#41 12-07-2007 23:31:54

Fartdefatxes
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Doncs jo visc a la ciutat d'Alacant, i he preferit votar a ERPV abans que al Bloc. N'estic fart de la milonga aquesta del "vot útil". El Bloc no em convenç gens ni mica; ERPV sí.
ERPV és molt més a prop dels veritables orígens culturals clarament catalans que Joan Fuster desvetllà fa molts anys amb una sinceritat aclaparadora.

Per a fer memòria, reproduix un fragment molt clarificador i encertat del texte LA UTILITZACIÓ DE LA HISTÒRIA COM A ARMA POLÍTICA: LA TRANSICIÓ VALENCIANA (1975-1983) d'Alexandre Crespo i Durà (Universitat de Valencia):

"A principis de la dècada dels vuitanta, una població farta de l'estèril debat identitari i preocupada  pels problemes econòmics facil·lità que una clase política, atemorida rere el fracassat colp d'estat del 23 de febrer de 1981, redactés i aprovés un estatut descafeinat. Els sectors pragmàtics del PSPV-PSOE, en aras de l'acord estatutari, acceptaren la simbologia defensada per l'esmorteída UCD i una rebaixa de les competències autonòmiques. Els vents, a Madrid, bufaven ja propicis al socialisme espanyol [al meu entendre, central-castellanista] i hom calia el consens per tal d'accedir quant abans al gaudí del futurible govern valencià. Amb la victòria del socialista Joan Lerma en 1983 el poble valencià recuperà el seu autogovern però, com feien presagiar les concesions d'última hora del PSPV-PSOE a la dreta en la negociació estatutària, la nova administració progressista oblidà ben aviat, si ho havía fet propi alguna vegada, el projecte fusterià, això sí, conservant el suport d'un nacionalisme cultural cada vegada més arraconat".

És a dir, amb terceres vies, concessions simbològiques i altres invents, ja coneixem quins són els resultats 25 anys més tard.
EL BLAVERISME SOCIOLÒGIC A TRIOMFAT MAJORITÀRIAMENT A TOT EL PAÍS VALENCIÀ, per això el blaverisme polític ja no té sentit, i els partits clarament blaveros no obtenen vots ni representació: NO CAL, ja que el blaverisme sociològic està perfectament defensat de forma activa pel PP i de forma feble, pasiva, vergonyant, pel PSOE (el PSPV es quedà pel camí).

Per aquest camí ja coneixem els resultats i no és difícil endevinar el futur que ens espera: La desaparició del valencià com a llengua vehicular, quotidiana, d'ús majoritari a aquelles comarques tradicionalment catalanoparlants del País Valencià i la seva completa castellanització i assimilació cultural central-castellanista. Ja li queda molt poc. Gairebé ho han aconseguit. El procés d' "ORIHUELITZACIÓ" de tot el País Valencià és fort i vigorós.

Si de veritat volem aconseguir alguna cosa al País Valencià, cal tornar a encarar-se amb la realitat originària i històrica valenciana, que és CATALANA -en la mateixa mida que la realitat andalusa, murciana o extremenya és castellana-, encara que alguns no ho vulguen reconèixer, siga per interès, per ignorància o per confusió.

Per això, jo ja passe de mitges tintes com el BLOC o EUPV. Ja conec cap a on porten les vies intermitges. Ho he patit durant aquests darrers 25 anys d'Estatut blaver.

A partir d'ara només votaré a ESQUERRA REPUBLICANA. Almenys són els únics que van amb la veritat pel davant, sense embuts, sense ambigüitats (ja hem patit prou, d'ambigüitats i a la vista hi són les seues conseqüències), "terceres vies" i d'altres bajanades. Jo aposte pels catalanistes i si són fusterians, millor. Sense Fuster, no hi ha País Valencià. Amb "terceres vies", tindrem més "Comunidad Valenciano-castellana".

ÉS FALS que Esquerra Republicana siga d'extrema esquerra. Si ens fixem al seu programa, és clarament SOCIAL-DEMÒCRATA. La seua "radicalitat" només es redueix a dos aspectes: Són independentistes i republicans. Pel que fa a la resta, són un partit de centre-esquerra socialdemòcrata (com deia Julio Anguita: "programa, programa, programa..." i el programa d'ERPV no és ni comunista ni d'extrema esquerra, ni de bon tros, sinò clarament de centre-esquerra social-demòcrata).

