#1 03-06-2007 16:23:58

el jonc
Membre

Esquerra. Reflexions i futur

M’adrece a tots vosaltres. Ara que han passat les eleccions municipals i autonòmiques, per a agrair-vos el vostre esforç, treball i dedicació en la campanya per tal d’aconseguir el millor resultat possible per a Esquerra.

Com tots sabeu (i de segur, heu “patit”), no han sigut unes eleccions fàcils per a Esquerra. Al llarg de tota la campanya, en cada poble i ciutat del País Valencià, hem patit les pressions de destacats demòcrates que exigien (¡) la retirada de les nostres candidatures. Aquestes pressions no han sigut fruit d’una cojuntura electoral del moment, sinó que formen part d’un pla global per a eliminar Esquerra de la política i la realitat valencianes. Com segurament sabreu, mitjans de comunicació tan “nostres” com l’Avui (que comparteix, creiem, el mateix àmbit nacional) o suposadament “propers”, s’han despatxat a gust contra Esquerra i ens han adjudicat el paper de “malvats que anàvem a impedir la derrota del PP si presentàvem la nostra candidatura”. On queden ara aquestes soflames i aquestes pujades de to una vegada vistos els resultats? En quina posició deixen ara als milers de desil.lusionats i desencantats als qui havien promés (pràcticament garantit) que “segur que derrotem al PP amb el Compromís”?

Tot arrenca de, si fa no fa, dos anys. Una delegació d’Esquerra anàrem a reunir-nos a la seu del Bloc i els proposàrem un “País Valencià Sí” (us sona el nom?) per a tramitar junts les esmenes a l’Estatut valencià i fer pinya els “valencians conscients”. S’hi van negar i a la fi preferiren tramitar unes poques esmenes a través del BNG (Bloque Nacionalista Galego). Pocs mesos després, els proposàrem fer un front valencià de cara a les eleccions municipals i autonòmiques que s’aproximaven, que haguera servit també per negociar amb EU amb més força. També s’hi van negar. Era l’època en què Enric Morera (Bloc) ens definia com una “ingerència insoportable”.

Finalment, comencen les negociacions per al famós pacte. I Esquerra explica tant al Bloc com a EU els seus punts de vista: ha de ser un pacte a tots els nivells (municipal i autonòmic), amb vocació de perdurabilitat i per a més d’una legislatura. EU i Bloc no accepten: opten per un matrimoni de conveniència per la por d’uns a quedar fora del 5% (EU) i les urgències d’altres d’estar fora durant 30 anys (Bloc). Les negociacions per a assolir l’anomenat Compromís ja les coneixeu i van ser de vergonya; “jo vull l’1 per Castelló, jo vull 3 diputats, jo vull, tu em dones…” El pacte de la cadireta. I mentrestant, quin paper volien reservar-li a Esquerra? O bé dins del pacte dels desapareguts, o bé fora del pacte morts políticament. Ens oferien el 3 per Alacant, que “anava a eixir segur” i la premsa fins i tot s’atrevia a dir que “Esquerra no volia el diputat que li oferien”. Bé, es consuma la Unió Temporal d’Empreses del Compromís per apuntalar un edifici ruïnós i fan el pacte a poc més de 3 mesos per a les eleccions. Tard, malament i només per salvar els mobles a nivell del 5% autonòmic. EU en solitari a València i el Bloc sense presentar llista i desaparegut dins del PSOE de Carmen Alborch. Pitjor no podien presentar el pacte a la societat valenciana. I així els ha anat.

Nosaltres (Esquerra), durant les negociacions del pacte no discutíem cadires, perquè Esquerra no oblida que en política, els partits som com una urna de vidre, on tot es veu. I la gent veia que el “pacte il.lusionant per a tirar al PP” era dia si dia també un conjunt de desavinences públiques per repartir-se el pastís de la millor forma possible. Finalment, no hi ha cap projecte seriós i tot es redueix al canvi de cromos. A més, utilitzen una fórmula caduca, passada, que representa l’antimàrqueting en política: la sopa de lletres, on el ciutadà no vislumbra clarament el que vota, ja que li dóna la sensació que tot és una suma de conveniències. La gent està farta de “tutti fruttis”: vol un missatge clar, net, nítid, i vol saber què vota.

