#1 29-11-2013 17:08:00

TirantLoNegre
Membre

El dret dels valencians a tenir una televisió pròpia

Avui és un dia trist per a tots els llemosins. En un moment dolç en que la nostra llengua supera la barrera de parlants (més de 10 Milions), i la única televisió que vertebra el País Valencià en llengua pròpia ha estat tancada per decret del PP.
Ha estat un FINAL INDIGNE!

ara.cat escrigué:

Un final indigne

El que està en joc no és el destí d'un miler llarg de treballadors, sinó el dret dels valencians de tenir una televisió pròpia

Àlex Gutiérrez Barcelona | Actualitzada el 29/11/2013 08:31

De matinada, sense avisar, agònicament, amb policia... La incapacitat del govern Fabra de tancar amb un mínim de dignitat Canal 9 no és res més que la cirereta del pastís del gran despropòsit que ha estat la gestió del PP de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). Estructura inflada, pèssima gestió econòmica i de l'equip humà, desprestigi informatiu: l'equació perfecta per corcar una televisió des de dins i, aleshores, encongir les espatlles i dir que, esclar, tan cara i amb tanta poca audiència, l'únic que es pots fer és tancar-la.

“No ens prenen una televisió, ens prenen un dret”, deia aquest matí de divendres un dels treballadors de la cadena, en l'especial improvisat a Canal 9 a l'espera que caigui la guillotina i es passi a negre. I té tota la raó. El conflicte laboral –aquell ERO que la justícia no va trobar la manera d'empassar-se– ha desenfocat el debat: el que està en joc no és el destí d'un miler llarg de treballadors, sinó el dret dels valencians de tenir una televisió pròpia amb la qual rebre informació i entreteniment en valencià. El que calia fer és canviar Canal 9 per recuperar el vincle amb els ciutadans, no pas tancar-la.

Acabo amb una frase del mateix treballador, quan faltava poca estona perquè el canal perdés la seva veu: “Si ens deixem prendre aquest dret, altres en vindran”.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#2 30-11-2013 15:17:44

TirantLoNegre
Membre

Re: El dret dels valencians a tenir una televisió pròpia

L'home que no va desconnectar Canal 9 havia instal·lat repetidors de TV3 per veure el Barça

ara.cat escrigué:

'Levante' explica que Paco Telefunken "és un progressista que estima el seu país i parla el valencià amb set vocals"

"Jo no ho faré. Jo no volia desconnectar-la, hi estic en contra". Quan Paco Signes va explicar, en directe, a un periodista de Canal 9, que e s negava a executar l'ordre de tallar les emissions de la televisió pública valenciana, i que se'n tornava cap a casa, es va convertir en el gran heroi del dia per als treballadors de RTVV. Per això, aquest dissabte el diari 'Levante' publica un extens perfil sobre aquest tècnic de telecomunicacions, conegut pels seus veïns de Gata com a Paco Telefunken –perquè l'empresa familiar de reparació de televisors i ràdios que va heretar del seu pare tenia la concessió d'aquesta marca d'electrodomèstics–, en què deixa clar que els liquidadors de Radiotelevisió Valenciana "es van equivocar de botxí" quan van trucar-li a ell d'urgència, dijous a la nit, abans de passar a recollir-lo per casa seva i portar-lo, en un vehicle policial, fins a les instal·lacions de RTVV a Burjassot, on va arribar cap a les 4.00 "en missió històrica". El diari deixa clar que Signes "no rebrà cap distinció de les que reparteix el Consell el 9 d'Octubre", però les considera "quincalleria pura" al costat del "reconeixement que es va endur" divendres al matí "per fer marxa enrere i negar-se a l'últim instant, a ser el botxí de Canal 9".