El que trobe a faltar al País Valencià és un centre-dreta veritablement valencià i catalanista, honest amb la identitat catalana de les comarques valenciano-parlants. Malauradament, no tenim un centre dreta propi, valenciano-catalanista. No tenim una CiU valenciana ni res semblant. Només un PP blaver i, per tant, valenciano-castellanista. Les coses, pel seu nom, sense eufemismes, que ja n'hi ha prou.

Jo crec que els catalanistes d'esquerres al País Valencià hauriem d'apostar a una sola carta: ERPV i deixar-nos de dispersions ambigües.

Pel que fa al Bloc, potser faria millor a redefinir-se com el centre-dreta catalanista, espai polític verge que també necessita omplir el trist panorama polític valencià. El Bloc podría esdevenir la nostra CiU clarament catalanista al seny del Pais Valencià. Perquè la impressió que fa el Bloc a hores d'ara, és d'una indefinició patètica. El Bloc ¿es de dretres, és d'esquerres, és centre-dreta, és centre-esquerra, és catalanista, és blavero, és "tercera via valencianista mig-blaver...? ¿Qué és el Bloc? És un poti, poti confús, ambigu, amb un cert caire catalanista o valencianista molt imprecís, indefinit, poc clar.

Amb el món globalitzat actual, en qualsevol pais normalitzat cal, com a mínim un centre-esquerra i un centre-dreta clarament definits, i en el cas valencià cal que hi siguen presents ambdúes tendències com a catalanistes sense embuts i sense prejudicis.
ERPV ja cobreix el centre-esquerra (encara que republicà i independentista).
¿S'atrevirà el Bloc a donar el pas valent per a cobrir el buït de centre-dreta catalanista al País Valencià, deixant-se de tantes caculades ambigüitats? Seria bo per al País Valencià i per als PPCC.

Última edició per Fartdefatxes (13-07-2007 01:02:03)

Desconnectat

 

#42 13-07-2007 03:25:44

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Fart de fatxes:
A la web de la Diputació d'Alacant (http://www.ladipu.com) no havia l'opció de veure-la en valencià. Després de nombroses queixes al Sindic de Greuges valencià i al correu de la web provincial posaren l'icona de la senyera i l'opció "valencià" (això fa ja més d'un any). Però des de llavors i fins a hui quan clickes sobre l'icona t'eix una llegenda on es diu " Pàgina en construcció Estem treballant per oferir-vos la traducció d'aquesta secció.Disculpen les molèsties."

Tenen que estar més d'un any per a col·locar la versió en valencià-català a la web? És una burla a la nostra llengua! Jo ja vaig fer una denuncia contra la plana web de l'Ajuntament d'Oriola i he aconseguit que col·loquen la versió "valencià" a la web i siga efectiva. Lluitant podem.

Si voleu enviar la vostra queixa a la Diputació d'Alacant ací us deixe la seua direcció de correu electrònic: registro@dip-alicante.es el seu telèfon: 965-988900 ; i el seu fax: 965-988949

Podeu queixar-vos d'aquesta discriminació lingüística al Sindic de Greuges Valencià: www.sindicdegreuges.gva.es/


O també al Vosté Dirà de la Generalitat Valenciana: www.gva.es/vostedira/3.htm


Podeu argumentar que la Diputació incompleix la Llei 4/1983, de 23 de novembre, d'ús i ensenyament del valencià

Desconnectat

 

#43 13-07-2007 04:54:48

Phelestres
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Escolta'm Fartdefatxes (paisà):

A tu et paguen per fer-los campanya als d'ERPV? perquè vaja rotllo ens has ficat... que 'si és l'unica alternativa' que si els demés són uns 'cagats'... tu saps qui és David Garrido? doncs sembles ell...

A més, ja que estàs amb aquestes mandangues et diré que la gent d'Esquerra Republicana són (en molts aspectes) uns IMPRESENTABLES perquè es van negar a formar part del Compromís pel País Valencià, lloc on haurien d'haver estat, com van fer els seus companys a les illes, que si han anat en unes llistes conjuntes amb la gent del PSM,  EUIB i Els Verds... al País Valencià igualment no haguerem pogut fer res, la majoria absoluta del PP d'aquí va ser molt aclaparadora, però a Balears han contribuït a un govern de 'canvi' que de ben segur serà més positiu que si estigueren els PPeros.

