#1 15-07-2008 15:23:42

Rogeta
Membre

Què penseu de la consulta d’Ibarretxe???

ArrayQuè penseu de la consulta d’Ibarretxe, i el recurs d’inconstitucionalitat???

Penseu que pots ser, en cas que es fera la consulta, el govern te por de que els bascos confirmen i alcen la veu públicament i democràticament??? Tenen por de saber el que volen, i haver de reconeixer-ho?? I no es una cosa curiosa, que el que de normal li costaria a respondre al Tribunal Constitucional, (uns sis mesos), a que precisament en aquest tema el volen ventilar abans de que agafen les vacances d’agost???

Desconnectat

 

#2 15-07-2008 15:41:57

LarsenAlacant
Membre

Re: Què penseu de la consulta d’Ibarretxe???

Els bascos són un poble, i com tal tenen el deure i dret d'escollir el seu futur. Els només proposen fer-ho per la via legal, la millor forma de fer-ho. A Colombia, Mèxic, Nicaragua, etc no van fer votacions i van acabar amb morts. Això si, ara son països democràtics i ningú ho nega. Els bascos també ho seran, i espanya ha d'escollir si vol fer-ho per la via legal o mitjançant una guerra.

Malauradament, sembla que no els importaria arribar a la segona opció, mentres que la gran majoria del bascos volen decidir si (o no) per vots, no per armes.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#3 15-07-2008 17:07:39

Curial
Membre

Re: Què penseu de la consulta d’Ibarretxe???

Jo no sé quina por té la gent a que es consulte al poble, a més per a algo tan bàsic com el dret d'autodeterminació. Estaria bé que l'Estat Espanyol fora suficientment madur com per a admetre eixe dret...


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#4 15-07-2008 18:29:09

Re: Què penseu de la consulta d’Ibarretxe???

Qui té por és el maleït govern de ZP, ja que si es fes la consulta i la majoria del poble basc volgués la independència, qué hauria de fer el govern central? Seria un altre problema afegit als molts que ja tenen a dia d' avui, i amb l' excusa de l' inconstitucionalitat (la mateixa de sempre) de la consulta s' ho volen treure de sobre tan ràpid com puguin. Amb aquesta actitud segueixen demostrant que res no ha canviat en aquests 30 anys de "democràcia".


Socialisme... o barbàrie...

http://www.estat-catala.cat/imatges/otegui_askatu/ppcc_eh.jpg
Països Catalans------Euskal Herria >Bi herri, borroka bat: INDEPENDENTZIA ETA SOZIALISMO!!

Desconnectat

 

#5 21-08-2008 04:48:13

Re: Què penseu de la consulta d’Ibarretxe???

Que es queda curta. És massa tova i moderada. Hauria d'apostar per un plebiscit d'independència. I que se'n fota de la llei espanyola (de fet inclús el seu tibi referèndum és il·legal segons ella). Et tout le reste est littérature.

Desconnectat

 

#6 23-08-2008 15:42:24

golet
Membre

Re: Què penseu de la consulta d’Ibarretxe???

Possiblement buscar recolzament a la UE, ONU, etc. donaria força a l'opció d'autodeterminació (recordem casos com Kosovo, Montenegro...); trobe que la "via legal" sols dins l'Estat espanyol no els durà a res...

Desconnectat

 

#7 13-09-2008 03:53:23

Esquerrà
Expulsat

Re: Què penseu de la consulta d’Ibarretxe???

Ibarretxe busca propaganda per arreplegar el vot batasú, però el PNB no és ni de lluny independentista. Això de la sobirania compartida és una ximpleria de les grans. O es té sobirania o no s'hi té.

Desconnectat

 

#8 13-09-2008 03:58:21

Esquerrà
Expulsat

Re: Què penseu de la consulta d’Ibarretxe???

La Unió europea sempre defensarà la integritat territorial dels seus Estats membres. Kosovo i Montenegro no són de la Unió. Penso que la Unió europea mai donaria suport a la independència de territoris que formen part d'Estats que ja pertanyen a la Unió. Jo crec que amb la Unió ho tenim difícil i només ens cal esperar que la Unió algun dia disolga tots els Estats i la Unió Europea siga només un Estat amb un sol Parlament i que el català puga ser única llengua oficial al seu territori, i així com la resta de llengües en els seus territoris respectius.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.