• Inici
  •  » Debat general
  •  » Informació urgent sobre una presumpta estafa de Joan Mansanet

#1 17-07-2021 20:45:27

Militant
Membre

Informació urgent sobre una presumpta estafa de Joan Mansanet

Sóc un militant de Més Compromís, i han arribat a les meues oïdes uns fets gravíssims que han de ser posats en coneixement de tothom.

El partit on estic presumeix d'honest i íntegre, i això i la lluita contra la corrupció del PP els darrers temps són les claus del seu èxit electoral. Per això no es pot permetre l'existència de pomes podrides al seu si, que si no se lleven a temps acabaran podrint tota la cistella on estan. En especial d'una persona que s'ha passat tota la seua vida estafant i enganyant altres, com és el cas de Joan Mansanet. Aquest xic presumptament ha estafat els llauradors de la cooperativa "La Valldigna" de Simat de la Valldigna, que és el poble dels seus pares (no d'ell, perquè ell és natural de la ciutat de València), també la fundació Birlanga-Fuster, de la que va ser patró i junt amb Lluismi Campos (altre estafador "en sèrie"), l'històric capellà nacionalista Pere Riutort. Entre altres estafes que possiblement ha fet i que no han eixit a la llum.

Però ací anem a parlar de la presumpta estafa a la Fundació Birlanga-Fuster, els detalls de la qual han arribat al nostre coneixement. Joan Senent era el president de dita fundació. Aquesta havia estat fundada en 1986 per a administrar l'herència de Rafael Birlanga Roses, destinada al foment de la llengua i la cultura valencianes. Aquest senyor era oncle d'Antoni Birlanga Casanova, que fou conseller d'Economia entre 1982 i 1995.

I ací entra en joc Joan Mansanet. Aquest xic havia estat un dels fundadors de l'ACV Tirant lo Blanc, de la que va ser el primer president, però no va ser reelegit pel motiu de no haver fet res de profit per l'entitat. Prèviament havia estafat els llauradors de la cooperativa "La Valldigna" de Simat de la Valldigna a inicis de la dècada del 2000.

Llavors el nomenaren patró i administrador de la susdita Fundació Birlanga-Fuster, on de nou es distingia per no treballar gens.

En 2007 Joan Mansanet era cap del Bloc Nacionalista Valencià a la ciutat de València, i en les eleccions municipals intrigà perquè no se presentaren i anaren en coalició amb el PSOE de Carme Alborch. Però això ho feu ell a títol personal, sense comptar amb el partit, i sense posar les sigles del partit, amb la qual cosa això no servia de gaire perquè invisibilitzava el partit a la societat valenciana. Damunt, inicialment anava a anar en posició nº 12 (amb opció a eixir de regidor), i al final passà a la posició nº 14, sense opció a eixir de regidor. Diuen les males llengües que possiblement rebé diners per a això. Qui sap.

Quan s'acabaren aquelles eleccions començà Senent a analitzar la comptabilitat de la fundació, i li demanà comptes a Joan Mansanet. Aquest donava llargues, i al final li presentà una fulla Excel, on apareixien una sèrie d'eixides de diners estranyes.

Resulta que Joan Mansanet tenia firma autoritzada per als xecs, i amb això obrí la línia oberta de La Caixa (entitat on estaven els diners, que llavors tot just començava aquest servici), i treia fons. Sembla que se posà un sou a si mateix d'uns 1500-1600 € al mes. El trencament definitiu de la confiança fou immediat, i Joan Senent li proposà dimitir com a administrador, justificar les eixides de diners que poguera i si no, tornar-los.

El president Joan Senent convocà una reunió de la fundació per a juliol de 2007, però no era coneixedor de la maniobra que s'anava a fer. El president demanà la dimissió de Joan Mansanet per no presentar la justificació de les eixides de diners, i Mansanet digué que ja que Senent demanava la seua dimissió ell demanava la de Senent. Llavors Antoni Ferrando (representant de la Universitat de València) proposà altra reunió per a setembre i així ho acordaren.

Joan Senent convocà la reunió a finals de setembre de 2007. Per a que Toni Ferrando poguera assistir sense faltar a les seues classes la reunió es va convocar  el 8 d'octubre en seu notarial. Però a aquesta reunió en seu notarial no acudiren el susdit patró Ferrando, ni Antoni Birlanga, ni Manuel Sanchis-Guarner Cavanilles, que també ho heren, excepte els germans Senent (Joan i Eugeni) i no se pogué fer per manca de cuorum., però Joan Senent li demanà al notari la protocolització de l'informe del president, que portava escrit, i aquest ho féu.

Aleshores Joan Mansanet convocà reunions del patronat de la fundació pel seu compte, a la qual cosa tant el president com el patró Eugeni Senent li digueren que allò era il·legal i per no tindre facultats per a fer-ho. A les reunions que organitzà Mansanet sí que anaren Antoni Birlanga i Antoni Ferrando. Llavors anà Joan Mansanet a l'Escola Universitària de Magisteri, que tenia representació a la fundació, i demanà que substituïren el seu representant, l'històric capellà nacionalista, i mestre en aquella Escola Pere Riutort per Adela Costa, que era la vidua de Josep Lluís Blasco Estellés.

Així mateix, Joan Senent envià diversos informes a diverses instàncies, entre elles la conselleria de Justícia dirigida pel llavors conseller Serafín Castellano. Però aquest home resultà ser amic de Pere Mayor, i llavors la conselleria no actuà.