Et posaré un exemple més: a Elx, si ERPV haguera format part del Compromís haurien tret un regidor més i en altres poblacions haurien evitat majories absolutes del PP o del PSPV?PSOE

Un darrer exemple... al tripartit (ara rebatejat govern d'Entesa) són el partit més conflictiu i problemàtic dels tres, amb un fum de gent que s'estimaria donar la majoria a CiU (a CiU!!!! que han fet el que els ha passat pels ous durant 22 anys, traïnt moltíssimes vegades al país) i tot perquè l'actual president de la Generalitat de Catalunya és 'andalús'???? (això en el meu poble, que és el mateix que el teu té un nom XENOFÒBIA) no sé... no sé... em sembla que es molt discutible que ERPV siga la millor alternativa i menys al País Valencià

Desconnectat

 

#44 13-07-2007 05:56:40

Fartdefatxes
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Ni em paguen, ni estic afiliat a ERPV.
Només sóc un votant fart de propostes com precissament "Compromís pel País Valencià", que només és un "gazpatxo" on pots ficar gairebé qualsevol cosa.
Pel que fa a la inestabilitat... ¿de veritat creus que és cosa d'ERC-ERPV?. Coneixent la trajectòria del PSOE, ¿no serà cosa dels socialistes, tan acostumats a l'autotraició i a donar gat per llebre?. Els IMPRESENTABLES són els socialistes, que van fer la transició més decepcionant que es puga imaginar al País Valencià, i que sempre volen canviar les regles de jóc a meitat del partit, com han demostrat un munt de vegades. Els conflictius són els socialistes.

Pel que fa a la desconfiança que inspira Montilla, aquesta no té res a veure amb els seus origens andalusos, sinò més aviat amb la forma i les circumstàcies que envoltaren la seua designació a dit per part de l' "aparato" del PSOE des de Madrid. El cessament de Maragall i la dessignació de Montilla fou imposat per Zapatero (aconsellat per Alfonso Guerra, amb prou experiència en aquestes maniobres). La maniobra s'assembla moltíssim a la que el propi Alfonso Guerra dugué a terme durant la transició valenciana per a cessar a Josep Lluís Albinyana i dessignar a Joan Lerma. La resta és història coneguda.
Montilla no desperta desconfiança per ser andalús, sinò més aviat per ser el "Lerma" de l'actual Generalitat de Catalunya. Un cavall de Troia ficat des del PSOE d'Alfonso Guerra.

I ja que has tret la qüestió de la xenofòbia, ¿podries dir-me per què, des que es constituï l'Estat Espanyol fa ja 300 anys, no ha hagut mai a Madrid un "Presidente del Gobierno" d'origen català? L'últim intent fou el de Josep Borrell quan guanyà les primàries on votaven els afiliats socialistes, ¿te'n recordes de com li van tractar els seus companys de l'executiu central del PSOE? ¿Això què fou, xenofòbia, catalanofòbia o simplement autotraició (esport preferit dels socialistes)?

No sé qui és David Garrido, però si ho te tan clar... benvingut siga.

Última edició per Fartdefatxes (13-07-2007 20:05:48)

Desconnectat

 

#45 13-07-2007 09:11:14

MeLiNNeT
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Tens raò, el vot util és una mamaratxada inventada el PPSOE per que votes un dels 2, cal votar el partit que més et representa això esta clar. Que si ERPV representa més els principis del fusterianime, és veritat, pero pensa que Fuster volia una completa catalanització dels valencians i tirar fora els valencians castellanoparlants del projecte (vullgues o no, això sona feixista). El BLOC propugna un valencianisme de consens que intenta portar les dos vies del valencianisme (pancatalanista i seccessionista) per un cami. Que tindria que passar al centre dreta per ferli lloc a ERPV. Es un error,`potser que el BLOC obtingues més vots pero ERPV no triumfraria com et penses, ja que el pancatalanisme, no te eixida al PV.


http://es.geocities.com/melinnet_nu/Peny.jpg
No et preucupes per aquell que diga que "el valenciano no es catalán" preucupat pel que diga que "el valencià no és català". Ja que el que desconeix la llengua, no es ningú per opinar-hi.

