• Inici
  •  » Debat general
  •  » El govern Espanyol intervindrà el País Valencià cap al Maig o Juny

#1 25-04-2012 22:01:17

TirantLoNegre
Membre

El govern Espanyol intervindrà el País Valencià cap al Maig o Juny

Mala peça al teler com dèia el meu pare (fill de valencians),

Corren rumors al Principat que el govern d'Espanya vol intervenir certes autonomies (amb l'excusa d'intervenir Catalunya, evidentment, per allò d'acabar amb l'Espanya Plurinacional), però hi ha un soroll especial en certs ambients PPeros de per aquí, que diuen que durant el mes de maig o juny seran 3 autonomies les primeres en ser intervingudes: Andalusia, País Valencià i Múrcia tenen els primers números de la loteria.

Aquí el govern català de CiU està cada cop més a prop de tancar la paradeta i convocar noves eleccions. Els diners que l'estat ens deu de l'adicional tercera de l'Estatut i el fons de competitivitat (gairebé 3000 milions d'Euros) sembla ser que ja no tornaran. El govern espanyol diu que no està obligat a pagar.

El dèficit fiscal Català (un 8-10% del nostre PIB) ens està ofegant. Mentre l'estat es gasta la pasta en l'Espanya Radial i els Trens d'Alta Velocitat deficitària, a Catalunya els trens de rodalies es cauen a troços. L'estat ens deu 15 mil Milion d'Euros en Infraestructures Ferroviàries. No cal dir que res de res. I ja no parlo del Corredor Mediterrani. Treievos-ho del cap, que abans que València, Tarragona i Barcelona tinguin els seus ports comunicats amb l'ample de banda europeu, l'AVE arribarà a Galícia i a Portugal si cal.

En els propers mesos, si el govern espanyol intervingués el Principat, el procés d'independència s'avançaria de manera sobtada. CiU està fent moviments amb ERC per a fer un futur govern de concentració, i potser no hi haurà temps de fer una cosulta pel Pacte Fiscal (Concert Econòmic Català). El més probable és que l'any 2013 els catalans anirem a les urnes a votar la independència directament.

Si això passés, el més probable és que guanyés el Sí. La gent aquí està molt fotuda. Famílies regirant les escombraries per aconseguir menjar, gairebé 700 Mil aturats al Principat i la questió fiscal i identitària en tots els debats a les televisions privades catalanes.

Com va dir el President Macià "A España ya no hay quien la salve".

Com estan les coses al País Valencià en aquest aspecte? Hi ha cap moviment de Compromís al Parlament Valencià? I el PSPV parla?

Com estan les coses al País Valencià?


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#2 27-04-2012 00:25:06

Webmestre
Administrador

Re: El govern Espanyol intervindrà el País Valencià cap al Maig o Juny

Bé, Tirant, intentaré respondre't, i que conste que no pretenc pontificar, i que aquesta és sols la meua opinió.

La situació econòmica i social al PV és tan dramàtica, o potser més, que al Principat. I dic potser més perquè els vora 20 anys de govern del PP han acabat amb la font de riquesa mil·lenària del PV, que és l'agricultura, en benefici de la construcció. A banda, no s'ha fet res per a ajudar la indústria valenciana enfront de la competència dels països emergents (Xina, Índia, Brasil, etc.). I quant al turisme, entendràs que si s'ha sobreconstruït tot el litoral, aquest ja no és tan bonic ni tan atractiu com abans. Però clar, mentre el negoci del maó funcionava a tot gas, a aquestes ments tan brillants no se'ls va ocòrrer res d'això, segons sembla...

Davant d'això, entendràs també que el futur és del tot incert, passeges per València i sols veus cartells de "es ven" i "es lloga" en tots els comerços, de fet els únics que sembla que funcionen són els xinesos. I de fet, el PV i la ciutat de València en concret estan perdent població, per primera volta en molt de temps...

