• Inici
  •  » Noticies
  •  » 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

#41 09-07-2007 15:02:41

Webmestre
Administrador

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

A veure, vinatea, anem a pams:

1-El Penó de la Conquesta és autèntic t'agrade o no. I cert, no era la senyera reial oficial. Aquesta es treia una volta cada 100 anys i era de materials nobles, i misteriosament ha desaparegut des de finals del s. XIX. Vosaltres que sabeu tantes coses la teniu amagada en algun lloc o potser sabeu on està?

2-Repetim per enèssima volta que els portulans representen l'escut, no la bandera. Per això a Barcelona per exemple hi apareix la bandera de la ciutat amb la creu de sant Jordi. A banda de que hi ha molts portulans que representen València amb les quatre barres, com indica l'erudit Pere Maria Orts, el blau representa el vellut blau (color de la reialesa a casa nostra) que es posava darrera de l'escut.

3-La bandera blavera no pot ser "coronada" perquè les corones reials, fillet, són d'or, no d'argent, i l'or és de color groc.

4-Tornem a la presència "republicana" de la bandera blavera...Què vols que et diga. Molts la usaren per ignorància, per representar la ciutat de València i, sobretot, va ser l'emblema preferit pels blasquistes espanyolistes, enemics de la nostra terra i que usaven això per a marcar diferències com fora amb Catalunya.

5-La Viquipèdia no és del tot fiable en el sentit que els criteris de revisió no estan establerts del tot, que qualsevol persona pot escriure el que vullga i que no hi ha un control efectiu d'allò que s'escriu. En aquest sentit, alguns neoblavers han aprofitat per a explicar "la seua versió" de la bandera blavera, versió discutible i fàcilment rebatible.

6-Portulans medievals i presència en la 2ª República...Pobre bagatge dels defensors de la franja blava. Nosaltres en canvi aportem més de 1000 evidències de totes les èpoques. Vosaltres això dubte que pogueu fer-ho.

Desconnectat

 

#42 09-07-2007 20:48:47

vinatea
Membre

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

Yo no veig les vostres probes tan clares, pero be, tu mateix. Per la mateixa regla de tres, si la bandera era de la corona d'Aragó, se li tindria que dir a tot Aragó, ¿no?.  Be, tampoc vaig a insistir mes. N'hi han moltísimes probes gràfiques de la senyera tricolor a lo llarc de l'história i a lo llarc del regne, pero seria pesat i llaboriòs introduir-les aci, ademés no crec que vos interese massa.
Es una llàstima que els que voleu la vostra llengua acabeu fent servilisme a catalunya. Espanya nos ofega i minusvalora, pero al manco, reconeix la nostra identitat, la valenciana. Els catalans no, una cosa es la germanor, pero d'igual a igual, si tu vens a llevar-me lo meu, la germanor s'acaba.

Desconnectat

 

#43 09-07-2007 21:39:19

Webmestre1
Equip

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

vinatea escrigué:

Espanya nos ofega i minusvalora, pero al manco, reconeix la nostra identitat, la valenciana.

Tu mateix t'has delatat.

Si tantes proves hi han, i és tan fàcil trobar-les, de la bandera blavera és molt senzill, poseu-les. No ho feu perquè no podeu, és així de senzill.

I les quatre barres, en qualsevol cas, són emblema originari del comtat de Barcelona, no d'Aragó, aquesta és una altra fal.làcia.

Llig-te això, fillet:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Senyera_Reial


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#44 09-07-2007 22:58:58

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

Els catalans no, una cosa es la germanor, pero d'igual a igual, si tu vens a llevar-me lo meu, la germanor s'acaba.

A vore com li ho explique jo... que no son els catalaaaaaaaaaaaaaaans, digues els catalanistes collons... catalanofòbia i mania persecutòria es el que tens, xenòfob!

Ara, formalment, de germanor amb espanya res de res, tu trobes tindre un president murcià? tu trobes bé tindre un president que es de l'Opus Dei, que no diu ni "pi" en valencià, tu trobes bé tindre a una alcaldesa que mai ha dit "Visca valència" si no "viva españa i viva valencia"? tu trobes bé l'especulació del territori, totalment capitalista, pepera i espanyolista que duu el PP? Tu trobes bé tindre al govern a aquells que separen la nostra pàtria, dient-nos "levantinos" i "valencianos, alicantinos i castellonenses"? tu ho trobes bé? doncs amic, ahi està el problema, tu veus bé tindre als espanyol(iste)s al nostre govern, nosaltres no. La baralla està entre espanyolistes vs nacionalistes, vosaltres heu triat el bàndol espanyolista cridant als nacionalistes de "catalanistes", nosaltres l'altre.