Desconnectat

 

#46 13-07-2007 09:52:58

LarsenAlacant
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Vaja, el pancatalanisme no té eixida al PV. Que fem doncs, PP-PSOE? (per qué el bloc a nivell de país tamopc és que siga majoritari...)


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#47 13-07-2007 09:56:16

alacantí
Administrador

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Mentre el PP munta i el PSOE es manté al PV, vosaltres votant ERC i llevant-li vots a l’opció valencianista i històrica del Bloc. El vot anti-sistema d’ERC, el vot de l’emprenyat. No patiu, dins d’algunes eleccions més, ús adonareu que heu tirat el vot a la paperera. No passa res, divertiu-vos mentre ús carregueu tants anys de feina i d’esforços per construir una alternativa als espanyolistes del PP-PSOE-EU. Voteu Catalunya al PV i després seieu-vos a veure la destrucció del minso l’electorat nacionalista, afegiu més confusió al nostre electorat, apa, foteu-li canya al Bloc, que ho mana Carod, l’il.luminat.

Arrepentiu-vos pecadors, ERC vindrà i ens salvarà a tots. Carod, era cego i ara et veig! (St Mateu, XII-XIV als Filisteus).

Desconnectat

 

#48 13-07-2007 17:34:32

Phelestres
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

molt bé... alacantí, però compte perque alguns igual ens titllen encara de blaveros, jejejejeje

Desconnectat

 

#49 13-07-2007 19:34:36

Fartdefatxes
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Digueu el que digueu, ERC-ERPV és, ara per ara, l'única formació política amb una vocació territorial clarament orientada vers el Països Catalans. És l'única força catalanista que es presenta a les el·leccions a tots els territoris de parla catalana, amb una clara vocació d'unitat. El Bloc només es presenta al País Valencià... ho trobe massa limitat. És una opció amb un discurs que pretén fer país, pero amb uns horitzons massa localistes.
¿Conneixeu alguna altra formació política amb voluntat nacional d'abastar tot el territori dels Països Catalans? A banda d'ERC-ERPV, no conec cap. No tenim partits comuns al Principat, País Valencià i Balears, i això és una anomalia que, a llarg termini, afavoreix encara més la divisió territorial i lingüística. Només ERC-ERPV té un projecte comú per a tots els territoris, en tant que el Bloc no surt pràcticament del País Valencià.

És clar que sóc partidari del pancatalanisme. Sense pancatalanisme, el País Valencià no sobreviurà a la seua castellanització.
¿Algú s'ha plantejat alguna vegada per què el PANCASTELLANISME ha triomfat? "España", com a Estat, és el gran triomf del pancastellanisme.
PP, PSOE i EU són els tres grans partits polítics del pancastellanisme. Als Països Catalans no hi ha res semblant, llevat d'ERC-ERPV.

Última edició per Fartdefatxes (13-07-2007 19:59:39)

Desconnectat

 

#50 13-07-2007 20:56:52

un_del_Bloc
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

El Bloc no pot ser de centre-dreta perquè els seus militantas són progresistes i de centre-esquerra, esquerra i gent de més esquerres xddd

Al Bloc no hi ha seccionistes, eixa un altra.

El Bloc sols vol l'unitat del valencianisme, Esquerra Valenciana és blavera?? A EsqVal aposten per els Paisos Catalans, com jo.
El Bloc no vol confluir amb ONV en tot cas gent dels fòrums, vas vore el que va pasar quan 4 intentaren proposar un pacte en les generals amb ONV?? Que tots els militants digueren que no... I mira si no es veritat que el Bloc sempre es reuneix en tots els partits nacionalistes i esquerrans i ahí està ERPV, EU, IRPV i no està ONV

El que no podem fer és estar separats, no entenc l'actitud d'ERPV de no voler facilitar el Compromís. Ara EiP s'ha constituit com a partit i el més segur que vajen de mans amb el Bloc i això és bo, tot el que siga unitat és bo.