Ara ja heu vist el resultat : el Compromís que ens asseguraven que anava a treure 11-12 diputats s’ha quedat en 7 (1 més que al 2003 però 1 menys per a EU). EU ha desaparegut dels ajuntaments de València i Alacant i el PP ha arrassat. Ara més que mai, la política valenciana ens necessita, perquè ni PSOE ni Compromís il.lusionen ningú.

Pel que fa Esquerra, hem crescut de forma discreta, però al cap i a la fi som l’única opció d’esquerres que ha crescut. Hem tret prop de 12.000 vots i n’hem guanyat més de 4.000 respecte al 2003. Moltíssima gent ens hauria votat si no haguera sigut per la pressió brutal dels 2 vots útils (PSOE i Compromís) que havien fet creure a la gent que « segur » que anaven a tirar al PP, mentre que votar a Esquerra era « tirar el vot al fem i ajudar a que seguira el PP ». Pressions brutals, joc brut en campanya i un silenci encandalós als mitjans de comunicació. Malgrat tot, 12.000 valencians no s’han deixat seduir per cants de sirena i tot i les pressions han votat el que els dictava el seu cor.

Al PSOE, EU i Bloc començaran a treure tot seguit les navalles de lluites internes, cercant a veure a qui endosen el mort de la seua depressió. Nosaltres no tenim motiu per a la depressió, tot i que és cert que podíem haver tingut més suport d’una ciutadania que s’ha deixat atemorir per una esquerra atemorida, responsable del tsumani pepero. Ja els ho havíem dit i no ens varen fer cas. Ara tenim la responsabilitat d’assumir la repressa. Ningú més ho farà. Si mantenim l’esperit « alegre i combatiu », tenim davant nostre una autopista de 4 carrils. Ara és l’hora d’Esquerra.

Ara hem de demostrar de quina pasta estem fets, si de moniato o de carrasca. Enhorabona als regidors que a partir d’ara hauran de seguir treballant pel projecte d’Esquerra als Ajuntaments, a Sueca, a Xixona, a Simat de la Valldigna, a la Vall de Laguar. I enhorabona per la feina feta a totes les candidatures que hem presentat, que han suposat un increment de vot que s’ha vist reflectit als resultats autonòmic. Malgrat el gran pes del vot útil que hem patit a les principals capitals, som els únic que ens hem mantingut i fins i tot incrementat.

Aquestes setmanes i mesos de campanya han sigut profitosos per a Esquerra. Hem creat seccions locals, hem crescut en militants i simpatitzants i hem millorat els vots. Hem fet 45 candidatures municipals, majoritàriament en capitals de comarca i grans municipis. Estem, per tant, en temps de sembra. Estic segur que les properes eleccions seran una etapa fructífera, on consolidarem Esquerra com una opció normal i normalitzada, creïble, i on aconseguirem el recolzament de molts valencians i valencianes. Som l’única opció de futur (i així ho hem vist el passat 27 de maig) per millorar el benestar dels valencians i avançar en la recuperació nacional del País Valencià. Ara toca consolidar la feina feta, els equips de treball i enfortir organitzativament Esquerra. Cal planificar la feina a cada poble i comarca per als propers quatre anys. Ara ja no hi ha qui ens ature.

Sabeu que aquestes eleccions no suposaven una estació de termini. Han servit per avançar una mica més en el llarg camí cap a la plena llibertat del País Valencià. Estem fresquets i a punt per a quan arribe la propera jornada.

Salut i independència


"Una llar sense llibres és com un cos sense ànima." M.T. Ciceró

Desconnectat

 

#2 06-06-2007 13:38:56

La Tuna Punk
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

perque tenim que aguantar a aquesta merda de gent?


___________________________________________________________________________________
http://img231.imageshack.us/img231/3304/capju7.jpg

Desconnectat

 

#3 06-06-2007 13:40:16

La Tuna Punk
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

administradors actueu


___________________________________________________________________________________
http://img231.imageshack.us/img231/3304/capju7.jpg

Desconnectat

 

#4 06-06-2007 13:47:03

Curial
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

"Campanys"? eixe qui era, el besavi del vostre chapero Campos de Golf?

Jo em se de Lluis Companys, una persona amb molt més trellat i honradessa que qualsevol blaver que haja existit.

