• Inici
  •  » Debat general
  •  » Les protestes pel tema de TV3 poden ser una important oposició a Camps

#1 28-02-2011 17:51:13

Webmestre
Administrador

Les protestes pel tema de TV3 poden ser una important oposició a Camps

Els pot eixir el tir per la culata, mai millor dit. Si se monta una concentració davant de les Corts Valencianes o en qualsevol altre lloc cèntric de València, això pot esdevenir una oposició forta i inesperada per al senyoret Camps, i just abans de les eleccions.

Amb això no contava.

Desconnectat

 

#2 01-03-2011 01:20:07

Malnaiscut
Membre

Re: Les protestes pel tema de TV3 poden ser una important oposició a Camps

Doncs si, a Castelló hi haguere el dissabte una manifestació multitudinaria (es diu segons diferents fonts entre 5000-15000 persones) i ja abans es feu una concentració de més d´un miler de participants.....l´alcalde, també del PP, ja s´ha manifestat, veient el panorama, partidari de que es puga vore TV3, això si, donant les culpes al govern de Zapatero no a Camps clar.....esperem a vore els resultats el proper mes de maig perqué no crec que la portaveu de Camps Paula Sánchez de León tinga raó atribuint als seguidors de les cadenes catalanes la condició de minoria. “TV3 només interessa 2.000 o 3.000 ciutadans" diguere la tal Paula...


“Vergonya, cavallers, vergonya!!”

Desconnectat

 

#3 18-03-2011 14:53:21

TirantLoNegre
Membre

Re: Les protestes pel tema de TV3 poden ser una important oposició a Camps

ara.cat, Joan Garí escrigué:

El símptoma TV3 al País Valencià

L' apagada del senyal de TV3 al País Valencià, el 17 de febrer, ha provocat reaccions i anàlisis de diferent calibre. Òbviament, es tracta d'una mesura profundament antidemocràtica. El PP de Francisco Gürtel Camps s'ha passat de la ratlla, però no ha fet res que no estiguera dins d'un guió previsible. Al capdavall, per a la dreta valenciana, castigar el catalanisme és sempre un exercici del qual s'extrauen sucosos rèdits. Semblarà increïble fora del País Valencià, però la pulsió anticatalana, sempre latent i despertada amb fúria en el moment de la Transició, és encara un dels ressorts fonamentals de la política més avall del riu Sénia.

Els valencians ens hem quedat sense TV3, ras i curt, perquè Camps necessita un argument poderós per a mantenir dins la cleda l'electorat regionalista precedent de l'antiga Unió Valenciana. I perquè s'olorava, igualment, que la polèmica subsegüent seria una fantàstica maniobra de distracció en moments de turbulència mediàtica a propòsit del sempre inconvenient cas Gürtel. No sé si això ho haurà aconseguit. De retruc, però, ens hem trobat amb una extraordinària mobilització reactiva dels sectors més progressistes i valencianistes, que no estan disposats a prescindir de TV3 sense batalla. Potser al final tancar TV3 acabe constituint-se en el principi del final de l'hegemonia conservadora. No cal ser gaire optimista, però tampoc innecessàriament pessimista.

És obvi, però, que el catalanisme, al País Valencià, ha perdut moltes batalles. L'hegemonia conservadora dels darrers tres lustres ha provocat una immersió dins les catacumbes de les idees polítiques vehiculades en l'obra de Joan Fuster, i dels seus partidaris més impertèrrits. Alhora, avui dia hi ha un consens generalitzat, entre els cercles nacionalistes i valencianistes del País Valencià, a l'hora de convenir que es pot prescindir dels maximalismes catalanistes a favor d'una praxi més lligada al terreny real on es du a terme el joc. Això no implica aparcar les relacions amb Catalunya i els altres països de llengua catalana, però sí redefinir-les en un ordre de prioritats on les dimensions simbòliques siguen substituïdes per operacions de caire més pragmàtic. La qual cosa simplement vol dir que pocs valencians aixequen fins a les últimes conseqüències la bandera dels Països Catalans i en canvi són cada vegada més els qui, amb l'excusa de la vindicació del Corredor Mediterrani -per exemple-, parlen d'estretir les relacions entre les nostres societats.

Tot això ens semblarà més o menys bé, però la pregunta que no podem deixar de fer-nos és fins a quin punt podrem seguir treballant en la gestió de la llengua i la cultura comuna. TV3 ens és imprescindible, als valencians, pel que tenia de televisió moderna i nacional -i monolingüe (o quasi)-. Enfront del model de Canal 9, en tot cas, qualsevol comparació és especialment odiosa. Però no és només TV3. El cessament del seu senyal ha coincidit amb els nous problemes que troba la premsa en català de Barcelona -tan puixant ara- per a ser distribuïda més enllà de Vinaròs. I mil exemples més, és clar. Està molt bé defensar el Corredor Mediterrani, però en quina llengua ho faran els nostres empresaris?

La societat valenciana és especialment complexa. Hi conviuen al seu si, per exemple, poderoses pulsions antiintel·lectuals amb minories culturals amb gran nivell d'excel·lència. Tenim pintors, actors, cineastes, novel·listes, poetes, assagistes, dramaturgs, economistes, sociòlegs, biòlegs i milers de professionals més que desenvolupen la seua tasca normalment en llengua catalana. Si no poden intervenir i participar en la dinàmica cultural i mediàtica catalana, ¿no és això una tragèdia, una irrevocable pèrdua per a la nostra cultura comuna?

