• Inici
  •  » Debat general
  •  » ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

#1 12-09-2006 04:48:06

Fartdefatxes
Membre

¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

Al cap i a la fi, veient la seua trajectòria i el seu contingut social, ideològic i polític, directe, sense embuts, clar i transparent, hauria d'ésser l'opció més coherent entre l'electorat nacionalista d'esquerres.

Sobretot després de les continuades decepcions que han suposat fins ara el PSPV, la UPV, el PVN i el BLOC.

¿Què hauria de fer-se per a que ERPV pujés significativament en intenció de vot entre l'el·lectorat que li és més natural, més afí? ¿Potser anar en coalició amb el BLOC o amb l'Entesa?

¿O potser seria millor que els seus votats potencials s'hi posaren d'acord coordinadament mitjançant Internet per votar decididament ERPV a les properes el·leccions autonòmiques i municipals, concedint-los tot l'espai fins ara fragmentat entre EU i el BLOC?

Sembla utòpic, però també prou plausible donat l'esgarrifosa i decepcionant realitat política valenciana que arrosseguem des de fa dècades i que avui sembla tocar fons fins a dir ¡PROU!.

Desconnectat

 

#2 12-09-2006 11:14:58

Marc Martell
Equip

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

Array

   Potser el que li caldria seria treballar continuadament com a partit a nivell local. Les seues agrupacions semblen que només reviscolen en acostar-se les eleccions i eixe en el millor dels casos. Així que difícilment poden pactar amb ningú amb els esquifits resultats electorals si darrere no tenen cap treball que els recolze i treball es demostrar al ciutadà la capacitat d´administrador d´una candidatura que no es desfà en passar una data concreta.


--Sé açò perquè Tyler ho sap--

Desconnectat

 

#3 13-09-2006 03:52:05

Patraix
Membre

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

ArrayMilite al BLOC (aleshores UPV) des de 1987, l'any del pacte amb Esquerra Unida. La majoria de vosaltres em pense que encara no havíeu nascut políticament parlant, alguns ni tan sols biològicament parlant segur, i potser ningú vos ha contat mai algunes coses.

El Bloc, i abans d'ell la UPV, és el partit hegemònic del nacionalisme al País Valencià. El nacionalisme no espanyol al País Valencià és de tradició catalanista i fusteriana, vulgueu o no vulgueu uns i altres. També és minoritari. Encara que no tant minoritari com per a estar fora del parlament. Això és culpa de l'antidemocràtic 5 % i del diabòlic vot útil, no del Bloc (el bloc té altres culpes).

Dins del Bloc hi ha moltes tendències i encara que en els últims temps han dominat més les línies ideològiques "valencianistes" i "centristes" vos assegure que les bases són més catalanistes i esquerranes i a moltes comarques també les direccions. A molts de nosaltres ens cabreja, igual que a molts militants d'ERPV, eixa ideologia. És més, ERPV en el moment de la seua fundació, es va nodrir i encara es nodreix de militants descontents del Bloc.

De la fundació d'Esquerra al País Valencià, també podríem parlar, ja que està clar que la seua expansió al conjunt dels PPCC va respondre més a interesos interns del propi partit al principat, que necessitava assegurar els sectors independentistes que acabava de captar, en un moment que va estar a punt de ser satel·litzada per Convergència. Va respondre més a eixos interesos deiem, que a ajudar al nacionalisme al País Valencià en la seua consolidació (va coincidir també en el moment que el Bloc es va apropar a CiU)

No sé quin paper va jugar en eixa fundació la "mano negra" d'Eliseu Climent, sí que sé Agustí Cerdà era aleshores un treballador d'Acció Cultural que anava per ahí fundant Casals Jaume I. Admire a Eliseu Climent, la seua dedicació i la seua tenacitat de treballar pel catalanisme al País Valencià, però també sé que la seua "maneta" ha estat darrere de molts "affairs" foscos de la política valenciana. Llegiu els números de "El Temps" de l'época del pacte amb EU (any 1987) i veureu quin paper va jugar en la promoció de la Tercera Via, en l'escissió "centrista" i "valencianista" (per dir-ho sense ofendre) del PVN i en la divulgació de la ideologia "blavereta". Va ser l'época en què Fuster es va allunyar definitivament d'ACPV i de "El Temps”. M'imagine que el propi Eliseu s'ha arrepentit d'aquest experiment d'"aprenent de bruixot" de la política.

