no tenen res a vore amb ella i viuen en el seu mon de rics). Perquè si es dirigeix cap a la que "està de moda", quan deixe de estar de moda, eixa gent es quedara sense ajuda (bó, tindra la de la gent que de veres es preocupa per ells).


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#36 12-06-2007 23:35:09

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Encara conec persones que diuen: Per què ensenyar català als immigrants, si poden acabar fora dels Països Catalans treballant? Els fa falta el castellà...
Un argument colonitzador i opressor. Les comparacions són odioses, i per això jo he acabant odiant el castellà.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#37 13-06-2007 11:46:33

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Macià, en balears se li diu balear col·loquialment, i crec que dir-li valencià es més una raó contra els blavers que una raó a favor.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#38 27-06-2007 16:26:30

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

aNEM A VORE LA REALITAT ÉS QUE UNA ACLAPARADORA MAJORIA DELS IMMIGRANTS HISPANOAMERICANS pasen olímpicament ja no de parlar o ensenyar-se el català sinó d'entendre'l. M'he vist ficat en més de deu casos de despreci per part de sud-americans pel fat de parlar-los en català. "Ya ves, por qué no le llaman estación del norte? -Por que del Nord es en valenciano, la lengua propia de aquí. -Ja,ja,ja la única lengua propia de aquí es el español porque esto es España). Ja veieu, els sud-americans, generalment, són autèntics antivalencians. Aquesta actitud, molt visible també entre els immigrants anglesos, no es dona tant entre la gent d'Europa de l'Est i els musulmasns.

Desconnectat

 

#39 27-06-2007 21:27:48

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Els sudamericans és ben fàcil que exercisquen d'espanyols, i a més d'una manera ben agressiva. És la fe del convertit. Eren indis i els han fet agafar una altra cultura -l'espanyola-. Ara són defensors desmesurats de la cultura espanyola -de fet, molts porten samarretes, gorres, enganxines, del nom d'espanya, la bandera espanyola i els toros d'osborne...-

No tenen memòria, fan com els valencians convertits a espanyols. Volen ser "más espanyol que nadie", i així, com a grans covards que són, es posen al costat de l'opressor, i  a més, matxucant els valencians oprimits.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#40 28-06-2007 00:16:46

-àlex-
Membre

Re: Per quina dues denominacions per a la llengua¿¿??

Que més dona dir-li català-valencià-balear-menorquín-andorrà     SI x a nosaltres es = i tenim raó, K + DÓNA


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.