#1 03-03-2009 18:49:17

UPV96
Membre

Eleccions europees: Quines coalicions?

Acabades les eleccions a Galicia i la CAV, els partits nacionalistes no espanyols ja poden anar pensant en anar formant grans coalicions per obtenir algun diputat a Brusel·les doncs el número d'escons assignats a l'Estat espanyol ha disminuït de nou.

Pel que fa al País Valencià, el Bloc sembla que repetirà amb CiU però a les Illes el PSM abandona la coalició i serà substituït pel nacionalisme de centredreta de UM. Si fins ara es feia difícil explicar als bloquers la dretanització de la coalició i s'escusaven en la presència del PSM ara sembla que no ho podran fer.

Esquerra per contra i gràcies als resultats de l'autodenominada "Izquierda abertzale alternativa" Aralar té l'oportunitat de canviar de cromos (o almenys sumar-ne un més) doncs els resultats dels seus socis tradicionals a Euskal Herria, EA, han segut nefastos. Seria una bona manera d'esquerranitzar encara més la coalició i evitar la suma a la coalició d'alguns partits de dubtosa nacionalitat. El PSM sembla que aposta també per aquesta coalició i de segur que no li posarà Esquerra cap impediment, doncs a diferència del Bloc, sempre ha colaborat i respectat el treball d'Esquerra a les Illes Balears.

Finalment Iniciativa- PV que va donar suport explícit a Aralar i al BNG a les eleccions respectives ho té bastant difícil. A IU no volen saber res d'ells, ICV està lligada a IU de mans i peus tot i que voldria tenir més coses amb IPV, no s'hi veuen en cor d'anar amb CiU tot i compartir amb el Bloc el Compromís pel País Valencià i l'opció d'anar amb Esquerra és poc factible. Ho té molt verd, la veritat.

Bé. Vorem com va evolucionant la cosa. El que sí estic segur es que al País Valencià el duel Bloc vs ERPV serà determinant per vore els resultats del darrer gir del Bloc i el veredicte de l'electorat més nacionalista i d'esquerres.

Última edició per UPV96 (03-03-2009 19:00:34)

Desconnectat

 

#2 04-03-2009 09:27:04

Tanit
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

tal i com he dit a l'anterior fil, les europees no son la nostra guerra. el fet de que no anem amb la coalició erpv-aralar-etc... és culpa única i exclusivament dels "puristes" de ERPV, ja que l'aliança ERC-BLOC-ETC seria la més lògica.

Ahir tinguerem reunió al col·lectiu i no tinc noticies que el PSM abandone GALEUSCA. De fet, un representant del PSM vingué a la cloenda del congrés del BLOC.

I no ens equivoquem, els vots que trau ERPV no els trau per ell mateis, sinó per tota la maquinària d'ERC.

Encara que, diga el que diga, l'estigma del BLOC no ens el podrem llevar mai: som un partit blavero-catalaniste-de dreta i d'esquerres...

Desconnectat

 

#3 04-03-2009 11:37:51

PALAMOS
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

jeje tranqui segons molts borinots el Pp valencià és "catalaniste" . Mutacions més grans que aquesta jo no les conec tongue


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#4 04-03-2009 11:42:40

PALAMOS
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

A vegades, i mira que em dol, penso que la unió enre valencians catalans i balears passa per cambiar el color de la bandera( una lila per dir quelcom) i cambiar el nom de Països catalans com ara bé "nacions unides al marge d'espanya" Potser així s'oblidarien himnes, banderes, purismes, adjudicacions d'autenticitat i regionalismes.
Pd: Però no seria el mteix, no?....o si?


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#5 04-03-2009 17:23:33

UPV96
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Tanit, parlant d'estigmes sobre el Bloc a tu no t'enfalten per a ERPV: "puristes" i jo em pregunte si ERPV són puristes que deuen de ser per a tu maulets, endavant o les CUP?

