#1 11-01-2008 18:59:32

amunt
Membre

Melcior Comes guanya el premi Josep Pla de prosa

Melcior Comes guanya el premi Josep Pla de prosa
Melcior Comes (Sa Pobla, Mallorca, 1980), col·laborador setmanal d'Elsingulardigital.cat, és el guanyador de la 40a edició del Premi Josep Pla de prosa, per la novel·la La batalla de Walter Stamm. L'entrega del guardó literari, que atorga l'Editorial Destino, va tenir lloc, com de costum, després d'un sopar a l'Hotel Palace de Barcelona, acte que va aplegar 500 convidats, entre els quals hi havia nombroses autoritats polítiques i culturals.

La batalla de Walter Stamm és un retrat en primera persona de l'home que dóna títol al llibre i explica les seves vivències en ser perseguit pel nazisme. Després de sobreviure en un camp de concentració, aquest estudiant de lletres l'envien a lluitar a la batalla d'Stalingrad. L'obra vol retratar les contradiccions del segle XX, on sovint les víctimes es converteixen després en botxins.

Aquest any s'han presentat a concurs 28 obres i el jurat el formaven Sebastià Alzamora, Rosa Cabré, Baltasar Porcel, Àlex Susanna i l'editora Ester Pujol.

En l'anterior edició del Premi Josep Pla de prosa, l'obra guanyadora que es va endur els 6.000 euros del guardó va ser El retorn de Voltaire, del valencià Martí Domínguez.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.