• Inici
  •  » Debat general
  •  » Debat de geopolítica: Què vos sembla un possible exèrcit anglo-francès?

#1 05-07-2011 22:29:04

Webmestre
Administrador

Debat de geopolítica: Què vos sembla un possible exèrcit anglo-francès?

Mireu aquest article.

Com molts de vosaltres sabeu anglès, supose que l'entendreu sense problemes. Pels que no l'entengueu, aquest article diu que els exèrcits de França i el Regne Unit estan col·laborant més que mai, i tot i que es mantindrà la sobirania de cada país, tot sembla que això arribarà a una mena d'exèrcit conjunt. Aquest exèrcit seria poderosíssim: La meitat dels soldats europeus, armes nuclears ambdós països, bases militars, etc.

Potser això és una reacció a la creixent importància a tots els nivells d'Alemanya dins de la UE, i fins i tot als EEUU, però també té un costat inquietant, ja que l'acumulació de poder militar sempre és perillosa.

Què en penseu vosaltres d'això?

Desconnectat

 

#2 10-07-2011 13:12:05

senderi
Membre

Re: Debat de geopolítica: Què vos sembla un possible exèrcit anglo-francès?

Jo crec que van en la mala direcció, tot i que cal matisar que ja veurem fins on arriba aquesta entesa militar, donat el tradicional xovinisme imperant d'ambdos països.

Pot veure's com a un contrapoder de la influència alemanya dins la UE, això és com a un brot més d'euroescepticisme.

És una llàstima que aquest món funcioni així, a base d'exèrcits i d'accions bèl·liques per a mostrar força a nivell internacional, però sent així, caldria afermar els llaços entre europeus i caminar plegats també en aquesta direcció, la militar. Tenir una veu pròpia en els conflictes internacionals i posseir un exèrcit propi han d'ésser el prisma de la UE des de ja mateix. Sinó, no s'és ningú avui dia.

A més, la última vegada que un exèrcit franco-britànic va voler anar pel seu compte, la cosa no va acabar gaire bé, si no mal recordo amb la intervenció al canal de Sues, a l'Egipte l'any 1956, quan van haver-hi de marxar cames ajudeu-me.

Si creiem en Europa cal ser valents i donar passos vers la unitat d'acció, malgrat els dèficits actuals a molts nivells que pateix la UE (democràtic, manca de representació, llengües cooficials, pobre paper de les "regions", etc).

Una ampliació massa ràpida de la Unió i les recances a cedir més sobirania d'alguns estats, i de seguir sufragant despeses d'altres països per part d'altres han portat la UE a la paràlisi, com vam veure amb la constitució europea, que ja és paper mullat.

Desconnectat

 

#3 12-07-2011 21:04:48

Pendrach
Membre

Re: Debat de geopolítica: Què vos sembla un possible exèrcit anglo-francès?

Qui governarà el duo-exèrcit? L'ambició militar de dos o més països és perillosa perquè és com convertir-se en Senyor d'Anells.

Creiem que la unió militar de Regne Unit i França serà impossible perquè tots dos estan desequilibrats "multiculturalment", igual que havia fet a Espanya la unió entre les Corones de Castella i Aragó.

Mentrestant, la Unió Europea només relaciona amb l'economia, sobretot les empreses internacionals i els bancs, no pas la cultura ni la democràcia.

Desconnectat

 

#4 13-07-2011 08:06:23

alacantí
Administrador

Re: Debat de geopolítica: Què vos sembla un possible exèrcit anglo-francès?

Personalment, em té igual Francès, Anglès, Franc-Anglès, o Prussià, mentre entren pels pirineus i ens alliberen d’espanya.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Debat de geopolítica: Què vos sembla un possible exèrcit anglo-francès?

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.