Tot això genera un clima de gran agitació social, l'any passat el 15M tingué molt d'èxit a València, i enguany la primavera velanciana més encara. Tu diràs, sí, però el PP encara guanya. I jo responc, sí, però no tant com abans. De fet a les autonòmiques, en un ambient espanyol propici al PP, ells baixaren al PV...També has de tenir present que vora 20 anys de govern, de manipulació informativa, de propaganda bestial, de molt de marketing (això ho feien molt bé, s'ha de reconèixer), no es poden llevar en un dia.

L'ascens de Compromís ha tingut un efecte dominó en el PSOE valencià. La presidència de Ximo Puig (tèbiament nacionalista), és un intent desesperat de llevar vots i parar l'ascens de Compromís. Puc afirmar que aquesta és l'única força política valenciana que realment està pujant.

Ara bé, Compromís té molts punts foscos que tard o d'hora hauran de clarificar. Que conste d'entrada que li desitge tots els èxits del món a Compromís, i que, com a nacionalista, m'agradaria que cresquera. Senc si alguns lectors de la web s'enfadaran amb això, però jo sempre dic les coses clares:

1-Compromís, tal com està definit ara, és una amalgama d'interessos i gent molt diversa. Hi conviuen des de gent de centre-dreta fins a fent propera a l'extrema esquerra. Això a banda de que en l'aspecte organitzatiu són quatre o cinc organitzacions diferents.

No vull ser profeta, i tant de bo m'equivoque, però això pot acabar com el rosari de l'aurora...o amb escissions tard o d'hora.

2-El grup més important de Compromís és el BNV. I aquest partit està dirigit per un grup de riquets de poble neoblavers, que dirigeixen el partit a més de manera mafiosa.

Sempre he lloat i admirat les bases del BNV, en les quals tinc grans amics, però aquestes bases no han sabut, o no han pogut, desfer-se d'aquesta classe dirigent neoblavera. Aquesta gent, perquè m'entengues, Tirant, és com el sector més pro-espanyol de CIU, que gira segons bufa el vent.

3-I relligat amb els dos darrers punts anteriors, està el gran sectarisme d'una part del BNV. Estic parlant d'aquests dirigents riquets de poble o dels xiquets del bloc Jove eixos que es passen el dia escrivint al Racó i a valencianisme.com.

El nacionalisme valencià no és sols el BNV ni Compromís: Està ERPV, l'esquerra independentista (que tant de treball ha fet històricament), ACPV, Escola Valenciana, i tot el que podem anomenar entramat social.

Un partit nacionalista valencià ha de saber integrar a tota la gent que se senta nacionalista i que estime el seu país. O com a mínim, no anar contra ells. Per això, per exemple, el sectarisme de la web valencianisme.com, afí al BNV, a banda de trist, és molt decebedor per a qualsevol nacionalista.

4-Per últim, Compromís, per això mateix, perquè teòricament és nacionalista, alguna volta ha de parlar a les Corts Valencianes del tema de la independència i l'autodeterminació del poble valencià. Degut a les raons que he anat dient, no sembla que vagen a fer-ho a curt termini.

Cert que tenen un diamant en brut com Mónica Oltra, però també sóc crític amb aquesta xica: Sembla que està sols obsessionada en atacar el PP, i no l'he sentida encara fer un discurs de caràcter purament nacionalista a les Corts valencianes. Cert també que ella prové d'un grup que no és stricto sensu nacionalista, però bé, com dic, és un diamant en brut, i en qualsevol cas cent voltes millor que l'insuls i avorrit Enric Morera.

Com veuràs, doncs, Tirant, al PV, de moment hem de tenir la ment posada en les pròximes eleccions autonòmiques, i en tirar fora el PP de tots els llocs on se puga (l'Ajuntament de València encara fins i tot en 2015 el veig difícil), la qual cosa en qualsevol cas és una necessitat imperiosa per al nostre petit PV, al qual tant de mal li han fet.

I bé, disculpeu si m'he enrotllat massa. Els altres valencians que ens estiguen llegint, també poden opinar, i donar el seu punt de vista.