Saps el que son uns països confederats? per que pareix que no, t'ho estic dient tota la estona.
A més, vosaltres vos dona igual si Països Catalans o País Valencià lliure i sobirà, vos dona igual, li digueu a tots "catalanistes", clar.
Nosaltres mirem per la independència del nostre país, vosaltres mireu per acabar amb els que intenten independitzar-se, cridant-los "catalans" i tota la pesca, i vos dona igual si s'ajunteu amb l'escòria extrema dretana espanyolista (la prova més factible es blavenciafreedom), mentre siguen anticatalanistes.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#45 09-07-2007 23:48:29

vinatea
Membre

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

Tu mateix t'has delatat.

"Si tantes proves hi han, i és tan fàcil trobar-les, de la bandera blavera és molt senzill, poseu-les. No ho feu perquè no podeu, és així de senzill.

"I les quatre barres, en qualsevol cas, són emblema originari del comtat de Barcelona, no d'Aragó, aquesta és una altra fal.làcia.

Llig-te això, fillet:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Senyera_Reial"

No val de res que te fique proves, (que les he ficades, unes poques). Si t'ensenye portulans medievals me dius que son escuts, ¿això qui t'ho ha dit? yo veig banderes. Lo dels escuts t'ho inventes tu.
Si te demostre que en la guerra civil i abans utilisavem la senyera, me dius que es per culpa de blasco ibañez que era un blavero, ¿no naixqueren els blaveros en els 70? ¿en que quedem? Ademés, els cartells son d'esquerres i blasco ibañez, encara que republicà, era de dretes (de la primera repùblica).
I damunt me vens en el conte chino de la llegenda dels 4 dits. ¿Això es rigurositat històrica? Les barres tenen son orige en l'esglesia, si vols te puc donar detalls (i al principi casi sempre se representaven dos barres, mira el portulà de cresques i molts escuts de l'epoca).
En quant a espanya, en efecte, no me fa gens de gràcia que un murcià pepero del madrit mos governara, ni rita ni tota la chusma pepera. Pero tampoc deveu estar tan enfadats en ells, al cap i a la fi adoctrinen als chiquets en el català que implantà ciscar i lerma. Digam que els blaveros (no tots) accepta l'espanyolisme del pp, i vosatros accepteu que ensenye català en les escoles. Al remat, s'endú tots els vots. Yo no veig be tindre a un espanyoliste al govern. I si m'apures, tampoc m'agrada Sentandreu, pero es l'únic que defen la veritat, al manco, la veritat més demostrable. Si que es de veres, i teniu raó, que una gran majoria de valencianistes després no promulguen en l'eixemple, pero una cosa es la política i la consciéncia pròpia, i una atra la realitat històrica.
I lo dels paisos confederats, t'ho torne a repetir: que nos respecten la nostra bandera històrica, la nostra llengua valenciana i la nostra cultura diferenciada, i ya parlarem. Si s'ho haveren plantejat d'una atra manera, igual les coses no haveren segut igual.

Desconnectat

 

#46 10-07-2007 00:02:06

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

Pero tampoc deveu estar tan enfadats en ells, al cap i a la fi adoctrinen als chiquets en el català que implantà ciscar i lerma.

O_O! Que què? en català diu, si no diu res sobre la nostra història, sobre la història del nostre poble, sobre la nostra llengua... no diu res! a més, seria contraproduent dir-ho.

pero es l'únic que defen la veritat, al manco, la veritat més demostrable.

No s'ha demostrat des del 70...

que una gran majoria de valencianistes després no promulguen en l'eixemple

Nosaltres som els valencianistes. Ja que sóm nacionalistes i plenament valencians.

t'ho torne a repetir: que nos respecten la nostra bandera històrica, la nostra llengua valenciana i la nostra cultura diferenciada, i ya parlarem.

Es respecta perfectament. La bandera quatribarrada, la que unix a tots els pobles valencians, la llengua, com vulgues dir-li, i la cultura com vulgues dir-li. A més, no parles en nom de tots els valenciaaaaans, i no culpes als catalans de les desgracies del blaverisme, que sempre feu igual.