Desconnectat

 

#51 13-07-2007 21:18:55

Fartdefatxes
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

És a dir... que n'hi han quatre o cinc formacions pancatalanistes d'esquerres al País Valencià (i mentrestant la dreta pancastellanista-blavera roman unida dins el PP).
Això és una bogeria. ¿Quina necessitat hi ha de tenir tantes formacions gairebé idèntiques pel que fa a continguts ideològics i espectre electoral? ¿No seria millor UNA sola formació pancatalanista d'esquerres?
Jo continue preferint ERC-ERPV pel motiu que he esmentat abans: És l'única formació amb vocació territorial electoral a nivell de tots els Països Catalans, l'única que es presenta a les el·leccions del Principat, del País Valencià, de Balears i de Catalunya Nord. No hi ha cap altra formació d'esquerres pancatalanista amb uns objectius tan amplis a nivell territorial i unitari

Última edició per Fartdefatxes (13-07-2007 21:24:42)

Desconnectat

 

#52 13-07-2007 22:53:13

LarsenAlacant
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Esquerra valenciana no és blavera, vos haureu confós amb Esquerra Nacionalista Valenciana, que anaven en coalicció amb els ovnis.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#53 14-07-2007 00:07:09

Fartdefatxes
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Això ja fa riure. ¡Quina sopa de lletres i de sigles!
Me'n recorda aquella escena de "LA VIDA DE BRIAN" on s'emboliquen amb el Front d'Alliberament de Judea,¿o era el Partit d'Oposició Jueva,o la Lliga del Front Popular de Judea?

Davant el panorama, reafirme la meva tria per ERC-ERPV, per les raons esmentades, i perquè estic fart de les descoordinades i confuses sopes de lletres valencianes

Última edició per Fartdefatxes (14-07-2007 00:08:25)

Desconnectat

 

#54 14-07-2007 00:42:21

el jonc
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Després de llegir les darreres bajanades per part dels simpatitzants del Bloc taxant d'impresentables als dirigents d'Esquerra Republicana per no entrar a la UTE (unió de treball temporal) i tot seguit ser en realitat un rotund fracas, dona entendre el tipus de calanya i misèria per part d'alguns, torne a repetir per part de patitzants i militants del Bloc que escriuen al fòrum.

No sóc dirigent però si militant d'Esquerra Republicana, però impresentable oi?. S'em fa complicat explicar de nou (que no ho faré) el que hi havia al darrere del Compromís i la postura final per part d'Esquerra Republicana i la postura del Compromís. Explicat està, jo personalment ho he fet en varios fils d'aquest fòrum i sembla ser que el "cigró" d'alguns d'ací necessiten estar a remulla i a continuació els hi reclamaria una autocrítica (després d'informar-se bé) cosa que denote d'alguns que és com requerir l'or de Moscou.

Si em permeteu diré una cosa a col.lació del que escrivia adés i és que l'actitud del Bloc abans i després de les eleccions va ser del tot reprobable cap a esquerra Republicana amb dòsis de gran prepotència i fins i tot dictatorials (no és broma forers, no és broma). Quina, pot ser la intenció de continuar atacant i desprestigiant a una organització de País Valencià com és Esquerra a base de mentides i difamacions??? És de suposar que als amics del Bloc no volien realment un matrimoni amb els comunistes i que després de tot plegat no s'ha consumat les seues espectatives i tal vegada per tapar les seues misèries, follons entre uns i altres (IU i Bloc) objectiu?? atacar a Esquerra, desviant l'atenció de tot el merderal plegat.

Per no dir i us recomane a tots vosaltres (forers en general) llegir-ne detingudament textos escrits per algun bloquer que millora en qualitat a qualsevol blaver que s'hi pugam trobar, eh alacantí??. Solventeu si podeu i teniu capacitats per una banda d'arreglar els vostres embolics i fregues entre vosaltres i la vostra parella de compromís i tot seguit amb un parell de collons (si els conserveu encara) expliqueu a les persones que han confiat a la UTE amb les tones i tones d'il.lusió i espectatives exposades i creades (gràcies també a col.laboracions d'alguns mitjans tot siga dit, que no tot ha sigut dels vostres esforços) i que ara veuen amb resignació com van desenvolupar-se els resultats electorals.

