#21 15-11-2006 20:50:35

AMC
Membre

Re: El valencià

Saludos a todos los antiblavers. Está claro que el catalán es probablamente la lengua más perfecta desde el punto de vista lógico, es más perfecta que el castellano.

Desconnectat

 

#22 15-11-2006 21:54:17

xoco_pv
Membre

Re: El valencià

per tant el valencià es més perfecte que el castellà, com tot, has vist les nostres dones?


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#23 15-11-2006 22:50:00

Re: El valencià

Este post va començar en juliol i encara seguiu xDD.
En euskadi on no hi ha'n problemes de secesio linguistica un donostiarra amb moolta dificultat pot entendre a un de Iruña, i jo a un català l'entec perfectament.
Jo crec que el problema del valencià ve més probablement pel nom que li donem a la llengua els valencians que per altra cosa, i eixe problema damunt ve impulsat per tota la dreta i pels mitjans de comunicacio (la ser o ondacero no m'enrecorde molt be quina es, quan parla un valencià no el tradueixen en cambi quan parla un català el tradueixen. "Pa" morir-se)
I no entenc que fem creant un post sobre aixo si es com seguir-li el joc a un tall de burros.

Jejejejeje el xoco, quanta rao tens xD.

Última edició per Gandia1707-2007 (15-11-2006 23:04:09)


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#24 15-11-2006 23:10:06

Re: El valencià

Os_polar escrigué:

Quan li vaig comentar que no arribava a entendre com una normativa lingüística (normes d'el Puig) pot canviar 5 o 6 vegades en 30 anys, i que fins i tot ara mantenen diverses línies en que accepten o no el signes de puntuació, la seva resposta va ser, que ells, els valencians, escriuen com els dona la gana.

Aixi es com contesten les persones que no tenen cap argument (osiga que van errades) o no tenen cap idea del que parlen i les seues conclusions han arribat fins al punt que no tenen cap sentit.

Última edició per Gandia1707-2007 (15-11-2006 23:11:02)


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#25 16-11-2006 12:37:26

Os_polar
Membre

Re: El valencià

Gandia, tu ho acabes de dir. Que tot l'argument sigui "jo escric el valencià com em dona la gana" es un argument molt pobre. Tota llengua té unes normes que poden ser més flexibles o menys,  però cal una normativa unificada.
A un navarrès que parla euskera no se li passaria pel cap dir que parla navarrès i que això es una altra llengua. També pel fet que sent una llengua que res en comú té amb l'espanyol aquests no hi poden ficar cullerada. D'altra banda l'euskera no fa nosa perqué el parlen un número reduït de persones. El català segons la UE el parlem 7.000.000 de persones i potencialment en son 12.000.000 de persones que son totes les que viuen en els territoris de llengua catalana. Siguin 7 o siguin 12 el català si es un problema per Espanya.

Última edició per Os_polar (16-11-2006 12:38:11)

Desconnectat

 

#26 16-11-2006 16:01:53

Fartdefatxes
Membre

Re: El valencià

Pos en Murcia tóh ablamoh murciano que no éh cahtellano, polque er Dionisio tié loh cojoneh de defendéh nuehtra lengua de la güerta murciana, que lla esistía anteh que la cahtellana, y lla ehtamoh cansaoh en er pueblo del imperialihmmo cahtellano-manchego. Ande se ponga er murciano que se quite er cahtellano que éh una lengua ehtranjera que no tié ná que véh con nusotroh. Biba la curtura murciana y fuera la der imperialihmmo cahtellano-manchego. Ademáh loh filologoh esoh no saven ná de ná, polque la lengua éh der puevlo y er puevlo semos tós nusotroh y ablamoh y ehcrevimoh como noh da la gana. Y no amoh a consentíh que noh inbadan dehde Arbasete y noh impongan er cahtellano, polque aquí ablamoh tóh murciano que éh una lengua diferente que no tié ná que véh. He dicho, ¡leñe!

Última edició per Fartdefatxes (16-11-2006 17:40:51)

Desconnectat

 

#27 16-11-2006 21:32:44

AMC
Membre

Re: El valencià

Yo conozco vascos y navarros , y todos concuerdan en que su lengua es la misma. La lengua de Euzkadi es la misma que la de Navarra.
La lengua de Catalunya, Valencia y Balears es la misma.

Desconnectat

 

#28 17-11-2006 12:32:22

Re: El valencià

DependenciaEspanyola escrigué:

Ademes de que la repoblacio catalana fon d'un 1%.

Tio pegat un tir és que no se't pot dir més, llig-te el llibre del repartiment xiquet i no crec que el llibre del repartiment haja sigut manipulat perque supose que està en un museu, i entrar a manipular un obra d'un museu... un poc dificil ho veig.
Ves a l'apartat d'argumentacions i llig-te uns quants d'eixos llibres que s'anomenen que també veig un poc dificil que els manipularen (q ja et veig vindre).