Un apuntet, Blasco Ibañez no era blaver, era espanyolista, i no acceptava el valencià (català) com a llengua del País Valencià, volia que fora el castellà, o siga, com ara els blavers amb la diferència que aquests ultims diuen que el valencià no és català.

PD: El catalanisme no vota a l'espanyolisme exagerat, el blaverisme si.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#47 10-07-2007 00:47:55

vinatea
Membre

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

No sou valencianistes perque feu servilisme a la cultura catalana. ¿que es la meteixa llengua? que dona igual dir-li catalana que valenciana, no? jeje. Si, prova prova. Ves-te'n a catalunya i digues que com es la mateixa llengua, en conte de catalana li direm valenciana, i ya posats, en conte d'utilisar la variant dialectal barcelonina digues que utilisaràs el valencià de l'horta de Valéncia, o de Gandia, va, ya que eres de Gandia. A vore que te diuen. Ya que sou valencianistes, deurieu  de al manco procurar que totes les paraules valencianes que tenim no desapareguen i tinguen una major relevancia en la llengua normalisada. Ves al IEC i comenta-ho, a vore que te diuen.
¿Ara blasco ibanyez no era blaver? cada volta estic mes confús. Aclarix-te home. I si, el blaverisme vota al pp perque no tenen molta idea de lo que fa el pp. Ademés, al pp vota la majoria del poble valencià. Yo evidentment, no els he votat mai. Mai he votat a un partit madrileny ni el votaré. Molts catalanistes voten al psoe que també es espanyoliste, encara que vagen de lo contrari. El tema de Espanya seria molt llarc de comentar, lo cert es que de moment, veig l'independencia (de la nació valenciana) tan utópica que ni me ho plantege. Prou tenim ya en lo que tenim.

Desconnectat

 

#48 10-07-2007 00:51:45

Webmestre1
Equip

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

Estàs començant a difamar-nos sense més. Primer avís. Ja saps que el segon implicarà l'expulsió.

Evidentment, nosaltres volem paeaules valencianes, com les que usaven els clàssics valencians: Aquest, doncs, llavors i un llarg etcètera, que vosaltres en la vostra ignorància i castellanització penseu que són "catalanes".

Blasco Ibáñez era espanyolista i anticatalanista, pre-blaver per tant. Parlem d'ell quan analitzem els orígens de l'anticatalanisme al PV.


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#49 10-07-2007 01:37:01

vinatea
Membre

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

¿Difamar-vos? A on he difamat? També esteu diguent vosatros que els valencianistes som d'ultradreta, fascistes, violents, etc i no has dit res. Pero be, si no vols que seguixca en el foro, m'ho dius clarament i ya està. Per cert, eixes paraules que tu dius son arcaismes valencians, pero paraules mortes hui en dia. En canvi, per que no accepteu el "lo" tant neutre com articul masculi, si es igual de clàssic i damunt està completament viu en Valéncia i part de Catalunya?

Desconnectat

 

#50 10-07-2007 08:18:59

alacantí
Administrador

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

No discutiré teories amb secessionistes. Jo tinc molt clar que hi ha a un costat i a l’altre. La negació de les evidències històriques, la substitució per teories pseudo-científiques, la incultura amagada sota acadèmies paleo-culturals. La incapacitat d’oferir propostes democràtiques de futur a la nostra cultura, l’arraconament de la nostra identitat envers el castellà. El plantejament de la divisió com a regla única. La utilització d’un valencià patois, sense càrrega científica ni estàndard que puga competir amb el castellà. L’anorreament de les nostres conquestes democràtiques. Darrere de quatre il.luminats s’amaguen certamen els habitants de la caverna, estudiosos dels 40 anys de règim. Per favor, oblida’ns. Invents?, no gràcies! Jo sempre estaré al costat de la gent demòcrata que durant la transició lluità pel valencià normatiu. On estaven els ratpenatistes? Fundant el GAV? L’únic invent és la nació valenciana, que no ús la cregues ni vosaltres mateixos. La supervivència del català, està lligada a la supervivència del valencià. Sense el para-sol del català, durarem tres dies, i els valencianets de sainet i pandereta hauran guanyat.