El que si deuries de saber a l'hora de repartir culpes és que la culpable de que el Bloc no vaja amb Esquerra és única i exclussivament del Bloc. Primer perquè segons ells van amb els "nacionalistes de 1ª dividió" que són CiU segons ells i si són de dreta no els importa, però sobre tot perquè demanen a Esquerra allò impossible, que no presenten candidatures, candidats ni llistes al País Valencià i que no intervinguen al País Valencià mitjançant ERPV. Cosa que el PSM ni ho fa ni se li ocorreix demanar, que farem, tenen aquest mínim de dignitat. Perquè serà que el Bloc convida al PSM al congrés i no ho fa a un partit present al País Valencià com Esquerra?

Per cert informat una mica, doncs el PSM ja li ha dit no a CiU, i UM és ara soci preferent a les Illes. Només cal llegir la premsa, de fet ja s'han reunit a Barcelona amb Esquerra i amb el representant d'Esquerra-Illes present, cosa que el Bloc seria incapaç de fer doncs el primer que demana és que no hi haja cap representant d'Esquerra-País Valencià a les negociacions.

Respecte als vots d'ERPV són dels VALENCIANS farts de renúncies i baixades de pantalons del que s'autoanomena partit hegemònic valencià, que ja serà menys...

Desconnectat

 

#6 05-03-2009 16:45:46

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Pretens dir que la coaliciço d'Esquerra és la bona i la del Bloc és la roina. Li tens un odi al Bloc que no te'l tragues. Bo, cadascú que valore com vullga, però Esquerra li va negar l'entrada a la seua coalició, ara no vages renegant de en qui es junta el bloc i es deixa de juntar. Ahí estan les dos opcions i tant de bo els dos trguen grans resultats.
I no penses que estes eleccions són un medidor real de la força d'ambdós partits:
ERPV té 13.000 vots i el Bloc més de 100.000

Desconnectat

 

#7 05-03-2009 19:02:00

UPV96
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

No es tracta de bons i roïns. Es tracta d'esquerra nacional (de nació catalana) o no. El meu odi és cap al PP però no el critique perquè son espanyols i de dreta, per tant no té sentit (estan massa allunyats políticament i no en trauríem res). El Bloc no m'entusiasma (no enganye a ningú) perquè prové d'un partit d'esquerra nacional (UPV) que ha renúnciat a moltíssimes coses.

Respecte al medidor, TOTES les eleccions ho són, les autonòmiques amb els números que tu dones són una d'elles, però en la resta la gent també vota i decideix i potser no tan condicionada per l'electoralisme. No et penses, ja m'agradaria que el Bloc traguera molts vots però no que ho faça de gent d'esquerres i catalanista. Si volen pescar entre gent més al centre i ex-votants d'UV que ho facen, ja m'agradaria una CiU valenciana no cregues, però que no pretenguen estar en dos llocs al mateix temps. Simplement.

Última edició per UPV96 (05-03-2009 19:28:59)

Desconnectat

 

#8 05-03-2009 21:33:07

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Moltes vegades les eleccions europees fan estranys companys de llit. La culpa la té el fet que l'Estat Espanyol siga circumscripció única, la qual cosa obliga els partits no nacionalistes (espanyols) a fer coalicions per tal d'obtenir representació. El problema és que no pots coalitzar-te amb qui estàs pegant-te cada dia, la qual cosa fa que no puguen anar en una mateixa  llista ERC i Convergència, per posar un exemple. Ara bé, si analitzem l'espai d'allò que podríem anomenar d'una manera laxa "esquerra" i "nacional" (per nacional entenc no obertament nacionalista espanyola, un criteri de demarcació podria ser el reconeixement del dret d'autodeterminació dels diferents països catalans, en minúscula intencionadament), què tindríem? Quines forces polítiques podrien formar part d'una hipotètica candidatura de l'esquerra dels Països Catalans (ara amb majúscula)?
A Catalunya: ERC i Iniciativa-Verds. Comparteixen govern i no veig per què no podrien compartir candidatura.
A les Illes: PSM (de Mallorca i Menorca), Eivissa pel Canvi i ERC  També comparteixen govern.
Al País València la política de dinamitació de l'espai electoral a l'esquerra del PSOE que ha fet el Bloc, carregant-se Compromís amb els seus amiguets d'IPV, ho posaria tot una mica més difícil, però en principi podríem comptar amb ERPV (ERC). El Bloc preferiria anar amb Convergència i EUPV està confederada amb IU. Jo no sé si dur també a IPV en la llista seria més un llast que un actiu, però en tot cas s'hi podrien sumar.
Si teniu ganes podeu traure números, però un eurodiputat (segur) i fins i tot dos se'n podrien aconseguir. Ponderant els vots que aporta cadascú hi ha fórmules per repartir-se els diputats, fins i tot fent relleus al llarg de la legislatura. En tot cas estaríem davant una coalició de partits que en molts casos ja comparteixen governs als seus territoris i als que no resultaria massa difícil trobar un mínim denominador comú programàtic per fer un programa mig creible.
En tot cas molt millor que anar amb bascos, gallecs i tutti quanti.