Jo sé que les teues tesis les porta gent espanyolista i feixista (E2000, la falange...) i gent que pacta i simpatitza amb eixa extrema dreta (GAV,CoalicióN valenciana, GIVAL, el SentaSenta...), o siga que si la gent blavera s'ajunta amb gent fatxa/espanyolista vol dir que vol destruir la nostra cultura i llengua al sometre'ns a espanya i a la castellanitzacio (pura lògica)... i abans mort que fatxa, espanyolista i sense cultura propia.

Ausiàs March no posava "amb", val tens rao, posava "ab"("Vaig descalç sobre neu, ab nua testa"), i per si no ho sabies la escirtura d'una llengua cambia (la catalana segons Jaume I, Sant Vicent Ferrer, els Borja, Joan Lluis Vives... d'aci a demà podria estar citant-te coneguts valencians famosos de l'Edat mitja que van escriure en favor de la unitat de la llengua, i no crec que estiga manipulat perque son llibres, que els blavers sempre eixiu amb la mateixa).

Que dos carreres d'ingenyeria? Jajajajaja estàs que m'ho crec. A més, si fora de veres de totes formes, qui sap més de llengua un enginyer o un filòleg?
El millor filòleg és el poble? normal quan esta manipulat normal que es el millor.
A més el català és una de les llengues amb més unitat (respecte als dialectes) com pots dir que no es la mateixa? que un argentí i un castellà tenen llengues diferents(sobre tindre menys unitat dialectal)? que un canadiense i un anglés tenen llengues diferents(sobre tindre menys unitat dialectal)? que un rus de moscu i un rus de estalingrad parlen llengues diferents(sobre tindre menys unitat dialectal)?

Blaveros, a fer la mà a Espanya.

Última edició per Gandia1707-2007 (17-11-2006 12:56:19)


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#29 17-11-2006 14:31:31

Curial
Membre

Re: El valencià

Independenciavalenciana, pots entrar ací a debatre amb nosaltres, però fes-ho amb respecte. No crec que cridant-nos hipòcrites a la primera de canvi es puga aconseguir un clima de debat interessant.
Estaràs amb mi que lo primer es respectar-se per a poder parlar ¿no? Si, gent amb falta d´educació hi ha tant nacionalistes com blavers, però no sé per què, sempre que entra ací un blaver a parlar, ja comença insultant i descalificant. Jo no veig que Webmestre, per exemple, cada vegada que opina d´algo, parle dels "putos blavers" o algo així. En canvi és anar a un foro de blavers (fa molt de temps que no perc el temps en això) i tots els usuaris, i els administradors també, estan ahí posant "que es joda kklunya no mos areu kklns bixka lo rgne". Puix llevat eixa mentalitat d´agressió i insult, i pensa den debatre respectuosament, només.

A més, que jo sapiga esta página la du gent valenciana, altra cosa és el foro, ací pot entrar qualsevol a parlar, siga d´a on siga. I a més, si tan convençut estàs dels teus arguments, pues els exposes davant la gent d´ací i ja els convenceras. O es que si son "catalans" ja no pots parlar amb ells? Si tanta veritat tenen els teus arguments, suposadament els convenceran ¿no? Així que no et poses paranoic i irrespetuós, i tracta de parlar amb serietat, que si així ho fas, tots debatirem.

Açò va per tots, eh. Que a mi tampoc em pareix bé que vinga un blaver a debatre, si ho fa respectuosament, i ja per ser blaver se l´insulte.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#30 17-11-2006 17:01:46

grixa
Membre

Re: El valencià

IndependenciaValenciana escrigué:

o l'accentuacio que en Valencià SEMPRE ha segut minima

L'ens encarregat de regular les "Normes del Puig", és a dir la RACV, no pensa el mateix... Pense que primer vos hauríeu de posar d'acord sobre quines normes del Puig utilitzar i després ja podríeu criticar a les oficials.


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Per l'oficialitat del català a la Franja de Ponent i la Catalunya del Nord.
Per l'oficialitat del català a la Unió Europea.

Desconnectat

 

#31 17-11-2006 17:16:48

grixa
Membre

Re: El valencià

IndependenciaValenciana escrigué:

Els filolecs André Martinet, Jhon Lyons o J.B Pryde son dels mes importants i son els que afirmen lo que yo he dit (es la sociollingüistica l'encarregada de la llengua, es dir el poble, en poquets paraules)

De fet el poble valencià ja s'ha pronunciat sobre això mitjançant l'estatut, que atorga les competències lingüístiques a l'AVL. Com sabràs l'estatut es va aprovar per majoria absoluta tant a les Corts Valencianes com a les Corts Espanyoles, i per tant, representa la voluntat dels valencians.


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Per l'oficialitat del català a la Franja de Ponent i la Catalunya del Nord.
Per l'oficialitat del català a la Unió Europea.

Desconnectat

 

#32 17-11-2006 19:25:42

Os_polar
Membre

Re: El valencià

Un 1% només no fa que tants valencians tinguin una llengua que te tantes semblançes amb la catalana com que es idèntica ni que tants valencians portin cognoms catalans. Per cert, el meu cognom es Puig, i els origens de la meva família estan al Pirineu gironí encara que ara visquem a Reus.