A més, que "nos votan 4 gatos"? I el 0,6% de vots de Coalición Valenciana que representa? El poble valencià mobilitzant-se en contra dels "catalufos"? hahahah

Va que ja se vos ha passat l´arrós, sigueu bons xiquets i calleu, ara ens toca fer política als valencianistes de veres.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#5 06-06-2007 13:51:59

olocaui
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

...sense comentaris...nomes volen cridar l'atenciò


Estic fart d'haver de demanar perdo per existir!! (Joan Fuster)

Desconnectat

 

#6 06-06-2007 17:26:13

gailencià
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Volia donar les meues felicitacions a Esquerra Republicana per haver sigut l'únic partit d'esquerra que ha augmentat davant de la locomotora pepera (al País Valencià, és clar, no al Principat on Esquerra crec que ha patit una lleugera caiguda). I vos felicite sense haver-vos votat.

Et done la raó el Jonc en el sentit que el pacte s'ha fet tard i malament. Però és que era normal: al nucli d'Esquerra Unida, el Partit Comunista del País Valencià, no li interessava fer pactes amb formacions nacionalistes com el Bloc o Esquerra perquè ja sabem tots que el marxisme és INTERnacionalista i, per tant, xoca amb el nacionalisme. Així doncs, el que ha passat és normal. Però he de dir una cosa: estic orgullós d'haver votat el Compromís i,que, encara que el PP tinga majoria absoluta, puga representar-me en les Corts.

Reitere les meues felicitacions. Fins prompte!

Última edició per gailencià (06-06-2007 17:28:52)

Desconnectat

 

#7 07-06-2007 22:59:21

Ramboide
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Jo també he votat a Compromís. Abans de votar pensí que si tornava a guanayar el PP mai més tornaria a votar, de fet ja ho pensí les passades eleccions, però en veure que hi havia una possibilitat, he tornat a votar. Sempre he votat als perdedors crònics, els únics 100 % valencians, el Bloc, però justament per això sempre perden. Jo m'acomiade de votar el que em queda de vida. Fem-nos a la idea de què vivim i viurem per sempre més en una regió espanyola i futura platja de Madrid. El País Valencià ja no existeix. No es pot lluitar per una cosa que ja no existeix. És l'hora de dir adéu al noste país.


Adéu País Valencià.

Desconnectat

 

#8 07-06-2007 23:06:07

Webmestre1
Equip

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Ramboide, com se diu, mentre hi ha vida hi ha esperança.

Mentre quede un valencià, existirà el PV.

L'única lluita que se perd és la que s'abandona.


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#9 27-06-2007 01:52:50

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Jo amb el cor a la mà hagués votat sense dubtar-ho a Esquerra perquè crec en la independència i els Països Catalans sense complexos, però davant de la sensació -llavors pareixia realíssima- de que la majoria absoluta del PP realment perillava vaig fer allò que se'n diu vot útil i apostar pel Compromís tapant-me el nas amb gent com Marcos o Albiol. Però ja no ho faré més. De que va servir el vot útil si el PP arrassà? Va ser un vot inútil. A partir d'ara ho tinc clar: a les generals de 2004, al Congrés i al Senat: Esquerra

Desconnectat

 

#10 29-06-2007 04:34:44

Elladan
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

La vritat es que no entenc com Esquerra ha augmentat els seus resultats a les autonòmiques al País Valencià. Em va sorprendre molt, jo creia que tots els d'Esquerra es passarien al Compromís peró ja veig que ha sigut completament diferent.

En fi, moltes felicitats peró no ha servit per res.

I sincerament per les generals molt pitjor. Ja sabem com son les circumscripcions electorals i que es el vot útil. En la meua opinió a Balears i País Valencià tots els partits d'esquerres i nacionalistes haurien d'anar junts (Esquerra Unida, Els Verds, Esquerra Republicana, Bloc Nacionalista Valencià, PSM-Entesa, Unió Mallorquina....) i oferir una alternativa al bipartidisme PP-PSOE sinó sirà impossible aconseguir algun escó per aquestes circumscripcions.