Per acabar, encara que siga aigua passada, agrair (després del que ha plogut i tronat) i donar les gràcies als milers i milers de votants que han optat d'una manera lliure i recalque lliure en tots els sentits per Esquerra Republicana del País Valencià.

Continuem treballant i sent l'esquerra del País.

Salut i república!!! (menys per alguns)...

Última edició per el jonc (14-07-2007 01:08:29)


"Una llar sense llibres és com un cos sense ànima." M.T. Ciceró

Desconnectat

 

#55 14-07-2007 13:16:07

MeLiNNeT
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Vaja, el pancatalanisme no té eixida al PV. Que fem doncs, PP-PSOE? (per qué el bloc a nivell de país tamopc és que siga majoritari...)

És a dir... que n'hi han quatre o cinc formacions pancatalanistes d'esquerres al País Valencià (i mentrestant la dreta pancastellanista-blavera roman unida dins el PP).
Això és una bogeria. ¿Quina necessitat hi ha de tenir tantes formacions gairebé idèntiques pel que fa a continguts ideològics i espectre electoral? ¿No seria millor UNA sola formació pancatalanista d'esquerres?
Jo continue preferint ERC-ERPV pel motiu que he esmentat abans: És l'única formació amb vocació territorial electoral a nivell de tots els Països Catalans, l'única que es presenta a les el·leccions del Principat, del País Valencià, de Balears i de Catalunya Nord. No hi ha cap altra formació d'esquerres pancatalanista amb uns objectius tan amplis a nivell territorial i unitari

Pancatalanisme (ERPV) no es igual al valencianisme de construcció o tercera via (BLOC) el qual intenta integrar a partits nacionalistes ja siguen pancatalanistes o seccesionistes (ONV, ENV) dins el seu si per fer força.
Per cert lo de que el "pancastellanisme" no es unic del PP, el pspv-PSOEEEEEE també es "pancastellanista"


http://es.geocities.com/melinnet_nu/Peny.jpg
No et preucupes per aquell que diga que "el valenciano no es catalán" preucupat pel que diga que "el valencià no és català". Ja que el que desconeix la llengua, no es ningú per opinar-hi.

Desconnectat

 

#56 14-07-2007 18:35:32

Phelestres
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Fartdefatxes (els demés crec que també estem prou farts de fatxes, jeje)
O no t'he entès bé el que vols plantejar... o estàs 'proposant' que tots tanquem files entorn a ERC-ERPV?
És clar que hi han diferents partits i tens raó en la comparativa que has fet amb allò de 'La vida de Brian' precisament per això era bona idea el Compromís (potser estarem tots d'acord en que no han acabat de montar-s'ho del tot bé i és ben probable que en pocs anys acaben com el ball de Torrent) i dic astò justament perquè és del tot lícit que cadascú defense les sigles amb les que se sent més identificat, jo no sóc del Bloc, però vaig votar Compromís, com és molt bo que hi hagueu persones que voteu ERPV, ara bé, la seua actitud en aquest cas ratlla el sectarisme... i ja t'he posat abans l'exemple de Balears on no han tingut cap pega per anar junts amb PSM, EUIB i Verds... per què al PV sí les tenen? sempre he tingut la sensació que des de fa alguns anys (quan ERPV anava sota la denominació 'Front pel PV') i van haver unes mogudes molt fortes al si del Casal Jaume I d'Alacant (estiu-tardor de 1999) entre la gent més propera al Bloc i els que s'apuntaven al Front (ara ERPV) que a més, va provocar un divorci intern i que va tindre uns efectes secundaris que encara en l'actualitat es noten (tot i que molts ja han fet les paus) doncs al que anava... des d'aquella època sempre he tingut la sensació que el que divideix la gent del BNV amb els d'ERPV són, majorment, rivalitats estúpides entre les cúpules dirigents d'un i altre partit i això ho estenen, qual taca d'oli entre simpatitzants i/o votants d'un i altre partit, res més.

