#1 19-11-2010 22:57:40

Webmestre
Administrador

Una de les grans fal·làcies del blaverisme actual

Una de les grans fal·làcies del blaverisme actual, en concret del GAV és que, quan se'ls acusa d'usar la violència, sempre diuen que "no tenen cap sentència condemnatòria". Això és fals, perquè, encara que siguen penes molt menors en proporció a la gravetat dels fets, els darrers anys estan rebent-ne algunes (bàsicament multes, però ja està bé).

A més, en qualsevol cas, encara que no hi haja sentències condemnatòries, estan les fotos, els vídeos (fets per ells mateixos en molts casos), els testimonis, les proves en definitiva. Aquestes proves són més que suficients per a acusar-los de cometre actes violents, i en concret, dels actes violents que aquestes proves demostren.

No hem de caure, doncs, en la aquesta fal·làcia, com alguns cauen els darrers anys.

Desconnectat

 

#2 20-11-2010 00:26:04

cu_cut
Membre

Re: Una de les grans fal·làcies del blaverisme actual

Collons, recordem el famos reportatge de la revista SOM (revista del GAV) ... 25 anys, 25 accions que els va portar devant la justicia i on el responsable del GAV va a arribar a reconeixer que tenien una "responsabilitat politica" en dits fets (entre els que es describia la col.locació d'un artefacte explosiu!!!)

Si ells mateixos reconeixen ser un grup terrorista ...

Salutacions,
Cu-Cut

Desconnectat

 

#3 20-11-2010 10:40:44

Webmestre
Administrador

Re: Una de les grans fal·làcies del blaverisme actual

Els no diuen mai, cu-cut, i neguen rotundament, ser un grup terrorista.

En aquell judici que esmentes, la jutgessa (perquè era una dona) al final els va absoldre, dient que els fets havien prescrit. Greu error jurídic, perquè el que es denunciava era l'apologia del terrorisme i no els fets en si.

És això el que ells, anant de llestos, repeteixen contínuament els darrers anys, que no tenen cap sentència condemnatòria (cosa falsa en qualsevol cas, perquè encara que siga imposant-los multes, sí que n'han rebut algunes, i de fet, afortundament, cada volta més). I és això el que s'ha de rebatre, al·legant fotos, imatges, testimonis, vídeos (fets per ells mateixos molts d'ells), etc. Per això en el dossier sobre violència blavera que férem insertàrem el màxim d'imatges possibles. Perquè ja diuen en qualsevol cas, que una imatge val més que mil paraules.

Desconnectat

 

#4 20-11-2010 11:41:30

cu_cut
Membre

Re: Una de les grans fal·làcies del blaverisme actual

Els van absoldre perque l'acusacio es va fer malament ... els fets ja havien preescrit pero s'els tenia que haver acusat de apologia del terrorisme. Llegeix-ho be amic webmestre!!!

Una juez investiga la relación del GAV con sabotajes impunes

El Bloc lleva al TSJ un artículo en el que el grupo anticatalanista repasa actos violentos

LYDIA GARRIDO - Valencia - 27/12/2002

Las primeras comprobaciones de la relación del colectivo anticatalanista Grup d'Acció Valencianista (GAV) con las 25 acciones que se atribuye en un artículo de la revista que edita a lo largo de los últimos 25 años ya están en marcha. La titular del Juzgado de Instrucción número 13 de Valencia dirige la investigación, después de que la Fiscalía estimara posibles delitos penales tras la denuncia contra el GAV presentada por el Bloc.

Las páginas 30 y 31 de la revista que edita el GAV, de periodicidad incierta pero cuyo último número se publicó el pasado octubre coincidiendo con su 25º aniversario, recogen 25 acciones de sabotaje con las que ha tenido relación ese colectivo ultra de posiciones blaveras. Ninguna de ellas mereció en su momento castigo penal, la mayoría no fueron siquiera denunciadas y sólo tres investigadas.

En esa relación, el GAV obvia una acción por la que sí fue condenado, concretamente en la persona de quien ahora es su presidente, Manuel Latorre, después de que en la campaña de las elecciones generales de 1996 tres militantes del Bloc denunciaran haber sido víctimas de amenazas y lesiones por parte de miembros del grupo anticatalanista.

Ferran Puchades, secretario de organización del Bloc, dirigió a la Fiscalía del Tribunal de Justicia (TSJ) el pasado 27 de noviembre una denuncia en la que hace constar que la información del citado artículo podría suponer que el GAV incurrió en varios delitos relacionados con apología de la violencia y la discriminación por razones de ideología.

