• Inici
  •  » Denúncies
  •  » Els gonelles Balears ataquen de nou la nostra llengua.

#1 23-10-2010 23:26:29

TirantLoNegre
Membre

Els gonelles Balears ataquen de nou la nostra llengua.

Hola macos, vull exposar-vos un nou atac en contra de la nostra llengua en un article publicat al fòrum del nostre enemic valenciafreedom.

http://www.valenciafreedom.com/web/modu … 907#293907

Article produït per en Jorge Campos, president del cercle balear, està escrit en Marllorquí. Si us plau, jutjeu si això no és català!


-------------------------------"Per sa nostra llengo i cultura balear, Jorge Campos

Ciutadania ès es patriotisme convertit en voluntat d'obrar, en esforç dinàmic. Mirar com a propi es bé de tots, aceptar com a pròpia s'ofensa aliena. sa voluntat colectiva té més força que tots es poders" (De s'Ideari Maurista).

Es drets ciutadans són una herència espiritual des nostro passat llunyà que mos ve de Roma. Es dret llatí i sa ciutadania romana domés eren otorgats defora d'Itàlia com honor o recompensa. Però després de convertir-se Hispània en segona província de s'Imperi i després dets emperadors hispans Trajano i Adriano haver donat gran prosperidat a s'Imperi, Roma converteix en ciutadans romans a tots es seus súbdits.

Respecte a sa conciència ciutadana, convé recordar que dins es nostro passat més aprop, va lligat es nom d'un mallorquí ilustre: En Maura. Nascut dins una família numerosa, es seu esperit de superació el va dur a esser un **** imprescindible dins sa política espanyola durant es reinat de n'Alfonso XIII, i a esser per tres pics, en es moments més difícils, President des Govern. En Maura tendria que esser més recordat entre noltros, perquè precisament va fomentar com ningú aquest concepte duit en es primer lloc de sa sociedat actual: sa conciència ciutadana, aquesta actitut vigilant que a més de encarnar una conducta individual dets **** de bé, mos impulsa cap a sa resposta colectiva dins situacions d'amenaces específiques. En Maura va dedicar moltes energies a fomentar sa ciutadania responsable, s'educació des ciutadans dins s'ejercici des seus deures, drets i llibertats, com a condició esencial per sa sana regeneració des poder.

En consonància amb sos postulats de sa Fundació Círcol Balear, mos proposam seguir amb plenitut aquest principi. Es sa pretensió d'aquesta Fundació, aproximar a totes aquestes persones que atretes pes mencionats principis, puguin formar un grup vigorós i conscient, dispost tant a sa defensa activa des nostros drets i llibertats ciutadanes que veim quebrantats, com a conseqüència d'una convivència armònica i fecunda. I dins aquesta secció de caràcter humanístic i dialogant, tota persona interesada trobarà es fonaments culturals per s'increment de sa conciència cívica: sa nostra Història, es nostros ciutadans ilustres, es nostros signes d’itentitat.

Des de Círcol Balear, amb ses ganes de crear un nou clima de pluralisme i diversidat, s'abordarà a més de sa problemàtica apuntada dins aquesta introducció, es tema des nostros drets constitucionals amb respecte a sa llengo balear i a sa pluralidat.

Hem de recordar que dins ets Estatuts d'Autonomia de ses comunidats amb dues llengos, dins sa nostra Espanya plural, se reconeix sa co-oficialidat de ses llengos regionals juntament amb sa llengo comú de sa Nació Espanyola, que segons sa Constitució de 1978, ès es castellà; com ès es cas de s'Estatut d'Autonomia de sa Comunidat Valenciana que reconeix com a llengo cooficial es valencià, quand, segons ets "uniformisadors" de s'unidat llingüística des català tendría que anomenar-se "català", que ès com s'ha denominat absurdament en es nostro mallorquí, menorquí, eivissenc, sa llengo balear, dins s'actual Estatut d'Autonomia de ses Illes Balears."--------------------------------------------------------------

És una vergonya per a la nostra llengua que hi hagin energumens com aquest, el senyor Campos. Per culpa d´aquest senyor i d´altres, avuí tenim una llengua dividida, que no te ressò a fora de les nostres fronteres. Ni tan sols a Europa saben que aquí som més de 9 Millions de persones les que sovint utilitzem aquesta llengua en totes les seves formes. Em neguitejo d´escoltar les estupideses d´aquests senyors mallorquins, perquè gràcies a ells, la nostra llengua mai no tindrà força a les institucions europees.

