#1 26-09-2006 20:11:20

tolerancia
Expulsat

Los blaveros empiezan a calentar el nou d´octubre

En la web me extraña no ver documentación bastante sobre Lo Rat Penat. O mejor dicho sus últimos treinta años. Históricamente aunque hablaba de lenguas lemosinas (según su libro conmemorativa de la historia que me estoy leyendo de internet) no hacia anticatalanismo y sobre todo no ocultaba la cuatribarrada. A veces parecería que la documentación de esta web quisiera persuadir sobre una reducción del blaverismo a los cuatro intolerantes, pero junto a ellos hay muchos proyectos editoriales, culturales, etc... (Lo Rat, la RACV, la Oronella, la Cardona i Vives, la Cátedra Fullana, etc...).


La Diputación organiza la exposición 'El crit de la llengua valenciana' con motivo del 9 de octubre. VALENCIA, 25 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Diputación de Valencia inaugurará el próximo viernes en el Salón de Reinas de la Institución Provincial, la exposición 'El crit de la llengua valenciana', organizada con motivo del 9 de octubre y como una forma de "felicitar a todos los valencianos por esta festividad", según informaron hoy fuentes de la institución provincial.

Este es el segundo año que la Diputación realiza una exposición de temática valenciana, coincidiendo con la celebración del Día de la Comunitat Valenciana. Esta muestra quedará abierta al público el día 2 de octubre y permanecerá, en el Salón de Reinas de la Diputación, hasta el día 30 de noviembre del 2006, con un horario de apertura al público de lunes a sábado de 10 a 13 horas, de martes a viernes de 17 a 20 horas y los festivos cerrado.

Además, la institución provincial también realizará la tercera edición del libro sobre la lengua valenciana 'El crit de la llengua', del padre Mosén Josep Alminyana, como homenaje póstumo a este erudito valenciano, recientemente fallecido, explicaron.

La exposición muestra documentalmente, a lo largo de siete paneles, cómo el valenciano "siempre ha sido percibido por los ciudadanos y, fundamentalmente, por los autores valencianos y de fuera de la Comunitat Valenciana, como una lengua propia e independiente, incluso en épocas anteriores a la entrada del rey Jaume I en el Reino de Valencia", según indicaron fuentes de la Diputación.

De este modo, explicaron que la documentación aportada, tanto en el libro como en la exposición, "viene a ratificar el nombre de la lengua valenciana", ya que diversos escritores, como Antoni Canals, afirman que "hablan una lengua propia, el valenciano, diferenciada de otras de su entorno, como el catalán".

Así, la exposición, que tiene como comisarios a Vicent Navarro y Josep Puchades, describe "la evolución de la lengua valenciana, a través de sus distintas denominaciones, desde el siglo XI hasta el XX, mediante reproducciones de tratados, fragmentos de la Biblia de Bonifaci Ferrer, libros de gramática valenciana, referencias de escritores valencianos y catalanes, así como declaraciones juradas", entre otras, aportados por la Biblioteca Valenciana, el Convento de los Dominicos de Valencia, la Asociación Cultural de Lo Rat Penat, la Biblioteca de la Universidad de Valencia, el archivo del Ayuntamiento de Valencia, la Universidad de Berkeley (California) y el archivo de El Escorial (Madrid), entre otros.

En este sentido, señalaron que el libro 'El crit de la llengua' consta de más de 500 páginas en donde se lleva a cabo "un análisis de los autores más importantes de la literatura valenciana, de sus obras y una aportación de testimonios gráficos sobre la lengua valenciana, con documentación de obras de 43 autores de la época del Reino de Valencia, valencianos o no, y de los siglos XVI, XVII y XVIII".

La realización de esta nueva edición de este libro en un sólo volumen, que será presentado el día 6 de octubre, a las 18 horas, en la sala Alfons el Magnánim del centro cultural de la Beneficencia, ha sido dirigido por Vicent Navarro y Josep Puchades.

Desconnectat

 

#2 26-09-2006 20:46:15

Joan_1707
Membre

Re: Los blaveros empiezan a calentar el nou d´octubre

Doncs cap diferencia en el que feu la diputacio l'any passat per aquestos dies.
Si no recorde mal coincidint en el 9 d'octubre la diputacio de Valencia feu una exposicio sobre la "Real Senyera" i edita tambe un llibre sobre aquest tema que s'esgota rapidament i tingueren que fer mes. (en la primera feren una tira d'uns mil eixemplars i en la segon crec que el mateix nombre).

P.D.: La matjoria de prollectes de Lo Rat Penat, RACV, etc estan pagats per la diputacio provincial de Valencia de la ma de l'ex-Unionista i "president d'honor" de la RACV, Fernando Giner.
Aquest home durant les passades falles estigue repartint (ell mateix) per les diferent falles llibres en contra de (la catalanista, segons ell) Academia Valenciana de la Llengua.

Desconnectat

 

#3 26-09-2006 22:10:55

Webmestre1
Equip

Re: Los blaveros empiezan a calentar el nou d´octubre

Fernando giner és un personatghe abosultament paranoic i al mateix temps absolutament acabat.

En el seu partit, a banda que és del sector zaplanista (cada volta més minoritari), estan cada volta més fins als nassos i les seues eixides de to.

Fins i tot poguera ser que deixara aviat de ser "alcalde perpetu" del seu poble Vallada (La Costera).

Li resta de temps el que reste fins a les pròximes eleccions.


