#1 21-04-2012 19:56:50

Webmestre
Administrador

Reflexions sobre la crisi (II)

Heus ací una altra reflexió sobre la crisi actual. I és que ara la dreta (i part de l'esquerra) espanyola, han tornat a un vell somni seu: la supressió de l'estat de les autonomies. Fins i tot alguna periodista pseudo-progre, i en el fons mediocre, com una tal Sandra Mir, valenciana de la millor tradició botiflera, ens fa regalets com aquest.

Aquest és un vell somni, com diem, de la dreta espanyola sobretot, i ara aprofiten l'actual context de retallades per a defensar-ho obertament i sense vergonya.

Tot i que som conscients de que hi han hagut excessos i gastos desmesurats, aquesta pretensió demostra el radical espanyolisme d'un sector de la societat espanyola, tant de dretes com, insistim, d'esquerres, i com front a això és difícil pensar en l'encaix de la nostra nació en la nació de nacions (tal com la defineix la Constitució) espanyola.

Però és que, precisament, tímidament, altres sectors, que per sort també n'hi han en la societat espanyola, i en especial a casa nostra, han posat sobre la taula altre debat, i una institució que sí que és realment innecessària, antiquada i, sobretot, caríssima, com és la monarquia espanyola. Aquesta institució sí que sobra realment, i sí que s'hauria d'eliminar, abans de tocar l'Estado de las Autonomías.

La cacera del rei Juan Carlos I en Botswana en temps de crisi és anecdòtica. Perquè, quantes voltes ha anat ell, o algú de la seua família de cacera, en temps igualment difícils? De ben segur que moltes. O per què se n'han d'anar de vacances a llocs caríssims com Palma de Mallorca en estiu o Baqueira Beret en hivern? És tot això necessari? Per no parlar dels costossos gustos i capricis del Borbó. Fa anys isqué a la llum que col·leccionava motos Harley-Davidson. Sabeu quant costa cadascuna? És això realment necessari?

Els monàrquics sempre diuen que el Borbó és el nostre "millor ambaixador". Però si diuen això, o prenen a la gent per tonta, o se creuen que en l'estranger tots són igual de tontos que ells. Algú creu que un personatge decrèpit i decadent com el Borbó pot resultar atractiu per a un estranger seriós? Com no siga per a riure's d'ell...O algú pensa que en l'estranger la gent encara creu que alguns tenen dret a ser caps d'Estat d'un país per Dret diví? Com no siga d'algun país molt endarrerit...

Nosaltres, com a nacionalistes, tenim més motius que mai per a demanar la supressió d'una vegada per totes de la monarquia espanyola. I més encara pensant que aquesta dinastia borbònica és descendent directe de Felip V, el rei que anul·là la personalitat jurídica del Regne de València i de la Corona d'Aragó, i que cometé en la Guerra de Successió espanyola actes d'autèntic genocidi, com la destrucció i crema de Xàtiva o Vila-real al País Valencià, o Sallent, al Principat de Catalunya; o la presa a la força de Barcelona o Cardona en 1714 (per cert, ha demanat l'actual rei borbó alguna volta perdó per això??).

http://2.bp.blogspot.com/-xiWDwepRcyk/TwOK9KyMHjI/AAAAAAAABC0/eUZJKg5O4xE/s1600/4-retrato-de-felipe-v-boca-abajo.jpg

Ara més que mai, FORA ELS BORBONS.

No els volem pas. No els necessitem pas.

Desconnectat

 

#2 21-04-2012 22:43:54

TirantLoNegre
Membre

Re: Reflexions sobre la crisi (II)

Desde el Principat, estem esperant amb ànsia que el govern ultradretà espanyol es pronuncïi en l'anul.lació de les CCAAs (o procedeixi a la seva intervenció) perquè serà el tret de sortida de la destrucció, per fi, de l'imperi espanyol.

Recordem el que va passar en la segona legislatura del govern Aznar (Espanya es va incendiar per les seves comunitats més revoltades, Euskalerría i Catalunya).

Doncs aquesta vegada, amb un creixement de l'independentisme com mai s'havia vist al Principat, quan la Saenz de Santa María doni per acabat el règim de les CCAAs (totes les castellanes són inútils i totalment artificials i ho merèixen, però els Catalans i Valencians som nació a banda i no ho podem permetre), aquí ho celebrarem amb Cava i Xirinol.la, car els Catalans no passarem per aquest aro i ràpidament protegirem el nostre Autogovern, declarant-nos independents si cal.

Ara és l'hora Segadors...Segueu cadenes.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.