Desconnectat

 

#51 10-07-2007 08:50:48

vinatea
Membre

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

Be, com vullgues. Si voleu viure en l'estereotip de blavero, incult, paleto, d'ultradreta i sense consciència "valenciana", estàs en el teu dret. Pero no es aixina. Si voleu pensar que es tot una mateixa llengua, puix be, penseu-ho. Yo tinc molt clar també que es tot una manipulació política, i que ni els propis catalans ho tenien clar fins a principis de sigle XX (me referixc als "estudiosos", el poble català tenia plena consciéncia de la seua llengua, igual que aci de la nostra). Sempre s'han donat explicacions molt poc convincents. Probablement si tots els que se sentiu nacionalistes, havereu optat per un nacionalisme estrictament valencià, ara estariem parlant d'una nació molt més forta davant d'Espanya. Pero be, es lo que tenim.

Desconnectat

 

#52 10-07-2007 09:30:50

alacantí
Administrador

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

Quina part de "valencianets de sainet i pandereta" no has entés?
Un amic meu, em diu amb tota la raó: “allò que no deixa, hi ha que deixar-ho” i acaba amb “perquè fer cas a mitjos dies, havent-hi dies sencers”. Apa, bon vent i barca nova!

Desconnectat

 

#53 10-07-2007 09:41:49

LarsenAlacant
Membre

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

Tots els que es sentien nacionalistes, sentien que havia unes senyes comunes i bandera comuna amb Catalunya i les Illes (que no tot és catalunya catalunya catalunya, que vosaltres ho repetiu més que nosaltres), però això no significa que es vulga integrar a Catalunya. Fins que va vindre gent del GAV i demés a fer-li el treball brut de camp al espanyolisme

Fins i tot, a molta gent que es senteix nacionalista valenciana, li diuen (digeu?) Catalaniste!!!, fins i tot al que parla l'idioma. Que tu no? Val, ets la excepció, però crec que alacantí ja ha deixat ben clar quins dos costats hi han, a grans trets.

Última edició per LarsenAlacant (10-07-2007 09:43:26)


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#54 10-07-2007 10:16:39

MeLiNNeT
Membre

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

damunt me vens en el conte chino de la llegenda dels 4 dits. ¿Això es rigurositat històrica? Les barres tenen son orige en l'esglesia, si vols te puc donar detalls

No son origen de l'esglesia, de fet es un origen d'esconegut, pero hi ha una bona teoria, que es la que es posaben barres de fusta en els escuts els soldats medievals, per fer que aquest aguentes més i per fer que al colpetjar amb l'espasa, aquesta es quedes atrapada en l'escut. Pero si que es veritat, que normalment se'n posaven dos o tres barres.

Per cert el company company vinatea no es blaver, és un "nacionalista seccessionista" ja que els blavers són uns regionalistes. Pero ja veus un nacionalisme basat en mentides... no es posible, informat
http://ca.wikipedia.org/wiki/Valencianisme

Última edició per MeLiNNeT (10-07-2007 10:18:28)


http://es.geocities.com/melinnet_nu/Peny.jpg
No et preucupes per aquell que diga que "el valenciano no es catalán" preucupat pel que diga que "el valencià no és català". Ja que el que desconeix la llengua, no es ningú per opinar-hi.

Desconnectat

 

#55 10-07-2007 10:23:26

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

No sou valencianistes perque feu servilisme a la cultura catalana. ¿que es la meteixa llengua? que dona igual dir-li catalana que valenciana, no? jeje. Si, prova prova. Ves-te'n a catalunya i digues que com es la mateixa llengua, en conte de catalana li direm valenciana, i ya posats, en conte d'utilisar la variant dialectal barcelonina digues que utilisaràs el valencià de l'horta de Valéncia, o de Gandia, va, ya que eres de Gandia.

Tu li dius lo que vulgues.
Jo sempre que he anat a Catalunya sempre he dit que parle valencià i que els catalans també el parlen, i sempre he parlant dient "mosatros, mos" i tota la retaila, i cap català m'ha dit res de res, al contrari, una volta una dona dependenta d'una tenda em va dir si era valencià, i li vaig dir que si, i em va dir que li agradava molt com parlàvem.
I una curiosa anècdota, mon pare se'n va anar a Girona de vacances amb ma mare (i cap dels dos es catalanista), i van entrar en un restaurant molt concorregut, aleshores van trobar a 2 castellanoparlants preguntant per una taula, i la dona li va dir que no en tenia, aleshores ma mare ja feia marxa enrere per que es pensava que no anava a trobar-ne, i mon pare es va dirigir en valencià a la dona preguntant-li si hi havia taula, i ella li va dir: "Tinc una aquí prop, amagadeta hehe, valencians no?."
Sempre que un valencià (valencianoparlant) ha anat al Principat, independentment de la seua política, se l'ha tractat com a un germà, i no sols sóc jo o la meua família.
Si això es imposar una cultura i una llengua amic... ves a que el mire un metge.