La Fundació Birlanga-Fuster tenia dos immobles a la ciutat de València. Ambdós foren expropiats per l'Ajuntament de València, d'una manera irregular. En temps en què encara tenien bona relació, Joan Senent li digué a Joan Mansanet que reclamara per eixes expropiacions, però ell ho féu malament. Els diners obtesos com a compensació en qualsevol cas foren dipositats en el Fons de Garantia de Dipòsits, i la idea de Senent era conservar estos diners en el Fons per a revertir en el seu moment les expropiacions.

Mentrestant Joan Mansanet continuava fent reunions il·legals de la fundació. El nomenament d'Adela Costa era totalment il·legal. Joan Mansanet nomenà, també il·legalment, quatre amiguets seus com a patrons de la fundació, entre ells Pere Mayor a qui nomenaren president i a més canvià els estatuts. Tot, insistim, il·legal.

Tot açò era una bomba per al partit en que tots militaven, per consell del seu advocat de llavors accediren a fer un acte conciliatori previ. Això se feu a la seu del partit, el Bloc Nacionalista Valencià, en presència dels màxims dirigents de llavors, Pere Mayor i Enric Morera. Joan Senent demanà també que estiguera Pepa Chesa, altra dirigent. L'acord al qual s'arribà és que Joan Mansanet devia de justificar les despeses irregulars, en la qual cosa semblaven estar tots d'acord, tot i que posà com a condició fer-ho en seu d'advocat. Però Joan Senent, que ja el coneixia, li va fer firmar un document comprometent-se a fer-ho. Al final no presentà la documentació requerida, a més la que presentà era tota errònia i mal preparada.

I com aquesta conciliació prèvia havia fracassat, llavors decidí Joan Senent anar a la via judicial a principis de 2008. Des de llavors està el tema en mans judicials. Esperem que al final se faça justícia. Encara que, simplement dir que en tot aquest temps, Joan Senent ha estat expulsat de la presidència de la fundació, i han posat de president Pere Mayor, i de secretari Joan Mansanet. Els diners que estaven en el Fons de Garantia de Dipòsits provinents de l'expropiació dels dos immobles de la Fundació a la ciutat de València han desaparegut, amb la qual cosa el volum de la presumpta estafa és considerable.

Com hem dit al principi, doncs, les estafes de Joan Mansanet no poden ni deuen durar més. PERQUÈ QUI ESTAFA ELS NACIONALISTES ÉS PITJOR QUE ELS BLAVERS.

JOAN MANSANET DEU SER EXPULSAT DEL NACIONALISME.

I LA JUSTÍCIA DEU CONDEMNAR-LO ROTUNDAMENT PER AQUESTA PRESUMPTA ESTAFA.

ESPEREM QUE AIXÍ SIGA.

Desconnectat

 

#2 17-07-2021 22:19:23

Webmestre
Administrador

Re: Informació urgent sobre una presumpta estafa de Joan Mansanet

Realment és molt greu el que contes. Esperem que la justícia ho aclarisca aviat.

El que és sorprenent és que a aquest Joan Mansanet no l'hagen tirat del partit, com a mínim fins que la justícia aclarisca les coses. I no sols això, sinó que ha estat 9 anys d'assessor de Consol Castillo (dona de Pere Mayor) a l'Ajuntament de València embutxacant-se uns 3500 € mensuals.

En Compromís donen premi a la gent que està ficada en embolics com els que conta aquest usuari i que estan pendents de resolució per part de la justícia? En fi

I recordem que, segons la norma 12 del nostre fòrum

12- Els moderadors d'aquest fòrum no es fan responsables del contingut dels missatges publicats pels usuaris de la web. Només els usuaris són responsables dels seus missatges.

Desconnectat

 

#3 18-07-2021 08:21:05

Re: Informació urgent sobre una presumpta estafa de Joan Mansanet

Perfectament dit, Militant. Respecte moltíssim a qui es dedica a crear un compte específicament per a informar-nos de les estafes d'aquesta mena d'individus. Observem com açò no deuria de ser un assumpte nou ja que aquest Joan Mansanet porta prou de temps així, i que Compromís ja sap perfectament el que passà.

I Webmestre, et faig una pregunta: és aquest missatge tan greu com per a que tu recordes eixa norma del fòrum? No és res en contra teua, però alguns missatges meus són igual de greus que aquest i no m'has avisat en aquells.

Gràcies.


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/82/Black_flag_II.svg/200px-Black_flag_II.svg.png

Desconnectat

 

#4 18-07-2021 17:28:36

Webmestre
Administrador

Re: Informació urgent sobre una presumpta estafa de Joan Mansanet

No patisques, Llibertari, quan observem quelcom greu t'ho direm. Els teus missatges no són pas tan greus com aquest, en el sentit que denuncia un xic que presumptament té contactes amb cercles de poder que fins ara li han ajudat.

Però res no és etern...

Desconnectat

 

#5 18-07-2021 19:01:38

Re: Informació urgent sobre una presumpta estafa de Joan Mansanet

Webmestre escrigué:

No patisques, Llibertari, quan observem quelcom greu t'ho direm. Els teus missatges no són pas tan greus com aquest, en el sentit que denuncia un xic que presumptament té contactes amb cercles de poder que fins ara li han ajudat.

Però res no és etern...

Bé, de nou gràcies per aclarir-me el tema, Webmestre.


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/82/Black_flag_II.svg/200px-Black_flag_II.svg.png

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Informació urgent sobre una presumpta estafa de Joan Mansanet

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.