• Inici
  •  » Campanyes
  •  » La CAJEI anuncia la propera retirada de més de 300 simbols feixistes

#1 22-02-2008 15:17:00

AguaitantPV
Membre

La CAJEI anuncia la propera retirada de més de 300 simbols feixistes

Aquest proper dissabte 23 de febrer de 2008 la CAJEI ha organitzat una roda de premsa a la Plaça Sant Jaume de Barcelona a les 12 del migdia per presentar la segona fase de la campanya "Subversió per la Llibertat! Fora simbologia espanyola i francesa dels nostres carrers", on es donarà a conèixer l'existència d'uns 320 símbols de caràcter feixista que encara existeixen arreu del país. Aquesta campanya va començar a mitjans de 2007, amb el lliurament d'un miler de plaques a les dues Generalitats.

Entre la simbologia denunciada i properament retirada hi ha:

- Més de 20 àguiles imperials franquistes que segueixen embrutant edificis públics del nostre país: des de centres educatius de primària i secundària fins a casernes militars de les forces repressives de l'Estat espanyol.

- Dos centenars de noms de places, carrers, edificis públics i centres educatius dedicats al general Francisco Franco i altres membres de la burocràcia feixista que durant 40 anys es van dedica a exterminar el nostre poble i la nostra identitat.

- Altres símbols relacionats amb el general Francisco Franco i demés històrics del feixisme espanyol, com José Antonio o Miguel Primo de Rivera.

La CAJEI revelarà a la roda de premsa les localitzacions de tot aquest material, amb documentació que n'acredita que després de 30 anys de la caiguda de la dictadura franquista "ni les institucions catalanes ni les espanyoles han tingut vergonya de mantenir aquesta simbologia, malgrat les constants instàncies i peticions efectuades per la població catalana en general, i el veïnat afectat en concret". És per això que el lloc escollit per a la presentació és enmig de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona "sense excloure futures convocatòries a d'altres indrets dels Països Catalans".

Segons els responsables de la campanya, la CAJEI vol "seguir tirant pel dret i retirant unilateralment del nostre paisatge tota aquella simbologia possible, així com a seguir boicotejant i deslegitimant la resta de simbologia feixista que no tinguem capacitat de retirar, sempre en el marc de la campanya Subversió per la Llibertat! però instant també al conjunt dels i les joves catalanes a prendre la iniciativa pel seu compte i unir-se a la retirada de tota aquesta simbologia".

La data, el 23-F, ha estat escollida per ser "una data incrustada en la memòria dels catalans i catalanes pel frustrat cop d'Estat del tinent coronel de la Guàrdia Civil espanyola Antonio Tejero". La CAJEI recorda així mateix que aquests fets "van servir a la Monarquia espanyola i als artífex de l'actual situació de divisió dels Països Catalans per refermar el seu poder i presentar-se davant de l'opinió pública com els garants de la democràcia i l'Estat de dret".

Subversió per la llibertat!
CAJEI

Font: http://www.racocatala.cat/noticia/cajei … -feixistes

Última edició per AguaitantPV (22-02-2008 15:17:24)

Desconnectat

 

#2 22-02-2008 20:17:06

LarsenAlacant
Membre

Re: La CAJEI anuncia la propera retirada de més de 300 simbols feixistes

Ben fet per la CAJEI


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#3 23-02-2008 01:25:38

La Tuna Punk
Membre

Re: La CAJEI anuncia la propera retirada de més de 300 simbols feixistes

Endavant amb la CAJEI!!

fora els simbols feixistes dels nostres carrers!!


___________________________________________________________________________________
http://img231.imageshack.us/img231/3304/capju7.jpg

Desconnectat

 

#4 23-02-2008 19:47:07

AguaitantPV
Membre

Re: La CAJEI anuncia la propera retirada de més de 300 simbols feixistes

Un 10 a la CAJEI, que s'ho està currant de veritat amb la campanya per retirar els símbols feixistes dels nostres carrers.

Desconnectat

 

#5 24-02-2008 02:11:00

puka
Administrador

Re: La CAJEI anuncia la propera retirada de més de 300 simbols feixistes

Tot el que siga llimpiar els carrers, ben fet. Ànims.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Campanyes
  •  » La CAJEI anuncia la propera retirada de més de 300 simbols feixistes

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.