Ya que sou valencianistes, deurieu  de al manco procurar que totes les paraules valencianes que tenim no desapareguen i tinguen una major relevancia en la llengua normalisada.

Les paraules valencianes que estan a punt de desapareixer jo sempre les utilitze, clar les que sé.

¿Ara blasco ibanyez no era blaver? cada volta estic mes confús. Aclarix-te home

Quan he dit jo que fora blaver?


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#56 10-07-2007 11:27:02

vinatea
Membre

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

Yo no tinc res en contra del catalans, com a poble. En este tema quan me referixc a catalans, me referixc als polítics i demés gent, no confongam. I tens raó de que en catalunya nos entenen, yo mai ho he negat. De fet, estagui varios anys per qüestions de treball rebent cridades telefòniques de catalans i yo sempre els contestava en valencià, i clar que m'entenien (Be, algunes paraules no, lo del "désset" i "dèneu" no ho pillaven a la primera, jeje) Pero tu ho has dit, enseguida se donen conte de que eres valencià, perque ells saben perfectament diferenciar, igual que yo, lo que es una cosa i lo que es atra. ¿Creus que un català no enten l'occità, o l'aranés? Yo he estat en Vielha i he llegit coses i ho entenia casi tot, i els catalans imagine que encara més. ¿Per qué l'aranés no es un dialecte del català?
Lo que te dic una i mil voltes, nosatros tenim plena consciència idiomàtica pròpia. Si son llengües que s'entenen, encara que nosatros codificarem el valencià a la nostra manera, l'entendrien igual. ¿per qué eixa insistència en voler incloure-vos en la seua codificació llingüística? (ara ho dic en segona persona, ya que dius que no son ells, sou vosatros)

Desconnectat

 

#57 10-07-2007 11:27:43

guillem_gv
Membre

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

vinatea, saps perquè se li diu català? Perquè aquesta llengua que parles vingué del principat en les colonitzacións postconquesta de valencia.

És com si avui en dia li volgueres dir Argentí al Castellà. Jo t'ho repeteixo i ho has d'acceptar per la pura veritat històrica i realitats que es poden palpar solament parlant entre nosaltres: tenim la mateixa cultura, tenim la mateixa llengua i tenim la mateixa història. És que no m'ho pots negar.


____________________________________________________________________________________________________
http://img235.imageshack.us/img235/3378/sinttulo1copiapf9.jpg
http://patriacatalana.blogspot.com/

Desconnectat

 

#58 10-07-2007 12:11:40

alacantí
Administrador

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

Article dedicat a Vinatea per tal que el fique a la seua pàgina "web":

Orígens del nostre idioma

En primer lloc aclarir que aquest article ha sigut escrit, a contra cor en valencià normatiu, després que els intents per fer-ho amb les Normes del Puig, l’ortografia de la RACV i les indicacions de Lo Rat Penat, m’haja sigut possible entendre-ho ni jo mateix. Quan tocà passar-li el corrector ortogràfic m’ha petat l’ordinador i he tingut que reinstal.lar de nou, fins i tot el sistema operatiu.

Doncs bé, el tema en qüestió és que desprès de molts estudis sobre la llengua de l’imperi, la seua dicotomia, segons uns, i la seua atomització fins la destrucció, segons altres, s’ha pogut descobrir quins sons els veritables orígens de la llengua valenciana. I parle, ni més ni menys de la llengua Klingon, el mitjà de comunicació de la raça humaoide de l’univers Star Trek. Per als no entesos, recomane que cerquen en Google, Wikipèdia o altres mitjans d’Internet sobre aquesta llengua. Recomane també la lectura que sobre aquest tema, començà a albirar A. Ubieto en el seu llibre “Prietas las filas” on llegint les seues paraules, no deixa més opció, perquè el valencià sortirà d’una influència exterior, tan exterior com és l’univers Klingonés, segurament en uns dels seus viatges de conquesta de planetes inferiors al seu, nosaltres els valencians, en som un paradigma d’inferioritat. La semblança entre aquesta llengua extraterrestre i el valencià medieval encara ens porta més concordances que amb l’àrab, que fins fa quatre dies, es considerava el magma creador de la llengua de Martorell. Si amics, gràcies a Déu, el valencià com no podia ser d’una altra manera no prové del català, (ni el castellà tampoc, és clar) sinó d’una llengua superior i diferent del català. L’abandonament de la conquesta per part de la raça humanoide Klingon, força que la llengua derivarà en una llengua pròpia que a la terra dels tarongers anomenaren valencià.

