#1 16-05-2007 16:50:23

xisco
Membre

Pregunta en Yahoo

Navegant per la xarxa he trovat aixo i me pareix la primera persona raonable , no se que pensareu vosaltres , mireu haver.


¿Porque hay tantos valencianos que odian Catalunya?

Yo soy valenciano, y no odio a nadie, y menos a un conjunto de personas, y menos si son españoles. Además, parle Valencià prou bé.
Dicho esto, supongo que a cualquiera le molestaría que le negaran su lengua, su historia, incluso su territorio.
En la Comunidad Valenciana, en general, nos sentimos cómodos dentro de España y dentro de Europa, no hay más que ver los resultados de los partidos nacionalistas y la ausencia de independentistas. Lo cual no significa que no apreciemos nuestra propia cultura, nuestra gastronomía (que está entre las mejores del mundo), nuestra historia, etc. pero de la misma manera que la aprecian otros españoles (Andalucía, Castilla la Mancha, Aragón, etc.). ¿Has viajado por España? Andalucía (su pescaito frito, la Alhambra, etc.), Castilla (su paisaje, su cochinillo, sus catedrales, ...), Galicia (su marisco con Ribeiro, las rías, hacer el camino de Santiago,...), Aragón (el Pilar, las migas, ...), Baleares (Ibiza, sus calas,...), Madrid (el cocido, sus museos,...), Cataluña (la botifarra, el pá amb tomaca, la sagrada familia, ....), Comunidad Valenciana (nuestros arroces, el interior de Castellón es espectacular, las fallas, el Micalet,...) Canarias, .... a mi España me parece una maravilla.
El problema surge cuando otra comunidad autónoma intenta:
1º Incluirnos en sus planes territoriales: lo de países catalanes es un invento, ¿porque ibamos a querer depender de Cataluña? Yo creo que mejor dependéis vosotros de nosotros ¿te parece? dentro del Reino de Valencia, que sí existió. No veas cuando a los de Castellón, cuya matrícula era CS, les decían que era por Cataluña Sur. Esa falta de respeto siempre ha ido en una sola dirección.
2º Quitarnos nuestra lengua: tú dirás que los primeros escritos fueron en Catalán, pero por ejemplo, Ramón Llull erá Mallorquín (de Palma) y Joanot Martorell, era Valenciano (de Gandía), por tanto, Tirant lo Blanc fue escrito en Valencià. Así que podríamos argumentar que sois vosotros los que habláis valenciano o Mallorquí y no os habéis enterado.
3º Por todo lo expuesto, también se puede afirmar que nos niegan nuestra historia, inventándose otra en muchos casos.

Mira, solo imagínate que la Comunidad Valenciana hiciera lo mismo, reclamase allí donde va la adhesión de Cataluña a nuestro territorio, que vuestra lengua el Catalán es realmente Valenciano, que vuestra historia está supeditada a la nuestra, ..... Ya te digo que también tendríamos motivos, pero no somos así.

Solo pedimos que nos dejen en paz como somos, pero nadie odia a nadie, en la Comunidad Valenciana, el tema nacionalista no nos preocupa en nuestra vida ni la milésima parte que a vosotros, puede que moleste, pero aún así nos la trae floja lo que otros digan, es como las moscas, molestan... pero no las odias.
Yo tengo muchísimos amigos y familiares catalanes, y te digo que cuando vienen y nos conocen... nos respetan todavía más, y a ninguno de ellos se les ocurriría afirmar cosas como las que se están afirmando por aquí: lo de que os odiamos, sentimiento de inferioridad, negar nuestro idioma, mentalidad retrógrada, fachas, envidia¿?, etc. ¿Quien odia a quien? Yo creo que la mayoría de esta gente no ha pisado nuestra Comunidad, sino no se explica esta falta de respeto.