Última edició per Elladan (29-06-2007 04:35:27)

Desconnectat

 

#11 29-06-2007 13:16:07

Rogeta
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

La idea d'unir partits d'esquerra, per allò de que la unió fa la força, és molt bonica de plasmar i d'imaginar. Però a la vista dels resultats dels passats comicis, trobe que no ha estat molt idònia. El reusltat ha estat desastrós. Jo vaig votar al compromís sense fer-me molta gràcia, i la meua avia em va dir que li aconsellara a qui votar, i li vaig dir que a Esquerra. Per tant tots dos votats, ara m'arrepentisc de no haver seguit el meu consell. Esquerra s'ho mereixia, que agafe força va a fer que es done més a conèixer a la gent del poble. Que no siga un partit minoritari, com molts el veuen.
S'ha de despertar el sentiment d'estimar tot allò que és propi que la gent té i vol, però que per qualsevol cosa o altra, unit a la ignorància que campa a tort i a dret pels nostres voltants, giren el seu vot cap al PP. La gent no sap res del que és l'esperit valencià i a mes a més, desconeix la nostra història pròpia i particular. Acaten el que els venen actualment i en pau. Igual els té 10 que 13. Cal que resorgeixca eixe sentiment que sempre hem tingut i que ha estat minvat per l'imperialisme espanyol.
CAL QUE VOTEM EN SENTIMENT I ENSENYAR A LA GENT QUE ALLÔ DE SENTIR-SE 100% VALENCIÀ ËS POSSIBLE, I QUE ELS PARTITS D'ESQUERRA NACIONALISTES LLUITARAN I VERTADERAMENT FAN MËS QUE ELS ESPANYOLISTES. SI FEM PINYA ELLS ENS SEGUIRAN.
Segueixen la la marabunta, doncs nosaltres marabunta i mitja!!!!

Desconnectat

 

#12 29-06-2007 13:57:39

alacantí
Administrador

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Muntar un 40% de vots per traure 5 regidors a tot el país. Abans tenien 3 i ara 5. Amb aquesta progresió el 2056 tindran....
Sort i ànim pel camí que ús resta. I tot això amb els diners del Principat.

Desconnectat

 

#13 29-06-2007 16:11:29

el jonc
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Company alacantí, si tot aquest breu repertori que ens ofereixes amb la intenció de desacreditar a un partit d'esquerres, republicà i valencià esperes assolir a que molts valencians li donen costat per entrar o simplement donant suport al teu partidet (que m'imagine quin és) crec que t'estàs equivocant de dalt abaix.

No entraré en eixe joc simplista i acomplexat, et diré més et recomane amb sentit comú, tot siga dit, a fer autocrítica dels moviments i passos donats per la teua organització al llarg d'aquest anys d'una manera constructiva i agafeu la granera si cal, pel bé del vostre projecte/s...


"Una llar sense llibres és com un cos sense ànima." M.T. Ciceró

Desconnectat

 

#14 29-06-2007 17:18:36

-àlex-
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Jo he fet campanya per vosaltres (pegatines, internet, enganxines...) i estic una mica decebut però que espereu. El que tindrieu que fer es unir-vos al Compromís pel PV (si es k es torna fer, k aixó espere) , almenys açó pense jo.
pd: jo encara no puc votar!!


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#15 29-06-2007 18:20:13

MeLiNNeT
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Jo espere que no es torne a fer cap compromis, a les proximes el BLOC soles (bo, en tot cas amb el verds)


http://es.geocities.com/melinnet_nu/Peny.jpg
No et preucupes per aquell que diga que "el valenciano no es catalán" preucupat pel que diga que "el valencià no és català". Ja que el que desconeix la llengua, no es ningú per opinar-hi.

Desconnectat

 

