#1 01-08-2009 18:00:14

Puchades
Membre

Policia Autonoma

Perdoneu si este tema ja ha estat tractat al fórum. De totes maneres, pense que és positiu reobrir el debat o, simplement, obrir-lo en cas de no haver estat tractat.

Sóc un valencià que vol ingressar a la Policia Autonómica i que te que fer-ho via Cos Nacional de Policia perque, com sabeu, al nostre territori la Policia no és autonoma sino autonòmica. M´explique. Nosaltres tenim un cos autonómic propi pero adscrit al CNP i les seues competències son bé escases: vigilància d´edificis i autoritats del Consell, temes administratius i alguna que altra competència en matèria forestal. Pero la seguretat ciutadana i la vigilancia del trànsit és competencia de les forces estatals.

És per això que cal parlar de Policia Autonómica i no Autónoma, com és el cas de la Ertzaintza al Pais Basc o els Mossos d´esquadra a Catalunya.

Així, els membres de la nostra PA són funcionaris de la Policia Nacional que han escollit esta adscripció per temes, majoritariament, económics i laborals.Per tant, són policies formats a la Academia del CNP a Ávila.

Per aixó, com a valencià que voldria formar part de la seua pròpia Policia, m´agradaría que el debat s´obrira i es formulara algún tipo de plataforma o encomana al Consell per a alleugerir este tema del qual ja es va parlar fa uns anys i, encara que a l´estatut de 2007 ja es va introduïr l´article de la llei de creació de Policia Autonoma, no s´ha fet res. Els nostres politics continuen deixant en mans de les forces de seguretat de l´Estat la protecció dels valencians. Jo no dic que això siga negatiu pero es insuficient, tal i com s´està comprovant als últims anys...

He tingut la oportunitat de viatjar pels pobles de Catalunya i és envejable les noves prefectures dels Mossos, amb totes les instalacions noves i abastint un bon nombre de pobles...No dic que siga la perfecció absoluta però uno mira aci els cuartels de la Guàrdia Civil, amb 4 ó 5 guàrdies per a un o dos pobles i és lamentable. No hi ha servici al ciutadà.

Jo crec que se podria dur endavant la llei de creació de la PA, tal i com diu l´Estatut de 2007. Crear una Acadèmia i formar a joves valencians d´entre 18 i 35 anys, formar una xarxa de prefectures comarcals que abasteixen els pobles com se mereixen els ciutadans.

Qualsevol proposta sobre requeriments ï idees seria benvinguda.
Gràcies i salutacions.

Desconnectat

 

#2 05-08-2009 22:59:44

Re: Policia Autonoma

Cossos repressius del proletariat valencià sobiranista no, gràcies.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#3 06-08-2009 09:49:22

PALAMOS
Membre

Re: Policia Autonoma

Home encara que cou, un cos policial autonòmic sempre és millor que les tradicionals forçes d'ocupació, el que passa és que quan es desplega el cos, com per ex. els mossos, la consigna és tenir mà dura i clar..per a animalots ja en tenim prous en la fauna urbana.
Però sí, crec que el País valencià hauria de tenir un cos propi i valencianoparlant.

PD: Però i si en camps els adoctrina com a fedayins o guàrdia personal? Mal rotllo...:s

Última edició per PALAMOS (06-08-2009 09:51:03)


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#4 07-08-2009 15:17:39

Puchades
Membre

Re: Policia Autonoma

Array

Anomenes cos repressiu a un que encara no existeix. Per aixó s´obri el debat, per a definir el que seria millor en cas de formar-ne un.