Un cordial saludo

Salu2


http://img231.imageshack.us/img231/5825/segelltvnrq4.jpg

Desconnectat

 

#2 16-05-2007 16:52:01

xisco
Membre

Re: Pregunta en Yahoo

No es per insultar ni res no malpenseu.


http://img231.imageshack.us/img231/5825/segelltvnrq4.jpg

Desconnectat

 

#3 16-05-2007 17:51:41

Re: Pregunta en Yahoo

Raonable?? XDD o siga que està dient la púrria blavera de que ens volen envair i tal i pasqual, i es raonable? Jo no entenc com pot haure gent que vinguda de fora vulga manipular, a sobre es senta manipulada, diga que és valencià i ni tan sols sap parlar la nostra llengua i tampoc la utilitza, diga que estima la seua cultura i no la té... i damunt... QUE PARLEN EN NOM DE TOTS ELS VALENCIANS!!!. Es que em fot unes ganes... Ahi aniria la meua resposta al degenerat/da este/a:

Quien odia a quien? los español(ist)es como tu a nuestra gente, nuestra cultura i nuestra lengua, que no las quereis para nada, solo quereis que el País Valenciano siga siendo español i eso no es ser valenciano, eso es condenar a nuestra cultura a la desaparición.  I falta de respeto la que tienes tu por hablar en nombre de todos los valencianos, i ni siquiera hablar la lengua tradicional de los valencianos. Vosaltres sou "les mosques colloneres" que des de la II República amb els blasquistes i ara amb els blavers ens heu tocat els collons i ens heu oprimit, voleu fer desapareixer el nostre país dins de la "cultura llena de andrajos" (Com va dir Federico Garcia Lorca abans de que el mataren) espanyola, i això els valencians de veritat mai, mai ho consentirem i si fa falta doncs...

Açò per que ho entenga.
I xisco, entenc el que vols dir i la teua posició és respetable, però es que esta gent em posa negre.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#4 16-05-2007 18:25:54

puka
Administrador

Re: Pregunta en Yahoo

Blaverisme.

Desconnectat

 

#5 16-05-2007 18:36:01

Re: Pregunta en Yahoo

La resposta per a mi seria esta:
Los valencianos no odiamos a nadie, son los fascistas españolistas los que manipulan i ponen como enemigos a todo el que no este a favor de "Una españa grande i libre". I para el subnormal que habla en nombre de todos los valencianos: La Comunidad de la que tu tanto hablas es la que no ha existido nunca, ha existido el País Valenciano, i el Regne de València. Tirant Lo Blanch fue escrito en valenciano que es la misma lengua que el catalán, i así lo entienden la mayoria de los gandienses  (cool)  i si la literatura es la catalana es por que tu i los que piensan como tu habeis mancillado el nombre de "lengua valenciana".

A més de lo de dalt, per favor que algu li conteste xDD


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#6 16-05-2007 20:10:17

xisco
Membre

Re: Pregunta en Yahoo

lo que no entenc haver si podeu explicarme-lo  els paisos catalans quiten tots els drets als valencians? es a dir desapareixeria el valencia com a dialecte, o altres coses a mi m'en dona igual si me diuen que parle valencia o catala pero no ens poden anomenar catalans ja que no ho som, i tambe tot el poder residira en catalunya? seriem colonies de catalunya?

Es que estic molt verd amb aquest tema haver si algu me pot explicar la teoria dels paisos catalans,

Gracies

Última edició per xisco (16-05-2007 20:20:25)


http://img231.imageshack.us/img231/5825/segelltvnrq4.jpg

Desconnectat

 

#7 16-05-2007 20:41:17

Cuquello
Membre

Re: Pregunta en Yahoo

No se tota la teoria pero el q jo crec es aço:
Seriem un estat federal amb diferents paisos, per aixo paisos catalans en plural.
Clar q no deixariem de ser valencians i no desapareixeria el valencia com a dialecte, senten q el valencia es la forma de parlar catala al pais valencia, a catalunya tambe hi han altres formes de parlar catala q tambe son dialectes, pero tots saben q es la mateixa llengua. Pasa q els blavers l'anomenen a tot el catala com a barceloni i volen fer creure q ens volen obligar a parlar a tots el valencians el barceloni.