Ja té nassos l'assumpte, que nosaltres, que en aquell moment vam aguantar tota eixa campanya "antipacte" amb EU, terceraviera i dretana, tinguem que estar ara defensant a contracor eixe Bloc "descatalanitzat" de les crítiques de la gent d'ERPV.

Però pense que cal estar en el Bloc perquè és l'única opció possible, en aquests moments del nacionalisme al País Valencià. I això és precisament perquè és l'única que pot replegar totes les sensibilitats. Jo estic, però per suposat, amb esperit crític.

I a aquella gent tan “pura”d'ERPV (i no ho dic pel seu catalanisme sino perquè sembla que el seu partit no tinga cap contradicció) que ens acusen als del Bloc de retorets, blaverets, esquizofrèncis, i altres qualificatius similars, els diria que miraren dins del seu partit abans de parlar:

- no sé com podeu ser tan independentistes i estar en un partit que recoltza el PSOEspañol a Madrid.

- no sé perquè si sou tant de "Nació Catalana" i ho teniu tan superclaríssim vos digueu ERPV (què volen captar alvun vot "blaveret", com ens heu dit a nosaltres en algun comentari d'aquesta mateixa publicació?). Què opinen d'això els vostres companys de Barxeta d'ERC?

- Sempre hi ha algú que et dirà blaveret i centrista. Sabeu què opinen d'Esquerra els sectors independentistes i radicals de veritat del principat i el PV? Xè, o s'és radical o s'és pragmàtic. L'opció pragmàtica és la del Bloc, la radical no és Esquerra, perdoneu.

- I respecte a la política internacional? Què sou prosionistes o propalestins? Vos aclariu?

En fí, no vos critique per tindre marrons d'aquestos, pense que tots els col·lectius polítics i no polítics i totes les persones en tinguem i qui siga tan pur de no tindren que s'allunye, que fa por. Així és que no descalifiqueu i feu crítiques de trellat.

Desconnectat

 

#4 13-09-2006 04:42:27

xoco_pv
Membre

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

boa, el principi be pero eixe final es que ni el conteste. Jo soc jove i conec lo que conec d'ara no en base per lo d'abans del BLOC ara es lo que es, comfie amb ERC o ERPV com vullgues


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#5 15-09-2006 04:12:30

xoco
Equip

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

responent a Fardefatxes dic eixa"rao":
ERPV no acabat d'arrelar? be deixa que començe arrelar-se primer, m'enganye, ja ha començat desde el 2003 amb unes poquetes llistes ara pasa a 70...i els grans espectatives ells no les tenen ara, ara es anant implantan-se als municipis, per lo que tinc entes es al 2011 o a partirt d'ai on volen mosegar i tindre estructura real de partit. El BLOC no es comparació, el BLOC te anys i ve directament de la UPV amb molts mes anys per fer eixa implantació i mes creat als 80 no es lo mateix que als anys 2000


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#6 15-09-2006 10:31:33

roquet
Membre

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

per a patraix, però erpv no es va fundar a partir del front pel país valencià?

Desconnectat

 

#7 15-09-2006 22:00:42

charlie
Membre

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

Jo et diré xq no acaba d'arrelar aci: Una gran part dels catalanistes son Maulets, i aquestos no veuen amb molts bons ulls als de ERPV ni als JERPV, x akest motiu no tenen tanta força com deuria de ser, xq catalanistes no faltes al PV.


Sóc del sud del meu cor, sóc del sud del meu món, sóc del sud del record, d´uns països sense nom. Sóc del sud dels sentiments sóc del sud de les arrels sóc del sud i porte als ulls, llàgrimes de lluita i futur.

Desconnectat

 

#8 16-09-2006 00:34:43

Fartdefatxes
Membre

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

No sé si sou conscients de que la dreta, malgrat les seues diferències internes, sempre es presenta unida dins d'un sol partit: El PP.
Saben que és l'única possibilitat que tenen per guanyar  les el·leccions i l'aprofiten.
Mentrestant, al PV, l'esquerra catalanista és incapaç d'aglutinar-se dins d'un sol partit. Aquestes divisions i picabaralles entre "Maulets", UPV, BLOC, PVN, a més dels catalanistes despenjats i despistats del PSPV, li fan un bon jóc al PP.
Encara que no estic dins de cap partit, puc adonar-me de que ERPV seria l'ideal, per que la seua autodefinició és prou clara i directa: Esquerra i republicana. A més a més, la seua vinculació amb ERC la fa més coherent i recomanable que les altres.
És només una opinió.

