#1 11-08-2006 00:02:19

xoco
Equip

cultura

Dons la gent en general no enten massa lo que vol dir cultura, nosaltres que tampoc som mestres comprenem i estimem una cultura que tenim dins nosaltres, la cultura catalana. Es mes facil parlar de llengua, pero i de cultura? els blavers diuen cultura valenciana i que no es catalana, i al final molta d'eixa cultura son ximpleses de menjars com aquell que diu i falles, pero, com parlariem de cultura i tombar a un blaver nacionalista? eixos que rebusquen i rebusquen per tal de anomenar en un llamp tota cultura diferienciada, aixina que, que es lo que s'enten per cultura?


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#2 11-08-2006 09:09:51

Marc Martell
Equip

Re: cultura

Els "blavers" estan a-culturitzats viuen al món de la cultura catalana, de fet en són un producte :X. La cultura no crec que siga cap fenòmen interior, això seria anar-se´n als temps de la Renaixença. La cultura és tota manifestació productiva d´un poble: és a dir és cultura des de la poesia fins un llibre de falla passant per una partida de pilota fins una paella sempre que eixe atifell cultural siga fruit del ethos que acompanya a aquesta llengua. Per això els "blavers" estan a-culturitzats doncs no parlen valencià si de cas escadusserament, reneguen de les seues arrels històriques si és que alguna volta s´han preocupan per tenir-les i només es preocupen per mantenir aquells productes culturals més "típics" i identificables per a la seua política de campanar.  A tall d´exemple els intents més divertits d´aculturització blavers han estat la negativa de despatxar "pals catalans", anomenar persones "catalans" o "recatalans" o la seua incapacitat per parlar valencià ja que els sembla català. El blaver és un producte bord i nadiu per tal que no faça massa mal esdevenir espanyol amb totes les conseqüències.Array


--Sé açò perquè Tyler ho sap--

Desconnectat

 

#3 06-09-2006 21:45:38

Dridrak
Equip

Re: cultura

Home, al Delta de l'Ebre també tenen paelles. I allò de cremar ninotet i jugar amb foc i tal és ben català. I els castells no són més que muixerangues.
Etcètera, etcètera...


La veritat està per sobre de totes les coses, la veritat ens transforma, la veritat ens fa créixer, la veritat il·lumina.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.