El fiscal jefe, Enrique Beltrán, admitió a trámite la denuncia y abrió diligencias de investigación penal que han derivado en el envío de la información al decanato de Valencia para que se a su vez lo remitiera a un juzgado, que ha resultado ser el 13.

El artículo en cuestión detalla acciones de sabotaje desde 1979. Entre ellas están la quema de una senyera en el balcón del Ayuntamiento de Valencia, el lanzamiento de huevos y tomates a miembros de la Acadèmia Valenciana de la Llegua (AVL), el lanzamiento de un artefacto casero a la ventana del domicilio de Sanchis Guarner -que fue investigado pero del que no se conoció el autor-, el boicot a conferencias de profesores de universidades catalanas y de Joan Fuster, o la destrucción de las ruedas de 80 autobuses de Barcelona que trasladaron a simpatizantes que participaron en la manifestación del 9 d'octubre de 1992.

El GAV emitió ayer un comunicado en el que tacha la denuncia del Bloc de "electoralista" y asegura que en ningún momento se ha manifestado autor material de los hechos, aunque asuma cierta responsabilidad política.



Amb aquest article n'hi ha suficient per acusar-los de terrorisme ... els fets hauran preescrit legalment pero moralment ells mateixos es declaren politicament responsables d'actes terroristes ... encara pitjor que Batasuna, noi!!!

Salutacions,
Cu-Cut

Última edició per cu_cut (20-11-2010 11:42:04)

Desconnectat

 

#5 20-11-2010 13:15:30

Webmestre
Administrador

Re: Una de les grans fal·làcies del blaverisme actual

I va passar el que t'he dit, cu-cut, els fets, efectivament, havien prescrit, i d'això presumien en Som. L'acusació es va fer bé: Se'ls acusava d'apologia del terrorisme, i la jutgessa va fer una interpretació sui generis i els absolgué.

Fixa't bé, cu-cut: la información del citado artículo podría suponer que el GAV incurrió en varios delitos relacionados con apología de la violencia y la discriminación por razones de ideología.

La justícia valenciana (i no sols respecte al blaverisme), és prou rocambolesca.

No obstant, la instrucció va ser correcta, i no debades, Enric Beltran, el llavors fiscal en cap de València, era una persona, diguem-ne catalanista, que feia les classes a la facultat en valencià i que parlava valencià corectíssimament. Ho sé perquè va ser mestre meu. Però ja veus, n'hi ha prou perquè et toque un jutge (o jutgessa en aquest cas) incompetent perquè no servisca de res el que hom ha fet abans. A l'ordenament jurídic espanyol, en qualsevol cas, crec (i molta gent ho creu també) que els jutges tenen massa capacitat de decisió, i pocs (o cap) controls.

Desconnectat

 

#6 20-11-2010 14:45:36

cu_cut
Membre

Re: Una de les grans fal·làcies del blaverisme actual

El que el crim hagi preescrit es motiu de la extinció de la responsabilitat penal ... no de que no els puguem dir a la cara i ben alt, basant-nos en les seves propies paraules, de que son un grup terrorista. A mi, integrants del GAV m'han arribat a amenaçar de denunciarme per difamia i quan han vist l'article i el seu propi article al SOM s'han fos com la mantega al agost...

I no se fins a quin punt aixo podria tenir altres consecuencies legals ...

Salutacions,
Cu-Cut

Desconnectat

 

#7 20-11-2010 15:37:28

Webmestre
Administrador

Re: Una de les grans fal·làcies del blaverisme actual

Ara que ho dius, disposes d'aquest article original (el de 25 anys, 25 accions) del Som? Estaria bé penjar-lo escanejat en la secció de "violència" de la galeria.

Jo els he demanat a la gent del GAV repetidament que m'envien coses que han publicat en eixa revista referents a la nostra web, i encara no ho han fet. Clar que, és ben possible que els xiquets del GAV no sàpiguen usar l'escànner he he.

