• Inici
  •  » Noticies
  •  » Comunicat d'urgència davant el 9 d'Octubre

#1 08-10-2017 14:40:47

Webmestre
Administrador

Comunicat d'urgència davant el 9 d'Octubre

Benvolguts amics:

Tots els anys posem alguna notícia relativa al 9 d'Octubre, on simplement commemorem la data històrica, i fem algun comentari de l'actualitat i de l'activitat de la web.

Enguany però, com tots sabeu, l'actualitat la marca el procés del Principat i les seues imprevisibles conseqüències, tant al Principat com a la resta dels Països Catalans.

Nosaltres no vam veure mai clar aquell procés, precisament en clau de PPCC: Una eventual independència del Principat podia complicar moltíssim el procés de construcció i reunificació dels PPCC. Així mateix, hi havia afers turbis pel mig, com el cas Pujol i en general els casos de corrupció del Principat, front als quals el procés era una pantalla. En darrer terme, el procés en si el vèiem difícil, davant la manca de suports internacionals clars, i la pròpia divisió de la societat principatina entre catalans d'origen i xarnegos, o gent originària de la resta de l'Estat espanyol que viu al Principat. I fins i tot caldria afegir una tercera categoria, que és la de gent d'origen extracomunitari, que suposa un percentatge cada volta més important també al Principat. Les anàlisis que feren analistes provinents de l'independentisme com Maiol Sanaüja o Alfons López Tena ens acabaren de convèncer.

Fetes aquestes consideracions inicials, veiem per desgràcia que el desenvolupament dels esdeveniments ens dóna la raó en gran part. El procés del Principat ha entrat en un atzucac de difífil eixida, que pot dur el Principat a la ruïna, i per extensió a la resta dels PPCC.

Sobta la incapacitat del president Puigdemont, un individu posat a dit, però que és incapaç, sembla, de prendre decisions valentes i amb sentit comú. Sobretot, sobta que faça tot el que li diu la CUP, que amb sols 10 diputats al Parlament estan condicionant i dirigint el procés des dels inicis.

És especialment greu que la CUP assumisca la direcció del procés. Les seues propostes socials i econòmiques són irreals i inviables, i el Principat no pot convertir-se en un estat bolivarià i/o pseudosocialista. Molts dirigents de la CUP i de l'anomenada esquerra independentista, són igualment tèrbols i fanàtics, amb gent com Anna Gabriel, Mar Ampurdanès o Núria Cadenes. Aquests dies està eixint a la llum precisament que la CUP és el partit amb més gent universitària. I la majoria de dirigents tenen cognoms catalans. Seria així una mena de societat de nens bé que es dediquen a elucubrar sobre el futur en clau post-marxista. Ha eixit a la llum com alguns d'ells viuen la mar de bé, com per exemple, i encara que semble un joc de paraules, na Mar Ampurdanès, que té un xaletet d'allò més maco, o la Mireia Boya, que té un hotelet rural. Per cert, molt lamentable l'espectacle d'aquesta xica amenaçant en un mitin els de Catalunya Sí que es pot.

En la CUP, i sobretot en el seu corrent Endavant, hi ha gent igualment tèrbola, com Jordi Salvià o al PV Josep Villarroya. Sols Poble Lliure i el seu representant al PV Antoni Infante salven la dignitat de la CUP. Amb Antoni Infante tenim amistat personal, i és un personatge grandiós en tots els sentits.

Al voltant del procés han agafat protagonisme igualment dos entitats, l'ANC i Òmnium Cultural. Òmnium Cultural és una entitat històrica, que ha fet una tasca enorme per la cultura catalana. Llavors, què fa ara ficant-se en política? I el que ha esdevingut president seu, un tal Jordi Cuixart, és una persona d'allò més fosca, que emet un discurs exaltat i fanàtic, impropi d'eixa entitat. L'única cosa per la qual mereix el nostre respecte és perquè és empresari. I què dir de l'ANC? És una entitat creada fa no res, imitant l'ANC de finals del franquisme, però de la qual no se sap gairebé res, ni com s'entra, ni qui la dirigeix realment, ni com trien els seus càrrecs. I el que han posat de president, en Jordi Sánchez, és una persona que du 40 anys vivint del cuento i de la política, igualment tèrbola, que no riu mai.