Desconnectat

 

#3 29-04-2012 11:12:21

Re: El govern Espanyol intervindrà el País Valencià cap al Maig o Juny

Benvolgut Webmestre,

Pense que cal donar una oportunitat a Compromís, no faltaren a la manifestació del 25 d'Abril, tot i les seues contradiccions.

Pensem en la nefasta situació del País Valencià i que, hui per hui, els nacionalistes encara som minoritaris. Si amb les seues estratègies fan que la gent estime mes la nostra terra i defense els seus interessos, ja vindrà el temps de parlar de temes mes de fons.

Vos demane que estiguem tots units o, com a minim no posar entrebancs, si ens capfiquem en cercar el nacionalisme pur seguirem com  extraparlamentaris, jo crec que no forem prou intel.ligents a la transició i va passar el que tots sabem. Jo que era proper al PSAN no ho he oblidat, i vosaltres?

Bon dia.

Desconnectat

 

#4 16-05-2012 19:59:33

TirantLoNegre
Membre

Re: El govern Espanyol intervindrà el País Valencià cap al Maig o Juny

Doncs cada vegada el fantasma de la Intervenció plana molt més pel Principat.

Un economista de prestigi anomenat Edwarf Hugh comenta que CAT serà intervinguda cap al Novembre:

Catalunya serà intervinguda al novembre

I aquí deixo l'entrevista: El que no es vol sentir


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#5 20-07-2012 22:02:48

TirantLoNegre
Membre

Re: El govern Espanyol intervindrà el País Valencià cap al Maig o Juny

Buf! Doncs això ja ha començat. Tot s'ha de dir, que ha estat el mateix govern valencià que ha vist que no podia pagar els deutes i per tant s'ha acollit a aquest fons estatal per sortir del problema. I el mateix ministre Montoro no s'atreveix a dir que es tracta d'un rescat (li fa por utilitzar aquesta paraula,....YUYU!).

Havia de passar! L'únic que em pregunte és quan serà el torn d'Andalusia, Castella La Manxa, Extremadura, etc...Fins quan podran soportar aquests governs artificials, netament receptors de la nostra solidaritat, sense haver de demanar cap rescat. Bé és cert que tenen menys deute que nosaltres (en ser receptors de part de la renda dels Països Catalans no necessitaven endeutar-se gaire, però tot i això tampoc no han fet els deures).

I quan serà el torn de Catalunya? S'atrevirà el govern espanyol a intervenir-nos? De fet, en no pagar els diners de l'adicional tercera i el fons de competitivitat el que estan fent és ofegar-nos (Jo diria que això és el que volen per tal de justificar una intervenció del Principat).

Tot plegat i amb aquestes pujades d'IVA, el motor d'Espanya es calarà i per tant, si Catalunya es para, Espanya s'en va a prendre pel cul...

Jo dic que vindran intervindran Catalunya cap al Novembre. Que creieu?


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#6 21-07-2012 14:36:35

TirantLoNegre
Membre

Re: El govern Espanyol intervindrà el País Valencià cap al Maig o Juny

La cosa sembla que s'accelera.

Els venciments aboquen Catalunya al rescat autonòmic



ara.cat escrigué:

Ofec financer. És el diagnòstic dels responsables dels comptes públics catalans. Un ofec que, segons diverses fonts governamentals, abocarà Catalunya a acollir-se al fons de rescat autonòmic de 18.000 milions que va habilitar l'executiu central el 13 de juliol i que ahir mateix va demanar ja el País Valencià, en una situació de tresoreria similar a la catalana.

A la caixa del Govern no n'hi ha ni cinc. Madrid no posa les coses fàcils (la tensió política entre CiU i el PP no ajuda precisament a estovar la posició del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro) i a curt termini el Govern busca un crèdit pont (d'uns 400 milions) per pagar les nòmines d'aquest mes de juliol. El mes passat en va haver de buscar 300. A la tardor vénen venciments per valor de 4.796 milions.

Última edició per TirantLoNegre (21-07-2012 14:37:58)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » El govern Espanyol intervindrà el País Valencià cap al Maig o Juny

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.