Desconnectat

 

#5 09-08-2009 19:08:53

Re: Policia Autonoma

Si que serà un cos repressiu, ja que tota policia autonomica i nacional espanyola està feta expressament per reprimir.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#6 10-08-2009 11:59:00

almogaver
Membre

Re: Policia Autonoma

Seria alguna cosa bona, però si es fés com cal i no com pretenen els polítics actuals, què sens dubte seria una policia feta al seu gust i no pas com els ciutadans necessitem, avuí encara crec que la societat valenciana no esta preparada per a aquests esdeveniment, tenim una societat que malauradament esta plena de rucs, botxins, injusticia, etc, i tot això recolzat per la majoria de la població, amb la creació del partit del govern i el beneplàcit de l'oposició, què l'única cosa que fins ara fa es callar, és per això que el calificatiu que el company Gandia dona, pel moment és el més encertat, y com no!, no calen ja més cossos de seguretat repressius amb el poble.
Pel moment l'única cosa bona que deura de passar?, és que la gent canviés de debó, després ja parlariem.

Desconnectat

 

#7 10-08-2009 15:19:42

PALAMOS
Membre

Re: Policia Autonoma

El millor per aquest cos seria sens dubte exercir (òbviament amb més competències) de policia de barri. Aquesta figura s'ha perdut, i trobo que és de les poques solucions que existeixen per que la gent en general, en aquest cas els valencians, s'acostin o cooperin amb la policia. Ja que el policia de barri coneix amb més detall els conflictes de cada zona i les seves persones...i així, d'alguna manera o altra es poden formar necessàries i sanes complicitats en defensa de tots; No com les forçes d'ocupació espanyoles que menyspreen i maltracten els ciutadans autòctons.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#8 20-08-2009 03:49:49

Buñolero
Membre

Re: Policia Autonoma

Que agonia me da la policía...

Desconnectat

 

#9 03-09-2009 01:02:49

Re: Policia Autonoma

Els valencians, votant al PSOE i al PP ja donen el seu consentiment perquè la policia nacional pròpia siga l'espanyola i no la valenciana. Ho veig molt verd, això de qualsevol policia que vulga acostar-se a qualsevol indici de valencianitat.
De fet, els polítics valencians, ja estan molt ben votats malgrat la pràctica del seu desmesurat espanyolisme. No els val la pena cap experiment "sobiranista".
Lamentable, però així ho vol la majoria de "valensianos".


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#10 05-09-2009 19:08:09

Jacomart
Membre

Re: Policia Autonoma

Si,si..., i de què serveix un cos repressiu i espanyolista( encara que, en teoria, sàpiga català )com ara els Mossos d'Esquadra catalans. Perquè creieu que els espanyols ho vàren acceptar, aquets cos? Per evitar que fos la Guàrdia Civil i la Policia Nazional qui fotessin els cops de porra als catalans!

Desconnectat

 

#11 05-09-2009 22:54:02

Jacomart
Membre

Re: Policia Autonoma

I així ara són els Mozos de Cuadra els qui fan la feina bruta!!!!

Desconnectat

 

#12 06-09-2009 14:54:48

PALAMOS
Membre

Re: Policia Autonoma

jaja a veure company no ho redueixis tot a això. Seria ingenu pretendre que un cos policial fos idílic i no repressiu. Ja que els cossos policials reprimeixen aquelles conductes que els politiquets consideren oportunes, encara que moltes les trobem injustes o ens les passem pel forro.
No cal anar gaire lluny en el tema dels mossos, és clara la mà dura que empren. De fet la consigna cap als moviment "radicals" independentistes va ser de tenir mà dura o poca condescendència. Però em fa gràcia en part la gent que tant critica el cos i oblida que qui envia els mossos a repartir llenya és "l'ecologista" Joan Saura, molt amable ell..
La policia sempre la tindrem al damunt, ja fa molts segles que les societats han acceptat aquest model com a "garant de les llibertats personals" sad  Per tant i posats a escollir, jp prefereixo una policia autonòmica que estigui obligada a parlar la meva llengua si així jo m'expresso, a un cos militar español (guàrdia civil) que no fa falta que resumeixi les desenes de mils de faltes cap a la dignitat del català que ha comès durant segles.
I és més, crec que una policia autonòmica valenciana seria molt bo pels valencians, encara que puga semblar xocant, és un tímid pas, però l'és, per considerar més amplia la nacionalitat valenciana....catalana o no.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#13 10-09-2009 13:03:23