Els darrers esedeveniments ens mostren com el procés té ja escassa viabilitat d'obtenir el seu anhelat èxit. Analitzem les causes:

1-No hi ha cap suport internacional important, sols països menuts i poc importants. Trump recolzà clarament Rajoy en la seua darrera visita, i Merkel calla. Sense Estats Units i Alemanya (i, afegiríem, Rússia), el procés té poques possibilitats d'assolir èxit. També la Unió Europea en diferents resolucions s'hi ha mostrat en contra.

2-La pròpia divisió de la societat catalana entre catalans d'origen i no d'origen fa impossible que aquesta segona massa de la població es pronuncie a favor d'una independència. Les diferents cites electorals ho repeteixen una i altra vegada: Els partidaria de la independència es mouen al voltant dels 2 milions de vots. Com han indicat alguns analistes polítics del Principat, com Xavier Rius, no es pot fer una independència amb la meitat de la població.

I hi han més causes, però aquestes són les més importants.

El procés del Principat ha originat una mena de maniqueisme, on hi han bons i dolents. A nosaltres no ens agraden els maniqueismes, perquè a la vida les coses no són blanques o negres. Un dels motius de fer la nostra web fou, a banda de descobrir la veritat amagada als valencians de la seua història i cultura, precisament defensar Catalunya, i la gent del Principat, que era l'objecte principal dels atacs blavers. Els atacs blavers, efectivament, han anat sempre dirigits contra els anomenats "catalanistes" al PV, però també contra els catalans.

No anem a ficar-nos medalles ni a fer un repàs exhaustiu, però al llarg de la nostra trajectòria, hem patit atacs de tota mena per part dels blavers i l'extrema dreta espanyolista al PV: Trucades telefòniques, pintades a la porta de les nostres cases, insults, amenaces, etc. Era quelcom que assumírem des del moment de fer la nostra web. I no ens penedim pas, tornaríem a fer exactament tot el que hem fet. La nostra victòria final i la derrota del moviment blaver ha estat la millor recompensa a tot això.

Diem això perquè creiem que no se'ns pot acusar d'anticatalans o anticatalanistes. I dit tot això, hem de fer una crida, a qui ens vullga sentir del Principat, a que no s'ha de fer de cap de les maneres una declaració unilateral d'independencia. Analitzem les causes:

1-Com ja hem dit, una eventual independència del Principat farà gairebé impossible la reunificació dels PPCC.

2-Una independència eventual del Principat provocarà una onada centralitzadora sense precedents a la resta dels PPCC.

3-Anant als fets objectius, després del fracàs del referèndum de l'1 d'Octubre, una DUI implicarà l'aplicació immediata de l'article 155 de la Constitució Espanyola i l'ocupació militar del Principat. A banda del patiment que això implicaria, això implicaria l'anul·lació de l'autogovern de Catalunya.

4-El procés del Principat, sobretot en la fase en què es troba ara, ha provocat el reviscolament de l'extrema dreta i l'anticatalanisme a la resta de l'Estat. En concret al PV, un partit que estava mig mort, com España 2000, a conseqüència del procés, està patint un cert reviscolament. També el partit ultradretà Vox ha augmentat un 20 % la seua militància a tot l'Estat.

I senzillament està creixent una mena de neoespanyolisme. Per tot l'Estat se veuen banderes espanyoles a tot arreu. A València ciutat sense anar més lluny ja no se'n veien ni en Falles, i ara tots els carrers estan plens.

La millor manera d'aturar això, és doncs, parant ara el procés. 

5-Les conseqüències econòmiques, per al propi Principat, serien desastrosses: Fugida d'empreses (que ja ha començat davant la inestabilitat), eixida de la zona euro, s'acabaria el turisme (principal font de riquesa ara mateix) i un altre llarg etcètera.

Els PPCC són com un cos orgànic. El que passa en una part del cos repercuteix en la resta del cos. Per exemple, un mal de cama o un mal de queixal acaba afectant tot l'organisme. Per això mateix, si el Principat pren mal, tota la nació prendrà mal.