Si algu sap mes del tema q ho expilke i si me equivocat corregiume.

salut

Desconnectat

 

#8 16-05-2007 20:44:44

Re: Pregunta en Yahoo

-Que colonies??? Els països catalans son això països que s'han unit en una confederació, els PPCC els formen el País Valencià, el Principat de Catalunya i les Illes balears, i cap país es millor o pitjor que l'altre, és simplement una confederació com era amb la corona d'Aragó.

-El valencià no desapareixerà com a dialecte, no pot desapareixer mai, i el català com a dialecte tampoc, ja que tots són dialectes de la mateixa llengua, jo li dic valencià, ell català i l'altre balear/mallorquí.

-Tu pots pensar el que vulgues, si som catalans o no, però la nostra nació, per mi vaja, la formem principatins, balears i valencians i tots som de nació catalana, ara que sigam països diferents es un altre tema que ja l'exposat més amunt. El que ara es Catalunya historicament era Principat de Catalunya, els polítics espanyols li han canviat el nom per tal de confòndre'ns, el millor exemple és el de Sant Vicent Ferrer que a tot (PV, principat, i illes) li deia "Cathalunya", i al que ara es Catalunya li deia Principat de Catalunya (o comptat no m'enrecorde bé)

-El que ara es diu CA de Catalunya és el que historicament era el Principat de Catalunya (com ja he dit més amunt), els polítics espanyols li han canviat el nom per tal de confòndre'ns, per tant no t'has de deixar portar per les imbecilitats d'alguns pocs de "si mos volen furtar la paella i mos volen invadir", la seua inteligència arriba a ser tan pobra i tan deficient que tot l'odi que tenen dins, tot el complexe d'inferioritat, el reboten contra Catalunya oblidant el vertader invasor que és el de ponent.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#9 16-05-2007 20:54:18

puka
Administrador

Re: Pregunta en Yahoo

A vore si som un poc seriosos i parlem bé... Com que "la teoria dels Països Catalans..."??

per favor...

Gandia1707-2007, molt ben explicat  wink

Última edició per daniol (16-05-2007 20:55:33)

Desconnectat

 

#10 16-05-2007 20:55:37

xisco
Membre

Re: Pregunta en Yahoo

Aleshores que partits defenen aquesta posicio?  Apart de ERPV , hui m'han enviat una fulla on posava informacio sobre el partit bloc verds y deien que van a juntar-se amb el PSPV per a poder derrotar al PP , aquestos partits defenen els paisos catalans o s'aproximen a les mateixes idees.

Gracies per tot , me donava por de pensar diferents a vosaltres i que me insultaren com ja me ha passat per altres foros, pero veig que sou bona gent.

Anim Paisos Catalans


http://img231.imageshack.us/img231/5825/segelltvnrq4.jpg

Desconnectat

 

#11 16-05-2007 21:06:19

Re: Pregunta en Yahoo

Gracies per tot , me donava por de pensar diferents a vosaltres i que me insultaren com ja me ha passat per altres foros, pero veig que sou bona gent.

No home xD Mentre no sigues un blaver camoflat... wink big_smile i tot i això hi han hagut molts blavers a este fòrum, el que passa es que com passa sempre, no saben debatir i comencen a insultar i amenaçar.

El més important es fer fora al PP ja que si no ens destruira, es un partit fatxa i espanyolista que li importen un comino les altres cultures mentre España "sea una grande i libre", no li importa gens fer un genocidi cultural, com ha passat al PV i com està passant al Principat, amb tal de mantindre Espanya unida. I per fer-lo fora s'hauria de pactar amb el PsoE, que és el mal menor.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#12 16-05-2007 21:47:54

Webmestre1
Equip

Re: Pregunta en Yahoo

Aquest tio no té res de raonable, i d'entrada, se li ha de dir que ell no parle en nom de "tots" els valencians, sinó d'ell i la seua colla d'amiguets del barri de l'Eixample de València.