#16 29-06-2007 20:39:53

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Elladan Esquerra no ha augmentat el 27-M respecte a l'última contesa electoral (les europees amb la coalició Esquerra-EA-CHA Europa dels Pobles). Ha tret 11mil vots front als 15000 de les europees del 2004. Ara bé a les Corts el 2003 en tragué vora 8000. Mirant-ho així si que ha crescut.
Al company Alacantí dir-li que el fet de dissoldre's a la llista del PSOE a la capital del país i anar com a independent Mansanet al número 15!, pactar amb EUPV, IR, Verds del PV i EE en el Compromís pel País Valencià a les Corts i anar a quinze municipis en eixe Compromís i a la resta en una coalició BLOC-EE no és una dinàmica massa coherent.
Mirant el mirall del passat observe com l'UPV de 1988-91 va tindre 2 diputats a les Corts i ara, a la legislatura 2007-11 el BLOC n'ha obtés 2. Crec que han passat 20 anys i no s'ha avançat RES en representació a les Corts Valencianes (hi ha el tpall del 5% ja ho sé) malgrat revisionismes a Fuster, terceres vies, i valencianisme transversal i tricolor. Crec que el BLOC també deuria reflexionar sobre això, Alacantí, que en tots els llocs tenim clams per a analitzar. I t'ho diu un servidor que ja s'ha cansat de fer vot útil al BLOC perquè era l'única formació nacionalista valenciana amb possibilitats (a les valencianes de 2003 i al Compromís el 2007). Respecte a finançament des del Principat el BLOC també ha rebut ajudes per part de CiU. I que conste que és totalment legitim que, entre germans sobiranistes, ens ajudem.
Jo considere que EUPV és un cadàver politic, que tenia les seues grans bosses de votants a les dues grans urbs del nostre país: València i Alacant. I en ambdues ha perdut tota la representació que tenia. A més, el sector que té el poder a la coalició, és el del PCPV-PCE, el més reaci a pactes amb el BLOC, comunista, sí, d'esquerra alternativa, sí, democràtic, també, però espanyolista (Ricardo Sixto, Marga Sanz,etc.). Crec que el BLOC ha d'anar a soles a les generals, i a vore si al 2011 som capaços d'emular als navarresos i bastir un País Valencià Sí, amb la gent del BLOC, Esquerra, Esquerra i País, Verds i tot aquell que vullga sumar-se.

Desconnectat

 

#17 04-07-2007 00:20:28

Re: Esquerra. Reflexions i futur

mATXO aGUSTÍ cERDÀ EN UN DISCURS DE CRACK AL cONGRÉS DELS dIPUTATS deixant clar que l'independentisme català no es vendrà mai a l'encaix en l'unitat espanyola.ESPECTACULAR

Desconnectat

 

#18 04-07-2007 08:23:00

LarsenAlacant
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Sant Vicent Ferrer on es pot vore-llegir algo sobre el tema?

Sobre lo del Bloc. Si, és el major partit del valencianisme, però també haurà que mirar que és per què aglutina a no se quants partits dins, no? Esquerra Valenciana, UDPV, etc etc...i no ha crescut massa respecte a UPV, veritat? Que la gent del Bloc no es flipe per tindre 2 diputats (pactant amb altre partit, clar...) i treballe, que serà millor per a ells i millor per als valencians, que atacant ERPV no fa res mes que fer canvi de vots del Bloc al ERPV.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#19 04-07-2007 10:10:38

MeLiNNeT
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Sant Vicent Ferrer on es pot vore-llegir algo sobre el tema?

Sobre lo del Bloc. Si, és el major partit del valencianisme, però també haurà que mirar que és per què aglutina a no se quants partits dins, no? Esquerra Valenciana, UDPV, etc etc...i no ha crescut massa respecte a UPV, veritat? Que la gent del Bloc no es flipe per tindre 2 diputats (pactant amb altre partit, clar...) i treballe, que serà millor per a ells i millor per als valencians, que atacant ERPV no fa res mes que fer canvi de vots del Bloc al ERPV

Segur que els vots passen del BLOC a ERPV, deberes, ho dude molt, i per cert, el BLOC no es ninguna coalició de partits, es un sol encara que a la seua refundació es donara amb l'unió de partits que deixaren el UPV per torner despres a la refundació del BLOC. Pero dins no es fan distincions de si eres de UPV ni si eres de EN... res.


http://es.geocities.com/melinnet_nu/Peny.jpg
No et preucupes per aquell que diga que "el valenciano no es catalán" preucupat pel que diga que "el valencià no és català". Ja que el que desconeix la llengua, no es ningú per opinar-hi.

Desconnectat

 

#20 04-07-2007 10:24:41

LarsenAlacant
Membre

Re: Esquerra. Reflexions i futur

Ja se que no n'hi han distincions, però nega'm que hi hagen corrents diversos o partits dins de el Bloc-Esquera Ecologista (mira, ahi tens un), a més a més, el Bloc sempre ha anat tantejant als partits valencianistes per a integrar-se al Bloc, com ja va intentar fer amb els de ONV abans de constituir-se partit (recordem que ONV ve de UV...)


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.