#1 21-02-2016 13:53:13

Webmestre
Administrador

Felicitacions a la RACV

Benvolguts amics:

Aquests darrers dies hem tingut la notícia fantàstica de que el degà actual de la RACV (Reial Acadèmia de Cultura Valenciana) accepta l'autoritat de l'AVL. Aquesta és una gran notícia per moltes raons. En primer lloc, perquè suposa un cop dur a l'enemic, que perd un dels seus bastions. En segon lloc, perquè reaferma l'autoritat única de l'AVL en matèria de llengua en territori valencià. En tercer lloc, per què no dir-ho, perquè amplia el ventall de gent disposada a treballar per la nostra llengua i cultura, ni que siga una xicoteta part.

La RACV (antic Centre de Cultura Valencià) deu fer una tasca d'estudi i investigació, en tots els àmbits. I si vol investigar la llengua dels valencians, no pot ni deu inventar-se'n una altra.

Alguns diuen que la RACV fa això ara per oportunisme, perquè no tenen diners. Doncs ens dóna igual, allò important és el resultat final. També és cert que els darrers anys hi ha hagut un cert acostament d'alguns acadèmics de l'AVL, com ara Emili Casanova o Abelard Saragossà envers la RACV, i potser això ha acabat afavorint tot això.

És com diem, una gran notícia. I veure els blavers cabrejats en valenciafreedom és impagable he he.

Però la guerra contra el blaverisme no està guanyada encara. Cal continuar lluitant fins a la seua derrota total i desaparició. Primer de tot, s'ha d'il·legalitzar el GAV (i España 2000), que és un element distorsionador de la convivència valenciana. A més, com no, de la Curva Nord, successora dels Yomus, en un intent de rentar-se la cara, i que potser siga el màxim difusor de l'anticatalanisme hui en la societat valenciana.

Després, se li han de tallar totes les subvencions a l'altra entitat secessionista important que resta, Lo Rat Penat. En aquest sentit, no podem entendre com enguany encara rebran 20000 €. Grossa relliscada de Compromís i la seua resta de socis al govern de la Generalitat i a l'Ajuntament de València.

Nosaltres anem a contribuir modestament a donar un recolzament a la RACV en aquesta tan valenta decisió, treient-la de la llista de "Blavers d'ara", així com a tots els acadèmics seus que figuren en eixa llista o en la galeria. Excepte Voro López, que s'ha manifestat en contra de l'encertada decisió del degà, Frederic Martínez Roda.

Aprofitem per a anunciar una propera remoledació de la llista de "Blavers d'ara", degut a aquest i altres canvis diversos que hi ha hagut en el, amb la deserció de la RACV, ja reduït, minoritari i marginal món del blaverisme.

Equip d'antiblavers.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.