Desconnectat

 

#9 05-03-2009 21:43:00

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

T'oblides que la gran massa del Bloc és d'esquerres i catalanista... primer error. El bloc com a tot partit ha d'intentar pescar de tots els llocs, i et donares un poc de compte, és l'única, i repetisc, l'única que pot fer algo per aquest país. No sé si sabràs que som una minoria minoritària i et pensaràs que demà encara que guanyés Esquerra es proclamaria la independència. A la gent cal anar conscienciant-la, i no pots anar i dir-li: SOM CATALANS. Cal pensar un poc en la realitat, i no sempre en allò que t'agradaria, i la realitat és la que és:

‘Identidad Nacional en España’, del CIS

- Nacionalismo. El 55% dice sentirse igual de español que valenciano, el 17,7% más español y el 11% más valenciano. El 12,3% sólo español y el 1,8% sólo valenciano.

- Lengua. El 55% habla valenciano con fluidez, el 62% lo lee y el 35% lo escribe. Un 60,5% se define castellanohablante, un 21,5% valencianohablante y un 17,5% bilingüe.

-Política. Entre el 1 (extrema izquierda) y el 10 (extrema derecha) los valencianos se sitúan en el 4,59 de media.



El sentiment català no apareix enlloc, això significa que és tan xicotet eixe sentiment que ni el tenen en compte alhora de fer les enquestes.

Última edició per Gandiero_Casalero (05-03-2009 21:44:38)

Desconnectat

 

#10 05-03-2009 21:55:29

golet
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Mare meua, 4,59...

Això de quin segle és?? Perquè avui dia, amb les majories absolutíssimes del PP, li ficaria un 8 al poble valencià com a mínim...

Desconnectat

 

#11 05-03-2009 22:01:58

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Gandiero-casalero: no sé si m'estàs contestant a mi, però per si de cas comentaré, amb el teu permís, el que dius:
a) Si, com tu dius, la massa del Bloc fora d'esquerres i catalanista, més motiu per formar part de la meva humil proposta de coalició.
b) Les dades són així. Ja porte anys estudiant-les (el meu treball d'investigació per obtenir el DEA en Dret Constitucional i Ciència Política és titolava "Sentiment nacionalista i comportament electoral al País Valencià"). Està clar que no podem aspirar, de moment, a que ens voten una majoria de valencians, però almneys SÍ a que ens voten aquells que són més nacionalistes (catalanistes, per que d'altres no hi ha, si exceptuem la gran massa d'espanyolistes) i d'esquerres.
c) El sentiment nacional català existeix, el que passa és que intencionadament no pregunten per ell. A les enquestes que fa el CIS a Navarra si que pregunten si et sents basc, basco-navarrés, navarrés o espanyol. Ací en canvi només valencià o espanyol i au. Les enquestes del CIS les dissenyen a Madrid i cometen un dels errors més greus que pot cometre un sociòleg: fer preguntes que esbiaixen la realitat induint cap a determinades respostes. Un exemple típic és el tema de la llengua, barrejant identitat (vosté creu que és la mateixa llengua que parlen mallorquins i catalans?) amb denominació (com vol dir-li? català, valencià o llengua valenciana?

En tot cas el sentiment nacional existeix, o si no: què fem tu i jo ací parlant?