M’agradaria afegir algunes proves irrefutables del nostre passat interestel.lar, i res més que compara algunes paraules del Klingon, el seu fill, el valencià i les diferències notables amb el català per comprovar la seua indiscutible negació de la unitat de la llengua.

Klingonés         Valencià                                Català
dujmey tin             grans naus                       grans naus
veng tinku'dak          a la gran ciutat                      a la gran ciutat 
pa'wijdak jihtah    estic a la meua habitació   estic a la meua habitació
Gorg                      Quan?                                  Quan?

Crec que no cal seguir, per descobrir les concordances de la nostra llengua i l’extraterrestre. Però, si voleu una prova més, podeu mirar aquesta foto d’un dels nostres pares fundadors, on es pot comprovar com la banda blava, signe de la reialesa Klingon i que fou donada al poble valencià en senyal d’agraïment. Podeu cercar a la xarxa aquesta imatge demanat pel comandant Worf.

http://www.amnistia.net/news/articles/klingon/worf.jpg

Desconnectat

 

#59 10-07-2007 12:11:53

vinatea
Membre

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

Sempre esteu en lo del argentí. I vos equivoqueu. ¿Te un argentí consciència de llengua propia?
¿Hi han texts medievals a on els argentins afirmen parlar llengua argentina? ¿tingué l'argentí un sigle d'or lliterari?
¿T'has parat a pensar alguna vegada como punyetes es possible que el dialecte de la suposta llengua mare tinga dos sigles d'or lliteraris casi 5 SIGLES  abans que la llengua "mare"? ¿Coneixes alguna llengua en el mon en que passe això? Acàs Cervantes, gongora, quevedo, lope de vega eren argentins? Ho agarres per a on ho agarres, no te sentit.

Desconnectat

 

#60 10-07-2007 13:02:20

Curial
Membre

Re: 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

Cervantes ara diuen que era valencià! jejeje, és de veres, ho he llegit per ahí (no m´ho crec del tot, pero molaria).

Vinatea, el que tu afirmes és un pur i simple contrasentit. Em vols vindre a dir que en uns territoris que es troben al costat l´un de l´altre, i a on es parlen dos llengues, aixina a priori no direm igual (per a no picar-te) pero MOLT PAREGUDES per lo menys, i quan està documentat històricament que es va repoblar un territori amb gent de l´altre (només t´has de fixar en topònims, cognoms, n´hi ha fins i tot estudis genètics que avalen que compartim material genètic amb els catalans)... tinguent en compte tot això, em vols dir que la llengua del territori repoblat NO prové de la del territori repoblador? Que això depen de que "es tinga consciència de llengua pròpia"? Tio, per favor, tingues un poquet de trellat. D´a on vé el valencià si no és del català?
No em vingues amb la història surrealista eixa del mossàrab, per favor. N´hi hagué molts territoris de la península a on hi van haver mossàrabs, per exemple en Andalussia. Per què ahí no parlen mossàrab sino castellà? (amb els seus particularismes, clar).

Tu em parles de que hem de conservar les paraules pròpies valencianes. Estic totalment d´acord. No m´agrada que n´hi haja gent que li done vergonya parlar amb paraules valencianes perquè li semble "incult" o algo semblant. Però és un lastre que tenim de la disglossia existent al nostre país, no culpa de l´IEC o de cap català. És un lastre que ha provocat la colonització de la lengua castellana i la seua imposició durant molt de temps (especialment al franquisme). Si els valencians haguerem pogut aprendre la nostra llengua (el català) amb el seu caràcter particular valencià sense problemes, tindrien ben clar que no parlem malament. En canvi, tant la disglossia lingüística com el secessionisme que practiqueu alguns, han provocat una dificultat per a la recuperació de la nostra llengua. Una persona que no la parla, tindra menys incentius per a aprendre-la si damunt veu que la gent que si que la parla es baralla per si s´escriu "ja" o "ya".


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » 1000 evidències de la quatribarrada a la nostra terra

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.