Desconnectat

 

#8 20-11-2010 16:32:21

saforenc
Membre

Re: Una de les grans fal·làcies del blaverisme actual

Deuries saber que ells fugen dels escàners, no els convé, van carregats xD

Desconnectat

 

#9 20-11-2010 21:54:36

cu_cut
Membre

Re: Una de les grans fal·làcies del blaverisme actual

Jo, al seu moment, vaig buscar el article i vaig trobar una transcripcio treta de la pagina web del GAV que diu aixi:

25 anys, 25 accions


--------------------------------------------------------------------------------

Si alguna cosa ha caracterisat estos 25 anys de lluita valencianista ha segut, sense dubtes, les Accions que, com a resposta a l'agressio catalanista, el Poble Valencià ha realisat practicament sense interrupcions.

Accions sempre incruentes, aço cal destacar-ho, i en molta mes imaginacio i ganes que mijos materials.

El G.A.V. ha participat en un gran numero d'eixes accions, en atres ha segut mer espectador. Pero en totes ha segut el Poble Valencià qui ha parlat. Ara vos oferim el nostre particular "Ranking". Som conscients de que cadascu hauria fet la seua propia seleccio, pero estes han segut les 25 triades per nosatres:

1- 09/10/79 Es crema la quatribarrada del balco de l'Ajuntament de la ciutat de Valencia

2- 13/07/98 Llançament d'ous i tomates contra els membres del Consell Valencià de Cultura, pel seu dictamen de creacio de la A.V.LL.

3- 09/10/80 El Poble Valencià impedix, per mig d'una sentada, que el trasllat de la Real Senyera transcorrega per un itinerari indigne. En el transcurs d'estos incidents, el llavors Alcalde Perez Casado va ser agredit.

4- Juliol de 2001 Xavier Casp es veu obligat a abandonar la seu de la R.A.C.V. dins d'un furgo policial i es escoltat fins al seu domicili, quan jovens valencianistes el recriminaven per la seua traïcio a l'entrar en la A.V.LL. sent encara Deca de la R.A.C.V.

5- Un artefacte casolà esclata en la finestra de la casa de Sanchis Guarner en la Plaça de Canovas de la Ciutat de Valencia

6- Un grup d'homens i dones valencianes impedix que David Rosental done una conferencia sobre la catalanitat del Tirant Lo Blanch en el salo dorat de la Llonja de Valencia. En l'acte es detectà una repentina "plaga" de ratolins

7- Any 83 Un grapat de jovens no deixà que Mas Caner (Conseller de Cultura de la Generalitat Catalana) done una conferencia en l'Aula Magna de L'Universitat Lliteraria de Valencia. Paralelament es detectà una repentina pluja d'ous casualment dirigida al conferenciant

8- Dos membres de les joventuts del G.A.V. cremen la marfega de la frontera de la facultat de filologia de Valencia

9- Mig centenar de valencianistes impedixen que el "senyor" Colom (E:R.C.) done una conferencia al voltant dels països catalans en el salo d'actes de la societat coral El Micalet. En el transcurs de l'accio casualment, es trenquen les vidrieres de la porta principal

10- Nou d'Octubre Un grup de jovens del G.A.V., encapçalats pel vocal d'accio, retiren una marfega de mes de vint metros que penjava des de dalt del Micalet de la Seu. Acte seguit, eixe drap seria cremat per la multitut en la plaça de l'Ajuntament. Esta accio es tingue que repetir els anys que durà la restauracio del Micalet

11- 18/05/02 Cinquanta jovens es tanquen el la Seu de Valencia per a protestar contra la A.V.LL. i en concret la doble militancia, en les dos academies, del Dea Ramon Arnau

12- Un centenar de Professors titulats pel G.A.V. i L.R.P. es tanquen en el palau de la Generalitat per a demanar l'homologacio dels seus tituls. Vora mig miler de persones fan vigilia en lo carrer recolzant-los tota la nit

13- Apareix comprensiblement trencat el monument "a la marfega" que recentment Cipria Ciscar va inagurar en Picassent

14- 18/07/84 En un viage rellamp es rectificaren els cartells colocats en les entrades de Catalunya a on ficava benvinguts als Països Catalans, ara posa Benvinguts als payasos catalans.

15- 00/06/02 Mig centenar de Jovens del Colectiu Nacionaliste, Grup d'Accio Valencianista i Unio Valenciana fan un acte de protesta en Sueca per la presentacio en la localitat de l'Institut d'estudis catalans de Castello; L'acte estigue a punt de suspende's. Despres de l'intervencio de la policia local i guardia civil l'acte es desenrollà a porta tancada.