Desconnectat

 

#12 05-03-2009 22:48:20

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Golet: la dada és correcta.
El problema no és que la majoria de valencians siguen de dretes (que no ho són), sinó que al meu entendre el problema rau en la incapacitat de l'esquerra de construir un discurs alternatiu. Dissortadament hi ha massa gent que pensa que la manera de guanyar-li a la dreta és imitar el seu discurs, tant social com nacional, la qual cosa és un tremend error (com demostren els resultats electorals).

Desconnectat

 

#13 06-03-2009 00:43:00

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

raimonbono.blogspot.com  li estava contestant a UPV96 però té igual jeje

-Avore, la massa del Bloc és d'esquerres i catalanista, però pot ser es troba més comoda pactant amb CIU, BNG i PSM que amb algun partit que al entendre de la gent dle Bloc només fa que entorpir la seua llavor i criticar (llegir el butlletí de ERPV de València).

-Que no hi ha nacionalistes no catalanistes?? doncs jo en conec i més de 10.

- Si només podem aspirar a aconseguir els vots dels més nacionalistes només podme aspirar al 1'8 %.

- Si el sentiment català existira seriosament, és a dir, no de forma un tant simbòlica, sí que apareixería a les enquestes. I com tu dius, a les enquestes de Navarra si que apareix el sentiment basc, osiga que estàs dient el mateix que dic jo.

- Que fem tu i jo ací parlant?? Que no podries aprlar amb algú que no siga nacionalista per ací?? Jo sí que ho soc però clar, nacionalsita valencià.

Desconnectat

 

#14 06-03-2009 09:36:14

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

No crec que un catalanista, al País Valencià, no deixe de ser nacionalista valencià. Jo crec que el País Valencià té dret a recuperar la seva sobirania, i que al mateix temps forma part d'una nació junt amb les Illes i Catalunya. Ja fa anys que la ciència política distingeix entre Nació i Estat, de manera que a un Estat pot haver més d'una nació (per exemple l'Estat Espanyol) i a una nació pot haver més d'un Estat (per exemple, en un futur espere que no massa llunyà, la Nació Catalana o Països Catalans és poden estructurar en més d'un Estat). Quan parlem d'Estat parlem d'estructura política sobirana, i quan parlem de Nació parlem de molt més: llengua, història, cultura, etc. Al meu judici el gran error és identificar de manera biunívoca Estat amb Nació.

Desconnectat

 

#15 06-03-2009 10:16:02

PALAMOS
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Perdoneu que sintetitzi tan la meva resposta, però trobo que per tenir un estat algun dia (apart de resar la moreneta, i altres sants valencian s & mallorquins)  el que cal veient aquestes xifres sobre la llengua ( tot i que estic d'acord en qué la majoria d'enquestes son malintencionades) és un sistema d'immersió llingüístic al PV, ja que en la meva opinió, per poder parlar de Nació ha d'haver-hi UNA LLENGUA. Sino al PV nomès podrem parlar de diferències regionals, les falles i poca cosa més...
S'ha de recuperar el Valencià pq sino en poc temps quin fet diferencial hi haurà a València? Ben pocs..


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#16 06-03-2009 12:03:14

Webmestre
Administrador

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Palamós, en aquest tema crec que molts del Principat vos equivoqueu.

M'explique: Hi ha moltes nacions (nacions sense Estat se vol dir) a Europa ben fortes i amb un sentiment nacionalista molt fort, on hi ha una massa de la població que no parla la llengua pròpia: el País Basc o Escòcia. Fins i tot Irlanda té un estat, però la gran part de la població parla anglès...O si no pensa en les "nacions" hispanoamericanes, que parlen totes castellà. Cert que ací seria molt discutible (les diferències entre un colombià o un veneçolà són mínimes), però precisament perquè tenen un Estat darrera, el sentiment nacional és molt fort també.

Al País Valencià crec que un nacionalisme és precissament "purista" si fa tot en valencià o català. En aquest sentit, me sembla molt bé quen alguns partits nacionalistes facen propaganda en castellà. En concret, en ciutats tan castellanitzades com València o Alacant no veig altra solució...També està el tema de les comarques valencianes castellanoparlants, però això donaria per a un altre fil, i no vaig a marejar el tema.