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#4 27-09-2006 17:50:44

grixa
Membre

Re: Los blaveros empiezan a calentar el nou d´octubre

La Diputació de València viola la llei lingüística del País Valencià (article 5 de la Llei 7/1998, de Creació de l'Acadèmia Valenciana i articles 6.8 i 41 de l'Estatut d'Autonomia).

La diputació utilitza un valencià no-oficial en una mostra sobre llengua

Usa les normes de la RACV al marge de la llei

A. G./V. R., València
La Diputació de València, que presideix Fernando Giner, utilitza una normativa no-oficial en el material que ha preparat per a commemorar el Nou d'Octubre. Els futlletons de l'exposició El crit de la llengua valenciana -comisariada pels dirigents de Lo Rat Penat Vicent Navarro i Josep Puchades-, que s'inaugurarà dilluns que ve en la seu de la corporació provincial, estan redactats amb l'ortografia de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV). Aquesta entitat no acata els criteris normatius aprovats per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), que és l'autoritat lingüística des de la seva constitució en 2001. En la seva llei de creació s'establix a més que totes les administracions públiques han d'observar els seus plantejaments.

No obstant això, a pesar d'aquestes consideracions legals, Giner és fidel defensor de la RACV i ha estat molt crític amb l'AVL i fins i tot amb la seva presidenta, Ascensió Figueres, encara que ambdós són del PP. La situació semblava que s'havia relaxat després que Giner instés a l'abril als seus funcionaris a respectar les normes de l'AVL.

Notícia traduïda al valencià. Original ací.

Al marge de la notícia també m'agradaria comentar que Lo Rat Penat i l'editorial Oronella utilitzen les normes de la RACV. Per contra l'associació Cardona i Vives i la Càtedra Fullana utilitzen les normes antigues del Puig (sense accents) no avalades per la RACV. O siga que entre els secessionistes hi ha divisió d'opinions vers l'ortografia.

Última edició per grixa (27-09-2006 18:02:38)


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Per l'oficialitat del català a la Franja de Ponent i la Catalunya del Nord.
Per l'oficialitat del català a la Unió Europea.

Desconnectat

 

#5 27-09-2006 21:34:52

AMC
Membre

Re: Los blaveros empiezan a calentar el nou d´octubre

Tolerancia: acá en Uruguay(Sudamérica), se habla(lamentablente) castellano, si bien todos los países de HispanoAmérica se han independizado, en sus respectivas constituciones el idioma se sigue llamando idioma español , aun cuando la forma de hablar de los sudamericanos sea distinta a la de los españoles. Sería bueno proponer a los gobierno de Latino América que cambien la rotulación del idioma por el de cada uno de los países latinoamericanos, por ejemplo en Uruguay el idioma no sería más español, sino uruguayo, y sería bueno independizar los institutos liguísticos latinoamericanos de la Real Academia Española.
Fuera la Real Academia española de América Latina!!!!
Visca la llengua catalana!!!

Desconnectat

 

#6 27-09-2006 22:26:57

Joan_1707
Membre

Re: Los blaveros empiezan a calentar el nou d´octubre

Collons, doncs si vosaltres us inventeu aixo de "idioma uruguayo", "idioma colombiano" etc, els blaveros, gonellistes etc, no tindran cap problema per parlar de "idioma valencia" i de "idioma balea"

Vosaltres parleu espanyol i punt. Si no voleu espanyol, digueu-li castellano.

Desconnectat

 

#7 28-09-2006 01:54:02

Re: Los blaveros empiezan a calentar el nou d´octubre

En la meua opinió el 9 d'octubre és una celebració que hauría de tindre menys significat que el 25 d'abril. El 9 d'octubre se celebra un estatut, i l'Estatut de la Comunidad Valenciana és simplement una eina que hem de fer servir els valencians per tirar endavant la nostra recuperació nacional. Com a eina, es pot celebrar que existisca, però crec que és més significatiu recordar quina és la data a partir de la qual ens van penjar al bescoll un jou pesat que fins ara no ens l'hem pogut traure de damunt. Qui no és conscient d'això, es pren el dia 9 d'octubre com un dia de festa light, on se celebra que som una colònia de Castella. La majoria de valencians, van a vore el castell de focs artificials, com si amb això compliren la taxa patriòtica.
La veritat, és que sempre li he donat la raó a una pintada que vaig veure per la Ciutat de València  que déia: "Valencians i fallers una vegada a l'any".
Si, senyors. Els "valensianos" i "españoles residentes en Valencia" són tan ignorants que  participen en sainets com ara Les Falles i el 9 d'octubre.
Per què ho fan?

Els valensianos ho fan per alleugir el seu sentiment de traïció subconscient, ja que han canviat de llengua i de nacionalitat. Han progressat, s'han fet més elegants, més guapos, més moderns.... però hi ha alguna cosa que no els deixa dormir. Enlloc d'anar a celebrar les festes espanyoles a espanya, volen espanyolitzar les festes valencianes.

Els españoles residentes en Valencia ho fan per que volen ajudar al genocidi cultural que els valensianos han encetat. No és que ells vulguen integrar-se en la nova cultura on s'han instal·lat, ja que NO VOLEN INTEGRAR-SE. Ells "viven en España y no necesitan de mariconadas como el valenciano para vivir aquí".

Jo la veritat m'estime més no fer-los costat i procure quedar-me una mica al marge d'estes festes.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.