Per cert, Xisco, en l'avatar dus la bandera blavera independentista?


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#13 16-05-2007 21:53:07

xisco
Membre

Re: Pregunta en Yahoo

Ok, gracies se van a cagar aquestos del PP , com diuen per ahi Adeu PP


http://img231.imageshack.us/img231/5825/segelltvnrq4.jpg

Desconnectat

 

#14 16-05-2007 22:10:45

Re: Pregunta en Yahoo

No es la bandera blavera... es l'estrellada que la usava Esquerra Valenciana (catalanista) i altres partits catalanistes a la República, que els blavers espanyolistes l'hajen agarrat per simular "una "independència" de Catalunya" és una altra cosa. big_smile


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#15 16-05-2007 23:47:22

Re: Pregunta en Yahoo

Aquesta persona que dius raonable, Xisco, fa grans confussions i manipulacions.

Diu que espanya li sembla una "maravilla". Està clar que qui considera una meravella un estat que no deixa que la seua llengua i cultura subsistisquen, no és un defensor ni de la llengua ni de la cultura valenciana.
És molt fàcil dir que un respecta a tot el món i quedar bé davant de tothom. Això és fals, aquesta persona que escriu l'article no respecta a tots perquè començant per ell mateix, no es respecta com a valencià. Parla en castellà - això que diu que parla prou bé, no m'ho crec, i si tant bé parla per què no l'escriu?

Això d'admirar altres comunitats autònomes no és incompatible amb defensar això que és teu.

Aquesta persona, parla de nacionalistes, com si els únics nacionalistes fóren els valencians i catalans.
El nacionalisme més potent, radical i excloent que hi ha és l'espanyol.
El nacionalisme espanyol no deixa opció a la convivència. O t'adaptes a espanya o estas contra espanya. No accepta als que no són espanyols -Països Catalans, Galícia, Euskadi- i els ridiculitza.

Aquesta persona afirma que els catalans volen furtar-nos coses, invaïr-nos, etc.
No és cert. Els catalans no poden furtar-nos ni destruïr la nostra terra i cultura perquè som la mateixa cultura.

Espere haver-te donat una explicació suficientment raonada, Xisco.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#16 17-05-2007 14:38:21

xisco
Membre

Re: Pregunta en Yahoo

SI moltes gracies i per a webmestre1 l'avatar que tinc el vaig trobar a google i vaig posar pais valencia aleshores en va eixir aixo , jo no sabia que aixo era blaver , puc ficar altre avatar si amb aquest va a crear conflicte.

Salu2


http://img231.imageshack.us/img231/5825/segelltvnrq4.jpg

Desconnectat

 

#17 17-05-2007 14:42:54

Re: Pregunta en Yahoo

Nono, es que hi ha una miqueta de confusió sobre la història d'esta senyera, de blavera res de res, els nostres simbols son nostres, ens els han furtat (com es el cas), per que els que històricament utilitzaven eixa senyera, tant en la reinaixença valenciana com a la II República, tenien ben clar quina llengua era el valencià i volien la llibertat del seu país.wink


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#18 17-05-2007 14:48:29

xisco
Membre

Re: Pregunta en Yahoo

ok , moltes gracies per la explicacio, pero he trobat un altre avatar mes canyer , i es molt mes colorit.


http://img231.imageshack.us/img231/5825/segelltvnrq4.jpg

Desconnectat

 

#19 17-05-2007 15:32:47

Re: Pregunta en Yahoo

Bé, com vulgues wink


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#20 18-05-2007 21:22:25

-àlex-
Membre

Re: Pregunta en Yahoo

Aixó de que aquesta persona es raonable anem a deixar-ho a banda, d´acord??


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.