Jacomart
Membre

Desconnectat

 

#14 10-09-2009 13:05:36

Jacomart
Membre

Re: Policia Autonoma

El Roser és un convent de Lleida que volen convertir en PARADOR NAZIONAL. Aquí dintre d'aquest convent les tropes felipistes a la Guerra de succesió varen cremar unes 500 persones que s'hi varen refugiar. eren dones, nens i ancians....

Desconnectat

 

#15 15-11-2009 02:24:51

FerranT
Membre

Re: Policia Autonoma

Per si serveix d´avanç del que pot passar:


Así será la Policía de la Generalitat

La nueva Policía de la Generalitat Valenciana marcará distancias con otros modelos autonómicos, como el vasco (Ertzaintza) o catalán (Mossos d´Esquadra) pero asumirá más competencias con una imagen renovada en sus uniformes.


Levante-EMV
La nueva Policía de la Generalitat Valenciana marcará distancias con otros modelos autonómicos, como el vasco (Ertzaintza) o catalán (Mossos d´Esquadra), y garantizará «la lealtad institucional» y «la coordinación con los distintos cuerpos policiales», según fuentes cercanas a las negociaciones que esta semana retomaron en Valencia el Gobierno regional y fuentes del Ministerio del Interior con motivo de perfilar en los próximos meses dicho modelo policial específico para la Comunitat Valenciana.

Lo que sí compartirá con la Ertzaintza o los Mossos d´Esquadra el nuevo cuerpo policial será un uniforme distintivo, de gala y patrulla, con un color negro y motivos en naranja -se descarta el azul por su semejanza con el uniforme de la Policía Nacional o Local.

Los nuevos agentes autonómicos procederán de la futura nueva escuela de la Policía Local, -IVASP-, según se baraja desde el Gobierno autonómico.
Tras ser seleccionados por la Policía de la Generalitat Valenciana, los agentes recibirán una formación complementaria y especializada en asuntos específicos propios de la región, así como en lengua valenciana.

La Policía de la Generalitat Valenciana -que sustituirá a la actual Unidad Adscrita de la Policía Nacional- asumirá también nuevas competencias, como ya trasladó en días pasados el conseller de Gobernación, Serafín Castellano.

El Consell pretende impulsar así un modelo de Policía autonómica con un impecable encaje en el marco constitucional y en el ámbito competencial de la Ley Orgánica de Fuerzas y Cuerpos de Seguridad (1986), y que podrá ser trasladable a otras autonomías. Pero el modelo valenciano será mucho más ambicioso en competencias.
La Unidad Adscrita de la Policía Nacional a la Generalitat Valenciana cuenta con unos cuatrocientos agentes, cifra que el Consell pretende ascender a 6000 una vez creada la Policía de la Generalitat, aunque tal incremento, naturalmente, no podría ejecutarse de golpe.

La creación de la Policía de la Generalitat es uno de los pilares sobre los que se asienta la negociación que, en materia de seguridad, mantienen Consell y Gobierno desde que el ministro del Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, se reunió meses atrás con el jefe del Consell, Francisco Camps. Un encuentro después de que la Generalitat cursase la petición y tras varios cruces de acusaciones entre ambas administraciones a cuenta de los índices de criminalidad que se registran en la Comunitat.

Cabe recordar que el portavoz del Consell anunció esta semana que, en 2010, el gobierno valenciano "pondrá todo su esfuerzo en priorizar siete proyectos de ley básicos como la Ley de Sucesiones, la de Policías Locales, Bomberos, Emergencias, creación de Policía Autonómica, la Ley de Contratos y Derechos Reales, y la de Consultas.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.