De totes maneres, qui va escollir-lo a ell perquè tallés l'emissió "no va recórrer a un antenista qualsevol, sinó a un professional molt reconegut". 'Levante' explica que Signes "ha muntat emissores de ràdio i televisió i repetidors i ha treballat per a subcontractistes i filials d'Abertis, com la que porta el manteniment de les emissores de TV3". En aquest sentit, el diari revela que, als anys 80, va ser l'encarregat d'instal·lar un repetidor de TV3 perquè els impulsors de la penya blaugrana de la zona poguessin veure els partits del Barça. "El Paco no és un fanàtic, però és del Barça", explica el diari, i afegeix que la seva relació amb el club blaugrana va encara més enllà: "Té en el seu currículum haver estat subdirector tècnic del projecte de sonorització del Camp Nou en una reforma duta a terme fa 15 anys. La seva decisió de fixar el centre d'expansió de l'àudio al cor de la graderia va ser un èxit".

El diari defineix Paco Telefunken com a "valencianista i progressista". "Estima el seu país i parla valencià amb set vocals, incloses la o i la e obertes", afegeix la crònica, que cita un amic del tècnic que assegura que li hauria "estranyat" que Signes complís l'ordre de tallar l'emissió.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#3 01-12-2013 10:47:24

TirantLoNegre
Membre

Re: El dret dels valencians a tenir una televisió pròpia

naciodigital.cat escrigué:

Canal 9, l'espurna d'un poble

Milers de persones reclamen la dimissió de Fabra i la convocatòria d'eleccions anticipades
La Intersindical qualifica el president de "colpista"
Morera: "Ens refarem com a poble"


"Açò és un colp d'Estat!" va ser l'últim missatge que va transmetre la televisió pública valenciana, executada aquest divendres pel govern del popular Alberto Fabra. Avui, el comitè d'empresa, partits polítics, sindicats i diverses entitats representatives de la societat civil havien convocat a les sis de la tarda a València i a quarts de set del vespre a Alacant sengles manifestacions per exposar el seu rebuig a la decisió del Consell de tancar l'emissora i reclamar la convocatòria d'eleccions anticipades. I, efectivament, milers de valencians s'han manifestat amb crits de "Fabra dimissió", "RTVV no es tanca" o "Lladres, lladres" encapçalats per la pancarta Eleccions anticipades ja! .

"Tenim un president que no hem votat els valencians i que va abraçar un corrupte", va ser una altra de les reflexions que es van poder sentir a Canal 9 en les seves últimes hores d'emissió. En aquesta línia, els promotors de la manifestació asseguren que la societat valenciana "no es pot quedar passiva davant una pèssima gestió que ha causat l'acomiadament de prop de 1.700 treballadors", motiu pel qual reclamen "de manera immediata la depuració de responsabilitats al govern valencià, la dimissió del president, Alberto Fabra, i la convocatòria d'eleccions anticipades".

La Intersindical Valenciana, a més, no dubta en qualificar Fabra de "colpista" i l'equipara a Felip V, perquè el tancament de RTVV "vulnera el programa electoral amb el que va concòrrer el PP a les eleccions autonòmiques i s’ha fet sense consultar l’opinió dels valencians", i l'adverteixen que "passarà a la història com un covard i un liquidador de RTVV".

El 9 de novembre ja va tenir lloc una manifestació multitudinària per mostrar el rebuig de la societat civil a la previsible liquidació de RTVV.

"Ridícul espantós"

Des del PSPV-PSOE, Ximo Puig ha lamentat el "ridícul espantós" que ha fet el Consell amb l'apagada de RTVV, mentre que Soraya Rodríguez ha qualificat el tancament de ser "il·legal" i ha demanat a Rajoy que actuï per revertir la situació.

Al seu torn, el portaveu de Compromís a las Corts, Enric Morera, ha assenyalat que "avui és el dia u de la nova RTVV pública, en valencià i de qualitat, allò que no ha fet el PP els últims anys" i, per tant, "un dia d'esperança i de saber que els valencians ens refarem com a poble i reconstruirem tot allò que el PP ha destrossat, la decència i l'autonomia".

Finalment, el portaveu adjunt d'EUPV, Ignacio Blanco, ha criticat l'actuació "matussera i autoritària" del Consell, ha lamentat la pèrdua "d'una eina fonamental de la nostra autonomia" i ha assegurat que "van fondre a negre les nostres pantalles però no la nostra memòria".

Última edició per TirantLoNegre (01-12-2013 10:48:28)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.