Última edició per Fartdefatxes (16-09-2006 00:38:09)

Desconnectat

 

#9 19-09-2006 09:54:54

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

Vaig a respondre els errors q troba el militant del Bloc de Patraix:

"no sé com podeu ser tan independentistes i estar en un partit que recoltza el PSOEspañol a Madrid"
Q hem de fer? Esperar a q les esquerres nacionals (esquerra, Bloc, BNG, EA, Batasuna, CHA, ICV, Nafarroa Bai, PSM, Verds, ...) i EU siguen majoritàries al Parlament espanyol? Doncs haurem d'esperar. Per pragmatisme, s'ha de pactar amb el PSOE. A Espanya i a molts pobles.

"no sé perquè si sou tant de "Nació Catalana" i ho teniu tan superclaríssim vos digueu ERPV (què volen captar alvun vot "blaveret", com ens heu dit a nosaltres en algun comentari d'aquesta mateixa publicació?). Què opinen d'això els vostres companys de Barxeta d'ERC?"
Home, ara hem canviat a "esquerra", per no tindre 9868 sigles per al mateix partit, ente altres raons. Però el dir-nos ERPV i no ERC té molta lògica: qui li diu Catalunya a aquesta part del territori català, al País Valencià? Ningú. Qui li diu Catalunya Sud? Una o dos persones. Catalunya Sud tindria més raó de ser, però aleshores ERC al Principat hauria de canviar a Catalunya Central, no? No sé, seria un lio. A més, nosaltres, els d'esquerra del sud, no volem donar-los la "centralitat" als del Principat. Jo, per exemple, reivindique q la capital ha de ser València.
No conec bé el cas de Barxeta, m'agradaria poder parlar amb els de Barxeta. Però pense q el problema és més per comfrontació amb Agustí Cerdà q per raons ideològiques.

"Sempre hi ha algú que et dirà blaveret i centrista. Sabeu què opinen d'Esquerra els sectors independentistes i radicals de veritat del principat i el PV? Xè, o s'és radical o s'és pragmàtic. L'opció pragmàtica és la del Bloc, la radical no és Esquerra, perdoneu."
Però el Bloc ha arribat a un npunt q ha sigut massa pragmàtic i ha oblidat les seues arrels. Tot té un límit. Tampoc podem estar sempre al metix punt, amb el mateix missatge i quedant-nos a la radicalitat i a la marginalitat, hem de crèixer, però no a costa d'anar perdent ideologia.

"I respecte a la política internacional? Què sou prosionistes o propalestins? Vos aclariu?"
Estem clarament del costat dels agredits, dels indefensos. Però no podem tampoc assumir les seues formes ni les seues ideologies religioses. Ni integrisme jueu ni integrisme islàmic, ni integrisme catòlic, és clar. Si de cas, integrisme democràtic (no confundiu amb la democràcia q tenim ara).

Veig q les crítiques són més o menys les de sempre. Potser perq encara no hem assolit un poder q ens portarà a fer més errors. Sense estar al poder (ni tampoc a l'oposició) no podrem fer molts errors. Tot així intentarme no fer-los.

Per a roquet, el Front pel País Valencià ho va fundar Agustí Cerdà amb més gent q s'eixia del PSAN i altres q venien d'altres bandes. A les eleccions del 99, crec, es va presentar amb ERC-Federació del País Valencià, q estava ací des del 91. Després de l'estiu del 2000 en q s'ajuntaren Front i ERC és quan començà a gestar-se ERPV com és ara.

Desconnectat

 

#10 07-10-2006 19:25:02

Fartdefatxes
Membre

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

El que em sembla més increïble de tot, és que la gent haja votat a un paio com aquest, per tal de fer-ho president de la Generalitat. Aquests valencianets semblen curts de ment i suïcides: http://www.elplural.com/politica/detail.php?id=7214

Desconnectat

 

#11 08-10-2006 06:59:16

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

Crec que ERPV no acaba de quallar perquè l'electorat nacionalista valencià s'ha estovat molt des de la transició. Ha renunciat a tantes coses que ja es conforma amb opcions "descafeinades" . El curiós és que la descafeïnització solament s'ha produït per l'esquerra; per la dreta no. De la UCD es va passar a AP i al PP, que no tenien un discurs tan diferent.