Estimem el País Valencià i estimem el Principat de Catalunya, i no volem que cap dels dos territoris acabe mal després de tota aquesta història. Per tant, germans del Principat, des d'aquesta humil tribuna del PV fem una crida a que pareu el procés ara i no feu la DUI. Napoleó deia que una retirada a temps val més que una victòria.

Totes aquestes reflexions han estat fetes pensant en el conjunt de la nostra volguda i estimada nació. I concloem aquest comunicat amb la seua imatge, que és a la introducció de la web.

https://www.antiblavers.org/galeria/albums/grafics/normal_mapa_madrid_valencia_barcelona.jpg

Equip d'antiblavers.

Desconnectat

 

#2 09-10-2017 16:22:28

GustauDF
Membre

Re: Comunicat d'urgència davant el 9 d'Octubre

Bennvolgut Antiblavers,
En cotestació a les teues reflexions respecte al procés d'independència del Principat de Catalunya.
Seguint el teu escrit, primerament parles de la unificació dels Països Catalans, aquesta unificació difícilment podrà realirzar-se a dins l'Estat espanyol, i menys quan en 40 anys no hem estat capaç de bastir un/s partit/s polític/s d'abast nacional. També els casos de corrupció han ajudat al foment de la independència, mercès a opinadors com López Tena i altri han demostrat els vincles corrupció-España. I l'ús partidista de la independència o qualsevol altre escenari és molt habitual en política.
Comentes que no tenim aliats, els aliats els hem de buscar i convèncer-los i ells no faran els moviments necessaris si nosaltres no els fem primer. I sí em pense que tenim aliats.
Lopez Tena no és infalible, cal reconéixer la seua tasca d'esperonament i desemmascarament.
Continues el teu escrit jutjant el president Puigdemont, jo no el valoraré com a persona car no el conec. Com a president del Govern, he vist que ha reculat i no ha complit amb el seu programa d'independència  en 18 mesos. Com a mérit, finalment, els principatins han pogut votar en un referéndum i espere que complisca el mandat. Potser aquesta era la seua estratégia. Ara per ara és la millor opció i toca insistir i donar tot el suport per proclamar la independencia. I si cal posar-se a la seua disposició.
Pel que fa a la CUP, ha tingut i té un protagonisme més enllà dels seus 10 diputats. Han demostrat estar molt organitzats i tenir un exèrcit en l'ombra de volonters, capaç de preparar el referéndum: logística, persones, economia... les relacions entre l'Assemblea, la CUP i altres grups són preocupants, en el cas que es radicalitzen i busquen un benefici partidista. Compartisc la teua preocupació respecte als cupaires i un possible fanatisme neomarxista gairebé sectari, com a exemple el sr. Garganté.
Omnium és una altra institució que ha participat durant l'anomenat 'procés'. Com a tota organització té el dret de participar en política si ells volen, i en el cas de Catalunya jo em pense que també  el deure.
Sí és veritat que l'Assemblea té una organització més bé hermétic. Tanmateix en qualsevol procés d'independència,  calen recursos i associacions per fer la feina al carrer on no poden actuar els partits polítics 'sense alçar sospites'. El que em sorprén és el paper protagonista front a altres entitats més veteranes i honestes. I ací, rau el problema, les relacions ocultes:
Sanchez - Mas i CyU
Cuixart - Junqueras i ERC
Aquestes relacions partidistes poden afavorir la independència o retardar-la seguint directrius. Com a sospita, les declaracions ambigües de Sanchez i Cuixart i tots els entrebancs que van posar per a que mallorquins i valencians no es pogueren afegir.