Els aconsellaria que fumen algun dia la pipa de la pau... sobretot si és la fan amb l'herba d'un amic meu que té un mas a la Foia de Castalla, jejejejeje

Desconnectat

 

#57 14-07-2007 21:25:54

Rogeta
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

És cert, que això de tants partits d'esquerres i nacionalistes i altres independentistes, en molts dels sus propòsits lluiten per objectius coincidents, no és gens bo per poder arribar almenys a tenir una forta presència al govern.
El que dieu del pacte que ERPV no va participar-hi, trobe que "el jonc" que ell és militant d'esquerra, tot i que no vullga us ho podria aclarir, per que pareix que ara toca lapidar als d'esquerra, i si no recorde mal, van ser primerament els d'esquerra els que van donar la idea de fer un pacte, i BNV i EU el van rebutjar. Aleshores, que vale que mal fet després no haver-se unit per que això havera donat igual més força al compromís o no, però també trobe que els partits tindran un orgull i uns principis i els ha fet recular a l'hora de pactar...
El jonc, si m'he equivocat en algo, tu ens ho pots aclarir millor que ningú.
I no es per res, però trobe que el nacionalisme del bloc és el més dolçet i fluixet que hi ha. No se, es com si a voltes fós un partit vergonyós,. Almenys eixa es la impresio que a mi em dona.

Desconnectat

 

#58 14-07-2007 22:24:58

Fartdefatxes
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Jo, com a votant, estic fart de propostes fluixes, "terceres vies", propostes a mitjes, etc... D'això ja hem tingut prou.
Si n'hi haguera alguna altra proposta comuna a nivell de tots el Països Catalans, potser em replantejaria el meu vot. Peró la realitat és que, a hores d'ara, el Bloc només es circumscriu al País Valencià, i a mi, com a pancatalanista valencià sense complexes, això em pareix insuficient.
Mentres que els països castellans tenen fins a tres partits pancastellanistes d'abast estatal (PP. PSOE i IU), als Països Catalans tenim un munt de partidets fragmentats o, com a molt, en coalicions febles, circumstancialment "de compromís", i, a més a més, d'abast només "autonòmic". No hi han partits sòlids, organitzats i forts que s'atrevisquen a repressentar al conjunt dels PP.CC.
L'única excepció amb possibilitats que he trobat fins ara és ERC-ERPV. Només per això estic convençut que, efectivament, els votants catalanistes d'esquerres hauriem de fer pinya amb aquesta opció política.
El Bloc tindrà molt bones intencions, no ho dubte, però el seu projecte només està present al País Valencià. No trobe el Bloc ni al Principat, ni a Balears, ni al Rosselló. Ho trobe insuficient. Com a pancatalanista, trobe el Bloc massa localista; nacionalisme "paeller".
Preferisc ERC-ERPV perquè aposten de veritat per esdevenir l'esquerra de tots els Països Catalans. DE TOTS, no només d'una "autonomia" concreta. I ja estic fart de tant catalanista valencià acomplexat. O apostem fort, o els pancastellanistes se'ns menjaran.

La Constitució Espanyola de 1978 prohibeix explícitament la federació entre comunitats autònomes. Encara que això no impedeix l'existència de partits polítics d'abast "supra-autonòmic", la realitat és que un dels seus efectes ha estat precissament aquest, sobretot dins l'àmbit dels PP.CC.
No existeix una dreta pancatalana (podria haver estat CiU, però només hi és al Principat); en canvi, sí existeix una dreta pancastellana (PP), un centre socioliberal pancastellà (PSOE) i una esquerra pancastellana (IU).
Dins l'àmbit dels Països Catalans, només ERC-ERPV ha obert aquest camí sense cap mena de complexes pel costat de l'esquerra socialdemòcrata.

De moment, els partits pancastellanistes han aconseguit (mitjançant l'exitosa implantació del blaverisme sociològic) demonitzar sociològicament als pancatalanistes valencians dins el seu propi territori. Cal trencar aquest cercle, aquests complexes i revertir la situació amb fermesa. Dubte molt que amb partidets d'abast només autonòmic això puga aconseguir-se.

Última edició per Fartdefatxes (14-07-2007 23:48:30)

Desconnectat

 

#59 15-07-2007 03:33:21

Phelestres
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

...Amen

Desconnectat

 

#60 15-07-2007 03:39:28

Phelestres
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

titllar al bloc (amb els seus defectes, que els té) de blavero és una grollera mentida
així no anem enlloc, companys!

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.