Ara hi ha poc electorat que desitge amb convicció la independència i la república:

Este souvenir no puede faltar en una casa decente.
http://images.google.es/images?q=tbn:MhiD-S2712RIPM:http://www.dedalesdeana.com/IMAGEGRANDE/FAMILIA%2520REAL/principe-Felipe.jpg

http://images.google.es/images?q=tbn:UwIRCNm8pvI-RM:http://www.pilarrahola.com/IMAGES_01M/ARTICLES/%255Cimg_Felipe%2520y%2520Letizia.bmp.jpg
Qué elegantes, son mis héroes...mejor que barbie y kent.

http://images.google.es/images?q=tbn:DKeEHhqw0PtB8M:http://people.debian.org/~tille/valencia/231.jpg

Qué bonito...ésto sólo se podía haber hecho con un gobierno de derechas !

http://images.google.es/images?q=tbn:1bKXD1HtQOpQuM:http://www.manueltalens.com/imagenes/elbueno.jpg

Éste es de los nuestros, aunque alguna vez se comporta como si fuera de pueblo y habla en valenciano, ajjj que asco...lo debe de hacer para contentar a los catalanistas.

http://images.google.es/images?q=tbn:IVF1tYvupIZ4jM:http://www.canarias7.es/fotos/o/0603/23516-2p.jpg
Ésta mujer, Rita si que tiene un carácter...es la reina del Reino de Valencia. De hecho aquí la vemos con los reyes de España. Todos ellos hacen una labor encomiable, dura y poco reconocida.

http://images.google.es/images?q=tbn:pXfw1lOYIHwlRM:http://www.fuerteventuradigital.com/portal/FOTOS/FOTOS_GRANDES/20060118134730.jpg
Es una gran intelectual. Lo prueban sus gafas. Los catalanes le llamarían una "lletraferida".

http://images.google.es/images?q=tbn:OnOWjiI7tzc78M:http://www.hojadigital.com/images2005/fallas/mascleta_8marzo_chino.jpg
Aquí está ofrendando glorias a España, como debe ser. A quien las íbamos a ofrendar si no???

Ens han omplit el cap amb Principes Felipes, Museos Bonitos, Eje Madrid-Valencia-Mallorca (eje de la castellanització), Foros de Ermua...
Qui haja pogut defensar-se de la propaganda que ve de totes direccions, ja es pot considerar que té les idees clares...

Última edició per República+independència (08-10-2006 07:10:21)


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#12 08-10-2006 11:34:57

un_del_Bloc
Membre

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

Pues molt fàcil ERPV no acaba de cuallar perquè és el Bloc on estan la majoria dels nacionalistes, les diferents sensibilitats, molta gent es pregunta per a que tinc que ser d'ERPV si el partits del diferents nacionalistes està al Bloc, que és un bloc de partits.

Mireu jo sóc d'esquerres, i vuic la independencia del PV i dels PPCC i sóc del BLOC NACIONALISTA VALÈNCIA.

Mireu amics si per cada sensibilitat nacionalista tindriem que crear un partit aniriem apanyats....

www.bloc.ws

wwww.blocjove.org

www.enricmorera.com

www.nomdedeu.com  --- candidat del Bloc per Castelló.

Desconnectat

 

#13 09-10-2006 03:56:29

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

No em conec la història de l'evolució de l'antiga Unitat del Poble Valencià fins El Bloc. Això de la descafeinització ho dic sense estar ficat en cap partit polític. No parle amb coneixement de causa, solament amb impressions i segurament prejudicis. Quan era menut, els de la UPV es véien amb les idees tan clares i la simbolgia tan clara també....
Els continguts de www.bloc.ws no estan malament.
Salutacions per tots i totes.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#14 31-10-2006 13:40:01

wilfredo
Expulsat

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

ERPV es un partido de la izquierda radical y por lo tanto está dando sus últimos coletazos por que en valencia nos jactamos de ser tolerantes y eso excluye a este partido .

Desconnectat

 

#15 31-10-2006 16:36:21

Marc Martell
Equip

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

Array


Mireu jo sóc d'esquerres, i vuic la independencia del PV i dels PPCC i sóc del BLOC NACIONALISTA VALÈNCIA.

   Si el Bloc és d´Esquerres, què feien a l´Alderdi Eguna? Ah, si, que ha de contentar a les diferents sensibilitats que el composen i per això estaven al Fossar amb els de la CAJEI, no sé crec que haurien d´esclarir-se una mica.


--Sé açò perquè Tyler ho sap--

Desconnectat

 

#16 31-10-2006 21:17:10

Webmestre1
Equip

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

A eixe Wifredo: Per què parles tu en nom dels valencians?

Molt típic de la gent del teu sector ideològic això.


