#1 09-11-2011 13:59:04

alacantí
Administrador

Contra la impunitat del feixisme

Diverses entitats presenten un manifest a les Corts a favor de la lluita contra el discurs de l'odi avui que és el Dia Internacional contra el feixisme

http://www.vilaweb.cat/media/continguts … 78/678.pdf

Desconnectat

 

#2 24-01-2012 19:09:01

Almogaver.cat
Membre

Re: Contra la impunitat del feixisme

El Bloc d'en Josep Guia


"Demanda del Fòrum per la Memòria del País Valencià contra l'estat espanyol al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg"
----------------------------------------------
La denúncia es per genocidi i crims contra la humanitat durant el franquisme i per violació dels nostres drets fonamentals.

La demanda ha estat admesa a tràmit.

El Tribunal Constitucional espanyol no va admetre a tràmit un recurs d'empara presentat pel Fòrum per la Memòria del País Valencià, en relació amb el genocidi franquista i amb les 6 fosses comunes del Cementeri General de València. Aquestes fosses ocupen una superfície total de 41.020 m2 en les quals, des del dia 1 d'abril de 1939 fins el 31 de desembre de 1945, s'han pogut documentar 23.661 persones, totes elles hi llençades durant aquest període.

Aquest Tribunal diu textualment "que no se ha acreditado la trascendencia constitucional del recurso", malgrat no posar en dubte la realitat dels fets denunciats ja que especifica que "nada cabe decir sobre su verosimilitud". En altres paraules i per si no restara prou clar -des de ja fa molts anys: que tot està lligat i ben lligat.

Tancades les portes de l'ordenament jurídic espanyol, el Fòrum ha presentat una denúncia davant el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg. Considerem que si l'Estat Espanyol nega als seus ciutadans la recerca, aclariment i reparació dels crims de la dictadura, és la nostra obligació moral insistir en la seua denúncia, exigir la veritat i demanar justícia i memòria.

Quan drets bàsics, com ara el d'informació, són conculcats per part d'un sistema polític i judicial, hereu de les trames de la dictadura, n'hi ha quelcom més que una simple voluntat d'ocultació. N'hi ha també, cap pensar, una complicitat última amb els fets que denunciem, una seqüència lògica de responsabilitat per part d'aquest estat dit de Dret amb el règim anterior, una naturalesa heretada o, sense més, continuista de l'estructura de poder franquista.

Es tracta d'una simple qüestió de Drets Humans. L'Estat Espanyol no sembla ser sensible a allò tan elemental com l'existència de nombroses fosses comunes escampades per tot el territori, repletes de persones víctimes de la repressió general, afusellades, estrangulades, ofegades, apallissades o mortes sota les terribles condicions socials que va imposar la dictadura durant tots els anys en què va oprimir la població que havia perdut la guerra.

València, 23 de gener de 2012


Versió per imprimir (format PDF)
Arxius: Cementeri General de València, abril 2011 Afegir-hi un comentari

Font: www.vilaweb.cat

Desconnectat

 

#3 25-01-2012 18:15:34

Almogaver.cat
Membre

Re: Contra la impunitat del feixisme

Francament aquesta denuncia/demanda, del Fòrum per la Memòria del País Valencià, contra l'Estat d'Espanistan, davant del Tribunal dels dret Humans; es realment emocionant la valentia d'aquest valencians i lluny d'arrugar-se per la negativa del Poder-feixista i encobridor judicial d'Espanistan ha anat a Europa, a Estrasburg, precisament on neixen nostres Arrels Carolíngies.
Francament no se si guanyaran el judici Peró moralment ja ho han fet.
Es precís (o al menys ho seria) que ara que estem aguantant aquest intent de extermini de nostra manera de ser i viure en Català Valencià i Mallorquí, oblidem nostres regionals diferencies paelleres botifarreres o ensaïmades mentals i fem un compacte i resolutiu nucli de resistència en tots el PPCC. perquè la lluita ja es a mort.
Una arma poderosisima que tenim i que ben administrada en pot portar a nostra alliberació en que amb nos, esta lo que es just i lo Noble; la tradició i sobretot dels sobretots: La  Raó de refer els PPCC.
SOLS SOM FEBLES. JUNTS INVENCIBLES !

!

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.