#61 15-07-2007 11:06:17

Fartdefatxes
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Ningú no ha titllat de blavero al Bloc.
Però no podem tampoc ignorar que 25 anys de blaverisme sociològic acaben per deixar una emprempta d'acomplexament, d'hàbits subliminalment adquirits a un nivell inconscient àdhuc en el capteniment de sectors fins i tot catalanistes, i cal, primer adonar-se'n, prendre consciència, i després reaccionar.
N'hi ha un provervi xinès que diu: "Si convius durant 100 anys amb el drac, encara que no vulgues, acabaràs pareixent-te al drac".
El País Valencià porta 25 anys convivint amb el drac (en aquest cas, el blaverisme), i això ha deixat pòsit.
El Bloc no és blaver, però la seua catalanitat es veu limitada per un entorn (aliè al propi Bloc) de blaverisme sociològic que condiciona i limita les seves propostes "a la baixa".

A un altre nivell, també la política del PSOE en aquestos moments s'hi troba condicionada, arrossegada per l'insistent discurs catastrofista del PP (i el PSOE no és "pepero"). Durant la tramitació de l'Estatut de Catalunya això va ser ben evident.

Última edició per Fartdefatxes (15-07-2007 11:47:26)

Desconnectat

 

#62 17-07-2007 01:12:43

Phelestres
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

ara ja comencem a entendre'ns...

Desconnectat

 

#63 17-07-2007 16:31:51

el jonc
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Rogeta acabe de llegir-te i no vas mal encaminat, de totes maneres no cal estar força informat de totes les coses que passen siguen de caire polític o d'altres. Però en el cas d'una qüestió en concret el fet de no estar informat i escriure ací o en altres indrets mentides i difamacions és del tot intolerable i reprobable.

Aquesta qüestió que jo indique i tu també fas referència és a l'afer "Compromís" (que com veus a hores d'ara de "Compromís" té ben be poca cosa) ja l'he esmentada en altres fils d'aquest web i sobretot faig un breu resum a l'inici d'aquest fil. Per a què tornar a explicar-ho? per a què alguns continuen escrivint ximpleries i altres grolleries sobre Esquerra?... no els donaré el gust sobretot a algun integrista del Bloc que plana per aquest fòrum d'antiblavers. Cadascú siga conseqüent amb el que escriu.

Esquerra s'havia marcat com a objectius fonamentals en aquestes eleccions passades consolidar i normalitzar la seua presència al País Valencià i el resultat ha sigut un petit increment respecte a l'any 2003. Sense ser evidentment un èxit espectacular, ni de bon tros, cal tindre en compte diversos factors per entendre els 12.000 ciutadans que han triat Esquerra.

L'organització es trobava en les pitjors de les conjuntures possibles.

1.- Esquerra fèia front a dos vots útils, el del PSOE i el del Compromís, que havien falsejat la realitat fins al punt de pràcticament garantir als ciutadants que anaven a tirar al PP.

2.- A més, Esquerra ha rebut durant tota la campanya acusacions de ser els culpables que el PP guanyara les eleccions i pressions intolerables des de diversos mitjans perquè retiràrem les candidatures.

3.- Finalment si a això afegim, el vergonyós boicot mediàtic que ha patit per part d'Esquerra, encara tenen més mèrit els vots aconseguits.

Res més a dir sobre el passat, això és passat, però ho torne a escriure per a que el personal recorde i com ha acabat i continua donant capítols tot el que ha esdevingut posteriorment.

Per acabar, no podem (i escric com a militant d'Esquerra al País Valencià) esperar que, d'unes eleccions a unes altres, desenes de milers de persones desencantades canvien el seu vot i passen a esquerra. Però els resultats i la clara tendència a l'alça indiquen que anem pel bon camí de cara a convertir-nos en alternativa de futur.

Salut i República!!!!


"Una llar sense llibres és com un cos sense ànima." M.T. Ciceró

Desconnectat

 

#64 17-07-2007 18:36:31

Geodacus
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

fartdefatxes escrigué:

¿Conneixeu alguna altra formació política amb voluntat nacional d'abastar tot el territori dels Països Catalans?

Maulets, la CUP, la CAJEI i UNC. No obstant, qui està millor representat és ERC.
Per cert, en català, el signe d'interrogació només va al final de la frase wink

Última edició per Geodacus (17-07-2007 18:37:14)

Desconnectat

 

#65 21-07-2007 01:18:02

Fartdefatxes
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

La unitat que planteja el Compromís és més ficticia que real. De fet, jo ja intuia la seua feblesa d'origen:
http://www.larepublica.es/spip.php?article6196
Desprès d'això em reafirme en el meu vot per a ERC-ERPV.

Última edició per Fartdefatxes (21-07-2007 01:34:11)

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.