#21 14-11-2010 13:20:16

Almogaver.cat
Membre

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Personalment penso que en Eliseu Climent, es un gran intel·lectual un patriota i una afabilissima persona.Un capital humà del que barroera i absurdament intente prescindir la "Comunidaz Valenciana" Peró que per el País Valencià i els PPCC es un home imprescindible.
Es una classe d'homes/dones, que de tant en tant, ens sol aportar el País Valencià.
Un home de gran merit. Com diria Ramon Llull en la seva: "Escala de la evolució" (si minsament o interpreto be)

El Real merit; com Diu en Llull,(si no vaig confós)...  no, es sols evolucionar, en cor i anima, anar amunt de la "Escala de la Evolució", sinó...(i a diferencia del Budisme) es, baixar la escala, per ensenyar a d'altres a pujar els esgraons.

I aquí, es on brilla amb llum pròpia en Climent.
Baixa escales i ens explica pacient, pedagògica i planament, el seu humanisme, i amor a la patria, dels nostres ancestres, (que anomenaria Universal) perquè, allunyant-se del "rechionalisme paellero" i del entreguisme, busca el agermanament, de tots els PPCC, I  des-de, una òptica 100% Valenciana.
I per aixo mateix, se'l ataca ferotge i fanaticament. Des-de Gav-eros a Blaveros... i de PP-eros a Neoblaveros...
Francament a un home sensitiu com en Climent li fan mal, molt de mal. Però des-de dins el seu cor, cos i anima; aquest gran home, treu forces a diari per que sentim el seu irrevocable missatge de Unió i germanor.
El vaig sentir per primera volta en la Inauguracio, que feu a la UCE. (Universitat d'Estiu) a Prades, a traves de Radio Arrels de Perpinyà. www.arrels.net/uce I em va impressionar tant la seva dissertació de la commemoració del 300 anys de la Crema de Xàtiva, tan en el seu contingut, com en sa planissima, però docta manera de expressar-se; que des-de llavors, l'he seguit atentament. I al meu entendre es un gran intel·lectual, a la alçada moral d'en Fuster. Un gran Campió, Un Magnific Patriota, i una Grandissima Persona.
Es un altre heroi que lluita en solitari, com sovint apareixen al País Valencià i que aquesta Web www.Antiblavers.info  n'es un net i clar exemple.

Última edició per Almogaver.cat (14-11-2010 15:13:34)

Desconnectat

 

#22 14-11-2010 16:39:38

Webmestre
Administrador

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Amic almogàver, no sé si has escrit en aquest fil, directament, en veure el titular, o t'has llegit el que ja s'ha dit abans.

Te dic això perquè, amic, per una volta, discrepem. Molts principatins teniu idealitzat a Eliseu, i aquest és un error. Llig abans, i veuràs com per exemple, el mestre Fuster no es fiava d'ell, com en ACPV no se fan mai eleccions (i no és sa en cap país que hi haja una institució així), o que ACPV ha esdevingut una eina del PSOE per a dissoldre el nacionalisme polític en nacionalisme cultural. El nacionalisme cultural està bé, però si no acaba articulant-se en un moviment polític (com ocorregué en la Renaixença), no serveix de res.

No sé si has estat mai en una mani nacionalista al PV (per cert, te convidem a la pròxima, el 25 d'abril). Aquestes són molt vistoses, amb molt de color, però els que hem anat molts anys, a vegades tenim la sensació que estem en una "processó": Els eslògans són els mateixos any rera any, s'ataca fonalment a "la dreta", i allò més greu, eixes manis se fan sols dos voltes a l'any, quan caldria fer-les més sovint, sobretot a la ciutat de València.

En altre fil t'he parlat de la "casualitat" de l'avatar del Polisero. En la vida tot té un simbolisme i un significat. Per cert, magistral la reflexió que has fet de l'escala del coneixement de Ramon Llull, bellament materialitzada en una estàtua al monestir de Montserrat(hi has pujat malgrat el perill? Jo una volta he he). Per això mateix, no deixa de ser curiós que els aplecs i les manis nacionalistes al PV deixaren de fer-se aproximadament l'any 1982...l'any que el PSOE pujà al poder a l'Estat espanyol i al PV...i tornaren a fer-se en 1992 (el 25 d'abril, en Xàtiva, la meua primera mani nacionalista, en altre fil la contaré). L'any 1991 el PP havia assolit l'alcaldia de València, i es podria pensar que llavors el PSOE valencià començà a veure-li les orelles al llop. Conte tot això perquè al PV, qui monta tots aquests aplecs i manis és ACPV...

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.