Cal pensar també en la massa ingent de nouvinguts que ha vingut a la nostra nació els darrers temps, i això també afecta al Principat...En resum, que un nacionalisme de futur a la nostra terra, a la nostra nació en conjunt, no pot ser només en català o valencià.

És la meua humil opinió.

Desconnectat

 

#17 06-03-2009 13:05:35

PALAMOS
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Si webmestre la teva visió no la puc rebatre, també va carregada de realisme i raó, però si incideixo en el tema de la llengua és, mitjançant un simple experiment, per aquest motiu (per tampoc marejar molt el tema):
Si agafem un ciutadà d'uzbekistàn o com s'escrigui i el portem al País valencià  li farem la pregunta: Els trobes diferents als valencians dels espanyols de Madrid? Nosaltres creiem que si. Però el que crec que respondria és:"No, sòn morens tots dos, els hi agrada la festa, miren les mateixes televisions, sòn de majoria catòlica, a madrid i valència fa sol....però espera que els escolti...ostres xerren llengues diferents, ah potser si que tenen diferències"
Admeto que és un anàlisi simplista (entro ara a treballar), però per acabar i reconeixent la necessitat d'admetre que al PV s'ha pedut molt la llengua i cal acollir castellanoparlants,(faltaria més) la pervivència de vlencianoparlants que hi ha ha d'augmentar, sino de cara al món crec que serà una regió amb trets particularitzats de la resa d' Espanya.
Ës a dir webmestre de purista jo no ho sòc, ho he dit a voltes aqui, de fet cambiaria amb el permís de tots els valencians de cor que la bandera del PV fos el doble de blava i amb el lema "ensassemblemalscatalansperonohosom" a cambi de que el 60% dels valencians parlèssin valencià, dons suposaria poguer parlar de cop i volta amb 4 milions de persones més en la meva llengua.

Última edició per PALAMOS (06-03-2009 13:16:48)


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#18 06-03-2009 16:42:54

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

raimonbono.blogspot.com com es pot ser nacionalista valencià si es defensa altra nació que no és la valenciana. Si es defensa la nació catalana eres nacionalista català.
Nació és identitat comuna també, osiga que no crec que catalans i valencians siguem la mateixa nació. Independentment d'això està clar que ni tu ni jo arribarme a pensar el mateix, el que sí que tinc clar és que per ara, per arribar als nostres objectius que no son iguals, hme de fer el mateix. I possiblement morirem i encara deuíem seguir al mateix camí.

Desconnectat

 

#19 06-03-2009 17:44:00

PALAMOS
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Raimónbono jo penso com tu, ja ho saps, però el que crec que s'ha de tenir és una mica de mà esquerra amb el País valencià, ja que és la secció dels PPCC on la divisió ha causat més mal amb diferència. És aquesta paraula tan maca "Països Catalans" que ha sofert devaluació i s'ha carregat d'alguns estigmes negatius gràcies als intolerants, espanya, govern de Madrid, etc...en aquest sentit em remeto a les paraules d'aquell gran pensador valencià " per sentirnos catalans, primer ens haurem de sentir valencians".
1-Recuperació de la identitat (valenciana)
2- Adscripció a la nació dels Països catalans


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#20 06-03-2009 17:54:35

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Potser teniu raó, però primer de res jo em sent d'Algemesí, després valencià i després català. Vull dir: sóc català per que sóc d'Algemesí, i, obviament, si fora de Almendralejos seria castellà. Per què he de renunciar al meu poble (Algemesí), el meu país (valencià) o la meva nació (catalana). Ah, i a més fa una pila d'anys que visc a Eivissa, així que també sóc eivissenc, pitiús i català. El que vull dir és que no hi ha més cera que la que crema, i al País Valencià o ets un analfabet funcional o ets catalanista. O no acusen de catalanista a qualsevol valencià que sap aprlar i escriure la seva llengua?
I, potser, en compte de voler que ens votaren els espayolistes, podríem començar per fer un projecte polític votable pel 15% de valencianistes/catalanistes que encara voten el PSOE

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.