Torne al tema aliats exteriors. N'hi han països a favor i en contra. Les aliances són un joc d'interessos i el Principat de Catalunya i per extensió els Països Catalans són molt interssants, molt més que Espanya. I dir-te que Merkel té més enemics a dins i fora d'Alemanya que no amics.
I si hem de parlar de la societat catalana, parlem-ne. Aquesta ja estava dividida amb independència  o sense amb procés o sense, el que passa que com que els catalan fins ara anaven amb el cap acatxat. Donscs mira no, prou de ser l'esclau. Si volem la independència és un enfrontament a tindre en compte perquè ja hem vist aquest passat 8 d'octubre com són els espanyols, tret d'honroses excepcions. Ara toca que els catalan decidim en la nostra terra, no els forasters, sien mil o 1 milió.
Com va dir el poeta Espanya és la Morta... i el Princioat semblava fins al passat 1 d'octubre Zombieland. I que dir del País Valencià en un estat de coma mentre va morint-se a poc a poc. La permanència a l 'Estat espanyol és una mort lenta, anguniosa i segura. O esperem a l'estocada final?
I un punt, parles de bons catalans i dolents. No caigues al parany dels automistes, el tema es entre catalans (bons) i espanyols (dolents). Tu coneixes el blaverisme i saps perfectament que no és possible una tercera via: aquesta tercera via són els espanyols actuant de poli bo per a enredar-nos o catalans covards que es resignen a morir (Volen ser espanyols i no els deixen, com diu S. Espot). Guaita amb el sr. Rius.
En aquest punt, he de felicitar-vos i valorar la tasca del vostre projecte 'Antiblavers'.
Torne a insistir, els independentistes del Principat són pro Països Catalans, i ara toca que l'independentisme guanye el discurs front als aprofitats de sempre, toca foragitar els processistes i culminar el procés. I això ho vorem en aquest dies. I els valencians, avís per al Bloc, hem de començar a enfilar-nos, prou de renúncies.
Que el País Valencia patirà! Què esperes dels espanyols? Doncs a reorganitzar-nos i crear els mecanismes necessaris per protegir-nos i assolir la llibertat.
En un altre punt fas referència a la Constitució espanyola i l'article 155, una constitució que no serà vigent en un Principat independent. Adéu Espanya!
I ara parlem del reviscolament de l'extrema dreta espanyola. Açò era qüestió de temps, car Espanya és falange o FAI-lange. Qualsevol proposta per afavorir el valencià ha estat prohibida pel TC i els pamflets Provincias i Levante (i resta premsa espanyolista) van calfant l'espanyolisme tots els dies, i al País Valencià no tenim el 'procés', d'això se'n diu catalanofóbia. I un altre exemple, el 9-OCTUBRE i la processó pel matí.
I per acabar, el tema econòmic. Si el Principat i els Països Catalans han de dependre del turisme, malament. Precisament, els Països Catalans han patit una desindustralització i desagrarització i pérdua de riquesa i degradació del territori bestial, i a causa principalment de no poder decidir sobre les nostres necessitats i l'espoliació dels nostres recursos, mercès a la política espanyola i els col.laboracionistes. El turisme cutre és un simptoma d'una política econòmica nefasta. Espanya és un llast, també a nivell econòmic.
Com a conclusió, si el Principat esdevé independent, nosaltres els valencians també. I per la meua part, faré el que calga per assolir la independència  de tota la nació o d'una de les parts. A més a més, els valencians que travessem el Sénia, desprès podrem tornar per a recuperar el nostre estimat País Valencià.
Salut i Independència.

