#1 17-12-2007 15:32:50

amunt
Membre

Castelló de Rugat acull la vuitena festa pels Països Catalans

El passat dia 15, Castelló de Rugat va acollir la seua particular festa per la terra, la Festa pels PPCC, que aquest any arribava a la seua vuitena edició dedicada a la cultura popular dels Països Catalans.
Així doncs, la jornada va començar a la vesprada del dissabte amb un dinar popular, que va donar pas al campionat de pilota, modalitat de frontó, al pati de les Escoles Velles, on quatre equips de diferents poblacions de la comarca paticiparen del joc, explicant-se abans la modalitat i la forma ja que depenentment del poble es jugava d’una manera o d’altra.
Posteriorment, es va donar pas a la xarrada col•loqui una classe de les mateixes escoles, sobre la cultura popular als Països Catalans, on amb una breu introducció es va passar al comentari dels diferents aspectes de la nostra cultura, tant la gastronomia, l’esport, els jocs tradicionals, …, participant més de vint persones que donaren la seua opinió tant d’allò que s’entenia com a cultura popular i allò que no.
Abans de sopar, es va realitzar el Correbars, que al so de la dolçaina va portar als participans a alguns dels bars de Castelló fins arribar al bar Avinguda on es va llegir el manifest.
Des de l’assemblea d’endavant-OSAN a Castelló de Rugat s’ha destacat la importància de la celebració d’aquesta festa, que ja s’ha convertit en un cita per a molts independentistes de la comarca i de comarques veïnes que no deixen de visitar-nos cada any, a aquesta i altres de les nostres activitats.
… “ amb aquesta celebració ja en són vuit les que hem portat a terme, i un mateix nombre d’anys que estem treballant a la comarca. Malauradament les coses no van sempre com volen, i ara més que mai, que la dreta ho controla tot, ens hem defer forts, organitzar-nos per a fer-li front de la manera més directa i nombrosa”…

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.