El 62% dels repobladors van ser catalans i el 24% aragonesos.

http://www.antiblavers.info/galeria/alb … ladors.jpg

Desconnectat

 

#33 17-11-2006 21:09:24

Os_polar
Membre

Re: El valencià

PUIG, no PUCH, ni PUCHALT.

Desconnectat

 

#34 18-11-2006 11:37:20

Re: El valencià

Jo el que no sabia era lo dels occitans... com es un cognom occità? XD
I indistints a que es refereix?

Última edició per Gandia1707-2007 (18-11-2006 11:52:17)


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#35 18-11-2006 17:39:10

AMC
Membre

Re: El valencià

Lamentablemente el La Franja del poniente también hay una organización del estilo de los blevers (FACAO), que quiere destruir el idioma catalán de la Franja y quiere inventar un idioma aragonés oriental.

Desconnectat

 

#36 18-11-2006 18:13:10

Os_polar
Membre

Re: El valencià

El aragonés existe, otra cosa es que alguien quiera hacer una chapuza al estilo blavero.

L'occità i el català tenen molts elements fonètics comuns, això fa que un cop l'any es faci intercanvi al Llenguadoc. Catalans que aprenen l'occità i occitans que aprenen el català. TV3 emet un noticiari en aranés (occità)per a la Valh d'Aran.
No hi ha massa diferència. La mare del rei don Jaume era occitana. Ell parlava català, occità i castellà. Per això entre les tropes que va portar a València hi havia a més de catalans i aragonesos un petit grup d'occitans.

Desconnectat

 

#37 19-11-2006 00:32:30

Santjordi
Equip

Re: El valencià

Només des de la mala fe o la més absoluta ignorància es pot discutir la catalanitat del valencià. És una polèmica que no busca altra cosa que perpetuar el domini del castellà. Tots els partidaris del secessionisme lingüístic estan molt preocupats per la "catalanització" del valencià i tan tranquils i a gust amb la castellanització de la qual són fervents partidaris, ho reconeguen o no obertament. Es presenten com a anticatalanistes perquè els resulta més rendible que no presentar-se directament com a antivalencians, que és el que realment són. Els va bé perquè aconsegueixen enganyar algú, manipulen els sentiments de persones amb poca capacitat de defensa a nivell intelectual, ens fan perdre el temps a tots i compten amb la complicitat de l'espanyolisme a qui ja li va bé tot açò. Crec que no val la pena perdre tant de temps amb els enemics declarats i descarats de la nostra llengua.

Desconnectat

 

#38 20-11-2006 18:44:51

AMC
Membre

Re: El valencià

Os_polar, yo no estoy hablando del idioma aragonés, estoy hablando del idioma de la Franja del poniente que es el catalán. En Aragón , hay zonas castellano-parlantes, zonas de habla aragonesa, y zonas de habla catalana (la Franja del poniente). Una organización (FACAO), quiere destruir el idioma catalán de la franja, inventando un falso idioma "aragonés oriental".

Otra cosa importante es que el blaverismo, está avanzando hacia Baleares, es decir se está fomentando la creación de un idioma balear distinto al catalán. Seguramnte dentro de poco tiempo tendremos una página www.balearesfreedom.com

Desconnectat

 

#39 21-11-2006 11:08:19

Os_polar
Membre

Re: El valencià

Ya sé que en Aragón está la Franja, pero hay cierta tendencia a olvidar el hecho de la existencia de una lengua propia en Aragón que ha sido arrinconada por su propio gobierno.
L'Estat espanyol sempre ha afavorit a grups com els blavers al País Valencià o com aquesta associació que dius a la Franja. Fins i tot a Catalunya s'ha promogut associacions d'aquesta mena. Fa molts anys hi havia CADECA, una associació de pares d'alumnes que no volien que els seus fills aprenguessin el català. Rebien molt de suport propagandístic per part de l'ABC i els dirigia un advocat ultradretà, un tal Rovira, avui dirigent de DNE i conegut pels seus contactes amb tota mena de grups neonazis.
En el cas de la Franja el problema es no tenir el suport del seu propi govern, tot i que l'actual president d'Aragó es de la Franja i a més catalanoparlant, però no es popular promoure el català, i encara menys l'aragonés.
A València i a Balears governa el PP, que no s'ha destacat mai per la seva defensa del català enlloc. Fa temps TV3 va fer una entrevista al President valencià que es va negar a fer l'entrevista en català perqué deia que no l'entienia, l'entrevista es va fer en castellà. Irònicament havie estat parlant amb un dels seus col·laboradors en valencià, que es completament comprensible pels catalans, però ell va tenir aquesta sortida de to.

Desconnectat

 

#40 21-11-2006 13:09:11

grixa
Membre

Re: El valencià

Curiosament, la Franja és el territori amb un percentatge més alt de població catalanoparlant (un 85% si no recorde mal). Això es deu, bàsicament, a que sempre ha estat un territori amb molt poca immigració, més aviat al contrari, ha perdut població.

Vull remarcar que no estic dient que la immigració comporte directament una pèrdua de parlants d'una llengua. Que no se'm malinterprete.


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Per l'oficialitat del català a la Franja de Ponent i la Catalunya del Nord.
Per l'oficialitat del català a la Unió Europea.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.