16- Per primera volta accions valencianistes son reivindicades per l'autonomenat Colectiu Vinatea; Des de la data, la seua activitat en defensa de la personalitat valenciana no ha cessat, i hui per hui, no s'ha pogut establir cap relacio fefaent entre dit colectiu i cap entitat valencianista

17- 00/09/01 Apareix cremada la porta de la seu, que l'Ajuntament del P.P. posà a disposicio de l'Institut d'Estudis Catalans en Castello

18- 00/00/82 Jovens del G.A.V. reventen una conferencia de Joan Fuster, presentada per Josep Guia en la Facultat de Filologia de la Ciutat de Valencia

19- 00/07/92 Campanya Espanya 92 Valencia 0, denunciant l'agravi comparatiu per les fastuoses inversions del govern central en Madrit, Sevilla i Barcelona.

20- 00/06/93 Campanya de "retirada" de plaques en les plages en el lema "Mediterrania, Platges de la Comunitat Valenciana"

21- 00/04/91 Campanya de rectificacio i erradicio de les plaques del "Servei Valencià de Salut i Colegis Publics" S'arribà a comentar en el seu moment que en una mateixa nit aparegueren un centenar d'estes plaques valencianisades, corregides o arrancades...

22- 00/06/97 Campanya de retirada de banderes aragoneses en la comarca del Camp de Morvedre. Posteriorment estes varen ser entregades als festers d'un poble de Terol. Nos consta que en les festes d'enguany les citades banderes encara presidien balcons i carrers

23- Amaneix destroçat el vehicul d'un regidor de la U.P.V. en Carcaixent. El regidor s'havia destacat fins eixe dia per la seua catalanitat i sanya persecutoria contra el moviment valencianiste en la comarca

24- 25/04/92 Vora huitanta autobusos procedents de Catalunya, punchen les rodes a l'aparcar en l'albereda de Valencia, mentres els seus ocupants participaven en la manifestacio catalanista convocada per Eliseu Climent

25- 00/06/85 Membres del Grup d'Accio Valencianista i d'Alternativa Universitaria, irrompen en el paranimf de l'Universitat lliteraria de Valencia mentres estaven discutint els estatuts catalanistes de Ramon Lapiedra, obligant a suspendre la sessio.


Ara que no disposo de cap escanejat de dita revista seria cuestio que vosaltres que viviu alli i podeu tenir acces a alguna hemeroteca la trobessau!!! Aqui os deixo mes pistes sobre la dita revista:

Las páginas 30 y 31 de la revista que edita el GAV, de periodicidad incierta pero cuyo último número se publicó el pasado octubre (de 2002) coincidiendo con su 25º aniversario, recogen 25 acciones de sabotaje con las que ha tenido relación ese colectivo ultra de posiciones blaveras.

Salutacions,
Cu-Cut

Pd./ Si trobeu l'escanejat aviseu-me que em moro de ganes de passar de forum en forum mostrant-lo ... big_smile

Última edició per cu_cut (20-11-2010 21:55:41)

Desconnectat

 

#10 20-11-2010 23:17:53

Webmestre
Administrador

Re: Una de les grans fal·làcies del blaverisme actual

Sí, això estava en el Racó Català, gràcies en qualsevol cas. Jo em referia al text original escanejat, que sera més prova encara, però clar, ja està més que clar que aquesta gent no sap usar l'escànner...

Desconnectat

 

#11 21-11-2010 00:48:12

cu_cut
Membre

Re: Una de les grans fal·làcies del blaverisme actual

Home ... rucs, rucs ... tampoco ho son ... el text aquest el tenien a la seva pagina web i el van esborrar a correcuita quan van veure la que estava apunt de caure ...

big_smile

Pero ho torno a dir ... ¿No teniu un momentet per anar a una biblioteca amb hemeroteca? T'asseguro que tenir el text escanejat no deu tenir mes complicacio ... Revista SOM d'octubre de 2002

Salutacions,
Cu-Cut

Desconnectat

 

#12 21-11-2010 13:24:18

Webmestre
Administrador

Re: Una de les grans fal·làcies del blaverisme actual

A les hemeroteques sols hi han revistes importants i serioses.

No pretendràs que una revista tan esperpèntica com aquesta, i que sols lligen vellets i fracassats escolars estiga en una hemeroteca seriosa...

Per cert, fa poc hem penjat un exemplar de 2003 en PDF al qual tinguérem accés, no sé si l'has vist, si no, ací el tens. Si li dónes una ullada, podràs percatar-te del nivell d'aquesta revista.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.