Última edició per GustauDF (09-10-2017 18:13:32)

Desconnectat

 

#3 12-10-2017 00:14:09

TirantLoNegre
Membre

Re: Comunicat d'urgència davant el 9 d'Octubre

Jo només vull afegir q hi ha un full de ruta establert molt abans de que en Artur Mas va iniciar el Procés, empès per la societat civil. Aquest full de ruta s'ha seguit pas a pas amb certes dificultats - la irrupció de la CUP i el 15-M no estaven en l'itinerari i es poden considerar desviacions en el procés. Tot i això s'ha complert aproximadament la tercera part del full de ruta.

Per tant falta el tram final que s'inicia en data d'ahir amb la Declaració d'Independència i la seva suspensió. Aquest tram final és l'externalització del procés, i pot ser la part més complicada a on hem d'aconseguir la mediació internacional i el reconeixement de Catalunya com a subjecte polític. La base social existeix - eixamplada inclús per la vulneració dels Drets Humans de l'1 d'Octubre. De fet, en realitat van anar a votar uns 3 Milions de persones (recordem que 770 Mil butlletes van ser segrestades per la policia) I es constata que hi va haver gent que no va poder votar (hi havien cues per votar en alguns col.legis un cop tancats).

D'altra banda també vull dir que L'assamblea Nacional Catalana no va neixer amb el procés, sinó que té background. Inicialment neix com a iniciativa privada, d'un grup d' empresaris catalans que volen analitzar quin procés ha de seguir Catalunya per tal que les seves empreses puguin créixer i generar beneficis. Finalment arriben a la conclusió que això no pot donar-se en una Catalunya autonòmica.

En quant a la divisió entre catalans patanegra i xarnegos que planteja Webmestre no es tal. Creieu-me. Ho visc cada dia, al carrer, a la meva empresa, a casa. Evidentment que hi han discrepàncies polítiques, però no tenen res a veure amb ser xarnego o tenir 8 cognoms catalans. No hi ha cap trencadissa de la societat catalana. Hi ha pau i riem moltíssim. Hi ha una base social de més del 80% de la població q volia el referèndum acordat, la qual cosa vol dir que Catalunya és un sol poble. El 20% restant son Colono's.

Finalment, respecte a la pujada de la presència i la violència dels fatxes, sempre hi ha hagut i no desapareixerà fins que els els derrotem políticament. Él blaverisme que no deixa de ser l'expresió del neofranquisme al País Valencià. En ser un germen que s'inicia en una part de la societat maleable i gairebé analfabeta, es pot aconseguir i revertir desde el coneixement, l'escola i les universitats valencianes.

A Catalunya fa temps que políticament estan liquidats perquè hem guanyat la batalla del relat. Al país valencià ho podeu aconseguir ja que esteu iniciant un procés interessant amb Compromís que arraconará políticament al PP i els seus derivats. Amb el temps aconseguireu eixamplar aquesta base social.

Tant de bo el País Valencià trobi el seu camí i iniciï un procés com el del Principat, i tornem a estar junts com en el passat (o confederar-nos). I no importa si això es fa desde dins d'Espanya, d'Europa o desde Ítaca.

Salut i força.

Última edició per TirantLoNegre (12-10-2017 00:16:09)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#4 15-10-2017 12:17:50

GustauDF
Membre

Re: Comunicat d'urgència davant el 9 d'Octubre

Anem a vore, el que va passar el proppassat 10 octubre, en qualsevol país amb autoestima, és un TRAÏCIÓ. De totes formes, era prevista per la majoria d'indepentistes avesats.
Si no fos per la clec de ERCyU que volta per les xarxes, inclos Tirant Lo Negre, que aneu dient allò de 'jugada mestra', no ho compra ningú.
I dic que la 'jugada mestra' o traïció era prevista perquè no es pot fer una independència posant al davant els processistes. Em reitere, hem de fer fora els processistes per culminar el procés. Dilluns vorem...
Pel que fa a la immigració, i recordem que és una arma emprada per Espanya per a descatalanirzar, al meu parer el cas Principat és diferent al cas País Valencià. Mentre al Principat la divisió de la societat es clara: catalans (de diferents origens) i no catalans(alguns catalans de la ceba). Al País valencià aquesta divisió no és clara car la integració dels immigrats ha estat escasa o nul.la i podem dir que ha hagut una desintegració.
I què farà aquesta immigració no integrada del Principat? Doncs ho van vore a Cornellà i zones altes de Barcelona, la part espanyola rabiarà, els fatxes seran visibles. Però NO tenim por. I què farà la immigració no-rspanyola? Fins ací puc llegir.
Per a acabar, la Independència és a tocar, que siga extensiva al País Valencià i al País Mallorquí dependrà principalment dels principatins car si són capaços de recuperar l'esperit de Catalunya o simplement seran una ex-colònia d'Espanya. I ací és on dic jo que entrem els valencians i balears, quants més siguem a dalt més força farem.
Em deixe un fum de coses, però.

Última edició per GustauDF (15-10-2017 12:19:40)

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Comunicat d'urgència davant el 9 d'Octubre

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.