Si el xoc de TV3 ha de servir per a alguna cosa, ha de ser per a convertir-se en un factor de crisi i renovellament. Necessitem una altra dinàmica. Aparquem momentàniament els símbols, però no ens oblidem de les realitats que representen.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#4 18-03-2011 19:36:47

Malnaiscut
Membre

Re: Les protestes pel tema de TV3 poden ser una important oposició a Camps

Interesant article al Levante

La prepotència de BerlusCamps

Josep Lluís Bausset
           
Quanta por té vostè de la llibertat, senyor Camps! Només així s´explica la persecució sistemàtica i reiterada que fa d´Acció Cultural del País Valencià! En compte de defendre la cultura del nostre país, vostè no solament no la defèn, sinó que ataca i persegueix a aquells que fan el treball (meritori i abnegat!) que vostè i el seu govern no fan. Ja m´agradaria a mi que no existira ACPV! Seria una prova que vostè i el seu govern defendrien la nostra llengua i la nostra cultura. Però com que això no ho fa ni vostè ni el seu govern (malgrat tindre l´obligació de fer-ho) és per la seua mala consciència que ataca i castiga a ACPV! Quina vergonya de polític!
Sap, senyor Camps, que als anys 60 i 70 jo anava al Secretariat per l´Ensenyament de l´Idioma, al carrer Moratín de València, per col·laborar amb Eliseu Climent en la defensa de la llengua i la cultura del nostre país? En la clandestinitat i amb multes per part del franquisme. Com ara! I és que vostè, cada volta s´assembla més al governador Oltra Moltó. I continuava anant al Secretariat els anys 80 i 90 i 2000, fins la inauguració del Centre Cultural Octubre, del qual molts governs normals (no és el cas del seu) s´enorgullirien i ajudarien. I què feien per la nostra cultura, en aquell temps, Rita, Cotino, Rus o Fabra? Res!
Del Secretariat a l´Octubre hi ha una llarga història, que vostè mai ha intentat conèixer. I encara menys, valorar. La formació de 10.000 professors durant la transició, els cursos Carles Salvador, els Premis Octubre, els repetidors de TV3 (pagats per nosaltres) la xarxa de Casals Jaume I, els més de 253.000 valencians que hem signat la Iniciativa Legislativa Popular per evitar el tancament d´eixos repetidors, que vostè (obsessivament) ha clausurat... ACPV representa 40 anys de lluita per la nostra llengua i la nostra cultura.
Què ha fet vostè pel valencià? Li ho diré clarament: res. O sí: marginar-lo i perseguir-lo. Vostè no té ni punt de comparació amb Eliseu Climent, Fuster, J. F. Mira, Renau, Estellés, Sanchis Guarner o Ferrer Pastor... No li dóna vergonya voler multar a ACPV amb 600.000 euros? No li dóna vergonya voler multar a una associació que defèn la nostra llengua? Vostè s´imagina el govern de Madrid multant l´Instituto Cervantes? No li dóna vergonya els recursos que el seu conseller d´Educació ha posat en contra de l´homologació del valencià? No li dóna vergonya impedir el dret dels pares a les línies en valencià a les nostres escoles (vostè que presumeix de defendre la llibertat d´elecció?) O fulminar oficines de promoció de la llengua? No li dóna vergonya que el Síndic de Greuges demanara a la Conselleria d´Economia (amb un conseller nascut a Barcelona!) que tinga la web en valencià?
Senyor Camps, ho tenia vostè molt fàcil per ser un bon president, desprès de Zaplana. Però sap què? L´ha superat! La història el recordarà com el pitjor president dels valencians: el de les mentides («yo no conozco al Bigotes») i el de la persecució i marginació de la nostra cultura! Fa llàstima amb la seua prepotència, típica dels pitjors anys del franquisme. Al costat d´Eliseu Climent, vostè no és res. I el seu currículum (a part de no aportar res de res en la defensa de la democràcia i de la llibertat) només el podrà omplir a base de mentides i de persecucions. En els meus 100 anys de vida, no he conegut un polític tan nefast per al nostre país com vostè. Vostè persegueix a ACPV, quan és a vostè que el persegueix la Fiscalia Anticorrupció per suborn. D´ací li ve la por a la llibertat.


“Vergonya, cavallers, vergonya!!”

Desconnectat

 

#5 18-03-2011 19:42:29

Malnaiscut
Membre

Re: Les protestes pel tema de TV3 poden ser una important oposició a Camps

Entrevista a Eliseu Climent a TV3, la televisió que no ens volen deixar vore al País Valencià:

http://www.youtube.com/watch?v=d7uz46X_4CA


“Vergonya, cavallers, vergonya!!”

Desconnectat

 

#6 19-03-2011 15:57:58

TirantLoNegre
Membre

Re: Les protestes pel tema de TV3 poden ser una important oposició a Camps

Gran entrevista. L'Eliseu és un bon home. Se li nota que no vol parlar malament de la Generalitat de Catalunya, que els està deixant sols en aquest tràngul. La Generalitat de Catalunya està tan arruïnada com la de València. No hi deuen haver diners per pagar aquesta multa.

Li direm al Toni Soler que parli amb la Rita i el Camps.

http://www.youtube.com/watch?v=O5wBzeNZ … ure=fvwrel


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#7 19-03-2011 23:12:34

TirantLoNegre
Membre

Re: Les protestes pel tema de TV3 poden ser una important oposició a Camps

El Pais Valencià al segle XXII:

http://www.youtube.com/watch?v=S9VZyDbAhfw

És un gag molt cruel, però algú ho havia de dir!


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Les protestes pel tema de TV3 poden ser una important oposició a Camps

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.