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#17 01-11-2006 12:09:25

Darmagon
Membre

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

Jo soc català i ara visc a Alacant, soc d´esquerres i independentista i el mes segur es que votaré al BLOC per 2 motius. 1 per que visc al PV i vull el millor per aquesta terra i 2 perquè crec que votar al ERPV ara mateix al PV es llençar els vots, crec que un vot al BLOC es molt mes útil.

Per cert crec que el millor es intentar ignorar als pallussos blaverets que últimament estan buscant brega per el fòrum


http://sce.newlightsystems.com/userbars/usebarcatala.jpg

Desconnectat

 

#18 01-11-2006 14:15:41

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

ERPV no ha arrelat a terres valencianes:
1- Perque l'independentisme no està extés ací
2- I a part, no tots els independentistest tenen perque ser fusterians
3- Amunt, molts fusterians voten a Bloc com a "vot útil"

Respecte a coses que s'han comentat ací...

El Bloc és independentistes, efecticament. Vol construïr un País Valencià abans de tot, i després ja es vorà. Això sí, li trobe el mateix defecte que a Esquerra: voler forma part del sistema estatal enlloc de canviar-lo.

Respecte a si el Bloc és d'esquerres, no hi estic d'acord. Més bé de centre-esquerra; entre socialdemòcrata i socialiberalista, diria jo.

Desconnectat

 

#19 05-11-2006 19:17:34

xavinho
Membre

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

Per començar, sóc del Principat. Us acostumo a llegir per sensibilitat i solidaritat nacional ben entesa. Jo sé com és casa meva, però no em puc estar de reflexionar davant tanta discòrdia, i menys pensant amb els meus excompanys maulets del sud dels PPCC, i la cara que fan quan parlen dels seus pobles. Que tenim la màfia fatxa-constructora a la Generalitat valenciana!!
Sí, ja ho sé, els oprimits sempre estem amb picabaralles estèrils de si una coma aquí, un punt allà;... en cada manifest. I mentrestant, fins i tot al suposat "pal de paller de la catalanitat", que se suposa que és el Principat, se'ns hi han colat els Ciudadanos al Parlament , auspiciats inestimablament pel sector d'extrema dreta del PP, des dels seus ecos pamfletaris de la Cope i El Mundo. Com deia Vicent Partal, ells van fent la seva feina... i mentre, nosaltres... potser hauríem de carregar-nos les piles, com diu Vicent Partal, últimament, al seu mail obert de Vilaweb, "Parlem de Ciutadans". I primar el País enlloc de si tu ets més trotskista-maoista o més liberal-centrista, del que sempre és queixa Víctor Alexandre amb raó... d'això a ser un marginal nazi 33 n'hi ha un pas, que ningú em malinterpreti, i menys a un demòcrata com en Víctor. Però és que això que reclamen aquests nostres intel·lectuals, és el que fan els països normals al món, quan hi ha els interessos nacionals en joc, i es viuen moments excepcionals. I des de la Transició, aquest és el segon moment històric del nostre passat recent.
Ja passant a l'anàlisi de partits, aprenguem de Catalunya, Galícia o el País Basc: coalicions i pactes poden guanyar al monòlit del caciquisme, el populatxerisme únic i les influències dels poderosos, sempre amatents de Madrid, i que mai saben moure's quan toca.
Per a mi, el principal per anar bé seria un primer acord de tots els "petits" amb EUPV. Després, intentar el possibilisme d'un acord de màxims i mínims amb el PSPV, malgrat el seu partidisme sectari i interessos inconfessables. Això últim ja és força més improbable, però ja situaria el conjunt de l'esquerra nacionalista dins el Parlament valencià; i a partir d'aquí, créixer fent les coses bé.

Ja ho deien els romans: "divideix i venceràs". I ja ho deien els obrers al XIX i XX: "la unió fa la força".

PD: si hi ha errors, és simple poca informació de la història local d'aquesta part de la Nació, estic aquí per a aprendre i lluitar, corregiu-me i humilment intentaré seguir fotent canya des del Principat, igual que vosaltres des d'aquí.

Desconnectat

 

#20 07-11-2006 00:32:28

Re: ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

Xavinho, estic d'acord amb tu. La feina s'ha de fer de la millor manera possible. En política sabem que has de saber aprofitar les oportunitats. Ara en tenim una al País Valencià d'entrar en el bipartidisme parlamentari. A Catalunya, per cert, crec que ha estat positiva l'entrada d'Esquerra al tripartit.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » ¿Per quina raó ERPV no acava d'arrelar majoritàriament al PV?

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.