I jo em pregunto, que fa que un senyor que parla la mateixa llengua que jo, ho negui? Algú m´ho pot explicar?

Última edició per TirantLoNegre (23-10-2010 23:28:01)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#2 24-10-2010 01:09:47

TirantLoNegre
Membre

Re: Els gonelles Balears ataquen de nou la nostra llengua.

Lo més fort de tot és que a valenciafreedom diuen que el Mallorquí és Català Salat (és a dir, que donen per bò que el Mallorquí és català). I per altre banda, els blavers s´en van a Mallorca per recolzar els gonelles mallorquins en defensa de la llengo Balear.

És una contradicció en tots els aspectes, no creieu?


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#3 25-10-2010 13:59:00

TirantLoNegre
Membre

Re: Els gonelles Balears ataquen de nou la nostra llengua.

Seguint amb el tema,

L´ esquizofrènia Blavera no té limits. Total, tot el que sigui atacar Catalunya i el català, val.

Els blavers s´en van a Mallorca per donar suport els gonelles mallorquins en defensa de la llengua Balear. Però a la vegada, a la mateixa pàgina web, diuen que el Balear (Mallorquí) és Català Salat.

En què quedem doncs? Si el Mallorquí és català, per què van a sas illes a defensar es contrari:

http://www.valenciafreedom.com/web/inde … g=valencia

"Durante los pasados días 22 y 23 de octubre en Palma de Mallorca entidades culturales valencianas, aragonesas y de Baleares han celebrado el III Encuentro de Entidades de la Antigua Corona de Aragón en el que en esta edición la Acadèmi de sa Llengo Baléà ha sido la organizadora y anfitriona del evento.

Un total de 35 entidades provenientes de Valencia, Aragón y Baleares han participado en este Encuentro anual que se institucionalizó en 2008 en la Comunidad Valenciana. En la actual edición, además, se ha celebrado el I Día de la Lengua Balear.

En el Encuentro las diversas asociaciones han realizado mesas de trabajo conjuntas destinadas todas ellas a la defensa de sus respectivas lenguas y culturas autóctonas, haciendo especial hincapié en la defensa de los idiomas valenciano, aragonés y balear.

Sus diferentes representantes han presentado ponencias al respecto al público asistente. El nexo común de los participantes ha sido, una vez más, la pública denuncia del expansionismo catalanista en sus respectivas comunidades autónomas así como la complacencia de sus propios gobernantes. "

I després en un altre lloc del web expliquen que el Balear és Català Salat:

"LENGUA HABLADA EN BALEARES: CARACTER "ORIENTAL" Y "PARLAR SALAT"

La reconquista del musulmán Reino de las Mayorcas se realizó por parte de la
Corona de Aragón en fechas similares a las de la reconquista del Reino de Valencia (siglo XIII).Es un hecho relativamente bien documentado que la mayoría de repobladores cristianos de las Baleares fueron catalanes orientales. El componente repoblador aragonés o navarro fue escaso, por no decir nulo y la presencia de un sustrato mozárabe románico en las Baleares prácticamente inexistente...Si bien hoy día el "parlar salat" en Catalunya está circunscrito a ciertas zonas de la provincia de Gerona, es una realidad que esta peculiar forma de hablar fué relativamente común durante la Edad Media en los condados catalanes que hoy día conforman la "Catalunya Vella", tal y como lo atestiguan los numerosos topónimos "salats" que salpican la geografía catalana (alcanzando incluso el oriente leridano y el norte tarraconense).

Así, resulta lógico pensar que el "parlar salat", hoy día desaparecido casi por completo de Cataluña, y que se mantiene vivo en todas y cada una de las islas que componen las Baleares, es el resultado de la introducción de dicha variante durante la reconquista; más que de la aparición espontánea posterior, producto de una evolución separada y extrañamente similar de la lengua catalana en estas tres islas o territorios, tan distantes y aislados entre si."

http://www.valenciafreedom.com/web/modu … &pid=2

Vaja! Merci per recordar-nos que almenys el Mallorquí és Català.

Gràcies, gràcies, gràcies!


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Denúncies
  •  » Els gonelles Balears ataquen de nou la nostra llengua.

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.